Jávor Zsófia: A következő másodpercet is hatékonyan, élvezetesen szeretném eltölteni

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 10. 15., 09:15

Karrierem csúcsa, hogy még mindig pr-es vagyok, és hogy még mindig ezt akarom csinálni – mondta az Üzletemnek Jávor Zsófia, pr- és kommunikációs szakember, a Libri Magazin főszerkesztője.

Jávor Zsófia amióta dolgozik, kommunikációval foglalkozik. Reklámügynökségeknél kezdte, aztán az egyetem után, ahol kommunikáció, pr szakon végzett, lett teljesen világos a számára, hogy a pr az ő szakmája. Azóta is ezt csinálja – ügynökségeknél, szabadúszva, céges oldalakon. Lelkesíti, hogy nincs két ugyanolyan nap vagy ugyanolyan projekt, és minden feladat új kihívás. 2015 óta dolgozik a Libri-Bookline pr menedzsereként. Ahogy fogalmaz: „itt összeér minden, ami engem lelkesít, a művészet és az értékesítés. Olyan tárgyakat adunk el, amelyektől csak kapni lehet”. Büszke rá, hogy elláthatja a Libri irodalmi díjak szervezési és kommunikációs teendőit, és főszerkesztője lehet a Libri Magazinnak. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 220. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Azt, hogy még mindig pr-es vagyok, és hogy még mindig ezt akarom csinálni.

Milyen távra tervez?

– A következő másodpercig.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A következő másodperc hatékony és élvezetes eltöltése.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Wermer Andrástól.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A lelkesedésemmel.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Színész vagy rocksztár.

Hogyan éti üzleti kapcsolatait?

– Figyelek.

Mire sajnálja az idejét?

– A dokumentálásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha nagyon sokan akarnak egyszerre tőlem valamit és nem tudok minden igényt kielégíteni. Például ha egyszerre kell, hogy anya és mindenre elszánt pr-es legyek.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Fizikait. Vagy szellemit. Amivel valódi segítséget adhatok.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Semmire, ami jó.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az olvasás.

(Fotó: Egyed Péter)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS