Küzmös László: Nyitottan állok mindenkihez

Küzmös László: Nyitottan állok mindenkihez
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 01., 13:00

Hamar rájöttem, hogy úgy tudok igazán fejlődni, ha az adott szakterületen a nálam sokkal okosabb emberekkel veszem körül magam és velük együtt építem a jövőt – mondta az Üzletemnek Küzmös László, a GWT tulajdonosa.

Küzmös László egy szabolcsi kisfaluból származik. Mint mondja: kezdetben mindent egyedül, a nulláról épített fel. Aztán rájött, hogy váltania kell. Cégét, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Get Work Trendet (GWT) szeretné majd a tőzsdére vinni. Ha érdekli, hogy László milyen szakmában próbálni ki magát, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 328. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Sikerült egy olyan üzleti vállalkozást létrehoznom, ami több ezer embernek adott és ad munkalehetőséget, megélhetést, és eközben számomra és családom számára is magas életszínvonalat tudok biztosítani vele.

Milyen távra tervez?

– A pillanatot intenzíven élem meg, de tervezni hosszútávra tervezek, kb. 101 évre…

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A meglévő üzleti vállalkozásom nemzetközi szintre emelése, Európa nagyvárosaiban terjeszkedni, és később a cégemet tőzsdére vinni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Tanítómesterem az „ÉLET”: egy szabolcsi kis faluból származom, a kezdetben mindent egyedül, a nulláról építettem fel. Szerencsére hamar rájöttem, hogy úgy tudok igazán fejlődni, ha az adott szakterületen a nálam sokkal okosabb emberekkel veszem körül magam mindig és együtt építem velük a jövőt.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Izgalmas, színes, változatos feladatokkal bízom meg őket, amikben együtt tudunk kiteljesedni. Pozitív, jóhangulatú munkakörülményeket teremtek.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Világhírű Dj lennék, űrhajós és Michelin csillagos séf.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyitottan állok minden emberhez és ennek a nyitottságnak köszönhetően sok emberrel találkozom, ismerkedek meg. Amennyiben az szükséges, még hideghívást is szívesen kezdeményezek.

Mire sajnálja az idejét?

– A tv-nézésre és olyan dolgokra, amik nem adnak hozzá az életminőségemhez és a pillanat megéléséhez.

Mivel lehet felbosszantani?

– A „nem” szóval, mert szerintem nincs lehetetlen csak tehetetlen hozzáállás.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Sokat önkénteskedem jelenleg is, fontosnak tartom, hogy a körülöttem élők ezt természetes feladatnak fogják fel. Rendszeresen osztunk ételt, karolunk fel családokat, támogatunk egyéni célokat. Magánemberként és cégvezetőként is szeretnék minél több szegény, nehéz sorsú embereknek segíteni. Ami viszont még hátra van, az a faültetés, hogy a Földre is kellő figyelem jusson.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A hobbijaimra, például: szörfözés, snowboardozás, extrém sportok.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Vízben vagy vízen lenni.

(Fotó: Vass Nóra)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS