Megyeri Péter: Irányításommal a Starjobs „felkerült a térképre”

Megyeri Péter: Irányításommal a Starjobs „felkerült a térképre”
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 08. 26., 09:17

Szeretném, ha a TOP 5-ben lennénk a magyar munkaerő-kölcsönzési piacon. Ez nem elérhetetlen feladat, de bőven kell még tenni érte –mondta az Üzletemnek Megyeri Péter, a Starjobs Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Megyeri Péter pontosan tudja, hogy milyen óriási a verseny a megfelelő alkalmazottak megtalálásáért és megtartásáért. A Starjobs szakmai támogatást kínál az első lépésektől akár a teljes HR folyamat megvalósításáig. Fő tevékenységük a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés. Péter nem gondolkodik szakmaváltáson, hisz a személyes kapcsolat erejében. Ha az is érdekli, hogy mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 431. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Legnagyobb szakmai eredményemnek egyértelműen azt tekintem, hogy irányításom alatt a Starjobs „felkerült a térképre”: országos ügyfélszolgálattal, kiterjedt partnerhálózattal működő szolgáltatóvá váltunk.Több mint 300 elégedett partnerünk tanúsíthatja, hogy az egyre nagyobb kihívásokat támasztó hazai munkaerő-piaci helyzetben is megtaláljuk a megfelelő embereket. A másik, általam igazán nagyra tartott dolog a karrieremben a Budapesten létrehozott bércsomagoló üzemünk, ahol ötvözzük a megváltozott munkaképességű dolgozók és a robotmunkaerő tevékenységét.

Milyen távra tervez?

– Azt kellene erre mondanom, hogy nagyon hosszú távra, de inkább a közép távban hiszek. A következő 3-5 évre van konkrét tervem és stratégiám.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs szakmai bakancslistám, de talán, ha ezt annak lehet hívni, szeretném, ha a TOP 5-ben lennénk a magyar munkaerő-kölcsönzési piacon. Nem elérhetetlen feladat, de bőven kell még tenni érte.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Van néhány barátom, akikkel üzleti kapcsolatban is vagyunk. Azt gondolom, tőlük.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Lehetőségekkel és kihívásokkal. Mindkettővel próbálom biztosítani számukra a szakmai és anyagi előmenetelt. Aki élni tud vele, az érezni fogja magában a megfelelő motivációt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Jól érzem magam itt, ahol vagyok, szeretem, amit csinálok. Nem igazán váltanék, de ha eljátszom a gondolattal, egy vidéki gasztronómiai birtokon el tudnám magam képzelni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A már meglévő üzleti, baráti kapcsolataimon keresztül. Hiszek a személyes kapcsolat erejében, és abban, hogy a jelenlegi kapcsolataimon keresztül szinte „bárki” elérhető.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges és felszínes dolgokra! Túl sok dolog és lehetőség van az életünkben ahhoz, hogy felesleges és felszínes dolgokkal törődjünk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az értetlenséggel és a „nem lehet” válaszokkal. Általában megbeszélem a kollégáimmal az elképzeléseimet, és hajlandó vagyok ész érvek mentén értelmes vitába bonyolódni velük. A vaktában puffogtatott „nem megoldható” válaszok viszont igazán fel tudnak dühíteni. Amennyiben valami nem megoldható, azt el tudom fogadni, azonban pontos választ várok, hogy miért nem lehet megoldani úgy, ahogy én szeretném, és másik megoldási javaslatot kérek.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Idő függvényében szinte bármit – szeretek segíteni az embereknek. Az alap jellememben mélyen benne van a segíteni akarás.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az utazásokra a családommal és a barátaimmal, az igazán jó borra és pezsgőre, valamint a pergető horgászfelszerelésekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal töltött idő mindenképp. Ezen kívül apergető horgászat a Balatonon, Orfűn vagy a Dunán. Ilyenkor 100 százalékban arra koncentrálok, hogy miként tudom „átverni” a csali vezetésével a ragadozó halakat.

(Fotók: Starjobs)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-28 09:50:00
Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, főként a mikro- és kisvállalkozásokat – tájékoztatott az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.
2023-09-27 20:20:36
A fővárosit is meghaladó volumenű vidéki fejlesztésekkel, ipari ingatlanokkal és prémium irodákkal szerepel a kiállítók élvonalában Magyarország a világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, a 25. müncheni EXPO REAL-on október 4-6. között, ahol 75 országból, több mint 2 ezer kiállító és közel 40 ezer döntéshozó jelenik meg.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS