Michaletzky Bálint: Őszintén próbálok kapcsolatot teremteni, és engem is ezzel lehet meggyőzni

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 06. 23., 10:00

Sokféle projektet vezettem, kis cégnél, nagy cégnél egyaránt, de a legjobb saját projektet építeni – mondta az Üzletemnek Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője.

Michaletzky Bálint úgy látja, hogy a „helyén van”, ezért a bakancslistáján is „csupán” az szerepel, hogy autómegosztó cégét nemzetközivé fejlessze. Jó néhány projekten dolgozott már korábban is, ahogy mondja: olyan helyen nem maradt sokáig, ahol nem tudott tanulni és fejlődni. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 186. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Természetesen a GreenGo-t, mert benne van minden, amit szeretek, amit gondolok a világról. Innovatív, hiszen elsőként léptünk piacra, IT-alapú, de közben nagyon is emberközpontú szolgáltatás.

– Milyen távra tervez?

– A GreenGo már kezd kijönni a „start-up időtávokból”, ahol a rövidtáv a jövő hét, a középtáv a 3 hónap és a hosszú a 6-12 hónap. Most már 2-4 évre előre tervezünk, ugyanígy én is, mert „szerelemgyerek” nekem a GreenGo.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Leltároztam matematikai könyvtárat középiskolában, árultam jégkrémet egyetem alatt, voltam üzletvezető egy kis kávézóban. Pályakezdőként bank treasury-t is láttam belülről, igaz, nem sokáig, mert rájöttem, hogy tervezni és építeni jobban szeretek. Sokféle projektet vezettem, kis cégnél, nagy cégnél egyaránt, de a legjobb saját projektet építeni. A helyemen vagyok, így a bakancslistámon most csak az van, hogy a GreenGo-t nemzetközi céggé fejlesszük, és közben ne veszítsük el a kapcsolatot a felhasználóinkkal, ne váljunk „multivá”.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon sok jó munkatársamtól, főnökömtől, akiktől rengeteg tárgyi és nem tankönyvi tudást szedtem össze. Ahol nem tudtam tanulni, fejlődni, ott nem éreztem magam jól, és nem is maradtam sokáig. Nem tudok és nem szeretnék kiemelni senkit, mert esetleg kihagynék valakit, aki szintén fontos volt.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Korábban mikromanagementtel demotiváltam őket, de most már próbálom elengedni a feladatotokat és csak irány mutatni, a végrehajtást egyre inkább rájuk bízni. Úgy tűnik, hogy a home office ellenére is motiváltak és proaktívak maradtak, amit jó jelnek veszek.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egyelőre elegendőek a fentiek.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nincsen kimondott stratégiám, azon kívül, hogy őszintén, kevés mellébeszéléssel próbálok kapcsolatot teremteni, és ezzel lehet engem is meggyőzni.

– Mire sajnálja az idejét?

– A mellébeszélésről úgy érzem, hogy mindenki idejét rabolja. Legjobban azt szeretem, amikor egy tárgyaláson bemutatkozás után mindenki elmondja, mit és hogyan szeretne, s közösen gyorsan kitaláljuk, hogy működik-e. A kötelező önéletrajzzal bővített bemutatkozás szerintem időrabló, az házifeladat, hogy tudjam, kivel tárgyalok.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha kényelemből valaki mástól várja a megoldást ahelyett, hogy kitalálná magától.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Faültetést, szemétszedést, bármit, ami az ökológiai lábnyomunkat csökkenti.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, a közös pihenésre, mert biztos, hogy utólag úgy fogom érezni, kevés időt töltöttünk együtt, de akkor az legalább gondtalan legyen. Sajnos az elmúlt időszakban nem tudtam annyi időt tölteni velük, amennyit szerettem volna, mert a prágai szolgáltatásunk indulása sok időt, energiát igényelt, sok távolléttel, de feleségem tökéletes támaszom, amit majd megpróbálok meghálálni neki.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A kézzel játszott labdasportok, a kosárlabdától a strandröplabdán át a golfig szinte bármelyik – csak úszni ne kelljen sokat!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS