Kiss Ede: Szeretném sikeresnek látni a közvetlen kollégáimat

Kiss Ede: Szeretném sikeresnek látni a közvetlen kollégáimat
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 01. 11., 09:21

Szeretném közvetlen kollégáimat sikeresnek látni. Azt tűztem ki célul, hogy megbízható, hiteles és támogató vezetőnek tartsanak – mondta az Üzletemnek Kiss Ede, a Visa magyarországi igazgatója.

Kiss Ede 2010 óta áll a Visa, a világ egyik vezető digitális fizetési szolgáltatója magyarországi csapatának élén. A minél kiválóbb hazai fizetési élmény megteremtése mellett munkája során fontosnak tartja kollégái elismerését, fejlődésük támogatását. Nagy lendülettel és szilárd családi háttérrel halad előre szakmai és magánéleti tervei megvalósításában, a sport szeretete pedig garantálja mindehhez a kellő kitartást. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 453. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az elmúlt több mint harminc év során szoftvermérnökből üzletfejlesztési vezetővé váltam, és ennek az időszaknak túlnyomó részét három kiváló vállalatnál töltöttem. A 90-es években Franciaországban éltem és dolgoztam, és ott a Bull Ingénierie rendszerintegrátornál egy internet email típusú elektronikus üzenetrendszert fejlesztettünk bizonyos uniós igazgatóságok számára. Ennek a rendszernek a tervezője és a projektvezetője is én voltam. A 2000-es években az Oberthur chipkártyagyártó régiós vezetőjeként olyan csapatot hozhattam létre, amely rövid időn belül piacvezető lett a régió több országában, köztük Magyarországon is. A Visa Magyarországért felelős vezetőjeként szintén sikerült olyan helyi szakértő csapat felépítése, amelyet az ügyfeleink rendszeresen elismernek. Az ügyfél elégedettsége igen fontos motiváció az üzletfejlesztési területen.

Milyen távra tervez?

– A vállalatom és a gyermekeim oktatása szempontjából is hosszú távra tervezek. A kikapcsolódás, a sportolás szempontjából azonban meglehetősen spontán vagyok, élvezem az adott pillanatot.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ebben az életszakaszban személyes ambícióm elsősorban a környezetem felé fordul. Szeretném közvetlen kollégáimat sikeresnek látni, és azt kitűzni célul, hogy engem megbízható, hiteles és támogató vezetőnek tartsanak. Természetesen ezenfelül vezetőimtől is rendszeresen kapunk ambiciózus üzleti célokat, ezek teljesítése sem hiányozhat a bakancslistámról.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsére nagyon sok baráttól, kiváló kollégától és sporttárstól tanulhattam és tanulhatok ma is. Külön kiemelném feleségem és legjobb barátom, akiktől emberségből, lelki erőből és lojalitásból rengeteget kaptam. És természetesen négy nagykamasz fiamtól, akikre nagyon büszke vagyok, és akik gyakran mutatnak nekem görbe tükröt.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Erre a kollégák tudnának a legjobban válaszolni. Elsősorban bízom bennük, nyilván ennek megfelelően igyekszem őket kiválasztani. Az emberekkel beosztástól függetlenül tisztelettel viselkedem. Támogatom a kollégákat, szakmai előrelépésüket rövidtávú szervezeti érdekeim fölé helyezem. Nem akadályozok senkit terveiben adminisztratív eszközökkel.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A természettudományok iránti érdeklődésem és szeretett tanáraim hatására, szívesen lettem volna jó matematika- vagy fizikatanár. Nagyon vonz a zene is, ezen belül az olyan izgalmas alkotók munkája, mint Frank Zappa, a King Crimson vagy az 50-es, 60-as évek amerikai jazz óriásai.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyitott embernek gondolom magam, aki könnyen létesít kapcsolatot. Igyekszem jól megérteni partnereim, ügyfeleim céljait és problémáit, és azokra megoldást találni. Remélem, hogy mindenkinek a megbízható partner képe ugrik be rólam elsőnek.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges adminisztrációra, ahol nem érzem az értékteremtést.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az előző kérdéssel is kapcsolatban, mindig felteszem magamnak a kérdést egy adott szabály vagy eljárás hasznossága kapcsán. Frusztrál, ha nem értem valamilyen elvárás értelmét. Ezen felül az unfair viselkedést, a hatalommal való visszaélést és a képmutatást viselem nehezen.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szociálisan nehéz helyzetben lévő gyermekeknek, fiataloknak szívesen segítenék. Régebben családommal és barátokkal Böjte Csaba testvér gyermekeit táboroztattuk nyaranta, ami nekünk is nagyon sokat adott. Sajnos ez a klassz közösség a divergáló életutak miatt feloszlott.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Gyermekeim oktatása, az egészség megőrzése, a világlátás és a mozgás minden pénzt megér.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ahogy ironikusan szoktam mondani: vidáman menekülök az öregedés elől. Sziklát, falat, hegyet mászok, jógázok. Nyáron kajakozok és biciklizem is a feleségemmel. Számomra a mozgás az egyik legnagyobb örömforrás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS