Lencsés Tamás: Szeretek véleményeket és hozzáértő gondolatokat meghallgatni

2021. 03. 02., 09:15

Amíg azt érzem, hogy a fejlődés a környezetemben elérhető, állandóan tervezek és támogatom a megvalósítást – mondta az Üzletemnek Lencsés Tamás, az EOS Faktor Zrt. ügyvezető igazgatója.

Lencsés Tamás szerint nagyon igaz a mondás, miszerint ha te vagy a legokosabb ember a szobában, akkor rossz szobában vagy. Mint mondja, ő soha nem volt ilyen „szobában”. Aktív csapattagnak tartja magát, könnyen el tudná képzelni magát jogászként vagy sporttal kapcsolatos oktatói szerepben. Ha arra is kíváncsi, hogy Tamás mire sajnálja az idejét, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 264. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Úgy érzem, hogy a világban uralkodó körülmények ellenére most nagyon jó helyen vagyok, jó időben és jó emberekkel körülvéve, így ha az első gondolatomat kellene megosztanom, akkor ezt az időszakot és ezt a pozíciót tartom az eddigi karrierem csúcspontjának. Ügyvezetőként teljesen más képességeket, hozzáállást kell gyakorolnom, mint a korábbi pozícióimban, ami számomra egy szerethető kihívás.

Milyen távra tervez?

– Ez azért nehéz kérdés, mert alapvetően motivált ember vagyok, mindig van cél előttem, amit szeretnék megvalósítani, elérni, legyen szó akár üzleti célokról, akár a csapatról. Amíg azt érzem, hogy a fejlődés a környezetemben elérhető, állandóan tervezek és támogatom a megvalósítást. Ebben a pozícióban véleményem szerint mindenki hosszabb távra tervez, kisebb etapokban, kitűzött céltól függően. Korábban 3-5 éves ciklusokban gondolkodtam, ma már ezt másképp látom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nemzetközi sikerek a csapatommal.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem tudok konkrét személyt megjelölni, mert a mai napig azt érzem, hogy sokat tanulok a körülöttem lévő szakemberektől, és ez szerintem így van jól. Van az az ismert gondolat, hogy ha Te vagy a legokosabb ember a szobában, akkor rossz szobában vagy. Én soha nem voltam ilyen szobában.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Erre a kérdésre leghitelesebb választ valószínűleg a kollégáim adhatnának. Én azt gondolom, hogy ebben az időszakban a higgadtságommal és a megoldásra törekvésemmel számíthattak rám a munkában. Emellett hiszek a folyamatos fejlődésben, de szeretném azt is, hogy mindenki komfortosan érezze magát a munkában, így igyekszem megtartani az egyensúlyt, figyelek az ezzel kapcsolatos visszajelzésekre, én magam is aktív csapattag vagyok, és úgy gondolom, ez a hozzáállás, motiválóan hat a csapatomra.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Munkában nap mint nap találkozom jogi állásfoglalásokkal, akadályokkal, nem is áll tőlem távol, hogy jogszabályokat értelmezzek, így megfordult a fejemben, hogy a jogász szakma közel áll hozzám. Ha teljesen más felé orientálódnék, akkor sporttal kapcsolatos oktatói szerepet el tudnék képzelni magamnak.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyílt és közvetlen ember vagyok, szeretek véleményt és hozzáértő gondolatokat meghallgatni, így alapvetően azokhoz az emberekhez fordulok, akikkel már dolgoztam együtt vagy megismertem a munkám, üzleti útjaim és együttműködések során.

Mire sajnálja az idejét?

– Ha munkáról van szó, akkor a hatékonyságot tartom szem előtt, így jóformán minden olyan tevékenységre sajnálom az időt, ami ezt gátolja. Ha általánosságban beszélhetek, akkor a felesleges és parttalan vitákra és olyan dolgokra, amelyek nem visznek előre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Azt vallom, hogy nem minden helyzetben tudunk megfelelően cselekedni vagy megfelelő döntést hozni, és az ember ezáltal hibázhat. Ha a munka világáról van szó, számomra fontos, hogy ne csak a megfelelő, hanem a hibás döntéseinket, tevékenységeinket is felvállaljuk, beismerjük, megindokoljuk. Felbosszantani talán azzal lehet, ha valaki felelősséget hárít és mellébeszél, ha hibázásról van szó, mert én emberinek tartom ennek a beismerését és hozzátartozik a jellemfejlődéshez.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Idősebb szüleimnek sokszor segítek a ház körül, és meglátogatom őket, amikor csak tudom. Ha vállalnék önkéntes munkát, akkor az idős emberek segítésében gondolkoznék.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Elég sok, jellemzően extrémnek titulált sportba sikerült bepillantanom az életem során. Akik közelebb állnak hozzám, tudják, örökmozgó vagyok és ha valami belelkesít, akkor ez az anyagi ráfordításban is megmutatkozik.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretek a természetben időt tölteni, túrázni, illetve mostanában egy siklóernyővel a fejem felett madárként szállni. Ilyenkor csak erre az élményre koncentrálok és teljesen ki tudok kapcsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS