Megyeri Péter: Irányításommal a Starjobs „felkerült a térképre”

Megyeri Péter: Irányításommal a Starjobs „felkerült a térképre”
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 08. 26., 09:17

Szeretném, ha a TOP 5-ben lennénk a magyar munkaerő-kölcsönzési piacon. Ez nem elérhetetlen feladat, de bőven kell még tenni érte –mondta az Üzletemnek Megyeri Péter, a Starjobs Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Megyeri Péter pontosan tudja, hogy milyen óriási a verseny a megfelelő alkalmazottak megtalálásáért és megtartásáért. A Starjobs szakmai támogatást kínál az első lépésektől akár a teljes HR folyamat megvalósításáig. Fő tevékenységük a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés. Péter nem gondolkodik szakmaváltáson, hisz a személyes kapcsolat erejében. Ha az is érdekli, hogy mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 431. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Legnagyobb szakmai eredményemnek egyértelműen azt tekintem, hogy irányításom alatt a Starjobs „felkerült a térképre”: országos ügyfélszolgálattal, kiterjedt partnerhálózattal működő szolgáltatóvá váltunk.Több mint 300 elégedett partnerünk tanúsíthatja, hogy az egyre nagyobb kihívásokat támasztó hazai munkaerő-piaci helyzetben is megtaláljuk a megfelelő embereket. A másik, általam igazán nagyra tartott dolog a karrieremben a Budapesten létrehozott bércsomagoló üzemünk, ahol ötvözzük a megváltozott munkaképességű dolgozók és a robotmunkaerő tevékenységét.

Milyen távra tervez?

– Azt kellene erre mondanom, hogy nagyon hosszú távra, de inkább a közép távban hiszek. A következő 3-5 évre van konkrét tervem és stratégiám.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs szakmai bakancslistám, de talán, ha ezt annak lehet hívni, szeretném, ha a TOP 5-ben lennénk a magyar munkaerő-kölcsönzési piacon. Nem elérhetetlen feladat, de bőven kell még tenni érte.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Van néhány barátom, akikkel üzleti kapcsolatban is vagyunk. Azt gondolom, tőlük.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Lehetőségekkel és kihívásokkal. Mindkettővel próbálom biztosítani számukra a szakmai és anyagi előmenetelt. Aki élni tud vele, az érezni fogja magában a megfelelő motivációt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Jól érzem magam itt, ahol vagyok, szeretem, amit csinálok. Nem igazán váltanék, de ha eljátszom a gondolattal, egy vidéki gasztronómiai birtokon el tudnám magam képzelni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A már meglévő üzleti, baráti kapcsolataimon keresztül. Hiszek a személyes kapcsolat erejében, és abban, hogy a jelenlegi kapcsolataimon keresztül szinte „bárki” elérhető.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges és felszínes dolgokra! Túl sok dolog és lehetőség van az életünkben ahhoz, hogy felesleges és felszínes dolgokkal törődjünk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az értetlenséggel és a „nem lehet” válaszokkal. Általában megbeszélem a kollégáimmal az elképzeléseimet, és hajlandó vagyok ész érvek mentén értelmes vitába bonyolódni velük. A vaktában puffogtatott „nem megoldható” válaszok viszont igazán fel tudnak dühíteni. Amennyiben valami nem megoldható, azt el tudom fogadni, azonban pontos választ várok, hogy miért nem lehet megoldani úgy, ahogy én szeretném, és másik megoldási javaslatot kérek.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Idő függvényében szinte bármit – szeretek segíteni az embereknek. Az alap jellememben mélyen benne van a segíteni akarás.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az utazásokra a családommal és a barátaimmal, az igazán jó borra és pezsgőre, valamint a pergető horgászfelszerelésekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal töltött idő mindenképp. Ezen kívül apergető horgászat a Balatonon, Orfűn vagy a Dunán. Ilyenkor 100 százalékban arra koncentrálok, hogy miként tudom „átverni” a csali vezetésével a ragadozó halakat.

(Fotók: Starjobs)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS