Megyeri Péter: Irányításommal a Starjobs „felkerült a térképre”

Megyeri Péter: Irányításommal a Starjobs „felkerült a térképre”
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 08. 26., 09:17

Szeretném, ha a TOP 5-ben lennénk a magyar munkaerő-kölcsönzési piacon. Ez nem elérhetetlen feladat, de bőven kell még tenni érte –mondta az Üzletemnek Megyeri Péter, a Starjobs Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Megyeri Péter pontosan tudja, hogy milyen óriási a verseny a megfelelő alkalmazottak megtalálásáért és megtartásáért. A Starjobs szakmai támogatást kínál az első lépésektől akár a teljes HR folyamat megvalósításáig. Fő tevékenységük a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés. Péter nem gondolkodik szakmaváltáson, hisz a személyes kapcsolat erejében. Ha az is érdekli, hogy mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 431. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Legnagyobb szakmai eredményemnek egyértelműen azt tekintem, hogy irányításom alatt a Starjobs „felkerült a térképre”: országos ügyfélszolgálattal, kiterjedt partnerhálózattal működő szolgáltatóvá váltunk.Több mint 300 elégedett partnerünk tanúsíthatja, hogy az egyre nagyobb kihívásokat támasztó hazai munkaerő-piaci helyzetben is megtaláljuk a megfelelő embereket. A másik, általam igazán nagyra tartott dolog a karrieremben a Budapesten létrehozott bércsomagoló üzemünk, ahol ötvözzük a megváltozott munkaképességű dolgozók és a robotmunkaerő tevékenységét.

Milyen távra tervez?

– Azt kellene erre mondanom, hogy nagyon hosszú távra, de inkább a közép távban hiszek. A következő 3-5 évre van konkrét tervem és stratégiám.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs szakmai bakancslistám, de talán, ha ezt annak lehet hívni, szeretném, ha a TOP 5-ben lennénk a magyar munkaerő-kölcsönzési piacon. Nem elérhetetlen feladat, de bőven kell még tenni érte.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Van néhány barátom, akikkel üzleti kapcsolatban is vagyunk. Azt gondolom, tőlük.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Lehetőségekkel és kihívásokkal. Mindkettővel próbálom biztosítani számukra a szakmai és anyagi előmenetelt. Aki élni tud vele, az érezni fogja magában a megfelelő motivációt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Jól érzem magam itt, ahol vagyok, szeretem, amit csinálok. Nem igazán váltanék, de ha eljátszom a gondolattal, egy vidéki gasztronómiai birtokon el tudnám magam képzelni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A már meglévő üzleti, baráti kapcsolataimon keresztül. Hiszek a személyes kapcsolat erejében, és abban, hogy a jelenlegi kapcsolataimon keresztül szinte „bárki” elérhető.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges és felszínes dolgokra! Túl sok dolog és lehetőség van az életünkben ahhoz, hogy felesleges és felszínes dolgokkal törődjünk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az értetlenséggel és a „nem lehet” válaszokkal. Általában megbeszélem a kollégáimmal az elképzeléseimet, és hajlandó vagyok ész érvek mentén értelmes vitába bonyolódni velük. A vaktában puffogtatott „nem megoldható” válaszok viszont igazán fel tudnak dühíteni. Amennyiben valami nem megoldható, azt el tudom fogadni, azonban pontos választ várok, hogy miért nem lehet megoldani úgy, ahogy én szeretném, és másik megoldási javaslatot kérek.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Idő függvényében szinte bármit – szeretek segíteni az embereknek. Az alap jellememben mélyen benne van a segíteni akarás.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az utazásokra a családommal és a barátaimmal, az igazán jó borra és pezsgőre, valamint a pergető horgászfelszerelésekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal töltött idő mindenképp. Ezen kívül apergető horgászat a Balatonon, Orfűn vagy a Dunán. Ilyenkor 100 százalékban arra koncentrálok, hogy miként tudom „átverni” a csali vezetésével a ragadozó halakat.

(Fotók: Starjobs)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS