Nagy Péter: Maradj hiteles és következetes!

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 04. 28., 10:00

Az ügyfélnek azt kell éreznie, hogy szinte az ő csapatának a tagjai vagyunk, az ő érdekrendszerét működtetjük – mondta az Üzletemnek Nagy Péter, a Flanker értékesítési igazgatója.

Nagy Péter már kipróbálta magát coachként, mint mondja: ez egészen jól működik. Ahogy a Flankernél is jól mennek a dolgok. A Flanker a 3M hivatalos magyarországi forgalmazója. Nyomdaipari, ipari ragasztástechnikai- és felületvédelmi termékeik mellett a csiszolástechnika, munkavédelem, valamint medical területeken működő cégek számára forgalmaznak. Van bőven tapasztalat, így Péter szívesen tartana előadásokat kezdő fiatal vállalkozóknak. És hogy mit írt még fel a szakmai bakancslistájára? Azt is megtudja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 277. interjújából.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Sikerült egy remekül felépített üzleti modellel működő céget a tulajdonosváltást követően tovább fejleszteni, az alapító örökségét beépíteni egy nemzetközi struktúrába. Új jövőkép alakult ki körülöttünk, csatlakozásunkkal az egész cégcsoport értéke exponenciálisan megnőtt. Ez a karrierem csúcsa, bár nagyon remélem, itt nem állunk meg és újabb sikerek érkeznek majd.

Milyen távra tervez?

– Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen hosszú távú elképzelés egy cég jövőjének tervezésekor – ugyanakkor két évnél hosszabb periódusokban nem szabad gondolkodni, mindig figyelembe kell venni a megújuló piaci környezetet és dinamikusan reagálni a változásokra. Emellett, ha a kollégák szerepét és jelentőségét vizsgáljuk, kizárólag hosszú távú terveknek van helyük.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék majd 70 évesen nyugdíjba menni, a Flanker-Prades Csoport közép-európai regionális igazgatói székéből, egy 25 éves jubileumi céges vacsorát követően.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– 30-as éveim elejéig a sikereimből és a bukásaimból tanultam a legtöbbet. Aztán rájöttem, érdemes inkább felemelni a fejemet és körülnézni, hogyan működtetik a világot mások. Sokat tanultam ugyanakkor a cégünk előző tulajdonosától. Ő volt az, aki nálam 10 évvel idősebb lévén, hasonló habitással megáldva a tapasztalatait megosztotta velem.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szerencsésnek tartom magam, soha nem kellett külön motivációs tréninget szerveznem, egyetlen csapatomnak sem. Már az együttműködésünk kezdetekor, a kiválasztáskor olyan kollégákkal hozott össze a sors, akiknél a motiváció nem volt kérdés. Többek között ezért kezdtünk együtt dolgozni. Az egyik legfontosabb feladata a vezetőnek ugyanakkor az, hogy a motiváltság szintjét fenntartsa. Ehhez kell megtalálni az eszközöket. Nézzünk egy példát! Egy értékesítési csapatnál fontos az anyagiak megfelelő motivációs rendszerének kialakítása, de sokszor nem ez számít a leginkább. Maga a csapat is képes motiválni, ha jó érzés bemenni a munkahelyre, ha fontos számunkra a csapathoz tartozás. Építs megfelelő emberekből csapatot, alakítsd ki a működéshez szükséges alap feltételrendszert, légy aktív tagja a csapatnak, tudniuk kell, hogy képes vagy kiállni értük és ezt szükség esetén bármi áron meg is teszed. Maradj hiteles és következetes!

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyjából 10 évvel ezelőtt, „szabadidőmben” elkezdtem foglalkozni szervezeti, csapat- és egyéni fejlesztésekkel. Összeállt egy kisebb csapat azzal a céllal, hogy a tréning piacon levő nagyon színes és sajnos sokszor eredménytelen programok helyett valós fejlesztési megoldásokat mutassunk a cégeknek. Tehát már kipróbáltam magam trénerként és coachként. Egész jól működik.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A partneri viszony kiépítése és az együttműködés a legfontosabb. Az ügyfélnek azt kell éreznie, hogy szinte az ő csapatának a tagjai vagyunk, az ő érdekrendszerét működtetjük. Ez a legnehezebb a folyamatban, úgy kell felépíteni a kapcsolatot, hogy a saját terveink és céljaink megvalósuljanak közben.

Mire sajnálja az idejét?

– Az élet nem véletlenül hoz elénk különböző kihívásokat, feladatokat. Semmire nem sajnálom az időt, aminek értelme van, de türelmetlenné válok, ha céltalan, emberi gyarlóság vagy butaság által motivált ügy kerül a közelembe.

Mivel lehet felbosszantani?

– Értelmetlen vitákkal, ostobasággal vagy sunyisággal, rosszindulattal. Ezekre ugrom.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen tartanék előadást kezdő fiatal vállalkozóknak, felkészíteni őket a világ kihívásaira.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A csapatomra, a cégünk megfelelő működtetésére, a családomra és arra, hogy időről időre ki tudjak kapcsolni.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Pár éve elkezdtem motorozni. Fiatalkorom robogós élményei miatt döntöttem így, és úgy néz ki, működik. A szabad levegőn, felnyitott sisakkal elmotorozni a Bakonyba vagy Balatonra, elképesztő élmény.
A másik hobbim a vitorlázás lett. Igyekszem minél több időt a vízen tölteni, talán ez kapcsol ki a legjobban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS