Németh Márk: Élvezem a versenyt és a kihívásokat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 07. 15., 10:00

Olyan sportmarketing szolgáltatást nyújtunk, ami korábban nem létezett, nem csak Magyarországon vagyunk teljesen egyediek, hanem az európai piacon is – mondta az Üzletemnek Németh Márk, a Seyu Solutions Kft. értékesítési vezetője.

Németh Márk hat éves korától tíz éven át kosárlabdázott, aztán egészségügyi okokból abba kellett hagynia a versenyzést. A sport szeretete azonban megmaradt, hobbi szinten sok labdajátékban kipróbálta magát a röplabdától, kézilabdán és kispályás labdarúgáson keresztül az amerikai fociig. Munkája során szoros kapcsolatot alakított ki klubokkal, válogatottakkal és a szurkolókkal. Terveiről is olvashatnak most az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 191. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Minden egyes napot a karrierem új csúcsának élek meg, mivel olyan sportmarketing szolgáltatást nyújtunk, ami korábban nem létezett, tehát teljesen egyediek és úttörők vagyunk nem csak Magyarországon hanem az európai piacon is. Indulásunk óta már több mint 70 ezer sportrajongó embernek okoztunk örömteli, felejthetetlen élményeket. Ez a teljesítmény nekünk és a piacnak is olyan elismerő visszajelzés, ami arra ösztönöz minket, engem is, hogy nemzetközi célokat valósítsunk meg, ez pedig a tökéletes kihívás számomra.

– Milyen távra tervez?

- Mindig hosszú távú célokat tűzök ki magam elé, amelyeket lebontok közép és rövid távra is, így pontosan tudom, hogy akár egy adott napon elvégzett munkával mekkora lépést teszek előre a nagyobb célok teljesítéséhez. A folyamatosan felmerülő új piaci lehetőségek és az iparági sajátosságok figyelembe vételével, rugalmasan kell kezelni ezeket a célokat és alkalmazkodni a változó körülményekhez valamint időközönként felülvizsgálni azokat.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Úgy gondolom, ha olyan partnerkapcsolatokat tudok kialakítani, amelyeknek köszönhetően találmányunk, szolgáltatásunk eljut a legnagyobb európai klubok, sportágak, illetve tengerentúli ligák, világesemények porondjára, azzal több, mint elégedett leszek.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Vállalkozási területen Jeff Bezos és Elon Musk, személyes fejlődés szempontjából Simon Sinek és Jordan B. Peterson, alapvető emberi értékek tekintetében pedig édesanyám tanácsai formálták a gondolataim leginkább.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Mivel a sport szellemisége erőteljesen bennünk van, ezért élvezzük a versenyt és a kihívásokat, így az, hogy az ország egyik legígéretesebb start-upjaként, minél magasabb szintű nemzetközi sikereket érjünk el, jelentősen motivál bennünket. Az iroda falain túlmutatóan pedig rengeteg sportos és játékos csapatépítő aktivitást szervezünk.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mindig is fontos volt számomra, hogy a magam ura lehessek és meglegyen az alkotói szabadságom ötleteim megvalósítására, így a filmrendezést szívesen kipróbálnám.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A szakértelem és profizmus folyamatos fejlesztése nagy hangsúlyt kap nálam, így rengeteg olyan szakmai szemináriumon, webináron és rendezvényen járok, ahol hasonló innovatív gondolkodású emberekkel találkozom. Ezekben a szakmai közösségekben való aktív részvételemnek köszönhetően, már gyakran keresnek meg különböző egyesületektől, szervezetektől, cégektől.

– Mire sajnálja az idejét?

– Arra, hogy olyan, negatív emberekkel töltsem, akik mindenben csak a problémát látják és soha nem keresik a megoldásokat.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Szűklátókörűséggel, értetlenséggel, nagyképűséggel és a nyitott szemléletmód hiányával.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szociológiai végzettségem révén érzékenyen érintenek a társadalmi problémák, így például a hátrányos helyzetű gyermekek segítése is fontos számomra, ez az a terület, ahol a kedvesem is dolgozik. 

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szakmailag az edukációra és fejlődésre, emberileg a szeretteimre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

A víz. Nem számít, hogy a Balaton, egy tenger vagy óceán, bármilyen vízről legyen szó, abban a környezetben teljesen el tudom engedni magam.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS