Jáhny Ákos: Szeretem feszegetni a komfortzóna határát

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 09. 24., 09:15

Egy vállalati csapatépítő program során, amikor egy óvoda játszóterét újítottuk fel, értettem meg, hogy a személyes hozzájárulás, a jelenlét, a kétkezi segítség néha sokkal fontosabb az anyagiaknál – mondta az Üzletemnek Jáhny Ákos, a Get Work ügyvezetője.

Jáhny Ákos több,mint másfél évtizede foglalkozik toborzással, munkaerő-kölcsönzéssel, alaposan ismeri a HR-szakmát. Nem véletlenül érzi fontosnak, hogy a tudásátörökítésnek szervezett keretet adjon, például egy valós tudás-alapú program szervezésével. A Get Worknél sokféleképp motiválja a kollégáit, azt sem tagadja, hogy a pénznek is van szerepe. Hogy Ákos milyen foglalkozást tudna elképzelni magának? Ezt is megtudhatja, az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 212. interjújából.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Eddigi karrierem csúcsának a jelenlegi helyzetet tartom, hogy sokéves kitartó munkával, még több szakmailag (is) kitartó munkatársammal együtt eljutottunk oda, hogy magabiztos lábakon állunk a piacon, és az idei évünket nem a krízis-tervezés, hanem a fejlődés és jövőépítés jellemzi.

Milyen távra tervez?

– Rövid, közép és hosszútávra egyszerre.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Több, mint 15 éve foglalkozom toborzással, kiválasztással, munkaerő-kölcsönzéssel, és ennek köszönhetően nagyon sok HR-essel találkoztam már munkatársi, vezetői szinten egyaránt. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a szakmán belül nagyon vegyes a HR szakemberek felkészültsége, szakmaisága, hozzáállása. Van egy szűk nagyon felkészült HR vezetői/business partneri kör, akinek a tudásátörökítésre, a tanításra kellene fókuszálnia az elkövetkező években, hogy a fancy HR losungok ne vigyék el a szakmát abba a bullshit erdőbe, amit az elmúlt években az itthoni HR rendezvényeken is tapasztaltam. Ennek a tudásátörökítésnek szeretnék szervezett keretet adni, és megszervezni egy valós tudás-alapú programot.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Folyamatosan tanulok, szakmailag a munkám során velem együtt dolgozó mentoroktól, tapasztaltabb munkatársaktól, az életben pedig szüleimtől és gyermekeimtől.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Kihívást jelentő feladatokkal, amelyek megvalósításának támogatásában számíthatnak rám. Szeretem feszegetni a komfortzóna határát, amelyet átlépve a siker íze még édesebb, és még nagyobb löketet ad a következő feladatokhoz. Fontosnak tartom a folyamatos visszajelzést, és mindezek mellett eltökélten hiszek a pénz motiváló erejében is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Asztalosként.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Az elmúlt 15 év során nagyon sok kapcsolatra tettem szert, ezek egy része emberi, másik része üzleti kapcsolat, és hogy a kapcsolat minősége hogyan fejlődik az idővel, az csak rajtunk múlik. Szeretem a különféle kapcsolatépítő rendezvényeket, de igyekszem megtalálni az egészséges mértéket, hogy nem menjen a többi teendőm rovására.

Mire sajnálja az idejét?

– Tévénézésre, sorozatokra, pihenésre, alvásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Szervezetlenséggel, értetlenséggel, amikor a tények, javaslatok és ötletek süket fülekre találnak.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hozzám legközelebb a rászoruló gyermekek vagy családok helyzetén javító programok állnak. Személyesen évek óta támogatom többek között a koraszülött ellátást, valamint támogatok egy-egy felkarolt ügyet. A vállalatunknál szintén ezt a mentalitást képviseljük, több különböző szervezetet támogatunk anyagilag, adományokkal.  Ugyanakkor egy vállalati csapatépítő során – ahol egy óvoda játszóterét újítottuk fel – értettem meg, hogy a személyes hozzájárulás, a jelenlét, a kétkezi segítség néha sokkal fontosabb, mint az anyagiak. Így azóta erre is nagyobb hangsúlyt fektetünk.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, utazásra, tanulásra, könyvre, e-könyvre, még sok más dologra, ami a hobbijaimhoz köthető.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A munka világából két fiam tud azonnal kirántani, ennél hirtelenebb váltásról álmodni sem mertem. A zenehallgatás, futás, hegyi kerékpározás pedig segítenek abban, hogy meghalljam a gondolataimat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS