Lukátsné Boros Rita: Örülök, hogy azzal foglalkozom, amit valóban szeretek

2019. 12. 11., 09:30

Az a legfőbb célom, hogy képes legyek folyamatosan fejlődni, megújulni, tudásban és sokrétű tapasztalatban gyarapodni – mondta az Üzletemnek Lukátsné Boros Rita, az Adevinta Hungary HR igazgatója.

Lukátsné Boros Rita az Adevintánál vezetőtársaival együtt több, mint száz kolléga jólétéről gondoskodik. Ha valakinek esetleg elsőre nem ugrik be, hogy mivel foglalkozik az Adevinta, aprónyit segítek: Jófogás, Használtautó, Autónavigátor. Ugye, megvan? Az Adevinta éppen karácsonyi meglepetésre készül egy gyerekotthon lakóinak. És hogy mi mindenre készül a jövőben Rita, az kiderül az Üzletem 12 kérdés – 1 2 válasz sorozatának 132. interjújából. 

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt a pozíciót, amelyben most vagyok. Közel 110 fő jólétéről, folyamatos fejlődéséről gondoskodom a csapatommal és vezető társaimmal nap mint nap. 

Milyen távra tervez?

– Türelmetlen embernek tartom magam, szeretem a magam elé tűzött célokat minél előbb elérni. Sőt, fejben már a kész állapotot látom, így az odavezető út sokszor nehézkesebb és lassabb, mint ahogy szeretném. Vannak rövid és hosszútávú terveim is (pár hónaptól a 2-3 évig). Azt már megszoktam, hogy az egyetlen biztos pont a változás, így a legfőbb célom, hogy képes legyek folyamatosan fejlődni, megújulni, tudásban és sokrétű tapasztalatban gyarapodni. 

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A coaching, az egyén és a szervezet fejlesztése az a szakterület, amiben szeretnék még jobban elmélyedni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem tudok egyetlen embert kiemelni, soha nem volt kifejezetten mentorom, de több olyan emberrel hozott össze az élet, akiktől rengeteget tanulhattam. A legjobb barátság is egy ilyen találkozásból alakult, és neki köszönhetem, hogy az önismereti fejlődés, a coaching és mások fejlesztésének útjára léptem. 

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Leginkább abban támogatom őket, hogy a belső motivációjuk fennmaradjon, ez pedig mindenkinél máshogy érhető el. 

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyon örülök, hogy azzal foglalkozom, amit valóban szeretek. Ha mégis kipróbálhatnék valamit, az valószínűleg az utazáshoz is kötődne. Például olyan fotós, aki járja a világot és egyszerre örökíti meg a világ borzalmait és szépségeit is.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A szakmai képzések, meetupok, konferenciák látogatása, illetve szakmai együttműködések mind alkalmasak erre. 

Mire sajnálja az idejét?

– Mosogatás és porszívózás, de erre már csodálatos találmányok vannak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, a tanulásra, könyvekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az igazságtalansággal és az értetlenséggel.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A nehéz sorsú gyermekeken való segítés fontos számomra. Ennek is köszönhető, hogy immár második éve szólt a csapatépítőnk egy-egy gyermekotthon felújításáról, kertrendezéséről, illetve részt vettünk a Vásáry Tamás Alapítvány karrier expóján és lesz karácsonyi meglepetésünk egy gyermekotthon lakóinak. 

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Kirándulás, utazás akár egyedül vagy a családommal. Új, még nem látott dolgok felfedezése, nem tapasztalt élmények szerzése. Az kell ilyenkor, hogy a fejemből kicsit kiszakadva a csinálás és történés kerüljön előtérbe. Ez teljesen kikapcsol.

(A vezető fotón Zsozsó, a Jófogás kabalafigurája.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS