Koharek András: Nem szeretem a konzerv megoldásokat

2020. 04. 21., 10:00

Magyarországon még nagyon sok lehetőség van a digitális oktatás területén, így még hosszú ideig nem fogok unatkozni – mondta az Üzletemnek Koharek András, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elektronikus oktatás szakértője, az AR Tudásmenedzsment Kft. ügyvezetője.

Koharek András 1999-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán Management & Consulting szakirányon. Még az egyetemen három barátjával alapított egy céget, amelyben az akkor Magyarországra megérkezett modern menedzsment tréningeket tartottak vállalatoknak. Ez a cég, illetve ezek a tréningek voltak az alapjai az első e-learning moduloknak. Egy közel 10 éves pénzintézeti szektorban történt kitérő után 2010-ben tért vissza az e-learning világába, az AR Tudásmenedzsment Kft.-vel. 2010 óta a bloguk az egyetlen folyamatosan működő szakmai blog, az AR Tudásmenedzsment pedig az egyik meghatározó digitális oktatási vállalkozássá nőtte ki magát.

András rendszeres előadó konferenciákon, az Országos Humánmenedzsment Egyesület e-learning szakértőjeként és az AMCHAM HR bizottságának tagjaként pedig igyekszik aktívan részt vállalni az e-learning, illetve a digitális oktatás kapcsán felmerülő kérdések megválaszolásában. A koronavírus okozta helyzetben iskolákat és különböző szervezeteket segítenek a digitális átállás első lépéseiben. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 164. interjúja.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azon belül, hogy 10 év alatt sikerült a magyar e-learning piac meghatározó vállalatát felépíteni, két konkrét esetet említenék. Az egyik projektünkben 2 hónapunk volt egy több 10 ezer főt érintő, új szoftver, illetve üzleti folyamat oktatására. A szoftver természetesen folyamatosan készült, így a szoftver- és a tananyagfejlesztés tulajdonképpen párhuzamosan folyt. A másik esetben egy nagyvállalati teljesítmény értékelési rendszerrel kapcsolatban készítettünk esettanulmányokkal és videó betétekkel színesített tananyagot, szintén elég rövid idő alatt. A kapott visszajelzések alapján helyes döntést hozott a nagyvállalat, hogy kizárólag az általunk készített e-learning anyag felhasználásával oktattak.

– Milyen távra tervez?

– Magyarországon még nagyon sok lehetőség van a digitális oktatás területén, így még hosszú ideig nem fogok unatkozni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Több esetben közel kerültünk már ahhoz, hogy egy tucatnyi napból álló új munkatárs betanítási programot blended (kevert) módszertanú oktatássá konvertáljunk. Részleteiben ez már sikerült, de egy teljes programot az elejétől a végéig még nem csináltunk meg.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmailag az önképzés játszotta, illetve játssza most a legnagyobb szerepet, valamint az angol nyelvű blogok, szakcikkek és konferenciák.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Bizalommal, amely minden síkon megjelenik. Nálunk már 4-5 éve megszokott volt a home office, mert megbíztam a kollégákban. Hosszú évek óta úgy adunk át tananyagokat az ügyfeleknek, hogy én nem látom azokat, mert biztos vagyok abban, hogy minőségben és működésben megfelelnek az általam támasztott magas elvárásoknak.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Tavaly óta kacérkodom azzal, hogy beiratkozom egy cukrász tanfolyamra. Családom szerint van tehetségem a konyhában, talán egy kis strukturálással még jobb lenne a kakaós csigám. Komolyra fordítva: barátaimmal elkezdtünk egy új, az értékesítés fejlesztés és az oktatás határán lévő projektet. Ez megint egy újfajta kihívás.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nem szeretem a konzerv megoldásokat, így minden új partnerünkkel igyekszem hosszabb beszélgetések során feltérképezni az igényeiket és a különböző megvalósítási lehetőségeket. Igyekszem aktív lenni a közösségi médiában, előadásokat, tréningeket tartok magam is az ügyfeleinknél.

– Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretek várni, feleslegesen pedig különösen. Minden mást igazából igyekszem befektetésként felfogni, ami idővel megtérülhet.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Két dologgal. Ha feleslegesen kell várnom valamire vagy valakire. Másrészt ha valamit én rontok el úgy, hogy pontosan látom utólag, hol kellett volna más irányba indulnom.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egyetemistaként éveket töltöttem az aiesec-ben (közgazdász hallgatók nemzetközi szervezete), utána a JCI-Junior Chamber International „foglalkoztatott” hosszú évekig. Most a karantén alatt iskoláknak segítünk oktatási rendszereket létrehozni és üzemeltetni, ezt a járvány elmúltával is folytatni fogom.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményekre, utazásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazáson túl a sport, illetve a barátainkkal együtt töltött hosszú órák. Na, meg a kakaós csigák!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-30 19:11:00
Az ügyvédekről szóló filmeknek, sorozatoknak se szeri se száma. De miért megy olyan jól ez a téma? Miért érdekli az embereket, hogy milyen egy ügyvéd, hogyan dolgozik?
2023-03-30 17:11:06
Magyarország 2030-ra saját forrásokból fedezheti a teljes áramszükségletét, beleértve az addig kiépülő új ipari kapacitások szükségletét is – mondta az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) csütörtöki rendezvényén Budapesten.
2023-03-30 14:41:00
A munkavállalók és képviselőik egyértelmű és teljes körű tájékoztatásra jogosultak az egyéni és az átlagos bérszintekről, nemek szerinti bontásban. A munkaszerződésekben nem lehet megtiltani, hogy egy adott munkavállaló nyilvánosságra hozza, mennyit keres, illetve mások fizetéséről tájékozódjon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS