Michaletzky Bálint: Őszintén próbálok kapcsolatot teremteni, és engem is ezzel lehet meggyőzni

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 06. 23., 10:00

Sokféle projektet vezettem, kis cégnél, nagy cégnél egyaránt, de a legjobb saját projektet építeni – mondta az Üzletemnek Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője.

Michaletzky Bálint úgy látja, hogy a „helyén van”, ezért a bakancslistáján is „csupán” az szerepel, hogy autómegosztó cégét nemzetközivé fejlessze. Jó néhány projekten dolgozott már korábban is, ahogy mondja: olyan helyen nem maradt sokáig, ahol nem tudott tanulni és fejlődni. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 186. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Természetesen a GreenGo-t, mert benne van minden, amit szeretek, amit gondolok a világról. Innovatív, hiszen elsőként léptünk piacra, IT-alapú, de közben nagyon is emberközpontú szolgáltatás.

– Milyen távra tervez?

– A GreenGo már kezd kijönni a „start-up időtávokból”, ahol a rövidtáv a jövő hét, a középtáv a 3 hónap és a hosszú a 6-12 hónap. Most már 2-4 évre előre tervezünk, ugyanígy én is, mert „szerelemgyerek” nekem a GreenGo.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Leltároztam matematikai könyvtárat középiskolában, árultam jégkrémet egyetem alatt, voltam üzletvezető egy kis kávézóban. Pályakezdőként bank treasury-t is láttam belülről, igaz, nem sokáig, mert rájöttem, hogy tervezni és építeni jobban szeretek. Sokféle projektet vezettem, kis cégnél, nagy cégnél egyaránt, de a legjobb saját projektet építeni. A helyemen vagyok, így a bakancslistámon most csak az van, hogy a GreenGo-t nemzetközi céggé fejlesszük, és közben ne veszítsük el a kapcsolatot a felhasználóinkkal, ne váljunk „multivá”.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon sok jó munkatársamtól, főnökömtől, akiktől rengeteg tárgyi és nem tankönyvi tudást szedtem össze. Ahol nem tudtam tanulni, fejlődni, ott nem éreztem magam jól, és nem is maradtam sokáig. Nem tudok és nem szeretnék kiemelni senkit, mert esetleg kihagynék valakit, aki szintén fontos volt.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Korábban mikromanagementtel demotiváltam őket, de most már próbálom elengedni a feladatotokat és csak irány mutatni, a végrehajtást egyre inkább rájuk bízni. Úgy tűnik, hogy a home office ellenére is motiváltak és proaktívak maradtak, amit jó jelnek veszek.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egyelőre elegendőek a fentiek.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nincsen kimondott stratégiám, azon kívül, hogy őszintén, kevés mellébeszéléssel próbálok kapcsolatot teremteni, és ezzel lehet engem is meggyőzni.

– Mire sajnálja az idejét?

– A mellébeszélésről úgy érzem, hogy mindenki idejét rabolja. Legjobban azt szeretem, amikor egy tárgyaláson bemutatkozás után mindenki elmondja, mit és hogyan szeretne, s közösen gyorsan kitaláljuk, hogy működik-e. A kötelező önéletrajzzal bővített bemutatkozás szerintem időrabló, az házifeladat, hogy tudjam, kivel tárgyalok.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha kényelemből valaki mástól várja a megoldást ahelyett, hogy kitalálná magától.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Faültetést, szemétszedést, bármit, ami az ökológiai lábnyomunkat csökkenti.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, a közös pihenésre, mert biztos, hogy utólag úgy fogom érezni, kevés időt töltöttünk együtt, de akkor az legalább gondtalan legyen. Sajnos az elmúlt időszakban nem tudtam annyi időt tölteni velük, amennyit szerettem volna, mert a prágai szolgáltatásunk indulása sok időt, energiát igényelt, sok távolléttel, de feleségem tökéletes támaszom, amit majd megpróbálok meghálálni neki.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A kézzel játszott labdasportok, a kosárlabdától a strandröplabdán át a golfig szinte bármelyik – csak úszni ne kelljen sokat!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS