Lukács Beáta: Jó érzés, hogy a saját cégem sikeréért küzdök

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 13., 10:15

Bármi pénzt megadnék azért, ha tudnék kódolni – mondta az Üzletemnek Lukács Beáta. A SimpleJob társalapító-ügyvezetője a pozitív piaci visszajelzésekkel is motiválja kollégáit.

Lukács Beátát kimondottan bosszantja, ha valaki azt akarja eladni magáról, hogy jó szolgáltató, de aztán kiderül, ennek fele sem igaz. Azt hiszem, vagyunk ezzel még így néhányan, csak mi nem biztos, hogy a véleményünknek hangot is adunk. Beáta szívesen kipróbálná magát a nemzetek konyháiról beszámoló vlogerként, de erre nyilván nincs ideje, hiszen saját vállalkozása, a SimpleJob ezer feladatot ad. És hogy még mi mindent, azt elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 134. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyértelműen a SimpleJob-ot, a saját projektemet. Mondom ezt azért, mert egész eddigi pályafutásom során nagyvállalati környezetben nagyon sok energiámat fektettem a karrierembe. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de mégis jobb érzés, hogy a saját cégem sikeréért küzdök ennyit.

Milyen távra tervez?

– 4-7 évre. Aki mozgott startup világban, annak egyértelmű lesz ez a válasz.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Vlogger szívesen lennék, aki utazásokról és nemzetek konyháiról számol be.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A férjemtől, aki végtelen türelemmel kezeli a heves természetemet. Mindenre van egy tökéletes megoldási javaslata.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A sikerrel, a pozitív piaci visszajelzésekkel. Erre épül a stabil jövőkép, a karrierút. Ezzel motiválok.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Fejlesztőként. Jelenleg is bármi pénzt megadnék azért, ha tudnék kódolni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Egyrészt ajánlásokon, kapcsolatokon keresztül. Másrészt networking eseményeken, rendezvényeken kiválóan lehet kapcsolatokat építeni.

Mire sajnálja az idejét?

– Ez egyértelmű, a végeláthatatlan adminisztrációra.

Mivel lehet felbosszantani?

– A hozzá nem értéssel. A leginkább azzal lehet felbosszantani, ha valaki eladja, hogy valamihez nagyon ért, és jó szolgáltató, de aztán kiderül, hogy ennek fele sem igaz. A szolgáltatások színvonalával nagy a baj, szerintem.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyermekétkeztetés, Bátor-tábor.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra és élményekre, családdal töltött időre. Tárgyakkal ellentétben ezekre nem sajnálom.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szintén a fent említettek. Életemet abban a szemléletben élem, hogy az együtt megélt élmények tartanak össze családokat, barátokat. Nálam például a Karácsony is csak élmények ajándékozásáról szól.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS