Jankó Károly: Öt-tíz éves távlatokban lehet maradandót alkotni

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 10. 29., 10:13

Izgalmas feladatokkal, tudásátadással, valamint a csapatérzet erősítésével igyekszem motiválni a kollégáimat – mondta az Üzletemnek Jankó Károly, a Dyntell Magyarország szolgáltatási igazgatója.

Jankó Károly a vállalatirányítási rendszerek ismert hazai szakértője, 2020 szeptemberétől szolgáltatási igazgatóként erősíti a Dyntell Magyarország csapatát – jelentette be az integrált vállalatirányítási és üzleti intelligencia rendszereket fejlesztő debreceni cég. A vállalatot a közelmúltban a 42. helyre rangsorolták a leggyorsabban fejlődő európai, afrikai és közel-keleti technológiai cégeket bemutató Deloitte Technology Fast 500TM EMEA listáján. A T-Systems Magyarország SAP kompetencia-központjának korábbi vezetője három évtizedes hazai és nemzetközi rendszerbevezetési tapasztalatát állítja a Dyntell ambiciózus piaci törekvéseinek szolgálatába. A vállalat középtávon régiós pozíciója megerősítését tervezi, 10 éven belül pedig globális üzleti IT-platform-szolgáltatóvá akar válni. Ha arra is kíváncsi, hogy Károly mivel motiválja a kollégáit, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 229. interjúját, amely rendhagyóan ezúttal tíz választ tartalmaz.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Lehetőségek tekintetében jelenlegi munkámat tekintem ennek, hiszen lehetőségem van a teljes céges szolgáltatási portfólió megújítására (bevezetési módszertan tekintetében, tanácsadási szolgáltatások tekintetében, valamint support szolgáltatások vonatkozásában), részt venni a core szoftver megújulásának stratégiai irányításában (Big Data, Ipar 4.0, MI, core ERP). Ezen változtatásokat ráadásul mind országon belül, mind külföldi cégünknél párhuzamosan kell megtennünk. Izgalmas feladat, amihez hasznosítható az elmúlt 30 évem tapasztalatai az IT szektorban.

Milyen távra tervez?

– 5-10 éves távlatokban lehet maradandót alkotni, az IT világban egyébként 5 évre lehet szerintem.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A Dyntell Software termék és szolgáltatás portfóliójának megújítása, modern megoldási platform alapokon.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmáról a főiskolán két kiváló csoporttársamtól tanultam az alapokat, ez a tudás végigkísért a pályámon. Az évek során sok jó kollégám volt, akiktől lehetett szakmát és ügyfélkezelést is tanulni. És persze az ügyfelektől, miként szervezik munkájukat és hogyan generálódnak az igényeik...

Mivel motiválja a kollégáit?

– Izgalmas feladatokkal, tudásátadással, valamint a csapat-érzet erősítésével igyekszem a fókuszt rajta tartani a napi feladatokon.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A sport fontos az életemben, ezért valószínűleg edzőként szívesen kipróbálnám magam labdasportokban.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Jellemzőenkonferenciákon, illetve saját ismeretségi hálózatomon tudok tovább építkezni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Valamilyen természettel kapcsolatos tevékenység biztosan vonzana, például faültetés.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyerekeim mindig jó „befektetésnek” tűnnek, rájuk érdemes folyamatosan beruházni.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Leginkább a futás és a kosárlabda, valamint a zenehallgatás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS