Nagy Péter: Maradj hiteles és következetes!

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 04. 28., 10:00

Az ügyfélnek azt kell éreznie, hogy szinte az ő csapatának a tagjai vagyunk, az ő érdekrendszerét működtetjük – mondta az Üzletemnek Nagy Péter, a Flanker értékesítési igazgatója.

Nagy Péter már kipróbálta magát coachként, mint mondja: ez egészen jól működik. Ahogy a Flankernél is jól mennek a dolgok. A Flanker a 3M hivatalos magyarországi forgalmazója. Nyomdaipari, ipari ragasztástechnikai- és felületvédelmi termékeik mellett a csiszolástechnika, munkavédelem, valamint medical területeken működő cégek számára forgalmaznak. Van bőven tapasztalat, így Péter szívesen tartana előadásokat kezdő fiatal vállalkozóknak. És hogy mit írt még fel a szakmai bakancslistájára? Azt is megtudja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 277. interjújából.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Sikerült egy remekül felépített üzleti modellel működő céget a tulajdonosváltást követően tovább fejleszteni, az alapító örökségét beépíteni egy nemzetközi struktúrába. Új jövőkép alakult ki körülöttünk, csatlakozásunkkal az egész cégcsoport értéke exponenciálisan megnőtt. Ez a karrierem csúcsa, bár nagyon remélem, itt nem állunk meg és újabb sikerek érkeznek majd.

Milyen távra tervez?

– Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen hosszú távú elképzelés egy cég jövőjének tervezésekor – ugyanakkor két évnél hosszabb periódusokban nem szabad gondolkodni, mindig figyelembe kell venni a megújuló piaci környezetet és dinamikusan reagálni a változásokra. Emellett, ha a kollégák szerepét és jelentőségét vizsgáljuk, kizárólag hosszú távú terveknek van helyük.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék majd 70 évesen nyugdíjba menni, a Flanker-Prades Csoport közép-európai regionális igazgatói székéből, egy 25 éves jubileumi céges vacsorát követően.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– 30-as éveim elejéig a sikereimből és a bukásaimból tanultam a legtöbbet. Aztán rájöttem, érdemes inkább felemelni a fejemet és körülnézni, hogyan működtetik a világot mások. Sokat tanultam ugyanakkor a cégünk előző tulajdonosától. Ő volt az, aki nálam 10 évvel idősebb lévén, hasonló habitással megáldva a tapasztalatait megosztotta velem.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szerencsésnek tartom magam, soha nem kellett külön motivációs tréninget szerveznem, egyetlen csapatomnak sem. Már az együttműködésünk kezdetekor, a kiválasztáskor olyan kollégákkal hozott össze a sors, akiknél a motiváció nem volt kérdés. Többek között ezért kezdtünk együtt dolgozni. Az egyik legfontosabb feladata a vezetőnek ugyanakkor az, hogy a motiváltság szintjét fenntartsa. Ehhez kell megtalálni az eszközöket. Nézzünk egy példát! Egy értékesítési csapatnál fontos az anyagiak megfelelő motivációs rendszerének kialakítása, de sokszor nem ez számít a leginkább. Maga a csapat is képes motiválni, ha jó érzés bemenni a munkahelyre, ha fontos számunkra a csapathoz tartozás. Építs megfelelő emberekből csapatot, alakítsd ki a működéshez szükséges alap feltételrendszert, légy aktív tagja a csapatnak, tudniuk kell, hogy képes vagy kiállni értük és ezt szükség esetén bármi áron meg is teszed. Maradj hiteles és következetes!

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyjából 10 évvel ezelőtt, „szabadidőmben” elkezdtem foglalkozni szervezeti, csapat- és egyéni fejlesztésekkel. Összeállt egy kisebb csapat azzal a céllal, hogy a tréning piacon levő nagyon színes és sajnos sokszor eredménytelen programok helyett valós fejlesztési megoldásokat mutassunk a cégeknek. Tehát már kipróbáltam magam trénerként és coachként. Egész jól működik.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A partneri viszony kiépítése és az együttműködés a legfontosabb. Az ügyfélnek azt kell éreznie, hogy szinte az ő csapatának a tagjai vagyunk, az ő érdekrendszerét működtetjük. Ez a legnehezebb a folyamatban, úgy kell felépíteni a kapcsolatot, hogy a saját terveink és céljaink megvalósuljanak közben.

Mire sajnálja az idejét?

– Az élet nem véletlenül hoz elénk különböző kihívásokat, feladatokat. Semmire nem sajnálom az időt, aminek értelme van, de türelmetlenné válok, ha céltalan, emberi gyarlóság vagy butaság által motivált ügy kerül a közelembe.

Mivel lehet felbosszantani?

– Értelmetlen vitákkal, ostobasággal vagy sunyisággal, rosszindulattal. Ezekre ugrom.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen tartanék előadást kezdő fiatal vállalkozóknak, felkészíteni őket a világ kihívásaira.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A csapatomra, a cégünk megfelelő működtetésére, a családomra és arra, hogy időről időre ki tudjak kapcsolni.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Pár éve elkezdtem motorozni. Fiatalkorom robogós élményei miatt döntöttem így, és úgy néz ki, működik. A szabad levegőn, felnyitott sisakkal elmotorozni a Bakonyba vagy Balatonra, elképesztő élmény.
A másik hobbim a vitorlázás lett. Igyekszem minél több időt a vízen tölteni, talán ez kapcsol ki a legjobban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-12 15:40:00
Tovább erősíti a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat a kettős adóztatás elkerülését szolgáló egyezmény – hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, miután Jean-François Parozzal, a Svájci Államszövetség Magyarországi Nagykövetével aláírta a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménymódosító jegyzőkönyvét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS