Kübler-Andrási Judit: A vezérigazgatók sokat tanulhatnak a színészektől

Kübler-Andrási Judit: A vezérigazgatók sokat tanulhatnak a színészektől
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 10. 02., 09:08

Lenyűgöznek az adatokban rejlő információk, a mesterséges intelligencia által kinyitott világ – mondta az Üzletemnek Kübler-Andrási Judit, a CETIN Hungary Zrt. vezérigazgatója.

Kübler-Andrási Judit több mint húsz éves nemzetközi vezetői tapasztalattal rendelkezik a távközlés és a vezetési tanácsadás területén: Magyarországon, Montenegróban, Ausztriában és Németországban is dolgozott. Ma az integrált telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató cég vezetői között három nő is dolgozik, nem véletlen, hogy részt vesznek egy középiskolás lányoknak szóló programban (STEMpowered by CETIN). Ösztönözni szeretnék a nők karrierépítését a műszaki, technológiai szakmában, úgy látják, hogy már tizenéves korban fel kell kelteni a lányok érdeklődését. Judit azt mondja, hogy a matematika és a fizika is nagyon érdekelte, de pályaválasztáskor viszonylag kevés lehetősége volt szakmai karrierutakról beszélgetni, így végül a közgazdaságtant választotta. Két középiskolás lány mentoraként most adott az új feladat. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 486. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Mindig az aktuálisan végzett munkámat tartom a legfontosabbnak és a legizgalmasabbnak. Azonban, miután 14 évet töltöttem más országokban, különös öröm számomra, hogy visszatérhetek a szülőhazámba, és aktívan hozzájárulhatok az ország digitalizációs fejlődéséhez.

Milyen távra tervez?

– Sok évet dolgoztam vezetői pozícióban, stratégiai területen. Így mély meggyőződésem, hogy a fenntartható siker csak világos, hosszú távú vízióval és stratégiával érhető el. Csak akkor lehet egy csoportot hatékonyan vezetni, ha világos célt, egy jövőbeli iránytűt adunk. Persze az operatív megvalósítás is rendkívül fontos; mivel az ördög a részletekben rejlik, és a célhoz többféle úton juthatunk el, sokszor a flexibilitás, az újratervezés a siker kulcsa.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Építeni, javítani, fejlődni szeretek. Igyekszem mindig az aktuális munkámból kihozni a legtöbbet. Kell, hogy lássam a fejlődést, a munkámba belefektetett energia megtérülését. Azt szoktam mondani, amíg csillog valakinek a szeme, ha a munkájáról beszél, az jó helyen van!

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nincs konkrét személyiség, akit példaképnek tekintenék. Meg vagyok győződve arról, hogy szinte minden embertől lehet tanulni valamit, ha nyitottak vagyunk rá. Nagyon érdekelnek a technológiai trendek, így szerencsés vagyok, hogy a munkahelyemen sok mérnökkel dolgozhatom.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egyrészt a motiváció egy közös vízióból, világos célból és a jó teljesítmény nyújtása miatti elismerésből fakad. Másrészt pedig kulturálisan olyan környezetet kell létrehoznunk, ahol mindenki úgy érzi, hogy hozzájárulását méltányosan értékelik, és pszichológiai biztonságban van ahhoz, hogy felszólalhasson. Ezért is bátorítom a kollégákat, hogy jöjjenek ötleteikkel, javaslataikkal, amiket igyekszem megvalósítani.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Már gyerekkoromban vonzott a színészet. Bár valószínűleg szörnyű lennék ebben a szakmában, úgy gondolom, hogy a vezérigazgatók sokat tanulhatnak a színészektől, például a perspektívák váltását, az empátiát, a történetmesélést, a bemutatási készségeket, az alkalmazkodóképességet, a testbeszédet és a visszajelzések kezelését. De nagyon szívesen lennék data scientist is, mivel lenyűgöznek az adatokban rejlő információk, a mesterséges intelligencia által kinyitott világ.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Korábban betöltött nemzetközi munkahelyeimnek köszönhetően széleskörű üzleti kapcsolatrendszert építettem ki. Miután egy éve hazajöttem Magyarországra, egyrészt a 14 évvel ezelőtti kapcsolatrendszeremet aktiválom, másrészt igyekszem új üzleti kapcsolatokat kiépíteni.

Mire sajnálja az idejét?

– A nem hatékony üzleti megbeszéléseket időpocsékolásnak tartom, ami szorzódik az ülésen résztvevők számával. Egy üzleti találkozótól azt várom el, hogy a partner alaposan felkészült legyen, világos célokkal rendelkezzen és konkrét eredmények elérésére törekedjen.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki halogatja a cselekvést.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Nagyon hálás vagyok minden lehetőségért, amelyet kaptam, hogy azzá váljak, aki ma vagyok, és jól tudom, hogy ebben az értelemben kivételes helyzetben vagyok. Szeretnék a jövőben több embernek visszaadni abból, ami nekem kijutott. Egyrészt aktívan szeretném tehetséges kollégák karrierútját mentorként támogatni. Másrészt örömmel vállaltam 2 tehetséges fiatal középiskolás lány mentorálását, akik az általunk most ősszel elindított, STEMpowered by CETIN műszaki irányú pályaválasztást segítő programban vesznek majd részt.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Egy négyéves fiú anyukájaként és egy technológiai cég vezérigazgatójaként sok szervezéssel jár az életem. Így nem kérdés, hogy a gyermekem körüli dolgokra pénzt áldozok, de az oktatásba fektetett pénzt sem sajnálom.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom az erőm forrása és támasza. A vakációzás és a minőségi időtöltés a családommal – legyen az nyáron egy tengerparti kirándulás vagy télen síelés. De egy vasárnapi ebéd a tágabb családi körben is kifejezetten feltölt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS