Illés Gabriella: Rendszeresen kilépek a komfortzónámból

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 01. 21., 09:15

Jó kapcsolattartó vagyok, hiszem, hogy a hasonló a hasonlót vonzza, és a hasonló a hasonlóval ért szót – mondta az Üzletemnek Illés Gabriella producer, a Tulipán Tündér Produkció alapító tulajdonosa.

Illés Gabriella néhány év múlva más területen is kipróbálná tehetségét. Mint mondta: tíz éves kora óta arra készült, hogy a szórakoztatóiparban dolgozzon. 2013-ban alapította a Tulipán Tündér Produkciót, a cél az volt, hogy minőségi színvonalú, nagy közönséget megszólító színpadi showműsorokat hozzanak létre. Azt is mondja, hogy azok a dolgok, amikre sajnálná az idejét, nem kerülnek bele a táncrendjébe. Szerencsére arra volt ideje, hogy válaszoljon nekünk. Így következhet az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában a 142. interjú.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy a legnagyobb nehézségek közepette sem vesztettem el a hitem, az őszinteségem és a becsületem.

Milyen távra tervez?

– Az álomtérképemen a következő pár évre, a TulipánTündér irodában lévő whiteboardon az adott évre, a naptáramban a folyó ügyekkel a következő hétre.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy új szakma. Szórakoztatóipar a szegmens, de egy eddig még számomra felfedezetlen terület. Nem most lesz aktuális, csak pár év múlva.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon sok embertől tanultam nagyon sok mindent. Bizton állíthatom, hogy összes főnökömtől, összes kollégámtól tanultam eddig valamit. Az egy másik kérdés, hogy ki tanított a legtöbbet! Zsigmond Vilmos, Árpa Attila, Hadas Krisztina, Várdy Zoltán, Kiss Péter, Stahl Judit, Albrecht Ottó, Juronics Tamás, Herendi Gábor – időrendi sorrendben.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A mindennapokban egyenes beszéddel, segítséggel, elismeréssel, jó szóval. Az szuper, ha van lehetőség premizálni honoráriummal és ajándékokkal is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– 10 éves korom óta a szórakoztatóiparban szeretném kipróbálni magam. Rendszeresen kilépek a komfortzónámból, de mindig a showbusinessen belül keresek magamnak újabb és újabb lehetőségeket a tanulásra.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Jó kapcsolattartó vagyok, hiszem, hogy a hasonló a hasonlót vonzza, és a hasonló a hasonlóval ért szót, így azt hiszem, a hasonló a hasonló gondolkodású társaságát keresi.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szoktam pazarolni az időmet. Az időmre, az időháztartásomra nagyon figyelek, mert az az egyedüli dolog, amiből nem tudok többet csinálni, még ha a fejem tetejére állok is. Így azok a dolgok, amikre sajnálnám az időmet nem kerülnek bele a táncrendembe.

Mivel lehet felbosszantani?

– Pletykákkal, hazugságokkal, ostobasággal.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármilyet, ha jó ügyet szolgál.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ajándékokra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Család, gyerekek, barátok. Könyv, koncert, film. Jóga, búvárkodás, futás. Főzés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS