Görög Rudolf: Elsősorban vezető és nem főnök vagyok

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 03. 12., 10:00

Fontos, hogy jól érezzem magam a mindennapokban, mert csak így tudok létrehozni valami különlegeset – mondta az Üzletemnek Görög Rudolf, a Prónay-kastély kastélyigazgatója.

Görög Rudolf azt mondja, hogy a Prónay-kastély az eddigi legkülönlegesebb munkahelye. Alsópetény és a kastély valóban nagyon gyönyörű és egyedi, ezt újságíróként és vendégként is igazolhatom. Így aztán teljesen maszek véleményként elárulhatom: nem kicsit irigylem is Görög urat, hogy itt tervezhet és dolgozhat. De irigykedés helyett inkább átnyújtom Önöknek az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 159. interjúját.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az összes szállodát, amelyben eddig dolgoztam. Mindenhol sokat tanultam és különleges emberekkel ismerkedhettem meg. A legcsaládiasabb a Barack Resort volt, a legprofesszionálisabb a Castellum Hotel Hollókő, a legkülönlegesebb pedig a Prónay kastély. Egyébként a Castellumban sikerült a Magyarország legjobb szállodája címet megszerezni a Tripadvisor vendégértékelések alapján 2019-ben.

– Milyen távra tervez?

– Dolgoztam már 14 évet egy munkahelyen és voltak rövidebb megbízásaim is. Mindig hosszútávra tervezek, az egyik legfontosabb elvárásom, hogy lehetőségem legyen a megújulásra és a kreativitásra.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs szakmai bakancslistám, mindenhol értéket keresek. A jelenlegi munkahelyem az eddigi legkülönlegesebb. Fontos, hogy jól érezzem magam a mindennapokban, mert csak így tudok létrehozni valami különlegeset.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A feleségemtől a kitartást, gyermekeimtől a megújulást, a szüleimtől a hitet, a hitelességet és a szakmaiságot. Kalmár György, a szállodás concierge (szállodaportás) szakma doyenje volt a mesterem, tőle a vendég iránti tiszteletet és kommunikáció, valamint a networking fontosságát.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Elsősorban vezető és nem főnök vagyok. A kollégáimat minden esetben egyenrangúként kezelem és megadom nekik a maximális tiszteletet. Kiállok mellettük, ha hibáznak, de maximális lojalitást és munkabírást várok el tőlük. Minden munkában töltött óra olyan, mint egy színházi előadás. A vendéget nem érdekli, hogy a szállodában dolgozónak milyen egyéni problémái vannak, maximális elvárásai vannak a szolgáltatással kapcsolatban.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– DJ voltam néhány alkalommal fiatal koromban, azt még a mai napig szeretem.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Több hazai és nemzetközi szakmai szervezetnek is a tagja vagyok  (voltam), a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének voltam a választmányi tagja, jelenleg az Északi-régió vezető helyettese vagyok. Sok, a szakmámmal összefüggő rendezvényen veszek részt és Üzleti Klubnak is voltam a tagja. A vendégek között is sokat vagyok, szívesen beszélgetek velük. Több alkalommal üzletet is sikerült kötni velük.

– Mire sajnálja az idejét?

– Nehéz kérdés. Általában kevés negatív impulzus ér, egyszerűen nem foglalkozom vele. Az orvosi váróban eltöltött időre viszont valóban sajnálom.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A hazugságot nem szeretem. Célra törő vagyok, a mellébeszélés és rosszindulat kifejezetten felbosszant.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Embereket szeretek motiválni, szívesen segítek konfliktusokat és megoldhatatlannak tűnő helyzeteket kezelni.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra és utazásra, jó ételekre, jó italokra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Zenehallgatás, utazás, barátokkal együtt lenni. Szeretem a jó ételeket és italokat, sokat vagyok nagy társaságban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS