Lukács Beáta: Jó érzés, hogy a saját cégem sikeréért küzdök

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 13., 10:15

Bármi pénzt megadnék azért, ha tudnék kódolni – mondta az Üzletemnek Lukács Beáta. A SimpleJob társalapító-ügyvezetője a pozitív piaci visszajelzésekkel is motiválja kollégáit.

Lukács Beátát kimondottan bosszantja, ha valaki azt akarja eladni magáról, hogy jó szolgáltató, de aztán kiderül, ennek fele sem igaz. Azt hiszem, vagyunk ezzel még így néhányan, csak mi nem biztos, hogy a véleményünknek hangot is adunk. Beáta szívesen kipróbálná magát a nemzetek konyháiról beszámoló vlogerként, de erre nyilván nincs ideje, hiszen saját vállalkozása, a SimpleJob ezer feladatot ad. És hogy még mi mindent, azt elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 134. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyértelműen a SimpleJob-ot, a saját projektemet. Mondom ezt azért, mert egész eddigi pályafutásom során nagyvállalati környezetben nagyon sok energiámat fektettem a karrierembe. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de mégis jobb érzés, hogy a saját cégem sikeréért küzdök ennyit.

Milyen távra tervez?

– 4-7 évre. Aki mozgott startup világban, annak egyértelmű lesz ez a válasz.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Vlogger szívesen lennék, aki utazásokról és nemzetek konyháiról számol be.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A férjemtől, aki végtelen türelemmel kezeli a heves természetemet. Mindenre van egy tökéletes megoldási javaslata.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A sikerrel, a pozitív piaci visszajelzésekkel. Erre épül a stabil jövőkép, a karrierút. Ezzel motiválok.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Fejlesztőként. Jelenleg is bármi pénzt megadnék azért, ha tudnék kódolni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Egyrészt ajánlásokon, kapcsolatokon keresztül. Másrészt networking eseményeken, rendezvényeken kiválóan lehet kapcsolatokat építeni.

Mire sajnálja az idejét?

– Ez egyértelmű, a végeláthatatlan adminisztrációra.

Mivel lehet felbosszantani?

– A hozzá nem értéssel. A leginkább azzal lehet felbosszantani, ha valaki eladja, hogy valamihez nagyon ért, és jó szolgáltató, de aztán kiderül, hogy ennek fele sem igaz. A szolgáltatások színvonalával nagy a baj, szerintem.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyermekétkeztetés, Bátor-tábor.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra és élményekre, családdal töltött időre. Tárgyakkal ellentétben ezekre nem sajnálom.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szintén a fent említettek. Életemet abban a szemléletben élem, hogy az együtt megélt élmények tartanak össze családokat, barátokat. Nálam például a Karácsony is csak élmények ajándékozásáról szól.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 09:40:00
A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS