Johan Gabriels: A karrier olyan, mint a hegymászás

Johan Gabriels: A karrier olyan, mint a hegymászás
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 13., 09:13

Szívesen lennék angyal befektető. Rengeteg inspiráló, frissen gondolkodóval találkozom, akiket örömmel támogatnék, hogy megvalósítsák ötleteiket – mondta az Üzletemnek Johan Gabriels, az iBanFirst regionális ügyvezető igazgatója.

Johan Gabriels a nemzetközi utalásokra szakosodott iBanFirst regionális ügyvezető igazgatója. A magyar piac mellett a bolgár, román és olasz irodákért is ő felel. A belga szakember tíz éve él Közép-Európában. Karrierjét az FMCG szektorban kezdte, majd áttért a pénzügyi területre, az utóbbi években pedig fintech vállalatok vezetőjeként tevékenykedik. Ha érdekli, hogy Johan mit gondol Elon Muskról, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 371. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A csúcsot még el kell érni. A karrier olyan, mint a hegymászás, néha sikerül felérni a csúcsra, néha elbukunk, de mindig megpróbáljuk elérni a következő csúcsot.

Milyen távra tervez?

– Általában egy évre előre tervezek, megosztom a terveimet a környezetemmel, majd meg is feledkezem róluk… és így tudom a legjobbat nyújtani. 

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Angyal befektetővé válni. Rengeteg inspiráló, frissen gondolkodóval találkozom, akiket szívesen támogatnék, hogy megvalósítsák ötleteiket.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Azoktól, akik elég őrültek voltak ahhoz, hogy megváltoztassák a világot, mint Steve Jobs vagy Elon Musk. Sokat tanulok abból is, hogy megfigyelem a környezetemet és levonom a következtetést, „hogyan ne csináljunk dolgokat”.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A régi módszerek már nem működnek a mai „új valóságban”. Eltávolodunk a szabványoktól, a bürokráciától és a kontrolltól, az innováció, fejlesztés, gyorsaság és elszámoltathatóság javára. Igyekszem ilyen munkakörnyezetet nyújtani a munkatársaknak, ahol olyan vállalati kultúrát ápolunk, amely képessé teszi és megengedi a hibázást is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Hiszek benne, hogy ahogy idősödünk, remélhetőleg bölcsebbé is válunk, így szeretnék hozzájárulni a fiatalabb generáció fejlődéséhez mentorként és tanárként egyaránt.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szórakoztatónak kell lennie, ahogy minden bizalomra, kölcsönösségre és tiszteletre épülő kapcsolatnak annak kell lennie.

Mire sajnálja az idejét?

– A mikromenedzsmentre, nem mondom meg ki, hogyan csinálja a munkáját. Illetve a negatív orientációjú személyek kezelésére.

Mivel lehet felbosszantani?

– A fentiekkel… és amikor nem működik az internet. Az nagyon bosszantó!

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Tanítás és önkéntes faültetésben való részvétel a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Nagy potenciállal rendelkező emberek felvételére egyáltalán nem sajnálom a pénzt. Innen is elnézést kérek a pénzügyi munkatársaktól, de túl fogom lépni a 2022-es keretemet.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Felülök a biciklimre és terepen tekerek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 21:09:00
2023-ban a kötelező béremelésen kívül a cégek 60 százaléka nem emelte munkavállalóinak bérét, minden negyedik cégnél viszont legalább 10 százalékos béremelés történt a januári emelésen felül – derül ki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és az Egyensúly Intézet közös felméréséből.
2023-10-04 20:09:00
A szelektív hulladékgyűjtés támogatása érdekében a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. néhány éven belül több mint 60-nal, 362-re növeli a hulladékudvarok számát; minden 10 ezer lakosúnál nagyobb településen lesz hulladékudvar, a korábbihoz képest hosszabb nyitvatartással – tájékoztatott a Mol.
2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.