Muraközy Andrea: A cégünknél mindenkinek van beleszólása az üzletmenetbe

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 26., 10:00

A bakancslistámon a saját szakmai továbbképzésem is szerepel – mondta az Üzletemnek Muraközy Andrea, a ProgMatic Academy társalapító ügyvezetője.

Muraközy Andreát mindig érdekelte a webfejlesztés, aztán amikor megszületett az első fia, beiratkozott egy tanfolyamra – elkezdte az elmélyedést a szakmában. Andrea nem osztja azt a véleményt, hogy a programozás alapvetően férfi szakma, bár tudja, a számok mást mutatnak. A tanfolyam elvégzése után nem okozott gondot az elhelyezkedés, s ma már egyik cégvezetőként már ő ad munkát másoknak. Nekünk pedig néhány klassz gondolatot továbbít az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 149. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy társaimmal megalapítottuk a Progmatic Academy-t, ahol célunk azokon a szakmaváltókon segíteni és lehetőséget adni a váltásra, akik nem tudnak vagy nem szándékoznak a szakmájukban a jövőben tevékenykedni.

– Milyen távra tervez?

– Mindenképpen hosszútávra tervezünk. Ehhez folyamatosan a piaci szereplőkkel egyeztetve, az új technológiákat figyelve és tanmenetünkbe beépítve reagálunk. Így tudjuk azt a piacképes tudást nyújtani, amivel tanulóink sikerrel megállják a helyüket ezen a területen.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A Progmatic Academy fejlődése és kiszélesítése az elsődleges célom. Ahhoz, hogy ez még jobban működjön, a személyes bakancslistámon a saját szakmai továbbképzés is szerepel.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmailag legtöbbet üzlettársamtól és a Progmatic vezető oktatójától, Papp Gergőtől tanultam. Ő vezetett be még 2013-ban az informatika világába, tőle tanultam meg a Frontend oldali fejlesztés alapjait, ami aztán az Academy alapításához is vezetett.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Cégünk családias hangulatú. Minden munkatársam véleményét folyamatosan kikérem és mindent megbeszélünk. A végső döntéseket én hozom ugyan meg, de mindenkinek van beleszólása az üzletmenetbe, amivel munkatársaim is úgy érzik, hogy valaminek a részesei.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A programozó szakmában feltétlenül kipróbálnám magam.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szerencsére már most stabil és hosszútávú üzleti partneri kapcsolatrendszerrel rendelkezünk. Ennek bővítését elsősorban személyes kapcsolatépítéssel érjük el.

– Mire sajnálja az idejét?

– Nem sajnálom az időmet azokra, amikkel foglalkozom. Prioritást állítok fel, ez nagyon fontos, és ehhez tartom magam.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Nehezen lehet felbosszantani, de ha valaki nem szavahihető, vagy szándékosan ártó jellem, az azért fel tud engem is bosszantani.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Nagyon szeretem az állatokat, főleg a kutyákat, úgyhogy biztosan menhelyen vállalnék önkéntes munkát.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Fejlesztésre, tanulásra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Gyerekek, kutyák, séta, nyaralás, síelés, snowboardozás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-28 10:13:40
A küszöbön álló uniós intézkedéscsomag újabb lendületet ad az e-számlázás és a számviteli digitalizáció elterjedésének. Amellett ugyanis, hogy kötelezővé válik az e-számla alkalmazása, az EU-s szabályozás kijelöli a számviteli-, adózási- és ezzel összefüggésben az adatszolgáltatási gyakorlatok hosszú távú fejlesztési irányát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS