Lukátsné Boros Rita: Örülök, hogy azzal foglalkozom, amit valóban szeretek

2019. 12. 11., 09:30

Az a legfőbb célom, hogy képes legyek folyamatosan fejlődni, megújulni, tudásban és sokrétű tapasztalatban gyarapodni – mondta az Üzletemnek Lukátsné Boros Rita, az Adevinta Hungary HR igazgatója.

Lukátsné Boros Rita az Adevintánál vezetőtársaival együtt több, mint száz kolléga jólétéről gondoskodik. Ha valakinek esetleg elsőre nem ugrik be, hogy mivel foglalkozik az Adevinta, aprónyit segítek: Jófogás, Használtautó, Autónavigátor. Ugye, megvan? Az Adevinta éppen karácsonyi meglepetésre készül egy gyerekotthon lakóinak. És hogy mi mindenre készül a jövőben Rita, az kiderül az Üzletem 12 kérdés – 1 2 válasz sorozatának 132. interjújából. 

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt a pozíciót, amelyben most vagyok. Közel 110 fő jólétéről, folyamatos fejlődéséről gondoskodom a csapatommal és vezető társaimmal nap mint nap. 

Milyen távra tervez?

– Türelmetlen embernek tartom magam, szeretem a magam elé tűzött célokat minél előbb elérni. Sőt, fejben már a kész állapotot látom, így az odavezető út sokszor nehézkesebb és lassabb, mint ahogy szeretném. Vannak rövid és hosszútávú terveim is (pár hónaptól a 2-3 évig). Azt már megszoktam, hogy az egyetlen biztos pont a változás, így a legfőbb célom, hogy képes legyek folyamatosan fejlődni, megújulni, tudásban és sokrétű tapasztalatban gyarapodni. 

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A coaching, az egyén és a szervezet fejlesztése az a szakterület, amiben szeretnék még jobban elmélyedni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem tudok egyetlen embert kiemelni, soha nem volt kifejezetten mentorom, de több olyan emberrel hozott össze az élet, akiktől rengeteget tanulhattam. A legjobb barátság is egy ilyen találkozásból alakult, és neki köszönhetem, hogy az önismereti fejlődés, a coaching és mások fejlesztésének útjára léptem. 

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Leginkább abban támogatom őket, hogy a belső motivációjuk fennmaradjon, ez pedig mindenkinél máshogy érhető el. 

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyon örülök, hogy azzal foglalkozom, amit valóban szeretek. Ha mégis kipróbálhatnék valamit, az valószínűleg az utazáshoz is kötődne. Például olyan fotós, aki járja a világot és egyszerre örökíti meg a világ borzalmait és szépségeit is.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A szakmai képzések, meetupok, konferenciák látogatása, illetve szakmai együttműködések mind alkalmasak erre. 

Mire sajnálja az idejét?

– Mosogatás és porszívózás, de erre már csodálatos találmányok vannak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, a tanulásra, könyvekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az igazságtalansággal és az értetlenséggel.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A nehéz sorsú gyermekeken való segítés fontos számomra. Ennek is köszönhető, hogy immár második éve szólt a csapatépítőnk egy-egy gyermekotthon felújításáról, kertrendezéséről, illetve részt vettünk a Vásáry Tamás Alapítvány karrier expóján és lesz karácsonyi meglepetésünk egy gyermekotthon lakóinak. 

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Kirándulás, utazás akár egyedül vagy a családommal. Új, még nem látott dolgok felfedezése, nem tapasztalt élmények szerzése. Az kell ilyenkor, hogy a fejemből kicsit kiszakadva a csinálás és történés kerüljön előtérbe. Ez teljesen kikapcsol.

(A vezető fotón Zsozsó, a Jófogás kabalafigurája.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS