Németh Balázs: Folyamatosan változom, mely igaz a pályámra is

Németh Balázs: Folyamatosan változom, mely igaz a pályámra is
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 22., 16:00

Fontos, hogy jókor legyünk jó helyen, így nem szűkítem le a lehetőségeket azzal, hogy tervezek – mondta az Üzletemnek Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője.

Németh Balázs 2020 márciusától innovációs vezető a K&H Csoportnál, amely pozícióban az új technológiai irányok kijelölését és a fejlesztések megvalósítását végző területet irányítja. Az operáció, technológiák és lakossági hitelkezelési divízió vezetése előtt a Változáskezelés divízió élén állt. Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte, majd 2001-ben vezető üzleti elemzőként csatlakozott a K&H-hoz. Ezt követően a K&H Lízingnél a Kontrolling és ICT terület élére került. 2006-tól a K&H Bank Kontrolling vezetőjeként folytatta pályafutását. Németh Balázs 2011 óta a Stratégiai igazgatóság, 2014-től pedig a Stratégiai és HR igazgatóság vezetője volt. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 340. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Ez nézőpont kérdése, hiszen, ha elérjük a csúcsot, akkor ott megnyugszunk és leülünk, valamit elértünk, egyben valami véget is ért. Úgy gondolom, hogy folyamatosan változom, mely igaz a pályámra is. Sok helyen kellett már helyt állnom vezetőként, a kontrollingtól a HR-ig, széles a spektrum, éppen ezért mindig előre nézek. Lehetséges, hogy a legmagasabb csúcs még előttem van.

Milyen távra tervez?

– Innovációs területen bár fontos a tervezés, az időtáv trükkös lehet mert nagyon sok trend, igény formálhatja ezeket. Minden lépten-nyomon változik, amit ma elértünk, az kis idő múlva már elavult lehet. Fontos, hogy jókor legyünk jó helyen, így nem szűkítem le a lehetőségeket azzal, hogy tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs ilyen listám, már egy ideje nem vezetem. Multi környezetben „nőttem fel”, talán egyszer multin kívüli életre is kíváncsi lennék, de jelenleg annyi kihívás talál rám, hogy az szinte mind felkerülhetne erre a listára. Úgy gondolom, hogy mindig az adott pillanat, projekt határozza meg a – nevezzük így – bakancslista pontjait.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Természetesem sokat tanultam a családomtól és szerencsésnek mondhatom magam, hiszen inspiráló vezetők vettek körül mindig, így ők is nagy hatással voltak rám. Mindemellett sok podcastot hallgatok, illetve youtubereket, kedvencem Marques Brownlee tech youtuber.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem olyan környezetet teremteni, ahol egyértelmű, hogy mi a játéktér, mi a stratégia. Ezen belül ők önállóan alakíthatják ki a napjaikat, feladataikat. Mindehhez pedig olyan légkört igyekszem teremteni, ahol jó együtt lenni és dolgozni és el lehet kerülni azt, hogy bárkinek is görcs lenne a gyomrában. Teljesíteni szívvel-lélekkel lehet, nem elvárásból.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bennem továbbra is él a gyermek, tesztpilóta szívesen lennék egyszer, ha lenne rá lehetőségem.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A konferenciák, a LinkedIn és az egyeztetések mind fontosak online- és személyesen is. Egy esemény után is lehetnek olyan előtte-utána beszélgetések, mely kapcsolatok végül üzleti partnerséggé is alakulhatnak.

Mire sajnálja az idejét?

– Minden olyasmire, ami a napi rutin része és lehetne hatékonyabb, vagy akár digitális, automatizált. Természetesen várni én sem szeretek, ezt is igyekszem minimálisra csökkenteni, hiszen folyamatosan időhiányban szenvedek.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valami nem hatékony, ha valaki nem tesz meg mindent, hogy jól menjenek az ügyek. Lehet ez egészen hétköznapi helyzetektől – akár autóvezetés közben – a komoly üzleti folyamatokig.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármilyet, aminek láthatom a konkrét hasznát és értéket teremthetek, hozzájárulhatok valamihez. Persze végzettségemnek, képességemnek megfelelő feladatot választanék, talán olyan területen, ahol az innováció és a digitalizáció is szerepet játszik.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra kevésbé sajnálom, számomra a legfontosabb inspirációs forrás. Sajnos a pandémia átrendezte az utazási szokásainkat, de az egyik legjobb helye a pénznek, ha nem tárgyakat veszünk, hanem élményeket.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az autóvezetés mindenképpen, ez a legjobb kikapcsolódásom, emellett „kétkeréken” is szívesen járok, mountainbike a nagy kedvencem. Szerencsés alkat vagyok, mert nagyon jól és gyorsan ki tudok kapcsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-28 19:47:00
Október 1. és november 28. között népszámlálás lesz Magyarországon. A cenzus eredményei hosszú távon alapot nyújtanak az országos, regionális és helyi társadalmi, illetve gazdasági fejlesztésekhez. A népszámláláson kötelező részt venni. A kérdőívet az interneten is ki lehet tölteni, erre október 1. és 16. között van lehetőség. Aki nem él az online válaszadás lehetőségével, azt számlálóbiztos keresi fel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS