Németh Balázs: Folyamatosan változom, mely igaz a pályámra is

Németh Balázs: Folyamatosan változom, mely igaz a pályámra is
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 22., 16:00

Fontos, hogy jókor legyünk jó helyen, így nem szűkítem le a lehetőségeket azzal, hogy tervezek – mondta az Üzletemnek Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője.

Németh Balázs 2020 márciusától innovációs vezető a K&H Csoportnál, amely pozícióban az új technológiai irányok kijelölését és a fejlesztések megvalósítását végző területet irányítja. Az operáció, technológiák és lakossági hitelkezelési divízió vezetése előtt a Változáskezelés divízió élén állt. Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte, majd 2001-ben vezető üzleti elemzőként csatlakozott a K&H-hoz. Ezt követően a K&H Lízingnél a Kontrolling és ICT terület élére került. 2006-tól a K&H Bank Kontrolling vezetőjeként folytatta pályafutását. Németh Balázs 2011 óta a Stratégiai igazgatóság, 2014-től pedig a Stratégiai és HR igazgatóság vezetője volt. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 340. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Ez nézőpont kérdése, hiszen, ha elérjük a csúcsot, akkor ott megnyugszunk és leülünk, valamit elértünk, egyben valami véget is ért. Úgy gondolom, hogy folyamatosan változom, mely igaz a pályámra is. Sok helyen kellett már helyt állnom vezetőként, a kontrollingtól a HR-ig, széles a spektrum, éppen ezért mindig előre nézek. Lehetséges, hogy a legmagasabb csúcs még előttem van.

Milyen távra tervez?

– Innovációs területen bár fontos a tervezés, az időtáv trükkös lehet mert nagyon sok trend, igény formálhatja ezeket. Minden lépten-nyomon változik, amit ma elértünk, az kis idő múlva már elavult lehet. Fontos, hogy jókor legyünk jó helyen, így nem szűkítem le a lehetőségeket azzal, hogy tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs ilyen listám, már egy ideje nem vezetem. Multi környezetben „nőttem fel”, talán egyszer multin kívüli életre is kíváncsi lennék, de jelenleg annyi kihívás talál rám, hogy az szinte mind felkerülhetne erre a listára. Úgy gondolom, hogy mindig az adott pillanat, projekt határozza meg a – nevezzük így – bakancslista pontjait.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Természetesem sokat tanultam a családomtól és szerencsésnek mondhatom magam, hiszen inspiráló vezetők vettek körül mindig, így ők is nagy hatással voltak rám. Mindemellett sok podcastot hallgatok, illetve youtubereket, kedvencem Marques Brownlee tech youtuber.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem olyan környezetet teremteni, ahol egyértelmű, hogy mi a játéktér, mi a stratégia. Ezen belül ők önállóan alakíthatják ki a napjaikat, feladataikat. Mindehhez pedig olyan légkört igyekszem teremteni, ahol jó együtt lenni és dolgozni és el lehet kerülni azt, hogy bárkinek is görcs lenne a gyomrában. Teljesíteni szívvel-lélekkel lehet, nem elvárásból.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bennem továbbra is él a gyermek, tesztpilóta szívesen lennék egyszer, ha lenne rá lehetőségem.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A konferenciák, a LinkedIn és az egyeztetések mind fontosak online- és személyesen is. Egy esemény után is lehetnek olyan előtte-utána beszélgetések, mely kapcsolatok végül üzleti partnerséggé is alakulhatnak.

Mire sajnálja az idejét?

– Minden olyasmire, ami a napi rutin része és lehetne hatékonyabb, vagy akár digitális, automatizált. Természetesen várni én sem szeretek, ezt is igyekszem minimálisra csökkenteni, hiszen folyamatosan időhiányban szenvedek.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valami nem hatékony, ha valaki nem tesz meg mindent, hogy jól menjenek az ügyek. Lehet ez egészen hétköznapi helyzetektől – akár autóvezetés közben – a komoly üzleti folyamatokig.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármilyet, aminek láthatom a konkrét hasznát és értéket teremthetek, hozzájárulhatok valamihez. Persze végzettségemnek, képességemnek megfelelő feladatot választanék, talán olyan területen, ahol az innováció és a digitalizáció is szerepet játszik.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra kevésbé sajnálom, számomra a legfontosabb inspirációs forrás. Sajnos a pandémia átrendezte az utazási szokásainkat, de az egyik legjobb helye a pénznek, ha nem tárgyakat veszünk, hanem élményeket.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az autóvezetés mindenképpen, ez a legjobb kikapcsolódásom, emellett „kétkeréken” is szívesen járok, mountainbike a nagy kedvencem. Szerencsés alkat vagyok, mert nagyon jól és gyorsan ki tudok kapcsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-21 10:05:40
Május a legjobb időszak arra, hogy a természetben piknikezzünk – ehhez most egy tökéletes helyszínt is ajánlhatunk, hisz már csak párat kell aludni és a noszvaji Nomádban startol a szezon egyik leghangulatosabb rendezvénye!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Május a legjobb időszak arra, hogy a természetben piknikezzünk – ehhez most egy tökéletes helyszínt is ajánlhatunk, hisz már csak párat kell aludni és a noszvaji Nomádban startol a szezon egyik leghangulatosabb rendezvénye!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS