Kövesdi Gábor: Felajánlom a Healhop know-how-ját a magyar egészségügy fejlesztésére

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 08. 15., 09:30

A Healhop működtetése során kialakult know-how-t szívesen felajánlom az állami egészségügy fejlesztésére, ha van rá fogadókészség – mondja Kövesdi Gábor. A Healhop ügyvezetője ugyanis tökéletesen tisztában van vele, hogy ennek a területnek még rengeteg innovációra van szüksége.

Kövesdi Gábor igazán gáláns felajánlást tett az állami egészségügy fejlesztésével kapcsolatban. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mondjuk, minisztériumi szinten lesz-e rá fogadókészség. Ha igen, nem is kicsit meglepődnék, de lelkesen beszámolnék a fejleményekről. Remélem, Gábornak kezdő fiatal vállalkozóként lesz türelme és energiája, hogy sikereit minél többen testközelből élvezhessék. A Healhop az első piactér, amely bizonyítja, hogy a magánegészségügyben is működhet a más területeken már megszokott kényelmes, internetes vásárlási modell. A Hiventures kockázatitőke befektető mindenesetre bízik a magyar startup úttörő szerepében. Én pedig abban bízom, hogy Önt is érdekli az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 97. interjúja.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Healhop előtt nem beszélhettem karrierről, ugyanis egyetemista voltam. Büszke vagyok rá, hogy sikerült elindítani egy olyan vállalkozást, ami a maga módján úttörőnek számít.

Milyen távra tervez?

– A magyar egészségügynek még rengeteg innovációra van szüksége, a mi célunk a magánegészségügy hozzáférhetőségén javítani. Ezt követően pedig megvannak a lépcsőfokok, így bátran mondhatom, hosszútávra tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném, ha a Healhop ki tudna lépni a régióba, hiszen hasonló piaci viszonyokkal és egészségügyet érintő problémákkal találkozhatunk ezekben az országokban is.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Elsősorban nagyapámtól, aki gyermekkoromban megtanított barkácsolni, szerelni, enélkül nem is lehet magabiztosan elkezdeni az életet. Mindemellett pedig kedvenc közhelyem az, hogy legjobban a saját, majd mások hibájából tudunk tanulni. Egy startup esetében ez hatványozottan igaz!

A szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Természetesen külföldön több a lehetőség és a tőke is – ezt kár lenne tagadni, de én azt érzem, hogy nekem itthon van dolgom. Ahhoz, hogy itthon egyről a kettőre léphessünk bizonyos munkákat el kell végezni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Tulajdonképpen bármelyikben, ameddig tehetségem fejlődési lehetőséget biztosít, és van olyan cél a munka végén, amivel tudok azonosulni.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban a pozitív ösztönzőkben hiszek, valamint a gyakori személyes találkozók a bizalmon alapuló üzleti kapcsolat elsődleges feltételei.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem sajnálom semmire, igyekszem teendőmet úgy elvégezni, hogy tanuljak valamit belőle, vagy legalább bármilyen hasznosítható tapasztalattal legyen a vége.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egészségre és a tanulásra például nem, de ragaszkodom hozzá, hogy hatékonyan legyen elköltve.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon zavar, ha valaki nem tud „outside the box” gondolkodni, valamint, ha nincs önreflexiója. Véleményem szerint ezek a rugalmatlanságok útjában állnak annak, hogy értelmes társadalmi vitákat lehessen folytatni, ami előfeltétele a társadalmi innovációnak.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Bármilyen tapasztalatomat, amire eddig szert tettem, szívesen megosztom azokkal, akik hasonló dologba vágják a fejszéjüket, mint például a Healhop. Ezenkívül a Healhop működtetése során kialakult know-how-t szívesen felajánlom az állami egészségügy fejlesztésére, ha van rá fogadókészség.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szentendrén a régi lakhelyem környéken szoktam futni – ez egy időre minden feszültséget kiszed belőlem, de egy jó filmet sem szoktam kihagyni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 20:09:46
A SkillX szeptember végén tartott szakmai rendezvényén mutatták be a cég legfrissebb kutatásának eredményeit. Az eseményen szóba került több olyan aktuális kérdés is, amelyek jelentősen befolyásolhatják a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet, a munkavállalói fejlődést, valamint a céges munkaerő-kiválasztási folyamatokat és a munkaerő megtartását.
2023-10-03 19:39:42
A Magyar Bankszövetség elkötelezett Magyarország pénzügyi stabilitása, a gazdaságfejlesztési megoldások támogatása és a gazdasági verseny élénkítése iránt – hangsúlyozta a bankszövetség, reagálva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önkéntes kamatplafon bevezetéséről szóló felhívására.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS