Kálmán László: Hitelesség, motiváltság, kitartás

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 06. 04., 10:00

Sikerült egy rendkívül ügyes és kitartó csapatot felépíteni, akiknek köszönhetően sikeresen építkezik és fejlődik a Braining Hub, valamint eredményesen együttműködik testvércégünk, a Stylers közösségével – mondta az Üzletemnek Kálmán László, a Braining Hub operatív vezetője.

Kálmán László azt mondja, hogy mindig is team player volt, de azzal is megbirkózott, amikor egyedül volt szükség helytállni bizonyos élethelyzetekben, igaz, azt kevésbé tartja hatékonynak és inspirálónak. Természettudományi, pénzügyi, management tudása mellett, mindig érdekelte a szervezetfejlesztés, s az annak keretein belül való tudásmegosztás és tanácsadás lehetősége. Nagy érdeklődéssel tölti el a média és filmipar világának, kulissza titkainak mélyebb megismerése. László gondolatairól, terveiről olvashatnak az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 178. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2016 elején volt szerencsém társulni korábbi Műegyetemista társaimhoz és barátaimhoz, akik a több éves nagy tapasztalattal bíró Stylers Group megalapítóiként megálmodtak egy képzési centrumot, amelyet közös erőfeszítéssel sikerült megalkotnunk és együtt elindítanunk. 2016 őszén át is vágtuk a Braining Hub avató szalagját. Sikerült egy rendkívül ügyes és kitartó csapatot felépíteni, akiknek köszönhetően sikeresen építkezik és fejlődik a Braining Hub, valamint eredményesen együttműködik testvércégünk, a Stylers közösségével.

– Milyen távra tervez?

– Mindenképpen „long term”, azaz hosszútávra, minden más csak hazárdjáték, úgy gondolom. Természetesen egy jól megtervezett, mérföldkövekkel kirakott úton, hogy a motiváció és rész-sikerélmények is megmaradjanak.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Jelenleg a legfontosabb a csapattal elképzelt 1 és 2 éves KPI tervek megvalósításához vállalt CFO (pénzügyi igazgatói) szerepkörhöz köthető területek fejlesztése, hozzásegítve ezáltal a teljes cég sikereinek az elérését. Hosszabb távon a fent említett szervezet fejlesztési tanácsadó területbe való belekóstolás.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szinte lehetetlen egy embert kiemelni eddigi életszakaszaimhoz köthetően. Nyilvánvalóan terület függő, rengeteg jó professzortól és mentortól tanulhattam, a mindennapi munkakapcsolat során pedig rengeteg tapasztalt, nagy gyakorlattal bíró csapattárstól rendkívül sokat élesben tapasztalhattam; mindig igyekeztem úgy szintet és pályát lépni, hogy a környezetemben lehetőség szerint nálam jóval tapasztaltabb és változatos látásmódú szereplők képviseltessék magukat. A kiegyensúlyozott családi neveltetés és értékrend, valamint a megannyi lehetőség megteremtése nélkül nem jutottam volna el egyik fent felsorolt körülményhez sem, így a szüleim és testvérem legalább annyira fontos mentorok az életemben.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Hitelesség-Motiváltság-Kitartás. Ezen alapgondolatokat megtestesítve, olyan példával szolgálhatok a környezetemnek, amely motiváló erőként hat véleményem szerint a csapattársaim mindennapjaira.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A média és film világa mindig is érdekelt, kipróbálnám magam egyszer egy rendezői székben, hogy mit tudnék kihozni az adott helyzetből, de sokszor gondoltam egy hangulatos stand-up-os fellépésre a barátaim előtt. Ugyanakkor az akvarisztika világában is szívesen elmélyülnék, ha az idő engedné ezeket, de mindenképp fent maradnak a bakancslistámon.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Mindig is extrovertált személyiség voltam, amelyből adódott, hogy a személyes kapcsolatokat és interakciókat kerestem és ebben is hittem, hiszek. Tudatosság nem volt benne, sokkal inkább egy nagy adag természetesség és őszinteség, hiszen „ilyen vagyok”, így egész életem alatt sikerült nagyon sok különböző területen, rendkívül színes karaktert, személyiséget megismernem, valamint kapcsolatokat és barátságokat kötnöm-építenem.

– Mire sajnálja az idejét?

– Minden olyan területtel kapcsolatos feladat végzésre, amely egyéb okok miatt még nem kellően fejlett, és ezáltal időrablóan sok felesleges operációt okoz, holott a célhoz vezető út kiváltható, valamint lerövidíthető lenne egy kevés innovációval.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A következetlenség és az őszinteség hiánya rendkívül megvisel, és sok energiát emészt fel az, hogy türelemmel kezeljem az ilyen helyzeteket, amelyek csorbát ejtenek igazságérzetemen.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egyetemista korom óta végig kíséri életemet az önkénteskedés és adakozás. Környezettudatos embernek tartom magam, így minden ezzel kapcsolatos területen szívesen segítek, de gyermekkórházak felújításában is örömmel részt vettem, részt veszek, ahogy a ruhagyűjtéseket és a pazarlásmentes életvitelt is sokra tartom.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az önfejlesztésre és élményekre, amelyek emléket adnak, de egy finom sajtválogatásra is mindig jut a büdzséből.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Társaságban, közösségben történő élménycsere, szombat délutáni hosszú filmnézés, természetjárás, kettlebell.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS