Hanzel Lajos: Az üzleti életben sem egy csúcsot kell meghódítani

Hanzel Lajos: Az üzleti életben sem egy csúcsot kell meghódítani
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 18., 10:00

Büszke vagyok a kollégáimra, akiknek a sikereihez én is hozzájárultam – mondta az Üzletemnek Hanzel Lajos, Nestlé Purina üzletág igazgatója.

Hanzel Lajos a világ több mint 50 országában fordult már meg, tehát nem egy otthonülő típus, pályafutását mégis kizárólag a Nestlénél tudja elképzelni a vállalat Purina üzletágának magyarországi igazgatója. Dolgozott már rohammentőn és mentőhelikopteren, és az üzleti életben sem egy csúcs meghódítására törekszik – inkább folyamatos kihívásokat keres. Hanzel Lajos minden kollégájának megadja a lehetőséget az önállóságra, mivel azt vallja: a saját fejlődéséért és karrierjéért mindenki maga teheti a legtöbbet. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 336. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Nagyon szeretek túrázni, nem félek a nehéz tereptől sem, sok emlékezetes csúcsot megmásztam. Meggyőződésem, hogy az üzleti életben sem egy csúcsot kell meghódítani – érdemes mindig új kihívásokat keresni, különben ellustulunk. A Nestlénél kihívásokból és csúcsokból is akadt bőven: a magyarországi csecsemőtápszer részleg alapítói között voltam, részese lehettem a NESCAFÉ 3in1 közép-európai bevezetésének, dolgoztam a Nestlé olasz, tajvani, cseh, svájci és lengyel leánycégénél, most pedig nagyon kevés választ el minket attól, hogy megduplázzuk a magyarországi Nestlé Purina állateledel üzletág forgalmát.

Milyen távra tervez?

– Üzleti életben a nyugdíjkorhatárig, személyesen azért ennél valamivel tovább. A pandémia minden értelemben rövidítette a korábban jellemző tervezési horizontot, jelenleg azonban olyan horderejű fejlesztés zajlik a cégnél, amelyik kötelezővé teszi, hogy néhány évre előre tekintsünk.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Elsőre ez furcsán hangozhat, de emberek, akikkel együtt dolgozom. Büszke vagyok azokra a kollégáimra, akiknek én is hozzájárultam a sikereihez. Ezért szeretném még sokszor látni, ahogy még jó néhány további munkatársam ér el kimagasló eredményeket.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Minden főnökömtől és kollégámtól rengeteget tanultam és tanulok most is. Ha jobban belegondolok, mindenkitől szeretek és tudok is tanulni. Ha mást nem, azt, hogy milyen hibákat ne kövessek el…

Mivel motiválja a kollégáit?

– Kölcsönös nyitottsággal, tisztelettel, elfogadással, bizalommal. Azzal továbbá, hogy megadom nekik a lehetőséget az önállóságra, hiszen a saját fejlődéséért és karrierjéért mindenki maga teheti a legtöbbet.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Dolgoztam már rohammentőn és mentőhelikopteren, ültettem kávécserjét Kolumbiában, megfordultam már nagybetűs izgalmakat tartogató területeken. Most mégis rendkívül szerencsésnek érzem magam az állateledelek csodálatos világában és abban a munkakörben, amelyet betöltök. És ez ugyanúgy igaz a hétköznapokra, mint azokra a felemelő pillanatokra, amikor egy-egy PURINA PRO PLAN tenyésztőnél tett látogatáson kézbe vehetem azokat a kiskutyákat, akiknek mi is hozzájárultunk az egészséges fejlődéséhez.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ezzel feltehetően nem leszek a fejvadászok kedvence, de kizárólag a Nestlében gondolkodom, ha a jövőmről van szó. Ezért elsősorban a cégen belüli kapcsolataimat építem, cégen kívül már nem dolgozom ezen.

Mire sajnálja az idejét?

– Szeretem mihamarabb felfüggeszteni a beszélgetést a negatív, „mérgező” emberekkel. Ez ugyanúgy időpazarlás, mint meggyőzhetetlen fanatikusokkal vitatkozni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nem vagyok híján a türelemnek, de az elvakult butaság és a rosszindulat rendkívüli módon irritál.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Menhelyi kutyákat boldoggá tenni vagy terápiás kutyákkal segíteni a sérült gyerekek fejlődését. Mielőtt szó érné a ház elejét: ez nem munkahelyi ártalom, az állatszeretet sokkal mélyebben gyökerezik bennem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A világ felfedezésére. Több mint 50 országban jártam már, és szinte mindenhol találtam toplistás élményeket. Legyen szó Tibet szent hegyéről, a Kailash-ról, amelyet a világ talán legmagasabb, 5648 méterig felkapaszkodó zarándokútja övez, vagy Bhutánról, ahol a GDP helyett a bruttó nemzeti boldogságot mérik.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A túrázás, a tereplovaglás, a kutyasétáltatás, más kultúrák felfedezése. Svájcban három, Lengyelországban négy évet töltöttem el expatként, és arra jutottam, hogy ha új élményekről van szó, még a munkával töltött idő is teljesen más megvilágítást kap.

(Fotók: Purina)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 16:04
A gyerekeink a legjobb coachok: megtanítanak rá, hogyan kell bánni másokkal, ráadásul azonnal visszajelzik, ha valamit rosszul csinálsz – mondta az Üzletemnek Izsák Miklós, a JCDecaux Hungary kereskedelmi és marketingigazgatója.
2021. 12. 02., 09:26
Az Amway 30 éve működik sikeresen a magyarországi piacon, ezt a sikertörténetet szeretném továbbvinni, célom a direkt értékesítésnek, mint iparágnak nagyobb elismertséget szerezni – mondta az Üzletemnek Kiss-László Dalma, az Amway Hungária marketing és PR igazgatója.
2021-12-05 14:52:55
A munkavállalók a hibrid munkamodellt részesítik előnyben, derül ki a Skanska harmadik, a kelet-közép-európai régióban szervezett kutatásából, amelyet az irodákban történő munkavégzéssel kapcsolatos attitűdök feltérképezése érdekében végeztek el.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Európa-szerte egyre több ország ismeri fel, hogy a zavartalan, klímabarát, megfizethető árú energiaellátás érdekében szükség van az áramtermelésben az atomenergiára. Legutóbb Hollandia és Franciaország döntött új atomerőmű építése mellett.