Németh Balázs: Folyamatosan változom, mely igaz a pályámra is

Németh Balázs: Folyamatosan változom, mely igaz a pályámra is
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 22., 16:00

Fontos, hogy jókor legyünk jó helyen, így nem szűkítem le a lehetőségeket azzal, hogy tervezek – mondta az Üzletemnek Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője.

Németh Balázs 2020 márciusától innovációs vezető a K&H Csoportnál, amely pozícióban az új technológiai irányok kijelölését és a fejlesztések megvalósítását végző területet irányítja. Az operáció, technológiák és lakossági hitelkezelési divízió vezetése előtt a Változáskezelés divízió élén állt. Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte, majd 2001-ben vezető üzleti elemzőként csatlakozott a K&H-hoz. Ezt követően a K&H Lízingnél a Kontrolling és ICT terület élére került. 2006-tól a K&H Bank Kontrolling vezetőjeként folytatta pályafutását. Németh Balázs 2011 óta a Stratégiai igazgatóság, 2014-től pedig a Stratégiai és HR igazgatóság vezetője volt. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 340. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Ez nézőpont kérdése, hiszen, ha elérjük a csúcsot, akkor ott megnyugszunk és leülünk, valamit elértünk, egyben valami véget is ért. Úgy gondolom, hogy folyamatosan változom, mely igaz a pályámra is. Sok helyen kellett már helyt állnom vezetőként, a kontrollingtól a HR-ig, széles a spektrum, éppen ezért mindig előre nézek. Lehetséges, hogy a legmagasabb csúcs még előttem van.

Milyen távra tervez?

– Innovációs területen bár fontos a tervezés, az időtáv trükkös lehet mert nagyon sok trend, igény formálhatja ezeket. Minden lépten-nyomon változik, amit ma elértünk, az kis idő múlva már elavult lehet. Fontos, hogy jókor legyünk jó helyen, így nem szűkítem le a lehetőségeket azzal, hogy tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs ilyen listám, már egy ideje nem vezetem. Multi környezetben „nőttem fel”, talán egyszer multin kívüli életre is kíváncsi lennék, de jelenleg annyi kihívás talál rám, hogy az szinte mind felkerülhetne erre a listára. Úgy gondolom, hogy mindig az adott pillanat, projekt határozza meg a – nevezzük így – bakancslista pontjait.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Természetesem sokat tanultam a családomtól és szerencsésnek mondhatom magam, hiszen inspiráló vezetők vettek körül mindig, így ők is nagy hatással voltak rám. Mindemellett sok podcastot hallgatok, illetve youtubereket, kedvencem Marques Brownlee tech youtuber.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem olyan környezetet teremteni, ahol egyértelmű, hogy mi a játéktér, mi a stratégia. Ezen belül ők önállóan alakíthatják ki a napjaikat, feladataikat. Mindehhez pedig olyan légkört igyekszem teremteni, ahol jó együtt lenni és dolgozni és el lehet kerülni azt, hogy bárkinek is görcs lenne a gyomrában. Teljesíteni szívvel-lélekkel lehet, nem elvárásból.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bennem továbbra is él a gyermek, tesztpilóta szívesen lennék egyszer, ha lenne rá lehetőségem.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A konferenciák, a LinkedIn és az egyeztetések mind fontosak online- és személyesen is. Egy esemény után is lehetnek olyan előtte-utána beszélgetések, mely kapcsolatok végül üzleti partnerséggé is alakulhatnak.

Mire sajnálja az idejét?

– Minden olyasmire, ami a napi rutin része és lehetne hatékonyabb, vagy akár digitális, automatizált. Természetesen várni én sem szeretek, ezt is igyekszem minimálisra csökkenteni, hiszen folyamatosan időhiányban szenvedek.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valami nem hatékony, ha valaki nem tesz meg mindent, hogy jól menjenek az ügyek. Lehet ez egészen hétköznapi helyzetektől – akár autóvezetés közben – a komoly üzleti folyamatokig.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármilyet, aminek láthatom a konkrét hasznát és értéket teremthetek, hozzájárulhatok valamihez. Persze végzettségemnek, képességemnek megfelelő feladatot választanék, talán olyan területen, ahol az innováció és a digitalizáció is szerepet játszik.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra kevésbé sajnálom, számomra a legfontosabb inspirációs forrás. Sajnos a pandémia átrendezte az utazási szokásainkat, de az egyik legjobb helye a pénznek, ha nem tárgyakat veszünk, hanem élményeket.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az autóvezetés mindenképpen, ez a legjobb kikapcsolódásom, emellett „kétkeréken” is szívesen járok, mountainbike a nagy kedvencem. Szerencsés alkat vagyok, mert nagyon jól és gyorsan ki tudok kapcsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS