Király Gertrúd: Jó lenne a coaching eszköztárával segíteni a tanárok munkáját

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 07. 16., 08:45

Nagyon inspiráló együtt lenni olyanokkal, akikkel hasonló az érdeklődésünk és mindannyian fejlődni akarunk – mondja az Üzletemnek Király Gertrúd Executive Coach. Főleg online építi az üzleti kapcsolatait, de hamarosan ráerősít a személyes megbeszélésekre is.

Király Gertrúd bakancslistáján a továbbképzéssel kapcsolatos pontok is szerepelnek. Mert amíg mások csak beszélnek az „életfogytig” tartó tanulás fontosságáról, addig ő gyakorolja is. Nem titkolja, és ez nagy erénye, hogy vannak dolgok, amelyeken neki is változtatnia kell. Dolgozik is egy-két saját projekten, hiszen a hibákból szintén lehet tanulni. Biztos vagyok benne, hogy mi is tanulhatunk a gondolataiból, amelyeket az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 90. interjújában osztott meg velünk.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Fontosabbnak tartom az eddigi utamat, és értékelem, ahová jutottam, de ezek inkább mérföldkövek. Fontos állomás volt, amikor kiléptem az alkalmazotti létből és a saját magam lábára álltam. A Marshall Goldsmith licensz egy más, hosszú távú látásmódot adott. A PCC akkreditáció azért fontos, mert amíg idáig jutottam, rengeteg dolog történt és változott meg az életemben – azért is tartott ennyi ideig.

Milyen távra tervez?

– 5, 10 évre és azután. Az első kettő szakaszban a szakmai mellett, meghatározó szerep a családé. A harmadikban ez az utóbbi szerep valószínűleg egy más minőséget igényel már, kevesebb idővel, így több marad minden másra. Ennek a „másnak” a felépítése pedig már most is zajlik.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– MCC akkreditáció, ami a mester szint a coachingban – még hosszú az út odáig. A tranzakcióanalízis ismereteim bővítése akár külföldi tanfolyamokon. Az angol nyelvtudásomat szakmailag professzionális szintre hozni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Többen is vannak. Dr. Palotai Gabriella, akivel a coach képzésemen találkoztam először, majd egyénileg is foglalkozott velem, rendszeresen – most már 4. alkalommal – járok hozzá Pannonhalmára, Csendkurzusra. Antal Sándortól pedig a mai napig tanulom a Tranzakcióanalízis szervezeti aspektusait.

A szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Itthon szeretném látni, de külföldön reálisabb. Nagyságrendileg más lehetőségek vannak, ha globálisan gondolkodom. Azért is választottam a Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching folyamatot, mert gyakorlatilag a világ bármely részén tudok vele mit kezdeni. A gyerekeim viszont még kicsik (9 és 12 évesek), és ez nagyban meghatározza a következő 10 évemet. Ez a 10 év elsősorban az itthonról szól. Arra törekszem, hogy implementáljam a hazai környezetre azt, amiben lehetőséget látok, de úgy, hogy az alapot is teremtsen a későbbiekben egy tágabb környezetre.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ez most azért nehéz kérdés, mert nagyon a helyemen érzem magam és ezért nem gondolkodom másban. Szóval egyikben sem.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Alapvetően online és elsősorban a Linkedln platformját használom, de ősztől tervezem a személyes találkozások vonalát is megerősíteni. Ebben még vannak hiányosságaim, de dolgozom rajta.

Mire sajnálja az idejét?

– Olyan beszélgetésekre, amelyekből hiányzik az egymásra figyelés, az egyenes, őszinte megnyilvánulások, és ha nem figyelek oda – s ezekre nem könnyű odafigyelni --, akkor leszívják az energiámat.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra és élményekre. Egyrészt a tanulás is élmény, amit maga a tanulócsoport csak megerősít. Ráadásul együtt lenni olyanokkal, akikkel hasonló az érdeklődésünk és mindannyian fejlődni akarunk, nagyon inspiráló. Az élmények, mint különböző programok, utazás, akár a gyerekeimmel, akár a barátokkal, nagyon fel tudnak tölteni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az értetlenséggel és a rosszindulattal. Alapból nem vagyok türelmes típus – erre oda is kell figyelnem. Szeretek haladni, és ha ebben a fentiek gátolnak, azt nem túl jól élem meg, de legalább már jobban kezelem, mint mondjuk, 5 éve vagy korábban.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A ICF (International Coach Federation) magyar tagozatának több CSR programjában is részt vettem már. A Corvinus Egyetem egyik diák csapatának team coaching folyamatot ajánlottam fel, és azt hiszem, hogy kölcsönösen élveztük a munkát. Jó lenne a coaching, a szupervízió eszköztárával segíteni a tanárok munkáját is. Óriási a felelősség és a nyomás rajtuk. Szerintem ez nagyon hasznos lehetne, és egy ilyen programban örömmel részt vennék.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A futás az alap stresszkezelő eszközöm és az „én idő” – 5 éve kezdtem és most hetente háromszor futok, edzésterv alapján. Tavaly indultam először versenyen, félmaraton volt. Az időm borzalmasra sikerült, mert már az elejétől fájt a térdem, de a kitartásom és a makacsságom végig vitt a távon. Szerencsére „megúsztam” komolyabb sérülés nélkül, és okultam is belőle. Idén már inkább 10 km körüli távokat futok, illetve az év végén egy félmaratont, hogy az időmön azért javítsak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS