Nagy Péter: Maradj hiteles és következetes!

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 04. 28., 10:00

Az ügyfélnek azt kell éreznie, hogy szinte az ő csapatának a tagjai vagyunk, az ő érdekrendszerét működtetjük – mondta az Üzletemnek Nagy Péter, a Flanker értékesítési igazgatója.

Nagy Péter már kipróbálta magát coachként, mint mondja: ez egészen jól működik. Ahogy a Flankernél is jól mennek a dolgok. A Flanker a 3M hivatalos magyarországi forgalmazója. Nyomdaipari, ipari ragasztástechnikai- és felületvédelmi termékeik mellett a csiszolástechnika, munkavédelem, valamint medical területeken működő cégek számára forgalmaznak. Van bőven tapasztalat, így Péter szívesen tartana előadásokat kezdő fiatal vállalkozóknak. És hogy mit írt még fel a szakmai bakancslistájára? Azt is megtudja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 277. interjújából.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Sikerült egy remekül felépített üzleti modellel működő céget a tulajdonosváltást követően tovább fejleszteni, az alapító örökségét beépíteni egy nemzetközi struktúrába. Új jövőkép alakult ki körülöttünk, csatlakozásunkkal az egész cégcsoport értéke exponenciálisan megnőtt. Ez a karrierem csúcsa, bár nagyon remélem, itt nem állunk meg és újabb sikerek érkeznek majd.

Milyen távra tervez?

– Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen hosszú távú elképzelés egy cég jövőjének tervezésekor – ugyanakkor két évnél hosszabb periódusokban nem szabad gondolkodni, mindig figyelembe kell venni a megújuló piaci környezetet és dinamikusan reagálni a változásokra. Emellett, ha a kollégák szerepét és jelentőségét vizsgáljuk, kizárólag hosszú távú terveknek van helyük.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék majd 70 évesen nyugdíjba menni, a Flanker-Prades Csoport közép-európai regionális igazgatói székéből, egy 25 éves jubileumi céges vacsorát követően.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– 30-as éveim elejéig a sikereimből és a bukásaimból tanultam a legtöbbet. Aztán rájöttem, érdemes inkább felemelni a fejemet és körülnézni, hogyan működtetik a világot mások. Sokat tanultam ugyanakkor a cégünk előző tulajdonosától. Ő volt az, aki nálam 10 évvel idősebb lévén, hasonló habitással megáldva a tapasztalatait megosztotta velem.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szerencsésnek tartom magam, soha nem kellett külön motivációs tréninget szerveznem, egyetlen csapatomnak sem. Már az együttműködésünk kezdetekor, a kiválasztáskor olyan kollégákkal hozott össze a sors, akiknél a motiváció nem volt kérdés. Többek között ezért kezdtünk együtt dolgozni. Az egyik legfontosabb feladata a vezetőnek ugyanakkor az, hogy a motiváltság szintjét fenntartsa. Ehhez kell megtalálni az eszközöket. Nézzünk egy példát! Egy értékesítési csapatnál fontos az anyagiak megfelelő motivációs rendszerének kialakítása, de sokszor nem ez számít a leginkább. Maga a csapat is képes motiválni, ha jó érzés bemenni a munkahelyre, ha fontos számunkra a csapathoz tartozás. Építs megfelelő emberekből csapatot, alakítsd ki a működéshez szükséges alap feltételrendszert, légy aktív tagja a csapatnak, tudniuk kell, hogy képes vagy kiállni értük és ezt szükség esetén bármi áron meg is teszed. Maradj hiteles és következetes!

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyjából 10 évvel ezelőtt, „szabadidőmben” elkezdtem foglalkozni szervezeti, csapat- és egyéni fejlesztésekkel. Összeállt egy kisebb csapat azzal a céllal, hogy a tréning piacon levő nagyon színes és sajnos sokszor eredménytelen programok helyett valós fejlesztési megoldásokat mutassunk a cégeknek. Tehát már kipróbáltam magam trénerként és coachként. Egész jól működik.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A partneri viszony kiépítése és az együttműködés a legfontosabb. Az ügyfélnek azt kell éreznie, hogy szinte az ő csapatának a tagjai vagyunk, az ő érdekrendszerét működtetjük. Ez a legnehezebb a folyamatban, úgy kell felépíteni a kapcsolatot, hogy a saját terveink és céljaink megvalósuljanak közben.

Mire sajnálja az idejét?

– Az élet nem véletlenül hoz elénk különböző kihívásokat, feladatokat. Semmire nem sajnálom az időt, aminek értelme van, de türelmetlenné válok, ha céltalan, emberi gyarlóság vagy butaság által motivált ügy kerül a közelembe.

Mivel lehet felbosszantani?

– Értelmetlen vitákkal, ostobasággal vagy sunyisággal, rosszindulattal. Ezekre ugrom.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen tartanék előadást kezdő fiatal vállalkozóknak, felkészíteni őket a világ kihívásaira.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A csapatomra, a cégünk megfelelő működtetésére, a családomra és arra, hogy időről időre ki tudjak kapcsolni.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Pár éve elkezdtem motorozni. Fiatalkorom robogós élményei miatt döntöttem így, és úgy néz ki, működik. A szabad levegőn, felnyitott sisakkal elmotorozni a Bakonyba vagy Balatonra, elképesztő élmény.
A másik hobbim a vitorlázás lett. Igyekszem minél több időt a vízen tölteni, talán ez kapcsol ki a legjobban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS