Lukács Beáta: Jó érzés, hogy a saját cégem sikeréért küzdök

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 13., 10:15

Bármi pénzt megadnék azért, ha tudnék kódolni – mondta az Üzletemnek Lukács Beáta. A SimpleJob társalapító-ügyvezetője a pozitív piaci visszajelzésekkel is motiválja kollégáit.

Lukács Beátát kimondottan bosszantja, ha valaki azt akarja eladni magáról, hogy jó szolgáltató, de aztán kiderül, ennek fele sem igaz. Azt hiszem, vagyunk ezzel még így néhányan, csak mi nem biztos, hogy a véleményünknek hangot is adunk. Beáta szívesen kipróbálná magát a nemzetek konyháiról beszámoló vlogerként, de erre nyilván nincs ideje, hiszen saját vállalkozása, a SimpleJob ezer feladatot ad. És hogy még mi mindent, azt elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 134. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyértelműen a SimpleJob-ot, a saját projektemet. Mondom ezt azért, mert egész eddigi pályafutásom során nagyvállalati környezetben nagyon sok energiámat fektettem a karrierembe. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de mégis jobb érzés, hogy a saját cégem sikeréért küzdök ennyit.

Milyen távra tervez?

– 4-7 évre. Aki mozgott startup világban, annak egyértelmű lesz ez a válasz.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Vlogger szívesen lennék, aki utazásokról és nemzetek konyháiról számol be.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A férjemtől, aki végtelen türelemmel kezeli a heves természetemet. Mindenre van egy tökéletes megoldási javaslata.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A sikerrel, a pozitív piaci visszajelzésekkel. Erre épül a stabil jövőkép, a karrierút. Ezzel motiválok.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Fejlesztőként. Jelenleg is bármi pénzt megadnék azért, ha tudnék kódolni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Egyrészt ajánlásokon, kapcsolatokon keresztül. Másrészt networking eseményeken, rendezvényeken kiválóan lehet kapcsolatokat építeni.

Mire sajnálja az idejét?

– Ez egyértelmű, a végeláthatatlan adminisztrációra.

Mivel lehet felbosszantani?

– A hozzá nem értéssel. A leginkább azzal lehet felbosszantani, ha valaki eladja, hogy valamihez nagyon ért, és jó szolgáltató, de aztán kiderül, hogy ennek fele sem igaz. A szolgáltatások színvonalával nagy a baj, szerintem.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyermekétkeztetés, Bátor-tábor.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra és élményekre, családdal töltött időre. Tárgyakkal ellentétben ezekre nem sajnálom.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szintén a fent említettek. Életemet abban a szemléletben élem, hogy az együtt megélt élmények tartanak össze családokat, barátokat. Nálam például a Karácsony is csak élmények ajándékozásáról szól.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.