Kamasz Melinda: Nagyon elégedett tudok lenni a jó munkával

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 11. 13., 09:30

Engem tényleg érdekelnek az emberek, akikkel körül vagyok véve – mondta az Üzletemnek Kamasz Melinda. A növekedés.hu gazdasági portál alapító főszerkesztője úgy látja: a fiataloktól is van mit tanulni.

Kamasz Melinda büszke rá, hogy két év alatt ismertté vált a növekedés.hu portál. Egy gazdasági weblaptól ez valóban elismerésre méltó teljesítmény. Egy újságíró is képes álmodozni, Melinda például arról: ha újrakezdhetné az életét, balerina lenne. Van ennél persze sokkal gyorsabban megvalósítható terve, ami kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 123. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nagyon sok remek helyen dolgoztam már, mindegyikre nagyon büszke vagyok, de a csúcsot a mostani munkahelyem, a növekedés.hu gazdasági portál jelenti. Ennek legelejétől része vagyok. Kollegáimmal együtt az én vezetésemmel alakítottuk ki a formáját, tartalmát, rovatait. Vagyis mindent, amit az olvasó lát, az köthető hozzám. Büszke vagyok rá, hogy alig két éves működése alatt ismertté vált, ami egy gazdasági tartalommal bíró hírportál esetében nagy érdem.

Milyen távra tervez?

– Szeretném, ha a növekedés.hu kiegészülve társoldalakkal sokáig, akár évtizedekig meglenne, s nekem ebben még hosszú ideig szerepem lenne. De tervezni, mindig a következő évre szoktam. Akkor viszont elég konkrétan, ha nem is napra, de hónapra lebontva a feladatokat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Manapság már csak a növekedés.hu fejlesztése és az ehhez kapcsolódó számtalan egyéb ötlet megvalósítása az, amit mindenképpen szeretnék végigvinni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Volt egy kor, amíg a nálam idősebbektől tanultam a legtöbbet. Rengeteg jó főnököm volt, szinte mindegyik tudott olyat, amelyet érdemes volt ellesni tőle. Szerencsém volt a főnökeimmel a pályafutásom alatt. Eljött viszont az a kor, amikor a nálam fiatalabbaktól tanulok. Az üzletág is, amiben mozgok – az online média – olyan, hogy a fiatalok bizony friss szemléletmódjukkal és az online tér jobb ismeretével tudnak olyat mondani, amelyen legalább elgondolkodom, de sokszor rá is csodálkozom.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Mióta a főníciaiak kitalálták a pénzt, ezen sokat nem kell gondolkodni – hallottam egyszer egy kabaréban, de ebben azért sok igazság van. Szeretem dicsérni a kollégákat, ha valami jót csinálnak. Nagyon elégedett tudok lenni a jó munkával. Hiszek a visszajelzésben.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha újrakezdhetném az életemet és persze lenne tehetségem, balettáncos lennék. Imádom a balettet.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Mivel újságíró vagyok, ez viszonylag jól és gyorsan megy. Engem tényleg érdekelnek az emberek, akikkel körül vagyok véve, legyen az, akár egy üzletfél is. Szeretem hallgatni az életüket, a sikereiket. Szerintem a jó üzleti kapcsolat lényege, hogy bízzunk egymásban és ezt leginkább – különösen az elején – kommunikációval érhetjük el. Én mindig nyitott vagyok, és szerintem ezt üzletfeleink érzik is.

Mire sajnálja az idejét?

– Az értelmetlen dolgokra. Bármire tudok időt szakítani, csak valamilyen értelme legyen.

Mivel lehet felbosszantani?

– Én a sokáig tűrő típusú emberek közé tartozom. De van egy határ, amikor már nem bírom, ha korlátok közé szorítanak, esetleg hülyének néznek, vagy valamilyen szempontból diktálnak nekem. Akkor mondhatom, hogy felbosszantanak és lépek is.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Mindenképpen valamilyen oktatással kapcsolatos dolog lenne és leginkább gyerekekkel.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Alapvetően nem vagyok spórolós típus. Sajnos.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A barátokkal való találkozás, egy jó beszélgetés a teljes feltöltődés számomra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-23 14:45:29
Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.
2024-05-23 14:10:00
A Siemens Energy budapesti telephelyén átadtak egy új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot, nyitásra kész a duális képzési központ és a HIPA által kezelt Gyármentő Program keretében megvalósított 1,5 MW teljesítményű napelempark is üzembe lép.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS