Jáhny Ákos: Szeretem feszegetni a komfortzóna határát

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 09. 24., 09:15

Egy vállalati csapatépítő program során, amikor egy óvoda játszóterét újítottuk fel, értettem meg, hogy a személyes hozzájárulás, a jelenlét, a kétkezi segítség néha sokkal fontosabb az anyagiaknál – mondta az Üzletemnek Jáhny Ákos, a Get Work ügyvezetője.

Jáhny Ákos több,mint másfél évtizede foglalkozik toborzással, munkaerő-kölcsönzéssel, alaposan ismeri a HR-szakmát. Nem véletlenül érzi fontosnak, hogy a tudásátörökítésnek szervezett keretet adjon, például egy valós tudás-alapú program szervezésével. A Get Worknél sokféleképp motiválja a kollégáit, azt sem tagadja, hogy a pénznek is van szerepe. Hogy Ákos milyen foglalkozást tudna elképzelni magának? Ezt is megtudhatja, az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 212. interjújából.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Eddigi karrierem csúcsának a jelenlegi helyzetet tartom, hogy sokéves kitartó munkával, még több szakmailag (is) kitartó munkatársammal együtt eljutottunk oda, hogy magabiztos lábakon állunk a piacon, és az idei évünket nem a krízis-tervezés, hanem a fejlődés és jövőépítés jellemzi.

Milyen távra tervez?

– Rövid, közép és hosszútávra egyszerre.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Több, mint 15 éve foglalkozom toborzással, kiválasztással, munkaerő-kölcsönzéssel, és ennek köszönhetően nagyon sok HR-essel találkoztam már munkatársi, vezetői szinten egyaránt. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a szakmán belül nagyon vegyes a HR szakemberek felkészültsége, szakmaisága, hozzáállása. Van egy szűk nagyon felkészült HR vezetői/business partneri kör, akinek a tudásátörökítésre, a tanításra kellene fókuszálnia az elkövetkező években, hogy a fancy HR losungok ne vigyék el a szakmát abba a bullshit erdőbe, amit az elmúlt években az itthoni HR rendezvényeken is tapasztaltam. Ennek a tudásátörökítésnek szeretnék szervezett keretet adni, és megszervezni egy valós tudás-alapú programot.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Folyamatosan tanulok, szakmailag a munkám során velem együtt dolgozó mentoroktól, tapasztaltabb munkatársaktól, az életben pedig szüleimtől és gyermekeimtől.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Kihívást jelentő feladatokkal, amelyek megvalósításának támogatásában számíthatnak rám. Szeretem feszegetni a komfortzóna határát, amelyet átlépve a siker íze még édesebb, és még nagyobb löketet ad a következő feladatokhoz. Fontosnak tartom a folyamatos visszajelzést, és mindezek mellett eltökélten hiszek a pénz motiváló erejében is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Asztalosként.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Az elmúlt 15 év során nagyon sok kapcsolatra tettem szert, ezek egy része emberi, másik része üzleti kapcsolat, és hogy a kapcsolat minősége hogyan fejlődik az idővel, az csak rajtunk múlik. Szeretem a különféle kapcsolatépítő rendezvényeket, de igyekszem megtalálni az egészséges mértéket, hogy nem menjen a többi teendőm rovására.

Mire sajnálja az idejét?

– Tévénézésre, sorozatokra, pihenésre, alvásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Szervezetlenséggel, értetlenséggel, amikor a tények, javaslatok és ötletek süket fülekre találnak.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hozzám legközelebb a rászoruló gyermekek vagy családok helyzetén javító programok állnak. Személyesen évek óta támogatom többek között a koraszülött ellátást, valamint támogatok egy-egy felkarolt ügyet. A vállalatunknál szintén ezt a mentalitást képviseljük, több különböző szervezetet támogatunk anyagilag, adományokkal.  Ugyanakkor egy vállalati csapatépítő során – ahol egy óvoda játszóterét újítottuk fel – értettem meg, hogy a személyes hozzájárulás, a jelenlét, a kétkezi segítség néha sokkal fontosabb, mint az anyagiak. Így azóta erre is nagyobb hangsúlyt fektetünk.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, utazásra, tanulásra, könyvre, e-könyvre, még sok más dologra, ami a hobbijaimhoz köthető.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A munka világából két fiam tud azonnal kirántani, ennél hirtelenebb váltásról álmodni sem mertem. A zenehallgatás, futás, hegyi kerékpározás pedig segítenek abban, hogy meghalljam a gondolataimat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS