Kálmán László: Hitelesség, motiváltság, kitartás

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 06. 04., 10:00

Sikerült egy rendkívül ügyes és kitartó csapatot felépíteni, akiknek köszönhetően sikeresen építkezik és fejlődik a Braining Hub, valamint eredményesen együttműködik testvércégünk, a Stylers közösségével – mondta az Üzletemnek Kálmán László, a Braining Hub operatív vezetője.

Kálmán László azt mondja, hogy mindig is team player volt, de azzal is megbirkózott, amikor egyedül volt szükség helytállni bizonyos élethelyzetekben, igaz, azt kevésbé tartja hatékonynak és inspirálónak. Természettudományi, pénzügyi, management tudása mellett, mindig érdekelte a szervezetfejlesztés, s az annak keretein belül való tudásmegosztás és tanácsadás lehetősége. Nagy érdeklődéssel tölti el a média és filmipar világának, kulissza titkainak mélyebb megismerése. László gondolatairól, terveiről olvashatnak az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 178. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2016 elején volt szerencsém társulni korábbi Műegyetemista társaimhoz és barátaimhoz, akik a több éves nagy tapasztalattal bíró Stylers Group megalapítóiként megálmodtak egy képzési centrumot, amelyet közös erőfeszítéssel sikerült megalkotnunk és együtt elindítanunk. 2016 őszén át is vágtuk a Braining Hub avató szalagját. Sikerült egy rendkívül ügyes és kitartó csapatot felépíteni, akiknek köszönhetően sikeresen építkezik és fejlődik a Braining Hub, valamint eredményesen együttműködik testvércégünk, a Stylers közösségével.

– Milyen távra tervez?

– Mindenképpen „long term”, azaz hosszútávra, minden más csak hazárdjáték, úgy gondolom. Természetesen egy jól megtervezett, mérföldkövekkel kirakott úton, hogy a motiváció és rész-sikerélmények is megmaradjanak.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Jelenleg a legfontosabb a csapattal elképzelt 1 és 2 éves KPI tervek megvalósításához vállalt CFO (pénzügyi igazgatói) szerepkörhöz köthető területek fejlesztése, hozzásegítve ezáltal a teljes cég sikereinek az elérését. Hosszabb távon a fent említett szervezet fejlesztési tanácsadó területbe való belekóstolás.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szinte lehetetlen egy embert kiemelni eddigi életszakaszaimhoz köthetően. Nyilvánvalóan terület függő, rengeteg jó professzortól és mentortól tanulhattam, a mindennapi munkakapcsolat során pedig rengeteg tapasztalt, nagy gyakorlattal bíró csapattárstól rendkívül sokat élesben tapasztalhattam; mindig igyekeztem úgy szintet és pályát lépni, hogy a környezetemben lehetőség szerint nálam jóval tapasztaltabb és változatos látásmódú szereplők képviseltessék magukat. A kiegyensúlyozott családi neveltetés és értékrend, valamint a megannyi lehetőség megteremtése nélkül nem jutottam volna el egyik fent felsorolt körülményhez sem, így a szüleim és testvérem legalább annyira fontos mentorok az életemben.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Hitelesség-Motiváltság-Kitartás. Ezen alapgondolatokat megtestesítve, olyan példával szolgálhatok a környezetemnek, amely motiváló erőként hat véleményem szerint a csapattársaim mindennapjaira.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A média és film világa mindig is érdekelt, kipróbálnám magam egyszer egy rendezői székben, hogy mit tudnék kihozni az adott helyzetből, de sokszor gondoltam egy hangulatos stand-up-os fellépésre a barátaim előtt. Ugyanakkor az akvarisztika világában is szívesen elmélyülnék, ha az idő engedné ezeket, de mindenképp fent maradnak a bakancslistámon.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Mindig is extrovertált személyiség voltam, amelyből adódott, hogy a személyes kapcsolatokat és interakciókat kerestem és ebben is hittem, hiszek. Tudatosság nem volt benne, sokkal inkább egy nagy adag természetesség és őszinteség, hiszen „ilyen vagyok”, így egész életem alatt sikerült nagyon sok különböző területen, rendkívül színes karaktert, személyiséget megismernem, valamint kapcsolatokat és barátságokat kötnöm-építenem.

– Mire sajnálja az idejét?

– Minden olyan területtel kapcsolatos feladat végzésre, amely egyéb okok miatt még nem kellően fejlett, és ezáltal időrablóan sok felesleges operációt okoz, holott a célhoz vezető út kiváltható, valamint lerövidíthető lenne egy kevés innovációval.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A következetlenség és az őszinteség hiánya rendkívül megvisel, és sok energiát emészt fel az, hogy türelemmel kezeljem az ilyen helyzeteket, amelyek csorbát ejtenek igazságérzetemen.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egyetemista korom óta végig kíséri életemet az önkénteskedés és adakozás. Környezettudatos embernek tartom magam, így minden ezzel kapcsolatos területen szívesen segítek, de gyermekkórházak felújításában is örömmel részt vettem, részt veszek, ahogy a ruhagyűjtéseket és a pazarlásmentes életvitelt is sokra tartom.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az önfejlesztésre és élményekre, amelyek emléket adnak, de egy finom sajtválogatásra is mindig jut a büdzséből.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Társaságban, közösségben történő élménycsere, szombat délutáni hosszú filmnézés, természetjárás, kettlebell.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS