Leitner Zoltán: Keményen dolgozik és nem haszonleső a vállalkozó

2018. 12. 12., 09:00

A jó gyakorlatokra és a félresikerült kísérletekre egyaránt érdemes figyelni – mondja az Üzletemnek adott interjúban Leitner Zoltán. Nem sajnálja a pénzt a fejlesztésekre, adatelemzéssel foglalkozó vállalkozását például a dróntechnológia irányába kívánja bővíteni.

Több lábon álló vállalkozóként tevékenykedik a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara főtitkár-helyettese. Szívügye az érdekképviseleti munka fejlesztése, s ugyanilyen fontosnak tartja, hogy saját cégében is kibontakozzon, és az így szerzett tapasztalatokat felhasználva részt vegyen a vállalkozói közösség formálásában. Leitner Zoltán a magyar érdekképviseletek múltjának kutatása mellett a jövő iparágágában rejlő lehetőségeket is keresi. Ezúttal ő osztotta meg gondolatait az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában végzett munkám során nem egyszer előfordult, hogy azok az egyszemélyes vagy néhány alkalmazottal dolgozó kisvállalkozások, amelyek kérdésükkel, problémájukkal hozzánk fordultak, a sikeres együttműködésünket azzal köszönték meg, hogy saját termékeikkel ajándékoztak meg engem és munkatársaimat. Így esett meg, hogy egyszer egy fa sámlival, máskor egy-egy új könyvvel vagy éppen decemberben 5 kiló meggyel indultam haza a napi munkából. Ezek a találkozások, beszélgetések feltöltenek és motiválnak.

Milyen távra tervez?

– A kamarai főtitkár-helyettesi munka viszonylag rövid időtávú tervezést tesz lehetővé számomra, hiszen kollégáimmal együtt folyamatosan változó környezetben tevékenykedünk. Ugyanakkor saját vállalkozásomban a napi feladatok mellett fontosnak tartom a hosszabb, 5, akár 8 éves távlatokra történő tervezést, egyfajta stratégia lefektetését és követését is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Célom az, hogy a vállalkozói érdekképviseleti munka további fejlesztésén dolgozhassak, emellett pedig a saját vállalkozásomat is aktívan működtessem. Mindkettőt fontosnak tartom a boldogulásom szempontjából.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem tudok egy személyt megnevezni, mindenki, akivel együtt éltem és dolgoztam, hozzátett a személyiségemhez.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Úgy hiszem, ha sikeresek akarunk lenni, nem zárkózhatunk be, folyamatosan figyelnünk kell a körülöttünk zajló nemzetközi fejlesztéseket, példákat. A jó gyakorlatokat és a félresikerült kísérleteket is. Fontosnak tartom ezt az érdekképviseleti munkában és saját vállalkozásom fejlesztésében is. Ugyanakkor a jövőmet biztosan itthon képzelem el, a hazai „terepet” ismerem, itt szeretnék kibontakozni.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg a saját, adatelemzéssel foglalkozó vállalkozásomat bővítem a dróntechnológia irányában. Érdekel ez a terület és úgy vélem, hogy bár Magyarországon még kezdeti szakaszban van, és a legtöbb ezzel foglalkozó cég még keresi a helyét a piacon, hatalmas potenciál van benne. Az ágazat felívelő jövője véleményem szerint megkérdőjelezhetetlen.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Sok negatív inger éri a vállalkozókat, mind az állam által támasztott adminisztrációs terhek, mind a társadalom oldaláról. Én ezek közül azt a – sajnos még mindig élő – szemléletet emelném ki, amely szerint a vállalkozó „ügyeskedő”, „haszonleső”, másokból él. Én általában ennek az ellentétét látom, keményen dolgozó, leleményes embereket, akik másokat is megélhetéshez juttatnak.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Elsőrendű szempontnak tartom a megbízhatóságot, az adott szó erejét. Ezért a legnagyobb hangsúlyt a személyes találkozásokra fektetem, szívesen veszek részt szakmai konferenciákon, üzleti eseményeken, de informális találkozókon is.

Mire sajnálja az idejét?

– Szeretem a közvetlenséget, a team-munkát, az olyan feladat-végzést, ahol minden résztvevő tudja és teszi a dolgát, amit ha jól végez, személyes sikereket érhet el. A hosszú, sok résztvevővel tartott meetingeket lehetőség szerint kerülöm, mert tapasztalatom szerint kevéssé hatékonyak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szívesen fektetek a tudás és az értékes gyakorlati tapasztalatok megszerzésébe, valamint a jól képzett, motivált munkatársakba. Magánéletemben szeretem a jó borokat és a könyveket.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Inkább azt tartom fontosnak, hogy az adománygyűjtő személy vagy szervezet hiteles, átlátható legyen. Ha ezt megvalósulni látom, akkor örömmel részt veszek a bármilyen szempontból hátrányos helyzetű csoportoknak szervezett gyűjtésekben.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az otthoni barkácsolás, a kamara- és ipartörténeti gyűjteményem gyarapítása, és a családommal töltött idő – beleértve a puli kutyánkkal való foglalkozást is.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-31 17:21:49
A vállalkozásoknak nyújtott új szolgálatásokra és a Prima díj missziójára is felhívták a figyelmet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége márciusi rendezvénysorozatán, amelynek utolsó állomása Győrben volt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS