Muraközy Andrea: A cégünknél mindenkinek van beleszólása az üzletmenetbe

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 26., 10:00

A bakancslistámon a saját szakmai továbbképzésem is szerepel – mondta az Üzletemnek Muraközy Andrea, a ProgMatic Academy társalapító ügyvezetője.

Muraközy Andreát mindig érdekelte a webfejlesztés, aztán amikor megszületett az első fia, beiratkozott egy tanfolyamra – elkezdte az elmélyedést a szakmában. Andrea nem osztja azt a véleményt, hogy a programozás alapvetően férfi szakma, bár tudja, a számok mást mutatnak. A tanfolyam elvégzése után nem okozott gondot az elhelyezkedés, s ma már egyik cégvezetőként már ő ad munkát másoknak. Nekünk pedig néhány klassz gondolatot továbbít az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 149. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy társaimmal megalapítottuk a Progmatic Academy-t, ahol célunk azokon a szakmaváltókon segíteni és lehetőséget adni a váltásra, akik nem tudnak vagy nem szándékoznak a szakmájukban a jövőben tevékenykedni.

– Milyen távra tervez?

– Mindenképpen hosszútávra tervezünk. Ehhez folyamatosan a piaci szereplőkkel egyeztetve, az új technológiákat figyelve és tanmenetünkbe beépítve reagálunk. Így tudjuk azt a piacképes tudást nyújtani, amivel tanulóink sikerrel megállják a helyüket ezen a területen.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A Progmatic Academy fejlődése és kiszélesítése az elsődleges célom. Ahhoz, hogy ez még jobban működjön, a személyes bakancslistámon a saját szakmai továbbképzés is szerepel.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmailag legtöbbet üzlettársamtól és a Progmatic vezető oktatójától, Papp Gergőtől tanultam. Ő vezetett be még 2013-ban az informatika világába, tőle tanultam meg a Frontend oldali fejlesztés alapjait, ami aztán az Academy alapításához is vezetett.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Cégünk családias hangulatú. Minden munkatársam véleményét folyamatosan kikérem és mindent megbeszélünk. A végső döntéseket én hozom ugyan meg, de mindenkinek van beleszólása az üzletmenetbe, amivel munkatársaim is úgy érzik, hogy valaminek a részesei.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A programozó szakmában feltétlenül kipróbálnám magam.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szerencsére már most stabil és hosszútávú üzleti partneri kapcsolatrendszerrel rendelkezünk. Ennek bővítését elsősorban személyes kapcsolatépítéssel érjük el.

– Mire sajnálja az idejét?

– Nem sajnálom az időmet azokra, amikkel foglalkozom. Prioritást állítok fel, ez nagyon fontos, és ehhez tartom magam.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Nehezen lehet felbosszantani, de ha valaki nem szavahihető, vagy szándékosan ártó jellem, az azért fel tud engem is bosszantani.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Nagyon szeretem az állatokat, főleg a kutyákat, úgyhogy biztosan menhelyen vállalnék önkéntes munkát.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Fejlesztésre, tanulásra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Gyerekek, kutyák, séta, nyaralás, síelés, snowboardozás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS