Hegyi Attila: Az ne vállalkozzon, akit ez őrületbe kerget!

2018. 12. 07., 09:00

Az innovációra nem sajnálom, a pénzt, annál inkább sajnálom a felesleges beszélgetésekkel eltöltött időt – mondja Hegyi Attila az Üzletemnek adott interjúban. Az Albatros Party Service alapítója és szakmai vezetője, a Tama Restaurant tulajdonosa szerint az ne kezdjen vállalkozásba, akit „őrületbe” lehet kergetni.

Hegyi Attila nem írogat magának szakmai bakancslistákat, anélkül is pontosan tudja, hogy mit akar elérni. Most éppen olaszul tanul, mert elég sűrűn jár Olaszországba, ahol Michelin-csillagos séfekkel konzultál és tanul tőlük, illetve képzi a séf kollegáit. Kimondottan utálja a semmitmondó beszélgetéseket, remélem, az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz interjúját nem tartotta annak.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy hosszú idő után sikerült átlendítenem a vállalkozásomat a „one man show-n”, és már én is úgy tekintek rá, mint egy profi módon működő cégcsoportra.

– Milyen távra tervez?

– Egyértelműen hosszú távra. Szeretnék sokáig élni, dolgozni és alkotni.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Elsősorban magamnak szeretnék megfelelni. Ez nem bakancslista, hanem – már-már mániákusan maximalistaként – a saját magamnak felállított elvárásaimat kívánom maradéktalanul teljesíteni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Sok kreatív embertől tanultam, de neveket nem sorolok. Mert ha most mondanék 4-5 embert, biztos lenne egy hatodik, aki joggal kérdezhetné meg, hogy ő miért nem került ebbe a társaságba?

– A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Fejlődni itthon lehet, mert itt születtünk, itt vannak a gyökereink. De ahhoz, hogy tudjunk fejlődni és kiemelkedni, külföldön vagy külföldön is tanulni kell a világ szakmai elitjétől.

– Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Most csak a saját vállalkozásunk fejlesztésébe fektetnék. Egyébként gondolkodunk új vállalkozáson, sőt, vállalkozásokon – már a közeljövőben.

– Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Szerintem nem lehet őrületbe kergetni! Aki úgy érzi, hogy őrületbe kergetik, az inkább hagyja abba, mert ez nem neki való. Sokszor gyorsan változik az üzleti környezet, rengeteg a feladat, de minden kérdésre meg lehet és meg kell találni a választ, kimondottan inspirálnak az új megoldandó feladatok.

– Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Eddig is autodidakta módon dolgoztam, hiszek a klasszikus módszerekben, szeretem a win-win helyzeteket, a párbeszéd híve vagyok és igyekszem olyan partnerrel együttműködni, akivel jól megértjük egymást az üzleten kívül is.

– Mire sajnálja az időt?

– A fölösleges beszélgetésekre, de azokra nagyon! Sokszor voltam már úgy, hogy az első kávézásnál tudtam: az illető ötlete biztos nem ér meg egy második beszélgetést. Sajnos néha mégis sor került arra a második kávéra…

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az innovációra.

– Milyen célra, kiknek adakozna?

– Természetesen a rászorulókat segítjük. Mi is osztunk ételt, de nem karácsonykor, mert akkor sokan osztanak, hanem például januárban vagy az őszi időszakban – karitatív szervezetek partnereként.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal hasznosan eltöltött idő mindennél többet ér! Legyen az akár egy kellemes vacsorázás vagy egy nyaralás.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS