Jankó Károly: Öt-tíz éves távlatokban lehet maradandót alkotni

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 10. 29., 10:13

Izgalmas feladatokkal, tudásátadással, valamint a csapatérzet erősítésével igyekszem motiválni a kollégáimat – mondta az Üzletemnek Jankó Károly, a Dyntell Magyarország szolgáltatási igazgatója.

Jankó Károly a vállalatirányítási rendszerek ismert hazai szakértője, 2020 szeptemberétől szolgáltatási igazgatóként erősíti a Dyntell Magyarország csapatát – jelentette be az integrált vállalatirányítási és üzleti intelligencia rendszereket fejlesztő debreceni cég. A vállalatot a közelmúltban a 42. helyre rangsorolták a leggyorsabban fejlődő európai, afrikai és közel-keleti technológiai cégeket bemutató Deloitte Technology Fast 500TM EMEA listáján. A T-Systems Magyarország SAP kompetencia-központjának korábbi vezetője három évtizedes hazai és nemzetközi rendszerbevezetési tapasztalatát állítja a Dyntell ambiciózus piaci törekvéseinek szolgálatába. A vállalat középtávon régiós pozíciója megerősítését tervezi, 10 éven belül pedig globális üzleti IT-platform-szolgáltatóvá akar válni. Ha arra is kíváncsi, hogy Károly mivel motiválja a kollégáit, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 229. interjúját, amely rendhagyóan ezúttal tíz választ tartalmaz.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Lehetőségek tekintetében jelenlegi munkámat tekintem ennek, hiszen lehetőségem van a teljes céges szolgáltatási portfólió megújítására (bevezetési módszertan tekintetében, tanácsadási szolgáltatások tekintetében, valamint support szolgáltatások vonatkozásában), részt venni a core szoftver megújulásának stratégiai irányításában (Big Data, Ipar 4.0, MI, core ERP). Ezen változtatásokat ráadásul mind országon belül, mind külföldi cégünknél párhuzamosan kell megtennünk. Izgalmas feladat, amihez hasznosítható az elmúlt 30 évem tapasztalatai az IT szektorban.

Milyen távra tervez?

– 5-10 éves távlatokban lehet maradandót alkotni, az IT világban egyébként 5 évre lehet szerintem.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A Dyntell Software termék és szolgáltatás portfóliójának megújítása, modern megoldási platform alapokon.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmáról a főiskolán két kiváló csoporttársamtól tanultam az alapokat, ez a tudás végigkísért a pályámon. Az évek során sok jó kollégám volt, akiktől lehetett szakmát és ügyfélkezelést is tanulni. És persze az ügyfelektől, miként szervezik munkájukat és hogyan generálódnak az igényeik...

Mivel motiválja a kollégáit?

– Izgalmas feladatokkal, tudásátadással, valamint a csapat-érzet erősítésével igyekszem a fókuszt rajta tartani a napi feladatokon.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A sport fontos az életemben, ezért valószínűleg edzőként szívesen kipróbálnám magam labdasportokban.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Jellemzőenkonferenciákon, illetve saját ismeretségi hálózatomon tudok tovább építkezni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Valamilyen természettel kapcsolatos tevékenység biztosan vonzana, például faültetés.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyerekeim mindig jó „befektetésnek” tűnnek, rájuk érdemes folyamatosan beruházni.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Leginkább a futás és a kosárlabda, valamint a zenehallgatás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS