Marosvölgyi Péter: Tudom, mit akarok holnap – a jövő hetem viszont nem ennyire fix

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 10. 11., 10:15

Próbálok minden üzleti kapcsolat elején többet adni, mint amennyit kapok – mondta az Üzletemnek Marosvölgyi Péter, az Aegon Magyarország online értékesítési igazgatója.

Marosvölgyi Pétert idióta meetingekkel ki lehet kergetni a világból. Pusztán azért, mert szeret értelmes dolgokon agyalni. Az Aegon percalapú, álló autó-mozgó autó üzemmódú smartcasco biztosítása szerintem mindenképp ebbe a körbe tartozik. Akik kevesebbet használják az autójukat, azoknak például ideális és olcsóbb ez a szisztéma. A végén még én is kipróbálom, ki tudja. Péter mégsem ezt nevezte meg karrierje eddigi csúcsának. Hogy akkor mit? Azonnal kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 114. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Közel 5000 darab nyugdíjbiztosítást – adtunk el 100 százalék online három év leforgása alatt az aegon.hu weboldalon keresztül.

Milyen távra tervez?

– Mit akarok holnap, azt pontosan tudom. A jövő hetem már ennyire nem fix.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Alkotni valami igazán különlegeset, ami nemzetközi porondon is egyedülálló. Jelenleg ötletem sincs, mi lehetne ez…

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Haraszti Zsolt, Buczolich Judit, Vereczki András.

Szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Ha karrier a kérdés, akkor idehaza. Ha a biztosítások online/mobile értékesítése, akkor mindenhol.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bútorasztalos és ipari formatervező.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Alapvetően próbálok mindenkivel jó fej lenni és minden üzleti kapcsolat elején többet adni, mint amit kapok.

Mire sajnálja az idejét?

– Idióta meetingekre. Fogalmatlanoknak elmagyarázni alapvető összefüggéseket.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Család és Google adwords.

Mivel lehet felbosszantani?

– Meghívó meetingre. Még egy szuper adminisztrációs rendszer bevezetése.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Nagyon szívesen és tök ingyen segítenék a kormány megfelelő minisztériumának összeállítani egy valóban fogyasztóbarát jogszabályi környezetet, ami még jobban segítené az online kereskedelmet és egyéb szolgáltatásokat.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Családom. Balaton. Bor. Ha nagyon feszült vagyok, akkor a végével indítok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS