Koharek András: Nem szeretem a konzerv megoldásokat

2020. 04. 21., 10:00

Magyarországon még nagyon sok lehetőség van a digitális oktatás területén, így még hosszú ideig nem fogok unatkozni – mondta az Üzletemnek Koharek András, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elektronikus oktatás szakértője, az AR Tudásmenedzsment Kft. ügyvezetője.

Koharek András 1999-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán Management & Consulting szakirányon. Még az egyetemen három barátjával alapított egy céget, amelyben az akkor Magyarországra megérkezett modern menedzsment tréningeket tartottak vállalatoknak. Ez a cég, illetve ezek a tréningek voltak az alapjai az első e-learning moduloknak. Egy közel 10 éves pénzintézeti szektorban történt kitérő után 2010-ben tért vissza az e-learning világába, az AR Tudásmenedzsment Kft.-vel. 2010 óta a bloguk az egyetlen folyamatosan működő szakmai blog, az AR Tudásmenedzsment pedig az egyik meghatározó digitális oktatási vállalkozássá nőtte ki magát.

András rendszeres előadó konferenciákon, az Országos Humánmenedzsment Egyesület e-learning szakértőjeként és az AMCHAM HR bizottságának tagjaként pedig igyekszik aktívan részt vállalni az e-learning, illetve a digitális oktatás kapcsán felmerülő kérdések megválaszolásában. A koronavírus okozta helyzetben iskolákat és különböző szervezeteket segítenek a digitális átállás első lépéseiben. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 164. interjúja.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azon belül, hogy 10 év alatt sikerült a magyar e-learning piac meghatározó vállalatát felépíteni, két konkrét esetet említenék. Az egyik projektünkben 2 hónapunk volt egy több 10 ezer főt érintő, új szoftver, illetve üzleti folyamat oktatására. A szoftver természetesen folyamatosan készült, így a szoftver- és a tananyagfejlesztés tulajdonképpen párhuzamosan folyt. A másik esetben egy nagyvállalati teljesítmény értékelési rendszerrel kapcsolatban készítettünk esettanulmányokkal és videó betétekkel színesített tananyagot, szintén elég rövid idő alatt. A kapott visszajelzések alapján helyes döntést hozott a nagyvállalat, hogy kizárólag az általunk készített e-learning anyag felhasználásával oktattak.

– Milyen távra tervez?

– Magyarországon még nagyon sok lehetőség van a digitális oktatás területén, így még hosszú ideig nem fogok unatkozni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Több esetben közel kerültünk már ahhoz, hogy egy tucatnyi napból álló új munkatárs betanítási programot blended (kevert) módszertanú oktatássá konvertáljunk. Részleteiben ez már sikerült, de egy teljes programot az elejétől a végéig még nem csináltunk meg.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmailag az önképzés játszotta, illetve játssza most a legnagyobb szerepet, valamint az angol nyelvű blogok, szakcikkek és konferenciák.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Bizalommal, amely minden síkon megjelenik. Nálunk már 4-5 éve megszokott volt a home office, mert megbíztam a kollégákban. Hosszú évek óta úgy adunk át tananyagokat az ügyfeleknek, hogy én nem látom azokat, mert biztos vagyok abban, hogy minőségben és működésben megfelelnek az általam támasztott magas elvárásoknak.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Tavaly óta kacérkodom azzal, hogy beiratkozom egy cukrász tanfolyamra. Családom szerint van tehetségem a konyhában, talán egy kis strukturálással még jobb lenne a kakaós csigám. Komolyra fordítva: barátaimmal elkezdtünk egy új, az értékesítés fejlesztés és az oktatás határán lévő projektet. Ez megint egy újfajta kihívás.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nem szeretem a konzerv megoldásokat, így minden új partnerünkkel igyekszem hosszabb beszélgetések során feltérképezni az igényeiket és a különböző megvalósítási lehetőségeket. Igyekszem aktív lenni a közösségi médiában, előadásokat, tréningeket tartok magam is az ügyfeleinknél.

– Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretek várni, feleslegesen pedig különösen. Minden mást igazából igyekszem befektetésként felfogni, ami idővel megtérülhet.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Két dologgal. Ha feleslegesen kell várnom valamire vagy valakire. Másrészt ha valamit én rontok el úgy, hogy pontosan látom utólag, hol kellett volna más irányba indulnom.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egyetemistaként éveket töltöttem az aiesec-ben (közgazdász hallgatók nemzetközi szervezete), utána a JCI-Junior Chamber International „foglalkoztatott” hosszú évekig. Most a karantén alatt iskoláknak segítünk oktatási rendszereket létrehozni és üzemeltetni, ezt a járvány elmúltával is folytatni fogom.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményekre, utazásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazáson túl a sport, illetve a barátainkkal együtt töltött hosszú órák. Na, meg a kakaós csigák!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-03-04 15:10:44
Januárban nagyon felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS