Németh Márk: Élvezem a versenyt és a kihívásokat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 07. 15., 10:00

Olyan sportmarketing szolgáltatást nyújtunk, ami korábban nem létezett, nem csak Magyarországon vagyunk teljesen egyediek, hanem az európai piacon is – mondta az Üzletemnek Németh Márk, a Seyu Solutions Kft. értékesítési vezetője.

Németh Márk hat éves korától tíz éven át kosárlabdázott, aztán egészségügyi okokból abba kellett hagynia a versenyzést. A sport szeretete azonban megmaradt, hobbi szinten sok labdajátékban kipróbálta magát a röplabdától, kézilabdán és kispályás labdarúgáson keresztül az amerikai fociig. Munkája során szoros kapcsolatot alakított ki klubokkal, válogatottakkal és a szurkolókkal. Terveiről is olvashatnak most az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 191. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Minden egyes napot a karrierem új csúcsának élek meg, mivel olyan sportmarketing szolgáltatást nyújtunk, ami korábban nem létezett, tehát teljesen egyediek és úttörők vagyunk nem csak Magyarországon hanem az európai piacon is. Indulásunk óta már több mint 70 ezer sportrajongó embernek okoztunk örömteli, felejthetetlen élményeket. Ez a teljesítmény nekünk és a piacnak is olyan elismerő visszajelzés, ami arra ösztönöz minket, engem is, hogy nemzetközi célokat valósítsunk meg, ez pedig a tökéletes kihívás számomra.

– Milyen távra tervez?

- Mindig hosszú távú célokat tűzök ki magam elé, amelyeket lebontok közép és rövid távra is, így pontosan tudom, hogy akár egy adott napon elvégzett munkával mekkora lépést teszek előre a nagyobb célok teljesítéséhez. A folyamatosan felmerülő új piaci lehetőségek és az iparági sajátosságok figyelembe vételével, rugalmasan kell kezelni ezeket a célokat és alkalmazkodni a változó körülményekhez valamint időközönként felülvizsgálni azokat.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Úgy gondolom, ha olyan partnerkapcsolatokat tudok kialakítani, amelyeknek köszönhetően találmányunk, szolgáltatásunk eljut a legnagyobb európai klubok, sportágak, illetve tengerentúli ligák, világesemények porondjára, azzal több, mint elégedett leszek.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Vállalkozási területen Jeff Bezos és Elon Musk, személyes fejlődés szempontjából Simon Sinek és Jordan B. Peterson, alapvető emberi értékek tekintetében pedig édesanyám tanácsai formálták a gondolataim leginkább.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Mivel a sport szellemisége erőteljesen bennünk van, ezért élvezzük a versenyt és a kihívásokat, így az, hogy az ország egyik legígéretesebb start-upjaként, minél magasabb szintű nemzetközi sikereket érjünk el, jelentősen motivál bennünket. Az iroda falain túlmutatóan pedig rengeteg sportos és játékos csapatépítő aktivitást szervezünk.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mindig is fontos volt számomra, hogy a magam ura lehessek és meglegyen az alkotói szabadságom ötleteim megvalósítására, így a filmrendezést szívesen kipróbálnám.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A szakértelem és profizmus folyamatos fejlesztése nagy hangsúlyt kap nálam, így rengeteg olyan szakmai szemináriumon, webináron és rendezvényen járok, ahol hasonló innovatív gondolkodású emberekkel találkozom. Ezekben a szakmai közösségekben való aktív részvételemnek köszönhetően, már gyakran keresnek meg különböző egyesületektől, szervezetektől, cégektől.

– Mire sajnálja az idejét?

– Arra, hogy olyan, negatív emberekkel töltsem, akik mindenben csak a problémát látják és soha nem keresik a megoldásokat.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Szűklátókörűséggel, értetlenséggel, nagyképűséggel és a nyitott szemléletmód hiányával.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szociológiai végzettségem révén érzékenyen érintenek a társadalmi problémák, így például a hátrányos helyzetű gyermekek segítése is fontos számomra, ez az a terület, ahol a kedvesem is dolgozik. 

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szakmailag az edukációra és fejlődésre, emberileg a szeretteimre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

A víz. Nem számít, hogy a Balaton, egy tenger vagy óceán, bármilyen vízről legyen szó, abban a környezetben teljesen el tudom engedni magam.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-30 10:22:19
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szabályai között a feltételek nem teljesítése esetén fizetendő büntetőkamatok mértéke irreálisan magassá vált, ezért a kormány új rendeletében ezeket 5 százalékban maximálja.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS