Jáhny Ákos: Szeretem feszegetni a komfortzóna határát

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 09. 24., 09:15

Egy vállalati csapatépítő program során, amikor egy óvoda játszóterét újítottuk fel, értettem meg, hogy a személyes hozzájárulás, a jelenlét, a kétkezi segítség néha sokkal fontosabb az anyagiaknál – mondta az Üzletemnek Jáhny Ákos, a Get Work ügyvezetője.

Jáhny Ákos több,mint másfél évtizede foglalkozik toborzással, munkaerő-kölcsönzéssel, alaposan ismeri a HR-szakmát. Nem véletlenül érzi fontosnak, hogy a tudásátörökítésnek szervezett keretet adjon, például egy valós tudás-alapú program szervezésével. A Get Worknél sokféleképp motiválja a kollégáit, azt sem tagadja, hogy a pénznek is van szerepe. Hogy Ákos milyen foglalkozást tudna elképzelni magának? Ezt is megtudhatja, az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 212. interjújából.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Eddigi karrierem csúcsának a jelenlegi helyzetet tartom, hogy sokéves kitartó munkával, még több szakmailag (is) kitartó munkatársammal együtt eljutottunk oda, hogy magabiztos lábakon állunk a piacon, és az idei évünket nem a krízis-tervezés, hanem a fejlődés és jövőépítés jellemzi.

Milyen távra tervez?

– Rövid, közép és hosszútávra egyszerre.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Több, mint 15 éve foglalkozom toborzással, kiválasztással, munkaerő-kölcsönzéssel, és ennek köszönhetően nagyon sok HR-essel találkoztam már munkatársi, vezetői szinten egyaránt. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a szakmán belül nagyon vegyes a HR szakemberek felkészültsége, szakmaisága, hozzáállása. Van egy szűk nagyon felkészült HR vezetői/business partneri kör, akinek a tudásátörökítésre, a tanításra kellene fókuszálnia az elkövetkező években, hogy a fancy HR losungok ne vigyék el a szakmát abba a bullshit erdőbe, amit az elmúlt években az itthoni HR rendezvényeken is tapasztaltam. Ennek a tudásátörökítésnek szeretnék szervezett keretet adni, és megszervezni egy valós tudás-alapú programot.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Folyamatosan tanulok, szakmailag a munkám során velem együtt dolgozó mentoroktól, tapasztaltabb munkatársaktól, az életben pedig szüleimtől és gyermekeimtől.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Kihívást jelentő feladatokkal, amelyek megvalósításának támogatásában számíthatnak rám. Szeretem feszegetni a komfortzóna határát, amelyet átlépve a siker íze még édesebb, és még nagyobb löketet ad a következő feladatokhoz. Fontosnak tartom a folyamatos visszajelzést, és mindezek mellett eltökélten hiszek a pénz motiváló erejében is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Asztalosként.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Az elmúlt 15 év során nagyon sok kapcsolatra tettem szert, ezek egy része emberi, másik része üzleti kapcsolat, és hogy a kapcsolat minősége hogyan fejlődik az idővel, az csak rajtunk múlik. Szeretem a különféle kapcsolatépítő rendezvényeket, de igyekszem megtalálni az egészséges mértéket, hogy nem menjen a többi teendőm rovására.

Mire sajnálja az idejét?

– Tévénézésre, sorozatokra, pihenésre, alvásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Szervezetlenséggel, értetlenséggel, amikor a tények, javaslatok és ötletek süket fülekre találnak.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hozzám legközelebb a rászoruló gyermekek vagy családok helyzetén javító programok állnak. Személyesen évek óta támogatom többek között a koraszülött ellátást, valamint támogatok egy-egy felkarolt ügyet. A vállalatunknál szintén ezt a mentalitást képviseljük, több különböző szervezetet támogatunk anyagilag, adományokkal.  Ugyanakkor egy vállalati csapatépítő során – ahol egy óvoda játszóterét újítottuk fel – értettem meg, hogy a személyes hozzájárulás, a jelenlét, a kétkezi segítség néha sokkal fontosabb, mint az anyagiak. Így azóta erre is nagyobb hangsúlyt fektetünk.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, utazásra, tanulásra, könyvre, e-könyvre, még sok más dologra, ami a hobbijaimhoz köthető.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A munka világából két fiam tud azonnal kirántani, ennél hirtelenebb váltásról álmodni sem mertem. A zenehallgatás, futás, hegyi kerékpározás pedig segítenek abban, hogy meghalljam a gondolataimat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 09:10:00
Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is – derül ki a Bank360.hu elemzéséből, amely szerint a lakosság készpénz- és hitelállománya is csúcsot döntött.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS