Lendvai Mónika: A jó kérdés gondolkodásra ösztönöz

Lendvai Mónika: A jó kérdés gondolkodásra ösztönöz
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 04. 06., 13:57

Abban hiszek, hogy kis lépésekkel lehet nagy változásokat elérni, ezért alapvetően a jelenre koncentrálok, abból próbálom kihozni a maximumot – mondta az Üzletemnek Lendvai Mónika, az OTP SZÉP kártya üzletágvezetője.

Lendvai Mónika úgy látja, hogy munkájának legfontosabb célja és egyben eredménye az, hogy kollégáival együtt más munkavállalók jóllétéhez járuljon hozzá. Ez számukra a legerősebb motiváció. Szívesen kipróbálná magát divattervezőként, a farmer konkurenciáját talán már meg is álmodta. Ha érdekli, hogy Mónika miként építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 394. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Mindig az éppen aktuális pozíciómat tartom annak, mert minden munkakörben megtalálom azt az értelmet, tartalmat és célt, amiért érdemes csinálni.

Milyen távra tervez?

– Manapság olyan gyorsan változik a világ, hogy a rövid és középtávú terveknek látom értelmét mind a munkában, mind a magánéletben. Abban hiszek, hogy kis lépésekkel lehet nagy változásokat elérni, ezért alapvetően a jelenre koncentrálok, abból próbálom kihozni a maximumot, ami a jövőre nézve megmutatja majd az irányt is, hogy merre és hogyan tovább. Vezetőként is ilyen célokat tűzök ki a magam és a csapatom számára.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs konkrét bakancslistám, de vezetőként arra törekszem, hogy minden helyzetben és projektben megtaláljam és feltegyem kollégáimnak, és persze magamnak is azokat a jó, inspiráló és kreativitásra ösztönző kérdéseket, amelyek elősegítik mind a kollégák, mind az adott szakterület, nem utolsósorban saját szakmai fejlődésemet is.  De mindig érdeklődéssel, szakmai kíváncsisággal figyelem a folyamatosan változó IT-s, digitális világot is, ezért a jövőben izgalmas lenne még több, ehhez köthető feladattal, kihívással szembenézni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem tudnék egy valakit kiemelni, hiszen szakmailag és emberileg is igyekszem mindenkitől meg- és eltanulni azt, ami számomra érdekes, fontos lehet, amit tovább tudok magammal vinni tanulságként vagy épp egyfajta tanulópénzként.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Az OTP SZÉP kártya üzletágvezetőjeként mindennapi munkám legfontosabb célja, egyben eredménye is, hogy kollégáimmal együtt más munkavállalók jóllétéhez járulhatok hozzá. Ez számunkra a legerősebb motiváció. Emellett vezetőként úgy vélem, hogy ha kérdezünk és a jó kérdéseket tesszük fel a megfelelő időben és helyen – projekt és feladat esetében is –, akkor az nemcsak gondolkodásra ösztönöz, hanem akár új ötletek és irányok felé is elmozdíthat.

–  Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha választani lehetne, a divattervezésben szívesen próbára tenném a tehetségem. Legszívesebben hétköznapi nőknek terveznék ruhákat, amelyek egyszerre kényelmesek, mégis nőiesek. Például egy olyan ruhát szívesen megálmodnék és megterveznék, ami a farmer versenytársa lehetne. A farmer és a klasszikus fekete kisestélyi hétköznapi változata lenne.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Mindig arra törekszem, hogy win-win helyzetet teremtsek, hiszen a közös cél és siker a leggyümölcsözőbb, egyszersmind a legmotiválóbb is szerintem egy szakmai kapcsolat kiépítésében és fenntartásában.

Mire sajnálja az idejét?

–  Azokra a vitákra, amelyek nem előre visznek, nem elősegítik egy probléma megoldását, hanem csak hátráltatnak.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki nem vállalja a felelősséget az általa elkövetett vagy okozott hibáért, és ha nem tanul belőle.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Idős és fogyatékkal élő emberek mellett szeretnék a jövőben önkénteskedni, hiszen a mai világban különösen fontos az egymásra figyelés és az empátia.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Bármilyen programra, kikapcsolódásra, amit a családommal vagy a barátokkal közösen csinálunk.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ha a kedvenc zenéimet hallgatom, vagy mikor kedvelt bandáim, előadóim koncertjére megyek. De ugyanígy ki tud kapcsolni, ha társasjátékot játszom, vagy egy wellness napon a szaunában engedem el a stresszt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS