Kiss Ede: Szeretném sikeresnek látni a közvetlen kollégáimat

Kiss Ede: Szeretném sikeresnek látni a közvetlen kollégáimat
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 01. 11., 09:21

Szeretném közvetlen kollégáimat sikeresnek látni. Azt tűztem ki célul, hogy megbízható, hiteles és támogató vezetőnek tartsanak – mondta az Üzletemnek Kiss Ede, a Visa magyarországi igazgatója.

Kiss Ede 2010 óta áll a Visa, a világ egyik vezető digitális fizetési szolgáltatója magyarországi csapatának élén. A minél kiválóbb hazai fizetési élmény megteremtése mellett munkája során fontosnak tartja kollégái elismerését, fejlődésük támogatását. Nagy lendülettel és szilárd családi háttérrel halad előre szakmai és magánéleti tervei megvalósításában, a sport szeretete pedig garantálja mindehhez a kellő kitartást. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 453. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az elmúlt több mint harminc év során szoftvermérnökből üzletfejlesztési vezetővé váltam, és ennek az időszaknak túlnyomó részét három kiváló vállalatnál töltöttem. A 90-es években Franciaországban éltem és dolgoztam, és ott a Bull Ingénierie rendszerintegrátornál egy internet email típusú elektronikus üzenetrendszert fejlesztettünk bizonyos uniós igazgatóságok számára. Ennek a rendszernek a tervezője és a projektvezetője is én voltam. A 2000-es években az Oberthur chipkártyagyártó régiós vezetőjeként olyan csapatot hozhattam létre, amely rövid időn belül piacvezető lett a régió több országában, köztük Magyarországon is. A Visa Magyarországért felelős vezetőjeként szintén sikerült olyan helyi szakértő csapat felépítése, amelyet az ügyfeleink rendszeresen elismernek. Az ügyfél elégedettsége igen fontos motiváció az üzletfejlesztési területen.

Milyen távra tervez?

– A vállalatom és a gyermekeim oktatása szempontjából is hosszú távra tervezek. A kikapcsolódás, a sportolás szempontjából azonban meglehetősen spontán vagyok, élvezem az adott pillanatot.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ebben az életszakaszban személyes ambícióm elsősorban a környezetem felé fordul. Szeretném közvetlen kollégáimat sikeresnek látni, és azt kitűzni célul, hogy engem megbízható, hiteles és támogató vezetőnek tartsanak. Természetesen ezenfelül vezetőimtől is rendszeresen kapunk ambiciózus üzleti célokat, ezek teljesítése sem hiányozhat a bakancslistámról.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsére nagyon sok baráttól, kiváló kollégától és sporttárstól tanulhattam és tanulhatok ma is. Külön kiemelném feleségem és legjobb barátom, akiktől emberségből, lelki erőből és lojalitásból rengeteget kaptam. És természetesen négy nagykamasz fiamtól, akikre nagyon büszke vagyok, és akik gyakran mutatnak nekem görbe tükröt.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Erre a kollégák tudnának a legjobban válaszolni. Elsősorban bízom bennük, nyilván ennek megfelelően igyekszem őket kiválasztani. Az emberekkel beosztástól függetlenül tisztelettel viselkedem. Támogatom a kollégákat, szakmai előrelépésüket rövidtávú szervezeti érdekeim fölé helyezem. Nem akadályozok senkit terveiben adminisztratív eszközökkel.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A természettudományok iránti érdeklődésem és szeretett tanáraim hatására, szívesen lettem volna jó matematika- vagy fizikatanár. Nagyon vonz a zene is, ezen belül az olyan izgalmas alkotók munkája, mint Frank Zappa, a King Crimson vagy az 50-es, 60-as évek amerikai jazz óriásai.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyitott embernek gondolom magam, aki könnyen létesít kapcsolatot. Igyekszem jól megérteni partnereim, ügyfeleim céljait és problémáit, és azokra megoldást találni. Remélem, hogy mindenkinek a megbízható partner képe ugrik be rólam elsőnek.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges adminisztrációra, ahol nem érzem az értékteremtést.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az előző kérdéssel is kapcsolatban, mindig felteszem magamnak a kérdést egy adott szabály vagy eljárás hasznossága kapcsán. Frusztrál, ha nem értem valamilyen elvárás értelmét. Ezen felül az unfair viselkedést, a hatalommal való visszaélést és a képmutatást viselem nehezen.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szociálisan nehéz helyzetben lévő gyermekeknek, fiataloknak szívesen segítenék. Régebben családommal és barátokkal Böjte Csaba testvér gyermekeit táboroztattuk nyaranta, ami nekünk is nagyon sokat adott. Sajnos ez a klassz közösség a divergáló életutak miatt feloszlott.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Gyermekeim oktatása, az egészség megőrzése, a világlátás és a mozgás minden pénzt megér.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ahogy ironikusan szoktam mondani: vidáman menekülök az öregedés elől. Sziklát, falat, hegyet mászok, jógázok. Nyáron kajakozok és biciklizem is a feleségemmel. Számomra a mozgás az egyik legnagyobb örömforrás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS