Johan Gabriels: A karrier olyan, mint a hegymászás

Johan Gabriels: A karrier olyan, mint a hegymászás
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 13., 09:13

Szívesen lennék angyal befektető. Rengeteg inspiráló, frissen gondolkodóval találkozom, akiket örömmel támogatnék, hogy megvalósítsák ötleteiket – mondta az Üzletemnek Johan Gabriels, az iBanFirst regionális ügyvezető igazgatója.

Johan Gabriels a nemzetközi utalásokra szakosodott iBanFirst regionális ügyvezető igazgatója. A magyar piac mellett a bolgár, román és olasz irodákért is ő felel. A belga szakember tíz éve él Közép-Európában. Karrierjét az FMCG szektorban kezdte, majd áttért a pénzügyi területre, az utóbbi években pedig fintech vállalatok vezetőjeként tevékenykedik. Ha érdekli, hogy Johan mit gondol Elon Muskról, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 371. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A csúcsot még el kell érni. A karrier olyan, mint a hegymászás, néha sikerül felérni a csúcsra, néha elbukunk, de mindig megpróbáljuk elérni a következő csúcsot.

Milyen távra tervez?

– Általában egy évre előre tervezek, megosztom a terveimet a környezetemmel, majd meg is feledkezem róluk… és így tudom a legjobbat nyújtani. 

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Angyal befektetővé válni. Rengeteg inspiráló, frissen gondolkodóval találkozom, akiket szívesen támogatnék, hogy megvalósítsák ötleteiket.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Azoktól, akik elég őrültek voltak ahhoz, hogy megváltoztassák a világot, mint Steve Jobs vagy Elon Musk. Sokat tanulok abból is, hogy megfigyelem a környezetemet és levonom a következtetést, „hogyan ne csináljunk dolgokat”.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A régi módszerek már nem működnek a mai „új valóságban”. Eltávolodunk a szabványoktól, a bürokráciától és a kontrolltól, az innováció, fejlesztés, gyorsaság és elszámoltathatóság javára. Igyekszem ilyen munkakörnyezetet nyújtani a munkatársaknak, ahol olyan vállalati kultúrát ápolunk, amely képessé teszi és megengedi a hibázást is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Hiszek benne, hogy ahogy idősödünk, remélhetőleg bölcsebbé is válunk, így szeretnék hozzájárulni a fiatalabb generáció fejlődéséhez mentorként és tanárként egyaránt.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szórakoztatónak kell lennie, ahogy minden bizalomra, kölcsönösségre és tiszteletre épülő kapcsolatnak annak kell lennie.

Mire sajnálja az idejét?

– A mikromenedzsmentre, nem mondom meg ki, hogyan csinálja a munkáját. Illetve a negatív orientációjú személyek kezelésére.

Mivel lehet felbosszantani?

– A fentiekkel… és amikor nem működik az internet. Az nagyon bosszantó!

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Tanítás és önkéntes faültetésben való részvétel a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Nagy potenciállal rendelkező emberek felvételére egyáltalán nem sajnálom a pénzt. Innen is elnézést kérek a pénzügyi munkatársaktól, de túl fogom lépni a 2022-es keretemet.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Felülök a biciklimre és terepen tekerek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 01. 27., 09:02
Szeretnénk az elsők között lenni azok között, akik a modern technológiát (ideértve akár a mesteréges intelligenciát is) a munkájuk integráns részévé teszik és kihasználják az ebből fakadó lehetőségeket – mondta az Üzletemnek Jalsovszky Pál ügyvéd, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda irodavezető partnere.
2022-01-27 18:03:47
Január 26-án a Dobosi Birtokközpontban összegyűlt a Balatoni Kör és a Rizling Generáció által összehívott bíráló bizottság, hogy végigkóstolják a borászok által leadott mintákat. A nap végére kiderült, melyik borok feleltek meg a BalatonBor minősítés követelményeinek!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS