Nagy Zoltán: Megvetettük a lábunkat a hazai piacon, most már a növekedésre koncentrálunk

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 11. 04., 10:00

Értéket szeretnénk közvetíteni a partnerek számára és elérni azt, hogy élmény legyen a közös munka – mondta az Üzletemnek Nagy Zoltán, a Reynaers Aluminium Kft. Country Managere.

Nagy Zoltán azt mondja: jó két évvel ezelőtt gyakorlatilag a nulláról kezdte el a minőségi alumínium nyílászárók és falfüggönyök értékesítésével foglalkozó Reynaers magyarországi jelenlétét. Ma már ott tartanak a csapattal, hogy céljuk a piacvezetői pozíció megszerzése a területükön. Ez persze rengeteg munkát követel, de Zoltán nagy kedvvel oldja meg a feladatokat. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 233. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Szerencsésnek érzem magam, mert több olyan eredmény is eszembe jut a mintegy 15 éves szakmai múltamból, amit valamilyen szempontból kiemelkedőnek tartok. Amire összességében a legbüszkébb vagyok, az a mostani pozíciómhoz köthető. Bő 2 évvel ezelőtt gyakorlatilag a nulláról kellett felépítenem a Reynaers magyarországi jelenlétét. Cégalapítás, stratégia kidolgozása, szervezet felépítése, folyamatok kialakítása, üzleti kapcsolatok kiépítése. Ennek a folyamatnak az első fázisát sikeresen lezártuk, megvetettük a lábunkat a piacon és most már a növekedésre, további fejlődésre tudunk koncentrálni.

Milyen távra tervez?

– A nagyobb célok eléréséhez rendszerint hosszabb időre van szükség, így hosszú távra tervezek. Viszont a mai világban a körülmények nagyon gyorsan változnak, és tudni kell alkalmazkodni hozzájuk. Ez pedig a célhoz vezető út többszöri újratervezését jelenti.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A célom az, hogy a Reynaers piacvezető legyen Magyarországon az alumínium nyílászárók és függönyfalak terén. Ahhoz, hogy idáig eljussunk, még rengeteg munkát kell befektetnünk és a szervezetet is tovább kell bővítenünk. Ez nagyon szép és összetett feladatkör, amit nagy élvezettel csinálok.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Sok olyan emberrel dolgoztam együtt, akitől rengeteget tanulhattam.  Figyeltem a munkahelyi vezetőimet, hogy hogyan kezelnek bizonyos helyzeteket, és ezek közül a minták közül többet beépítettem a saját repertoáromba. A tapasztalt kollégáktól rengetek szakmai ismertet sajátítottam el. De kiemelkedő volt az MBA képzés alatt kapott ismeretanyag is. A tanároktól elméleti síkon, a csoporttársaktól, akik jellemzően közép- és felsővezetők voltak, tapasztalatcsere útján tanultam sokat.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Felvázolok a kollégáknak egy jövőképet, elmondom a célokat, hogy mit szeretnénk elérni és kinek milyen szerepet szánok ebben. Biztosítok számukra egy nagyfokú önállóságot, hogy a saját ötleteiket is felhasználva, azokat megvalósítva jussanak el a kitűzött célig. Azt tapasztaltam, hogy sokkal nagyobb lelkesedéssel folyik a munka, ha az ember magáénak érzi a feladatot.  Igyekszem továbbá olyan környezetet teremteni, ami elősegíti a hatékony munkavégzést. Ebbe benne van a fizikai környezet is, ahol minden eszköz rendelkezésre áll, és benne van egy olyan támogatásra épülő cégkultúra, ahol számíthatunk egymásra.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Gépészmérnök hallgatóként szerettem a tervezési feladatokat az egyetemen. Termékfejlesztőként jó lenne részt venni egy új berendezés fejlesztésében és látni ahogy megvalósul, piacra kerül.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A kapcsolati háló többféleképpen is bővíthető. Érkeznek hozzánk megkeresések, amelyekre reagálva elindul egy kommunikáció. De sokszor mi keresünk meg potenciális partnereket, és ajánlunk együttműködési lehetőséget. Az új kapcsolatok kiépítésekor fontos számomra a személyes találkozás, hogy tudjam ki van a vonal másik végén. Minden esetben fontos az ügyfélközpontú hozzáállás. Értéket szeretnénk közvetíteni a partnerek számára és elérni azt, hogy élmény legyen a közös munka. Ehhez a jó termék mellett elengedhetetlen a magas szintű kiszolgálás, ami többek közt a szakmai támogatáson, megbízhatóságon, következetességen és elérhetőségen nyugszik. Ha ez megvan, kialakul a bizalom, ami a hosszú távú együttműködés alapja.

Mire sajnálja az idejét?

– Arra, ami nem fejleszt, nem pihentet vagy nem szórakoztat, vagyis aminek nincs semmilyen hozzáadott értéke.

Mivel lehet felbosszantani?

– Bosszant a mellébeszélés, a demagógia és ha valaki nem képes felelősséget vállalni a saját tetteiért.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Részt vennék olyan társadalmi cél megvalósításában, aminek az eredménye kézzel fogható és jobbá teszi a környéken lakók életét. Például fát ültetni a parkban vagy újjá varázsolni a játszótéri játékokat.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Azt gondolom, hogy a kollégák képzésére, oktatására költött pénz az egyik legjobb befektetés. Másfelől megközelítve pedig minden olyan, ami szebbé, jobbá, boldogabbá teszi az életemet, vagy a szeretteim életét. Ezek lehetnek tárgyak is, de én inkább azt preferálom, ami valamiféle élményt nyújt.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A síeléssel nem olyan régen ismerkedtem meg, de nagyon megtetszett és remek kikapcsolódás. Fel tud tölteni egy jó wellness hétvége is és szeretek utazni, új helyeket megismerni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS