Lukács Beáta: Jó érzés, hogy a saját cégem sikeréért küzdök

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 13., 10:15

Bármi pénzt megadnék azért, ha tudnék kódolni – mondta az Üzletemnek Lukács Beáta. A SimpleJob társalapító-ügyvezetője a pozitív piaci visszajelzésekkel is motiválja kollégáit.

Lukács Beátát kimondottan bosszantja, ha valaki azt akarja eladni magáról, hogy jó szolgáltató, de aztán kiderül, ennek fele sem igaz. Azt hiszem, vagyunk ezzel még így néhányan, csak mi nem biztos, hogy a véleményünknek hangot is adunk. Beáta szívesen kipróbálná magát a nemzetek konyháiról beszámoló vlogerként, de erre nyilván nincs ideje, hiszen saját vállalkozása, a SimpleJob ezer feladatot ad. És hogy még mi mindent, azt elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 134. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyértelműen a SimpleJob-ot, a saját projektemet. Mondom ezt azért, mert egész eddigi pályafutásom során nagyvállalati környezetben nagyon sok energiámat fektettem a karrierembe. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de mégis jobb érzés, hogy a saját cégem sikeréért küzdök ennyit.

Milyen távra tervez?

– 4-7 évre. Aki mozgott startup világban, annak egyértelmű lesz ez a válasz.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Vlogger szívesen lennék, aki utazásokról és nemzetek konyháiról számol be.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A férjemtől, aki végtelen türelemmel kezeli a heves természetemet. Mindenre van egy tökéletes megoldási javaslata.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A sikerrel, a pozitív piaci visszajelzésekkel. Erre épül a stabil jövőkép, a karrierút. Ezzel motiválok.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Fejlesztőként. Jelenleg is bármi pénzt megadnék azért, ha tudnék kódolni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Egyrészt ajánlásokon, kapcsolatokon keresztül. Másrészt networking eseményeken, rendezvényeken kiválóan lehet kapcsolatokat építeni.

Mire sajnálja az idejét?

– Ez egyértelmű, a végeláthatatlan adminisztrációra.

Mivel lehet felbosszantani?

– A hozzá nem értéssel. A leginkább azzal lehet felbosszantani, ha valaki eladja, hogy valamihez nagyon ért, és jó szolgáltató, de aztán kiderül, hogy ennek fele sem igaz. A szolgáltatások színvonalával nagy a baj, szerintem.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyermekétkeztetés, Bátor-tábor.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra és élményekre, családdal töltött időre. Tárgyakkal ellentétben ezekre nem sajnálom.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szintén a fent említettek. Életemet abban a szemléletben élem, hogy az együtt megélt élmények tartanak össze családokat, barátokat. Nálam például a Karácsony is csak élmények ajándékozásáról szól.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS