Lovász Károly: Partnert csak bizalommal nyerhetek

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 05. 14., 10:00

Engem a jövő tudata motivál, mert annak ismerete biztonságérzetet nyújt – mondta az Üzletemnek Lovász Károly, a KAV Hungária Kft. ügyvezetője.

Lovász Károly és csapata a nyílászárók új generációját tervezi és építi. A KAV Hungária kétszemélyes vállalkozásként indult, mára itthon az egyik legnagyobb létszámú mérnöki csapattal dolgozó alumínium nyílászárókkal foglalkozó cég, akik merőben más utat követnek, mint versenytársaik. Hazánkban elsőként a családi házas szegmensre kezdtek fókuszálni a nyílászárók piacán. Egyedi igényfelmérésük, kivitelezési munkaszervezésük és megoldáskereső gondolkodásuk mára brandalakító tényezővé vált.

Eddigi legnagyobb nemzetközi sikerük, hogy az izlandi Marriott Hotelhez terveztek és kiviteleztek egyedi nyílászárókat. Hisznek abban, hogy a nyílászárók területén a hagyományos megoldások mellett a megújulásra is szükség van, így kutatás-fejlesztéssel foglalkozó csapatuk azon dolgozik, hogy mind anyag, mind szerkezeti megoldások terén képesek legyenek átlépni azokat a határokat, amelyeket a nyílászárókról eddig gondoltunk.

És hogy mi mindent gondol még Lovász Károly, az kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 171. interjújából.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A második szabadalmunk benyújtása után éreztem úgy, hogy most már sínen vagyunk, ezt az elsőbbséget nem lehet elvenni tőlünk. Az én személyes sikerem egyben a cég sikere is, hiszen egyelőre szimbiózisban dolgozunk.

– Milyen távra tervez?

– Tudja, a munkatársaim mindig szememre vetik, hogy a jelennel nem foglalkozom, csak a jövőben élek. Munka terén untat a jelen, csak a fenntartással és időrablással foglalkozik, nem a tovahaladással. Ezt a kérdést ennek okán nem is igazán tudom értelmezni.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Olyan KAV-ot szeretnék irányítani, amelynek elsőbbsége van a nyílászáró innovációban. Ezt nem árbevételben mérik, hanem hogy ki kit követ a piacon.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– 1998-ban egy osztrák-magyar vegyesvállalat területi képviselőjeként kezdtem a nyílászárós pályafutásom. Akkor a legnagyobb – azóta is megyei piacvezető – építőanyag kereskedő partnerem tulajdonosától, Endrődi Ferenctől sokat tanultam a korrekt üzletről, a nem eladó tisztességről, a hatékony, de nem kapzsi üzleti modellről, a tiszta hozzáállásról, a fejlődésre épített cégmodellről. Nagyon tisztelem és köszönettel tartozom neki, mert ennek elvi tégláiból építettem a céget, amelyikben ma is dolgozom. Beszélgetéseink során csak a gesztusait figyeltem, éveket okosodtam. De ugyanúgy tanultam és tanulok az ügyfeleinktől. Azért dolgozunk, hogy elégedettek legyenek. Így az igényükből tanulva, azokat folyamatosan megelőzve és meghaladva, ha úgy tetszik, azoknak előre megalkotásán munkálkodunk.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Mindenkit más motivál. Én csak elmondom a kollégáimnak, hogy mi miért történik a cégben, mi a közös célunk, és mi az én vízióm. A többi az ő fejükben dől el, de láthatóan sokan megértik, és maguk is megalkotják saját jövőképület otthon és a cégben egyaránt. Engem a jövő tudata motivál, mert annak ismerete biztonságérzetet nyújt. Kollégáimnak pedig az ígéretek betartása és a tervek teljesítése ad biztonságot, így elismerik a további célok megvalósíthatóságát. Persze vannak önálló útkeresők, így előbb vagy utóbb belátják, hogy nekik nem ez az útjuk.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szeretek oktatni, szívesen próbálnám ki magam ebben.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Partnert csak bizalommal nyerhetek, így alakítható ki win-win kapcsolat. Jó teljesítés, mindig elérhetőség, a hosszú távú biztonság adja mindenki felé a legnagyobb bizalmat, ezt aknázzuk ki. Nem abból élünk, amit most értékesítünk és gyártunk, hanem abból, amit meglévő megrendelőink ajánlásai segítségével majd az újabb partnereink megbízásából kapunk.

– Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami nem épít, ami nem fejleszt vagy nem pihentet.

– Mivel lehet felbosszantani?

– „...mindig így szoktuk...", "...20 éve így csináljuk...", "...áhh, jó ez így…”. Ezektől falra mászok.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Olyan szervezeteknek és így olyan embereknek nyújtottam eddig segítséget, akik sorsának javulását, őket segítő és támogatott emberek személyiségét, körülményeit megismerhettem. Ez esetben érdekel a jelen valósága, mert ez alapján javíthatjuk a jövőt.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Mindenre, ami épít, ami fejleszt vagy ami pihentet.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Vadászom. Az erdő, a természetes folyamatok megismerése. Ahol a csendes éjszakában egyedül ülve rádöbbensz, hogy az ember a legkisebb és a leginkább megmenteni szükséges élőlény a világegyetemben.

(Fotó: KAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS