Lukátsné Boros Rita: Örülök, hogy azzal foglalkozom, amit valóban szeretek

2019. 12. 11., 09:30

Az a legfőbb célom, hogy képes legyek folyamatosan fejlődni, megújulni, tudásban és sokrétű tapasztalatban gyarapodni – mondta az Üzletemnek Lukátsné Boros Rita, az Adevinta Hungary HR igazgatója.

Lukátsné Boros Rita az Adevintánál vezetőtársaival együtt több, mint száz kolléga jólétéről gondoskodik. Ha valakinek esetleg elsőre nem ugrik be, hogy mivel foglalkozik az Adevinta, aprónyit segítek: Jófogás, Használtautó, Autónavigátor. Ugye, megvan? Az Adevinta éppen karácsonyi meglepetésre készül egy gyerekotthon lakóinak. És hogy mi mindenre készül a jövőben Rita, az kiderül az Üzletem 12 kérdés – 1 2 válasz sorozatának 132. interjújából. 

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt a pozíciót, amelyben most vagyok. Közel 110 fő jólétéről, folyamatos fejlődéséről gondoskodom a csapatommal és vezető társaimmal nap mint nap. 

Milyen távra tervez?

– Türelmetlen embernek tartom magam, szeretem a magam elé tűzött célokat minél előbb elérni. Sőt, fejben már a kész állapotot látom, így az odavezető út sokszor nehézkesebb és lassabb, mint ahogy szeretném. Vannak rövid és hosszútávú terveim is (pár hónaptól a 2-3 évig). Azt már megszoktam, hogy az egyetlen biztos pont a változás, így a legfőbb célom, hogy képes legyek folyamatosan fejlődni, megújulni, tudásban és sokrétű tapasztalatban gyarapodni. 

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A coaching, az egyén és a szervezet fejlesztése az a szakterület, amiben szeretnék még jobban elmélyedni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem tudok egyetlen embert kiemelni, soha nem volt kifejezetten mentorom, de több olyan emberrel hozott össze az élet, akiktől rengeteget tanulhattam. A legjobb barátság is egy ilyen találkozásból alakult, és neki köszönhetem, hogy az önismereti fejlődés, a coaching és mások fejlesztésének útjára léptem. 

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Leginkább abban támogatom őket, hogy a belső motivációjuk fennmaradjon, ez pedig mindenkinél máshogy érhető el. 

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyon örülök, hogy azzal foglalkozom, amit valóban szeretek. Ha mégis kipróbálhatnék valamit, az valószínűleg az utazáshoz is kötődne. Például olyan fotós, aki járja a világot és egyszerre örökíti meg a világ borzalmait és szépségeit is.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A szakmai képzések, meetupok, konferenciák látogatása, illetve szakmai együttműködések mind alkalmasak erre. 

Mire sajnálja az idejét?

– Mosogatás és porszívózás, de erre már csodálatos találmányok vannak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, a tanulásra, könyvekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az igazságtalansággal és az értetlenséggel.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A nehéz sorsú gyermekeken való segítés fontos számomra. Ennek is köszönhető, hogy immár második éve szólt a csapatépítőnk egy-egy gyermekotthon felújításáról, kertrendezéséről, illetve részt vettünk a Vásáry Tamás Alapítvány karrier expóján és lesz karácsonyi meglepetésünk egy gyermekotthon lakóinak. 

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Kirándulás, utazás akár egyedül vagy a családommal. Új, még nem látott dolgok felfedezése, nem tapasztalt élmények szerzése. Az kell ilyenkor, hogy a fejemből kicsit kiszakadva a csinálás és történés kerüljön előtérbe. Ez teljesen kikapcsol.

(A vezető fotón Zsozsó, a Jófogás kabalafigurája.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS