Közös küldetésen dolgozik a Nők a Neten csapata

Közös küldetésen dolgozik a Nők a Neten csapata
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 01. 18., 09:13

A Nők a Neten három társalapítója szakmai tudásával és tapasztalatával szeretne hozzájárulni a női vállalkozók gazdasági szerepvállalásának ösztönzéséhez.

A sikertörténetek és a példaképek visznek előre. Inspirációt jelentenek mind a magánéletben, mind a vállalkozás fejlődésében. Ezt vallja a Nők a Neten csapata is: Nagy Ágnes online vállalkozási tanácsadó, webfejlesztő, Utasi Melinda vállalkozásfejlesztési és pénzügyi mentor és dr. Illés Nóra Harmónia mentor, időgazdálkodás szakértő. 2022-ben a SEED Alapítvány és a PWA – Sikeres Női Vezető Egyesületének pályázatán a „Legsikeresebb női vállalkozás” címet érdemelték ki.

Ilyen sem volt még az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának történetében! A három hölgy felosztotta egymás között a kérdéseket, így most ilyen klasszra kerekedett a sorozat 455. interjúja.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Nagy Ágnes: 20 éve vagyok a munka világában 18 éve vállalkozok. Mindig épp a csúcson vagyok, hiszen azt valósítom meg, ami belőlem fakad, bennem van. 2 éve két társammal napi szintű üzleti együttműködésben dolgozunk a Nők a Neten-en. Ez a karrierem csúcsa jelenleg. Ilyet még nem is láttam és nem is tapasztaltam, hogy 3 ember üzletileg, azonos szinten ilyen hatékonyan tud dolgozni egy közös küldetésen.

Milyen távra tervez?

Utasi Melinda: rövid és hosszú távra egyaránt. A MOST tudatosítása nagy segítség ebben, hiszen a mostban építem a holnapot, jövőt. Jó képességem van a folyamatok és rendszerek átlátására, így igyekszem a terveimhez igazítva megvalósítani. Szeretem a számokat, összegzéseket, mert az érzelmeken keresztül másként látjuk az eredményeket, főleg mi, nők. Ilyenkor hozzáteszem a számokat, és van, hogy teljesen más képet mutat, jobbat, mint amit éreztem. Mottóm: Ha számolsz, tudod, hogy honnan indulsz, és hová tartasz!

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Utasi Melinda: vállalkozónők gazdasági szerepének tudatosítása, növelése. A VOSZ Női Vállalkozói Tagozat Szekciójának alapító tagjaként szeretnék a munkámmal és szakmai tudásommal, tapasztalatommal hozzájárulni a női vállalkozók gazdasági szerepvállalásának ösztönzéséhez.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Nagy Ágnes: természetesen a szüleimtől, akik maguk is vállalkozók, továbbá párom és a 2 gyermekem minden napos tanítómestereim. Szakmai mentorom Szilágyi Balázs (Honlaprafel!), akit nagyra becsülök, mint vállalkozót és szakembert. Legnagyobb változást a gondolkodásomban pedig Gál Beáta üzleti mentor hozta, felforgatta a világomat és kihozta belőlem a legjobbat. Utasi Melinda és dr. Illés Nóra, a Nők a Neten társalapítói azok, akik minden nap a legtöbbet ki tudják hozni belőlem.

Mivel motiválja a kollégáit?

Dr. Illés Nóra: Társaimmal, Melindával és Ágival napi szinten, kölcsönösen támogatjuk egymást a jobb és rosszabb napokon egyaránt. Amikor valaki kevesebb életerővel, lendülettel ébred, nagyon gyorsan új erőre tud kapni a közös munka során. Szavak nélkül is tudjuk, érezzük, ha valakinek például egy beszélgetésre, erőt adó mondatokra, egy közös programra, sétára vagy pihenésre, erőgyűjtésre van szüksége. Ezt mindannyian adjuk és kapjuk egymás felé és a Partnereink, a Nők a Neten Közösség tagjai irányába is. A testi, lelki és szellemi erőt, motivációt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

Nagy Ágnes: mindenképp ki fogom próbálni még életem során a szálláshely szolgáltatást, valószínűleg külföldön, tengerparti országban. Eredeti szakmám is közgazdász vendéglátó-szálloda szakon, szálloda szakirányon. Egy olyan vendégház komplexumot álmodtam meg, ami sokak számára fog kikapcsolódást és feltöltődést adni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

Utasi Melinda: tudatosan, de ezt meg kellett tanulnom. Nőként fontos irányjelző az érzelem, a megérzés, amihez szükséges a tudatosság társítása. Az üzleti kapcsolatok lényege az üzlet, és ezt a nők nem minden esetben tudják felvállalni. Az informális kapcsolatokból is alakulnak üzleti kapcsolatok. Megtanultam szétválasztani a nőt és a vállalkozó nőt azokban a helyzetekben, viszonyokban, amikor erre szükség van, de bevallom, ez nem könnyű, nem lehet „vegytisztán” megtenni. Több női, vállalkozói szervezetnek, közösségnek vagyok a tagja, szeretek kapcsolatokat építeni és megtapasztalni az „egymás támogatása” érzést, vagy a közös munkát a közös cél érdekében. Az emberi és üzleti kapcsolatok inspirációt adnak, hiszen más nézőpontot kaphatunk, ha elég nyitottak vagyunk.

Mire sajnálja az idejét?

Dr. Illés Nóra: Az idővel való együttműködést, baráti viszony kialakítását tanítom és adom át a gyakorlatban Mentor programunk során a Vállalkozó Nőknek. Ez a folyamat nézőpontváltást kér. Gondoljunk úgy az Időre, mint barátunkra. Ekkor tiszteljük, megbecsüljük, értékeljük Őt és ez a szóhasználatunkból is kitűnik. Nem szánjuk és sajnáljuk az időnket valamire vagy valakire, hanem oda, neki adjuk, szenteljük. Amire én az időm szentelem a mindennapokban, azok a személyek, dolgok, amelyek az értékrendem szerint a legfontosabbak. Így első helyen a magam testi, lelki és szellemi egészsége és jól létezése áll. Ez folyamatos éberséget, figyelmet és rugalmasságot is kér. A magamnak adott Idő ugyanakkor sokszorosan megtérül, mert így valóban jelen tudok lenni erőben és egészségben, a számomra nagyon fontos emberek életében, a családom, társaim, barátaim számára és képes vagyok a hivatásomnak élni.

Mivel lehet felbosszantani?

Dr. Illés Nóra: Az ítélkezéssel. Szoktam hozni egy példát. Képzeljük el, hogy reggel, amikor elindulnak az emberek otthonról, mindenki feltesz a hátára egy papírlapot. Ezen az Ő élete sztorija olvasható röviden. A mérföldkövek, azok, ami által azzá lett, aki. A lap aljára pedig az aktuális napjának meghatározó történése kerül, amiből jól kitűnik, miért van ilyen vagy olyan hangulatban. Így közlekedünk, állunk sorban a pénztárnál, szólítjuk meg egymást, hogy mindezt elolvassuk, látjuk. Azt gondolom, sokkal megértőbbek, toleránsabbak és segítőkészebbek lennének az emberek egymással. Elítélés, kritizálás helyett, megértenének, segítenének.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

Utasi Melinda: Afrikában a nők élethelyzetének javításával, női vállalkozások ösztönzésével, támogatásával, fejlesztésével kapcsolatos munkát. Melinda Gates Alapítvánnyal szívesen együttműködnék ezen a területen. Egyébként aktív búvárként néha nagy késztetést érzek arra, hogy jelentkezzem korallzátonyok újratelepítésére. Talán a két önkéntes munkát összevonom egyszer.

Mire nem sajnálja a pénzt?

Nagy Ágnes: Ételre. Számomra az egyik legfontosabb kikapcsolódás és hobbi a gasztronómia felfedezése. Minden nap élvezem a minőségi ételek adta sokszínűséget, igazi hedonista vagyok.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

Dr. Illés Nóra: A természetben való séta. Szeretem az erdőt, a folyó- és tópartokat, a hegyes-dombos vidéket és az Alföld síkságát is.

(A fotón: Nagy Ágnes, Utasi Melinda és dr. Illés Nóra)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS