Görög Rudolf: Elsősorban vezető és nem főnök vagyok

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 03. 12., 10:00

Fontos, hogy jól érezzem magam a mindennapokban, mert csak így tudok létrehozni valami különlegeset – mondta az Üzletemnek Görög Rudolf, a Prónay-kastély kastélyigazgatója.

Görög Rudolf azt mondja, hogy a Prónay-kastély az eddigi legkülönlegesebb munkahelye. Alsópetény és a kastély valóban nagyon gyönyörű és egyedi, ezt újságíróként és vendégként is igazolhatom. Így aztán teljesen maszek véleményként elárulhatom: nem kicsit irigylem is Görög urat, hogy itt tervezhet és dolgozhat. De irigykedés helyett inkább átnyújtom Önöknek az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 159. interjúját.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az összes szállodát, amelyben eddig dolgoztam. Mindenhol sokat tanultam és különleges emberekkel ismerkedhettem meg. A legcsaládiasabb a Barack Resort volt, a legprofesszionálisabb a Castellum Hotel Hollókő, a legkülönlegesebb pedig a Prónay kastély. Egyébként a Castellumban sikerült a Magyarország legjobb szállodája címet megszerezni a Tripadvisor vendégértékelések alapján 2019-ben.

– Milyen távra tervez?

– Dolgoztam már 14 évet egy munkahelyen és voltak rövidebb megbízásaim is. Mindig hosszútávra tervezek, az egyik legfontosabb elvárásom, hogy lehetőségem legyen a megújulásra és a kreativitásra.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs szakmai bakancslistám, mindenhol értéket keresek. A jelenlegi munkahelyem az eddigi legkülönlegesebb. Fontos, hogy jól érezzem magam a mindennapokban, mert csak így tudok létrehozni valami különlegeset.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A feleségemtől a kitartást, gyermekeimtől a megújulást, a szüleimtől a hitet, a hitelességet és a szakmaiságot. Kalmár György, a szállodás concierge (szállodaportás) szakma doyenje volt a mesterem, tőle a vendég iránti tiszteletet és kommunikáció, valamint a networking fontosságát.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Elsősorban vezető és nem főnök vagyok. A kollégáimat minden esetben egyenrangúként kezelem és megadom nekik a maximális tiszteletet. Kiállok mellettük, ha hibáznak, de maximális lojalitást és munkabírást várok el tőlük. Minden munkában töltött óra olyan, mint egy színházi előadás. A vendéget nem érdekli, hogy a szállodában dolgozónak milyen egyéni problémái vannak, maximális elvárásai vannak a szolgáltatással kapcsolatban.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– DJ voltam néhány alkalommal fiatal koromban, azt még a mai napig szeretem.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Több hazai és nemzetközi szakmai szervezetnek is a tagja vagyok  (voltam), a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének voltam a választmányi tagja, jelenleg az Északi-régió vezető helyettese vagyok. Sok, a szakmámmal összefüggő rendezvényen veszek részt és Üzleti Klubnak is voltam a tagja. A vendégek között is sokat vagyok, szívesen beszélgetek velük. Több alkalommal üzletet is sikerült kötni velük.

– Mire sajnálja az idejét?

– Nehéz kérdés. Általában kevés negatív impulzus ér, egyszerűen nem foglalkozom vele. Az orvosi váróban eltöltött időre viszont valóban sajnálom.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A hazugságot nem szeretem. Célra törő vagyok, a mellébeszélés és rosszindulat kifejezetten felbosszant.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Embereket szeretek motiválni, szívesen segítek konfliktusokat és megoldhatatlannak tűnő helyzeteket kezelni.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra és utazásra, jó ételekre, jó italokra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Zenehallgatás, utazás, barátokkal együtt lenni. Szeretem a jó ételeket és italokat, sokat vagyok nagy társaságban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS