Megyeri Péter: Irányításommal a Starjobs „felkerült a térképre”

Megyeri Péter: Irányításommal a Starjobs „felkerült a térképre”
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 08. 26., 09:17

Szeretném, ha a TOP 5-ben lennénk a magyar munkaerő-kölcsönzési piacon. Ez nem elérhetetlen feladat, de bőven kell még tenni érte –mondta az Üzletemnek Megyeri Péter, a Starjobs Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Megyeri Péter pontosan tudja, hogy milyen óriási a verseny a megfelelő alkalmazottak megtalálásáért és megtartásáért. A Starjobs szakmai támogatást kínál az első lépésektől akár a teljes HR folyamat megvalósításáig. Fő tevékenységük a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés. Péter nem gondolkodik szakmaváltáson, hisz a személyes kapcsolat erejében. Ha az is érdekli, hogy mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 431. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Legnagyobb szakmai eredményemnek egyértelműen azt tekintem, hogy irányításom alatt a Starjobs „felkerült a térképre”: országos ügyfélszolgálattal, kiterjedt partnerhálózattal működő szolgáltatóvá váltunk.Több mint 300 elégedett partnerünk tanúsíthatja, hogy az egyre nagyobb kihívásokat támasztó hazai munkaerő-piaci helyzetben is megtaláljuk a megfelelő embereket. A másik, általam igazán nagyra tartott dolog a karrieremben a Budapesten létrehozott bércsomagoló üzemünk, ahol ötvözzük a megváltozott munkaképességű dolgozók és a robotmunkaerő tevékenységét.

Milyen távra tervez?

– Azt kellene erre mondanom, hogy nagyon hosszú távra, de inkább a közép távban hiszek. A következő 3-5 évre van konkrét tervem és stratégiám.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs szakmai bakancslistám, de talán, ha ezt annak lehet hívni, szeretném, ha a TOP 5-ben lennénk a magyar munkaerő-kölcsönzési piacon. Nem elérhetetlen feladat, de bőven kell még tenni érte.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Van néhány barátom, akikkel üzleti kapcsolatban is vagyunk. Azt gondolom, tőlük.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Lehetőségekkel és kihívásokkal. Mindkettővel próbálom biztosítani számukra a szakmai és anyagi előmenetelt. Aki élni tud vele, az érezni fogja magában a megfelelő motivációt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Jól érzem magam itt, ahol vagyok, szeretem, amit csinálok. Nem igazán váltanék, de ha eljátszom a gondolattal, egy vidéki gasztronómiai birtokon el tudnám magam képzelni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A már meglévő üzleti, baráti kapcsolataimon keresztül. Hiszek a személyes kapcsolat erejében, és abban, hogy a jelenlegi kapcsolataimon keresztül szinte „bárki” elérhető.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges és felszínes dolgokra! Túl sok dolog és lehetőség van az életünkben ahhoz, hogy felesleges és felszínes dolgokkal törődjünk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az értetlenséggel és a „nem lehet” válaszokkal. Általában megbeszélem a kollégáimmal az elképzeléseimet, és hajlandó vagyok ész érvek mentén értelmes vitába bonyolódni velük. A vaktában puffogtatott „nem megoldható” válaszok viszont igazán fel tudnak dühíteni. Amennyiben valami nem megoldható, azt el tudom fogadni, azonban pontos választ várok, hogy miért nem lehet megoldani úgy, ahogy én szeretném, és másik megoldási javaslatot kérek.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Idő függvényében szinte bármit – szeretek segíteni az embereknek. Az alap jellememben mélyen benne van a segíteni akarás.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az utazásokra a családommal és a barátaimmal, az igazán jó borra és pezsgőre, valamint a pergető horgászfelszerelésekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal töltött idő mindenképp. Ezen kívül apergető horgászat a Balatonon, Orfűn vagy a Dunán. Ilyenkor 100 százalékban arra koncentrálok, hogy miként tudom „átverni” a csali vezetésével a ragadozó halakat.

(Fotók: Starjobs)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS