Kálmán László: Hitelesség, motiváltság, kitartás

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 06. 04., 10:00

Sikerült egy rendkívül ügyes és kitartó csapatot felépíteni, akiknek köszönhetően sikeresen építkezik és fejlődik a Braining Hub, valamint eredményesen együttműködik testvércégünk, a Stylers közösségével – mondta az Üzletemnek Kálmán László, a Braining Hub operatív vezetője.

Kálmán László azt mondja, hogy mindig is team player volt, de azzal is megbirkózott, amikor egyedül volt szükség helytállni bizonyos élethelyzetekben, igaz, azt kevésbé tartja hatékonynak és inspirálónak. Természettudományi, pénzügyi, management tudása mellett, mindig érdekelte a szervezetfejlesztés, s az annak keretein belül való tudásmegosztás és tanácsadás lehetősége. Nagy érdeklődéssel tölti el a média és filmipar világának, kulissza titkainak mélyebb megismerése. László gondolatairól, terveiről olvashatnak az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 178. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2016 elején volt szerencsém társulni korábbi Műegyetemista társaimhoz és barátaimhoz, akik a több éves nagy tapasztalattal bíró Stylers Group megalapítóiként megálmodtak egy képzési centrumot, amelyet közös erőfeszítéssel sikerült megalkotnunk és együtt elindítanunk. 2016 őszén át is vágtuk a Braining Hub avató szalagját. Sikerült egy rendkívül ügyes és kitartó csapatot felépíteni, akiknek köszönhetően sikeresen építkezik és fejlődik a Braining Hub, valamint eredményesen együttműködik testvércégünk, a Stylers közösségével.

– Milyen távra tervez?

– Mindenképpen „long term”, azaz hosszútávra, minden más csak hazárdjáték, úgy gondolom. Természetesen egy jól megtervezett, mérföldkövekkel kirakott úton, hogy a motiváció és rész-sikerélmények is megmaradjanak.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Jelenleg a legfontosabb a csapattal elképzelt 1 és 2 éves KPI tervek megvalósításához vállalt CFO (pénzügyi igazgatói) szerepkörhöz köthető területek fejlesztése, hozzásegítve ezáltal a teljes cég sikereinek az elérését. Hosszabb távon a fent említett szervezet fejlesztési tanácsadó területbe való belekóstolás.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szinte lehetetlen egy embert kiemelni eddigi életszakaszaimhoz köthetően. Nyilvánvalóan terület függő, rengeteg jó professzortól és mentortól tanulhattam, a mindennapi munkakapcsolat során pedig rengeteg tapasztalt, nagy gyakorlattal bíró csapattárstól rendkívül sokat élesben tapasztalhattam; mindig igyekeztem úgy szintet és pályát lépni, hogy a környezetemben lehetőség szerint nálam jóval tapasztaltabb és változatos látásmódú szereplők képviseltessék magukat. A kiegyensúlyozott családi neveltetés és értékrend, valamint a megannyi lehetőség megteremtése nélkül nem jutottam volna el egyik fent felsorolt körülményhez sem, így a szüleim és testvérem legalább annyira fontos mentorok az életemben.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Hitelesség-Motiváltság-Kitartás. Ezen alapgondolatokat megtestesítve, olyan példával szolgálhatok a környezetemnek, amely motiváló erőként hat véleményem szerint a csapattársaim mindennapjaira.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A média és film világa mindig is érdekelt, kipróbálnám magam egyszer egy rendezői székben, hogy mit tudnék kihozni az adott helyzetből, de sokszor gondoltam egy hangulatos stand-up-os fellépésre a barátaim előtt. Ugyanakkor az akvarisztika világában is szívesen elmélyülnék, ha az idő engedné ezeket, de mindenképp fent maradnak a bakancslistámon.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Mindig is extrovertált személyiség voltam, amelyből adódott, hogy a személyes kapcsolatokat és interakciókat kerestem és ebben is hittem, hiszek. Tudatosság nem volt benne, sokkal inkább egy nagy adag természetesség és őszinteség, hiszen „ilyen vagyok”, így egész életem alatt sikerült nagyon sok különböző területen, rendkívül színes karaktert, személyiséget megismernem, valamint kapcsolatokat és barátságokat kötnöm-építenem.

– Mire sajnálja az idejét?

– Minden olyan területtel kapcsolatos feladat végzésre, amely egyéb okok miatt még nem kellően fejlett, és ezáltal időrablóan sok felesleges operációt okoz, holott a célhoz vezető út kiváltható, valamint lerövidíthető lenne egy kevés innovációval.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A következetlenség és az őszinteség hiánya rendkívül megvisel, és sok energiát emészt fel az, hogy türelemmel kezeljem az ilyen helyzeteket, amelyek csorbát ejtenek igazságérzetemen.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egyetemista korom óta végig kíséri életemet az önkénteskedés és adakozás. Környezettudatos embernek tartom magam, így minden ezzel kapcsolatos területen szívesen segítek, de gyermekkórházak felújításában is örömmel részt vettem, részt veszek, ahogy a ruhagyűjtéseket és a pazarlásmentes életvitelt is sokra tartom.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az önfejlesztésre és élményekre, amelyek emléket adnak, de egy finom sajtválogatásra is mindig jut a büdzséből.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Társaságban, közösségben történő élménycsere, szombat délutáni hosszú filmnézés, természetjárás, kettlebell.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS