Küzmös László: Nyitottan állok mindenkihez

Küzmös László: Nyitottan állok mindenkihez
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 01., 13:00

Hamar rájöttem, hogy úgy tudok igazán fejlődni, ha az adott szakterületen a nálam sokkal okosabb emberekkel veszem körül magam és velük együtt építem a jövőt – mondta az Üzletemnek Küzmös László, a GWT tulajdonosa.

Küzmös László egy szabolcsi kisfaluból származik. Mint mondja: kezdetben mindent egyedül, a nulláról épített fel. Aztán rájött, hogy váltania kell. Cégét, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Get Work Trendet (GWT) szeretné majd a tőzsdére vinni. Ha érdekli, hogy László milyen szakmában próbálni ki magát, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 328. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Sikerült egy olyan üzleti vállalkozást létrehoznom, ami több ezer embernek adott és ad munkalehetőséget, megélhetést, és eközben számomra és családom számára is magas életszínvonalat tudok biztosítani vele.

Milyen távra tervez?

– A pillanatot intenzíven élem meg, de tervezni hosszútávra tervezek, kb. 101 évre…

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A meglévő üzleti vállalkozásom nemzetközi szintre emelése, Európa nagyvárosaiban terjeszkedni, és később a cégemet tőzsdére vinni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Tanítómesterem az „ÉLET”: egy szabolcsi kis faluból származom, a kezdetben mindent egyedül, a nulláról építettem fel. Szerencsére hamar rájöttem, hogy úgy tudok igazán fejlődni, ha az adott szakterületen a nálam sokkal okosabb emberekkel veszem körül magam mindig és együtt építem velük a jövőt.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Izgalmas, színes, változatos feladatokkal bízom meg őket, amikben együtt tudunk kiteljesedni. Pozitív, jóhangulatú munkakörülményeket teremtek.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Világhírű Dj lennék, űrhajós és Michelin csillagos séf.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyitottan állok minden emberhez és ennek a nyitottságnak köszönhetően sok emberrel találkozom, ismerkedek meg. Amennyiben az szükséges, még hideghívást is szívesen kezdeményezek.

Mire sajnálja az idejét?

– A tv-nézésre és olyan dolgokra, amik nem adnak hozzá az életminőségemhez és a pillanat megéléséhez.

Mivel lehet felbosszantani?

– A „nem” szóval, mert szerintem nincs lehetetlen csak tehetetlen hozzáállás.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Sokat önkénteskedem jelenleg is, fontosnak tartom, hogy a körülöttem élők ezt természetes feladatnak fogják fel. Rendszeresen osztunk ételt, karolunk fel családokat, támogatunk egyéni célokat. Magánemberként és cégvezetőként is szeretnék minél több szegény, nehéz sorsú embereknek segíteni. Ami viszont még hátra van, az a faültetés, hogy a Földre is kellő figyelem jusson.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A hobbijaimra, például: szörfözés, snowboardozás, extrém sportok.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Vízben vagy vízen lenni.

(Fotó: Vass Nóra)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS