Nagy Zoltán: Megvetettük a lábunkat a hazai piacon, most már a növekedésre koncentrálunk

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 11. 04., 10:00

Értéket szeretnénk közvetíteni a partnerek számára és elérni azt, hogy élmény legyen a közös munka – mondta az Üzletemnek Nagy Zoltán, a Reynaers Aluminium Kft. Country Managere.

Nagy Zoltán azt mondja: jó két évvel ezelőtt gyakorlatilag a nulláról kezdte el a minőségi alumínium nyílászárók és falfüggönyök értékesítésével foglalkozó Reynaers magyarországi jelenlétét. Ma már ott tartanak a csapattal, hogy céljuk a piacvezetői pozíció megszerzése a területükön. Ez persze rengeteg munkát követel, de Zoltán nagy kedvvel oldja meg a feladatokat. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 233. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Szerencsésnek érzem magam, mert több olyan eredmény is eszembe jut a mintegy 15 éves szakmai múltamból, amit valamilyen szempontból kiemelkedőnek tartok. Amire összességében a legbüszkébb vagyok, az a mostani pozíciómhoz köthető. Bő 2 évvel ezelőtt gyakorlatilag a nulláról kellett felépítenem a Reynaers magyarországi jelenlétét. Cégalapítás, stratégia kidolgozása, szervezet felépítése, folyamatok kialakítása, üzleti kapcsolatok kiépítése. Ennek a folyamatnak az első fázisát sikeresen lezártuk, megvetettük a lábunkat a piacon és most már a növekedésre, további fejlődésre tudunk koncentrálni.

Milyen távra tervez?

– A nagyobb célok eléréséhez rendszerint hosszabb időre van szükség, így hosszú távra tervezek. Viszont a mai világban a körülmények nagyon gyorsan változnak, és tudni kell alkalmazkodni hozzájuk. Ez pedig a célhoz vezető út többszöri újratervezését jelenti.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A célom az, hogy a Reynaers piacvezető legyen Magyarországon az alumínium nyílászárók és függönyfalak terén. Ahhoz, hogy idáig eljussunk, még rengeteg munkát kell befektetnünk és a szervezetet is tovább kell bővítenünk. Ez nagyon szép és összetett feladatkör, amit nagy élvezettel csinálok.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Sok olyan emberrel dolgoztam együtt, akitől rengeteget tanulhattam.  Figyeltem a munkahelyi vezetőimet, hogy hogyan kezelnek bizonyos helyzeteket, és ezek közül a minták közül többet beépítettem a saját repertoáromba. A tapasztalt kollégáktól rengetek szakmai ismertet sajátítottam el. De kiemelkedő volt az MBA képzés alatt kapott ismeretanyag is. A tanároktól elméleti síkon, a csoporttársaktól, akik jellemzően közép- és felsővezetők voltak, tapasztalatcsere útján tanultam sokat.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Felvázolok a kollégáknak egy jövőképet, elmondom a célokat, hogy mit szeretnénk elérni és kinek milyen szerepet szánok ebben. Biztosítok számukra egy nagyfokú önállóságot, hogy a saját ötleteiket is felhasználva, azokat megvalósítva jussanak el a kitűzött célig. Azt tapasztaltam, hogy sokkal nagyobb lelkesedéssel folyik a munka, ha az ember magáénak érzi a feladatot.  Igyekszem továbbá olyan környezetet teremteni, ami elősegíti a hatékony munkavégzést. Ebbe benne van a fizikai környezet is, ahol minden eszköz rendelkezésre áll, és benne van egy olyan támogatásra épülő cégkultúra, ahol számíthatunk egymásra.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Gépészmérnök hallgatóként szerettem a tervezési feladatokat az egyetemen. Termékfejlesztőként jó lenne részt venni egy új berendezés fejlesztésében és látni ahogy megvalósul, piacra kerül.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A kapcsolati háló többféleképpen is bővíthető. Érkeznek hozzánk megkeresések, amelyekre reagálva elindul egy kommunikáció. De sokszor mi keresünk meg potenciális partnereket, és ajánlunk együttműködési lehetőséget. Az új kapcsolatok kiépítésekor fontos számomra a személyes találkozás, hogy tudjam ki van a vonal másik végén. Minden esetben fontos az ügyfélközpontú hozzáállás. Értéket szeretnénk közvetíteni a partnerek számára és elérni azt, hogy élmény legyen a közös munka. Ehhez a jó termék mellett elengedhetetlen a magas szintű kiszolgálás, ami többek közt a szakmai támogatáson, megbízhatóságon, következetességen és elérhetőségen nyugszik. Ha ez megvan, kialakul a bizalom, ami a hosszú távú együttműködés alapja.

Mire sajnálja az idejét?

– Arra, ami nem fejleszt, nem pihentet vagy nem szórakoztat, vagyis aminek nincs semmilyen hozzáadott értéke.

Mivel lehet felbosszantani?

– Bosszant a mellébeszélés, a demagógia és ha valaki nem képes felelősséget vállalni a saját tetteiért.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Részt vennék olyan társadalmi cél megvalósításában, aminek az eredménye kézzel fogható és jobbá teszi a környéken lakók életét. Például fát ültetni a parkban vagy újjá varázsolni a játszótéri játékokat.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Azt gondolom, hogy a kollégák képzésére, oktatására költött pénz az egyik legjobb befektetés. Másfelől megközelítve pedig minden olyan, ami szebbé, jobbá, boldogabbá teszi az életemet, vagy a szeretteim életét. Ezek lehetnek tárgyak is, de én inkább azt preferálom, ami valamiféle élményt nyújt.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A síeléssel nem olyan régen ismerkedtem meg, de nagyon megtetszett és remek kikapcsolódás. Fel tud tölteni egy jó wellness hétvége is és szeretek utazni, új helyeket megismerni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS