Jávor Zsófia: A következő másodpercet is hatékonyan, élvezetesen szeretném eltölteni

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 10. 15., 09:15

Karrierem csúcsa, hogy még mindig pr-es vagyok, és hogy még mindig ezt akarom csinálni – mondta az Üzletemnek Jávor Zsófia, pr- és kommunikációs szakember, a Libri Magazin főszerkesztője.

Jávor Zsófia amióta dolgozik, kommunikációval foglalkozik. Reklámügynökségeknél kezdte, aztán az egyetem után, ahol kommunikáció, pr szakon végzett, lett teljesen világos a számára, hogy a pr az ő szakmája. Azóta is ezt csinálja – ügynökségeknél, szabadúszva, céges oldalakon. Lelkesíti, hogy nincs két ugyanolyan nap vagy ugyanolyan projekt, és minden feladat új kihívás. 2015 óta dolgozik a Libri-Bookline pr menedzsereként. Ahogy fogalmaz: „itt összeér minden, ami engem lelkesít, a művészet és az értékesítés. Olyan tárgyakat adunk el, amelyektől csak kapni lehet”. Büszke rá, hogy elláthatja a Libri irodalmi díjak szervezési és kommunikációs teendőit, és főszerkesztője lehet a Libri Magazinnak. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 220. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Azt, hogy még mindig pr-es vagyok, és hogy még mindig ezt akarom csinálni.

Milyen távra tervez?

– A következő másodpercig.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A következő másodperc hatékony és élvezetes eltöltése.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Wermer Andrástól.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A lelkesedésemmel.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Színész vagy rocksztár.

Hogyan éti üzleti kapcsolatait?

– Figyelek.

Mire sajnálja az idejét?

– A dokumentálásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha nagyon sokan akarnak egyszerre tőlem valamit és nem tudok minden igényt kielégíteni. Például ha egyszerre kell, hogy anya és mindenre elszánt pr-es legyek.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Fizikait. Vagy szellemit. Amivel valódi segítséget adhatok.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Semmire, ami jó.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az olvasás.

(Fotó: Egyed Péter)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS