Kálmán Anikó: Napi szinten új manőverezési tervet készítek

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 10. 30., 10:00

Nagy vágyam egy ÜVEGZSEB nevű alapítvány létrehozása, ahol a betegeken, gyerekeken és az idős, magányos embereken tudnánk segíteni az adományokból – mondta az Üzletemnek Kálmán Anikó, a pénzügyi tanácsadással foglalkozó CashControl Kft. ügyvezető igazgatója.

Kálmán Anikó szeret alkotni és szívesen kipróbálná magát óvónőként, mert mint mondja: nagy élmény lehet őszinte, csintalan gyerekekkel foglalkozni. Képes akár több száz kilométert utazni a kulináris élményekért, s emellett a könyvek nagy barátja. Ha kíváncsi rá, hogy Anikó kitől tanulta a legtöbbet, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 230. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Munkám során már mostanra is rendkívül boldog pillanatokat élhettem át, ugyanakkor úgy gondolom, hogy a szakmai teljesítményem zenitjét még nem értem el. A kemény munka gyümölcse még hátra van, azonban véleményem szerint a karrierrel való elégedettség és a siker nem egy végső cél, hanem egy mozgó célpont, amely az üzleti környezeti hatásoknak köszönhetően folyamatosan változik.

Milyen távra tervez?

– Számomra a hosszú távú tervezés a fő szempont, mindig eszerint cselekszem, ennek érdekében napi szinten új manőverezési tervet is készítek a kitűzött cél elérése érdekében. Ezen kívül minden hónapban elszámolok az adott időszakban elért eredményeimmel.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az alkotás! Ugyanolyan kihívást jelent számomra a nehéz helyzetbe került családok megmentése, mint akár egy nemzetközi, több kontinensen átívelő projekt finanszírozási tervének elkészítése és megvalósítása.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Legtöbbet édesanyámtól és azoktól a bölcs barátaimtól tanultam, akik már mindazt átélhették, amit én csak most tapasztalok meg. Rendkívül sokat köszönhetek a családomnak, két fiamnak és páromnak!

Mivel motiválja kollégáit?

– Nicholas Vujicic idézetével élnék, miszerint: „Mikor találsz valamit, ami annyira leköt, hogy nap mint nap is akár ingyen csinálnád, akkor célegyenesben vagy. Ha találsz valakit, aki hajlandó ezért fizetni is, akkor megvan a hivatásod!”

Milyen szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha más hivatást is kipróbálhatnék, legszívesebben óvónő lennék, őszinte, csintalan gyerekekkel foglalkoznék. Rendkívül kíváncsi lennék az ott elért eredményeimre is!

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Számomra elengedhetetlen a kitartó és kemény munka, a megbízhatóság és alázat. Üzleti kapcsolataim fenntartásánál és építésénél is ezeket tartom szem előtt.

Mire sajnálja az idejét?

– Leginkább a felszínes összejöveteleket tartom fölöslegesnek.

Mivel lehet felbosszantani?

– Képmutatással, színjátékkal és felelőtlenséggel tudnak legjobban kihozni a sodromból.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívügyem, hogy segítsek másoknak, így bármit szívesen vállalnék, ami önkéntes munkával járna. Szerveztem már többek között szemétgyűjtést, faültetést, egészségügyi és egyházi támogatásokat. Nagy vágyam és hosszú távú terveim között is szerepel egy ÜVEGZSEB nevű alapítvány létrehozása, ahol a betegeken, gyerekeken és az idős, magányos embereken tudnánk segíteni az adományokból. Az alapítvány publikus költségvetéssel és támogatónként tételes elszámolással rendelkezne.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Imádom a gasztronómiát! A bor és az ételek közötti harmóniát! Képes vagyok több száz kilométert is utazni a kulináris élményekért.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ami a rohanó és sűrű hétköznapok mellett a legjobban kikapcsol, az a természetben töltött idő és az olvasás. Amikor ezt a programot választom, mindig feltöltődöm, és újult erővel vágok neki a kihívásoknak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS