Illés Gabriella: Rendszeresen kilépek a komfortzónámból

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 01. 21., 09:15

Jó kapcsolattartó vagyok, hiszem, hogy a hasonló a hasonlót vonzza, és a hasonló a hasonlóval ért szót – mondta az Üzletemnek Illés Gabriella producer, a Tulipán Tündér Produkció alapító tulajdonosa.

Illés Gabriella néhány év múlva más területen is kipróbálná tehetségét. Mint mondta: tíz éves kora óta arra készült, hogy a szórakoztatóiparban dolgozzon. 2013-ban alapította a Tulipán Tündér Produkciót, a cél az volt, hogy minőségi színvonalú, nagy közönséget megszólító színpadi showműsorokat hozzanak létre. Azt is mondja, hogy azok a dolgok, amikre sajnálná az idejét, nem kerülnek bele a táncrendjébe. Szerencsére arra volt ideje, hogy válaszoljon nekünk. Így következhet az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában a 142. interjú.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy a legnagyobb nehézségek közepette sem vesztettem el a hitem, az őszinteségem és a becsületem.

Milyen távra tervez?

– Az álomtérképemen a következő pár évre, a TulipánTündér irodában lévő whiteboardon az adott évre, a naptáramban a folyó ügyekkel a következő hétre.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy új szakma. Szórakoztatóipar a szegmens, de egy eddig még számomra felfedezetlen terület. Nem most lesz aktuális, csak pár év múlva.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon sok embertől tanultam nagyon sok mindent. Bizton állíthatom, hogy összes főnökömtől, összes kollégámtól tanultam eddig valamit. Az egy másik kérdés, hogy ki tanított a legtöbbet! Zsigmond Vilmos, Árpa Attila, Hadas Krisztina, Várdy Zoltán, Kiss Péter, Stahl Judit, Albrecht Ottó, Juronics Tamás, Herendi Gábor – időrendi sorrendben.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A mindennapokban egyenes beszéddel, segítséggel, elismeréssel, jó szóval. Az szuper, ha van lehetőség premizálni honoráriummal és ajándékokkal is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– 10 éves korom óta a szórakoztatóiparban szeretném kipróbálni magam. Rendszeresen kilépek a komfortzónámból, de mindig a showbusinessen belül keresek magamnak újabb és újabb lehetőségeket a tanulásra.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Jó kapcsolattartó vagyok, hiszem, hogy a hasonló a hasonlót vonzza, és a hasonló a hasonlóval ért szót, így azt hiszem, a hasonló a hasonló gondolkodású társaságát keresi.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szoktam pazarolni az időmet. Az időmre, az időháztartásomra nagyon figyelek, mert az az egyedüli dolog, amiből nem tudok többet csinálni, még ha a fejem tetejére állok is. Így azok a dolgok, amikre sajnálnám az időmet nem kerülnek bele a táncrendembe.

Mivel lehet felbosszantani?

– Pletykákkal, hazugságokkal, ostobasággal.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármilyet, ha jó ügyet szolgál.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ajándékokra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Család, gyerekek, barátok. Könyv, koncert, film. Jóga, búvárkodás, futás. Főzés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS