Muraközy Andrea: A cégünknél mindenkinek van beleszólása az üzletmenetbe

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 26., 10:00

A bakancslistámon a saját szakmai továbbképzésem is szerepel – mondta az Üzletemnek Muraközy Andrea, a ProgMatic Academy társalapító ügyvezetője.

Muraközy Andreát mindig érdekelte a webfejlesztés, aztán amikor megszületett az első fia, beiratkozott egy tanfolyamra – elkezdte az elmélyedést a szakmában. Andrea nem osztja azt a véleményt, hogy a programozás alapvetően férfi szakma, bár tudja, a számok mást mutatnak. A tanfolyam elvégzése után nem okozott gondot az elhelyezkedés, s ma már egyik cégvezetőként már ő ad munkát másoknak. Nekünk pedig néhány klassz gondolatot továbbít az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 149. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy társaimmal megalapítottuk a Progmatic Academy-t, ahol célunk azokon a szakmaváltókon segíteni és lehetőséget adni a váltásra, akik nem tudnak vagy nem szándékoznak a szakmájukban a jövőben tevékenykedni.

– Milyen távra tervez?

– Mindenképpen hosszútávra tervezünk. Ehhez folyamatosan a piaci szereplőkkel egyeztetve, az új technológiákat figyelve és tanmenetünkbe beépítve reagálunk. Így tudjuk azt a piacképes tudást nyújtani, amivel tanulóink sikerrel megállják a helyüket ezen a területen.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A Progmatic Academy fejlődése és kiszélesítése az elsődleges célom. Ahhoz, hogy ez még jobban működjön, a személyes bakancslistámon a saját szakmai továbbképzés is szerepel.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmailag legtöbbet üzlettársamtól és a Progmatic vezető oktatójától, Papp Gergőtől tanultam. Ő vezetett be még 2013-ban az informatika világába, tőle tanultam meg a Frontend oldali fejlesztés alapjait, ami aztán az Academy alapításához is vezetett.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Cégünk családias hangulatú. Minden munkatársam véleményét folyamatosan kikérem és mindent megbeszélünk. A végső döntéseket én hozom ugyan meg, de mindenkinek van beleszólása az üzletmenetbe, amivel munkatársaim is úgy érzik, hogy valaminek a részesei.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A programozó szakmában feltétlenül kipróbálnám magam.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szerencsére már most stabil és hosszútávú üzleti partneri kapcsolatrendszerrel rendelkezünk. Ennek bővítését elsősorban személyes kapcsolatépítéssel érjük el.

– Mire sajnálja az idejét?

– Nem sajnálom az időmet azokra, amikkel foglalkozom. Prioritást állítok fel, ez nagyon fontos, és ehhez tartom magam.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Nehezen lehet felbosszantani, de ha valaki nem szavahihető, vagy szándékosan ártó jellem, az azért fel tud engem is bosszantani.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Nagyon szeretem az állatokat, főleg a kutyákat, úgyhogy biztosan menhelyen vállalnék önkéntes munkát.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Fejlesztésre, tanulásra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Gyerekek, kutyák, séta, nyaralás, síelés, snowboardozás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS