Lencsés Tamás: Szeretek véleményeket és hozzáértő gondolatokat meghallgatni

2021. 03. 02., 09:15

Amíg azt érzem, hogy a fejlődés a környezetemben elérhető, állandóan tervezek és támogatom a megvalósítást – mondta az Üzletemnek Lencsés Tamás, az EOS Faktor Zrt. ügyvezető igazgatója.

Lencsés Tamás szerint nagyon igaz a mondás, miszerint ha te vagy a legokosabb ember a szobában, akkor rossz szobában vagy. Mint mondja, ő soha nem volt ilyen „szobában”. Aktív csapattagnak tartja magát, könnyen el tudná képzelni magát jogászként vagy sporttal kapcsolatos oktatói szerepben. Ha arra is kíváncsi, hogy Tamás mire sajnálja az idejét, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 264. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Úgy érzem, hogy a világban uralkodó körülmények ellenére most nagyon jó helyen vagyok, jó időben és jó emberekkel körülvéve, így ha az első gondolatomat kellene megosztanom, akkor ezt az időszakot és ezt a pozíciót tartom az eddigi karrierem csúcspontjának. Ügyvezetőként teljesen más képességeket, hozzáállást kell gyakorolnom, mint a korábbi pozícióimban, ami számomra egy szerethető kihívás.

Milyen távra tervez?

– Ez azért nehéz kérdés, mert alapvetően motivált ember vagyok, mindig van cél előttem, amit szeretnék megvalósítani, elérni, legyen szó akár üzleti célokról, akár a csapatról. Amíg azt érzem, hogy a fejlődés a környezetemben elérhető, állandóan tervezek és támogatom a megvalósítást. Ebben a pozícióban véleményem szerint mindenki hosszabb távra tervez, kisebb etapokban, kitűzött céltól függően. Korábban 3-5 éves ciklusokban gondolkodtam, ma már ezt másképp látom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nemzetközi sikerek a csapatommal.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem tudok konkrét személyt megjelölni, mert a mai napig azt érzem, hogy sokat tanulok a körülöttem lévő szakemberektől, és ez szerintem így van jól. Van az az ismert gondolat, hogy ha Te vagy a legokosabb ember a szobában, akkor rossz szobában vagy. Én soha nem voltam ilyen szobában.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Erre a kérdésre leghitelesebb választ valószínűleg a kollégáim adhatnának. Én azt gondolom, hogy ebben az időszakban a higgadtságommal és a megoldásra törekvésemmel számíthattak rám a munkában. Emellett hiszek a folyamatos fejlődésben, de szeretném azt is, hogy mindenki komfortosan érezze magát a munkában, így igyekszem megtartani az egyensúlyt, figyelek az ezzel kapcsolatos visszajelzésekre, én magam is aktív csapattag vagyok, és úgy gondolom, ez a hozzáállás, motiválóan hat a csapatomra.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Munkában nap mint nap találkozom jogi állásfoglalásokkal, akadályokkal, nem is áll tőlem távol, hogy jogszabályokat értelmezzek, így megfordult a fejemben, hogy a jogász szakma közel áll hozzám. Ha teljesen más felé orientálódnék, akkor sporttal kapcsolatos oktatói szerepet el tudnék képzelni magamnak.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyílt és közvetlen ember vagyok, szeretek véleményt és hozzáértő gondolatokat meghallgatni, így alapvetően azokhoz az emberekhez fordulok, akikkel már dolgoztam együtt vagy megismertem a munkám, üzleti útjaim és együttműködések során.

Mire sajnálja az idejét?

– Ha munkáról van szó, akkor a hatékonyságot tartom szem előtt, így jóformán minden olyan tevékenységre sajnálom az időt, ami ezt gátolja. Ha általánosságban beszélhetek, akkor a felesleges és parttalan vitákra és olyan dolgokra, amelyek nem visznek előre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Azt vallom, hogy nem minden helyzetben tudunk megfelelően cselekedni vagy megfelelő döntést hozni, és az ember ezáltal hibázhat. Ha a munka világáról van szó, számomra fontos, hogy ne csak a megfelelő, hanem a hibás döntéseinket, tevékenységeinket is felvállaljuk, beismerjük, megindokoljuk. Felbosszantani talán azzal lehet, ha valaki felelősséget hárít és mellébeszél, ha hibázásról van szó, mert én emberinek tartom ennek a beismerését és hozzátartozik a jellemfejlődéshez.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Idősebb szüleimnek sokszor segítek a ház körül, és meglátogatom őket, amikor csak tudom. Ha vállalnék önkéntes munkát, akkor az idős emberek segítésében gondolkoznék.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Elég sok, jellemzően extrémnek titulált sportba sikerült bepillantanom az életem során. Akik közelebb állnak hozzám, tudják, örökmozgó vagyok és ha valami belelkesít, akkor ez az anyagi ráfordításban is megmutatkozik.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretek a természetben időt tölteni, túrázni, illetve mostanában egy siklóernyővel a fejem felett madárként szállni. Ilyenkor csak erre az élményre koncentrálok és teljesen ki tudok kapcsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS