Illés Gabriella: Rendszeresen kilépek a komfortzónámból

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 01. 21., 09:15

Jó kapcsolattartó vagyok, hiszem, hogy a hasonló a hasonlót vonzza, és a hasonló a hasonlóval ért szót – mondta az Üzletemnek Illés Gabriella producer, a Tulipán Tündér Produkció alapító tulajdonosa.

Illés Gabriella néhány év múlva más területen is kipróbálná tehetségét. Mint mondta: tíz éves kora óta arra készült, hogy a szórakoztatóiparban dolgozzon. 2013-ban alapította a Tulipán Tündér Produkciót, a cél az volt, hogy minőségi színvonalú, nagy közönséget megszólító színpadi showműsorokat hozzanak létre. Azt is mondja, hogy azok a dolgok, amikre sajnálná az idejét, nem kerülnek bele a táncrendjébe. Szerencsére arra volt ideje, hogy válaszoljon nekünk. Így következhet az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában a 142. interjú.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy a legnagyobb nehézségek közepette sem vesztettem el a hitem, az őszinteségem és a becsületem.

Milyen távra tervez?

– Az álomtérképemen a következő pár évre, a TulipánTündér irodában lévő whiteboardon az adott évre, a naptáramban a folyó ügyekkel a következő hétre.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy új szakma. Szórakoztatóipar a szegmens, de egy eddig még számomra felfedezetlen terület. Nem most lesz aktuális, csak pár év múlva.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon sok embertől tanultam nagyon sok mindent. Bizton állíthatom, hogy összes főnökömtől, összes kollégámtól tanultam eddig valamit. Az egy másik kérdés, hogy ki tanított a legtöbbet! Zsigmond Vilmos, Árpa Attila, Hadas Krisztina, Várdy Zoltán, Kiss Péter, Stahl Judit, Albrecht Ottó, Juronics Tamás, Herendi Gábor – időrendi sorrendben.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A mindennapokban egyenes beszéddel, segítséggel, elismeréssel, jó szóval. Az szuper, ha van lehetőség premizálni honoráriummal és ajándékokkal is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– 10 éves korom óta a szórakoztatóiparban szeretném kipróbálni magam. Rendszeresen kilépek a komfortzónámból, de mindig a showbusinessen belül keresek magamnak újabb és újabb lehetőségeket a tanulásra.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Jó kapcsolattartó vagyok, hiszem, hogy a hasonló a hasonlót vonzza, és a hasonló a hasonlóval ért szót, így azt hiszem, a hasonló a hasonló gondolkodású társaságát keresi.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szoktam pazarolni az időmet. Az időmre, az időháztartásomra nagyon figyelek, mert az az egyedüli dolog, amiből nem tudok többet csinálni, még ha a fejem tetejére állok is. Így azok a dolgok, amikre sajnálnám az időmet nem kerülnek bele a táncrendembe.

Mivel lehet felbosszantani?

– Pletykákkal, hazugságokkal, ostobasággal.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármilyet, ha jó ügyet szolgál.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ajándékokra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Család, gyerekek, barátok. Könyv, koncert, film. Jóga, búvárkodás, futás. Főzés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS