Hanzel Lajos: Az üzleti életben sem egy csúcsot kell meghódítani

Hanzel Lajos: Az üzleti életben sem egy csúcsot kell meghódítani
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 18., 10:00

Büszke vagyok a kollégáimra, akiknek a sikereihez én is hozzájárultam – mondta az Üzletemnek Hanzel Lajos, Nestlé Purina üzletág igazgatója.

Hanzel Lajos a világ több mint 50 országában fordult már meg, tehát nem egy otthonülő típus, pályafutását mégis kizárólag a Nestlénél tudja elképzelni a vállalat Purina üzletágának magyarországi igazgatója. Dolgozott már rohammentőn és mentőhelikopteren, és az üzleti életben sem egy csúcs meghódítására törekszik – inkább folyamatos kihívásokat keres. Hanzel Lajos minden kollégájának megadja a lehetőséget az önállóságra, mivel azt vallja: a saját fejlődéséért és karrierjéért mindenki maga teheti a legtöbbet. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 336. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Nagyon szeretek túrázni, nem félek a nehéz tereptől sem, sok emlékezetes csúcsot megmásztam. Meggyőződésem, hogy az üzleti életben sem egy csúcsot kell meghódítani – érdemes mindig új kihívásokat keresni, különben ellustulunk. A Nestlénél kihívásokból és csúcsokból is akadt bőven: a magyarországi csecsemőtápszer részleg alapítói között voltam, részese lehettem a NESCAFÉ 3in1 közép-európai bevezetésének, dolgoztam a Nestlé olasz, tajvani, cseh, svájci és lengyel leánycégénél, most pedig nagyon kevés választ el minket attól, hogy megduplázzuk a magyarországi Nestlé Purina állateledel üzletág forgalmát.

Milyen távra tervez?

– Üzleti életben a nyugdíjkorhatárig, személyesen azért ennél valamivel tovább. A pandémia minden értelemben rövidítette a korábban jellemző tervezési horizontot, jelenleg azonban olyan horderejű fejlesztés zajlik a cégnél, amelyik kötelezővé teszi, hogy néhány évre előre tekintsünk.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Elsőre ez furcsán hangozhat, de emberek, akikkel együtt dolgozom. Büszke vagyok azokra a kollégáimra, akiknek én is hozzájárultam a sikereihez. Ezért szeretném még sokszor látni, ahogy még jó néhány további munkatársam ér el kimagasló eredményeket.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Minden főnökömtől és kollégámtól rengeteget tanultam és tanulok most is. Ha jobban belegondolok, mindenkitől szeretek és tudok is tanulni. Ha mást nem, azt, hogy milyen hibákat ne kövessek el…

Mivel motiválja a kollégáit?

– Kölcsönös nyitottsággal, tisztelettel, elfogadással, bizalommal. Azzal továbbá, hogy megadom nekik a lehetőséget az önállóságra, hiszen a saját fejlődéséért és karrierjéért mindenki maga teheti a legtöbbet.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Dolgoztam már rohammentőn és mentőhelikopteren, ültettem kávécserjét Kolumbiában, megfordultam már nagybetűs izgalmakat tartogató területeken. Most mégis rendkívül szerencsésnek érzem magam az állateledelek csodálatos világában és abban a munkakörben, amelyet betöltök. És ez ugyanúgy igaz a hétköznapokra, mint azokra a felemelő pillanatokra, amikor egy-egy PURINA PRO PLAN tenyésztőnél tett látogatáson kézbe vehetem azokat a kiskutyákat, akiknek mi is hozzájárultunk az egészséges fejlődéséhez.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ezzel feltehetően nem leszek a fejvadászok kedvence, de kizárólag a Nestlében gondolkodom, ha a jövőmről van szó. Ezért elsősorban a cégen belüli kapcsolataimat építem, cégen kívül már nem dolgozom ezen.

Mire sajnálja az idejét?

– Szeretem mihamarabb felfüggeszteni a beszélgetést a negatív, „mérgező” emberekkel. Ez ugyanúgy időpazarlás, mint meggyőzhetetlen fanatikusokkal vitatkozni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nem vagyok híján a türelemnek, de az elvakult butaság és a rosszindulat rendkívüli módon irritál.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Menhelyi kutyákat boldoggá tenni vagy terápiás kutyákkal segíteni a sérült gyerekek fejlődését. Mielőtt szó érné a ház elejét: ez nem munkahelyi ártalom, az állatszeretet sokkal mélyebben gyökerezik bennem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A világ felfedezésére. Több mint 50 országban jártam már, és szinte mindenhol találtam toplistás élményeket. Legyen szó Tibet szent hegyéről, a Kailash-ról, amelyet a világ talán legmagasabb, 5648 méterig felkapaszkodó zarándokútja övez, vagy Bhutánról, ahol a GDP helyett a bruttó nemzeti boldogságot mérik.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A túrázás, a tereplovaglás, a kutyasétáltatás, más kultúrák felfedezése. Svájcban három, Lengyelországban négy évet töltöttem el expatként, és arra jutottam, hogy ha új élményekről van szó, még a munkával töltött idő is teljesen más megvilágítást kap.

(Fotók: Purina)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS