Görög Rudolf: Elsősorban vezető és nem főnök vagyok

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 03. 12., 10:00

Fontos, hogy jól érezzem magam a mindennapokban, mert csak így tudok létrehozni valami különlegeset – mondta az Üzletemnek Görög Rudolf, a Prónay-kastély kastélyigazgatója.

Görög Rudolf azt mondja, hogy a Prónay-kastély az eddigi legkülönlegesebb munkahelye. Alsópetény és a kastély valóban nagyon gyönyörű és egyedi, ezt újságíróként és vendégként is igazolhatom. Így aztán teljesen maszek véleményként elárulhatom: nem kicsit irigylem is Görög urat, hogy itt tervezhet és dolgozhat. De irigykedés helyett inkább átnyújtom Önöknek az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 159. interjúját.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az összes szállodát, amelyben eddig dolgoztam. Mindenhol sokat tanultam és különleges emberekkel ismerkedhettem meg. A legcsaládiasabb a Barack Resort volt, a legprofesszionálisabb a Castellum Hotel Hollókő, a legkülönlegesebb pedig a Prónay kastély. Egyébként a Castellumban sikerült a Magyarország legjobb szállodája címet megszerezni a Tripadvisor vendégértékelések alapján 2019-ben.

– Milyen távra tervez?

– Dolgoztam már 14 évet egy munkahelyen és voltak rövidebb megbízásaim is. Mindig hosszútávra tervezek, az egyik legfontosabb elvárásom, hogy lehetőségem legyen a megújulásra és a kreativitásra.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs szakmai bakancslistám, mindenhol értéket keresek. A jelenlegi munkahelyem az eddigi legkülönlegesebb. Fontos, hogy jól érezzem magam a mindennapokban, mert csak így tudok létrehozni valami különlegeset.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A feleségemtől a kitartást, gyermekeimtől a megújulást, a szüleimtől a hitet, a hitelességet és a szakmaiságot. Kalmár György, a szállodás concierge (szállodaportás) szakma doyenje volt a mesterem, tőle a vendég iránti tiszteletet és kommunikáció, valamint a networking fontosságát.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Elsősorban vezető és nem főnök vagyok. A kollégáimat minden esetben egyenrangúként kezelem és megadom nekik a maximális tiszteletet. Kiállok mellettük, ha hibáznak, de maximális lojalitást és munkabírást várok el tőlük. Minden munkában töltött óra olyan, mint egy színházi előadás. A vendéget nem érdekli, hogy a szállodában dolgozónak milyen egyéni problémái vannak, maximális elvárásai vannak a szolgáltatással kapcsolatban.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– DJ voltam néhány alkalommal fiatal koromban, azt még a mai napig szeretem.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Több hazai és nemzetközi szakmai szervezetnek is a tagja vagyok  (voltam), a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének voltam a választmányi tagja, jelenleg az Északi-régió vezető helyettese vagyok. Sok, a szakmámmal összefüggő rendezvényen veszek részt és Üzleti Klubnak is voltam a tagja. A vendégek között is sokat vagyok, szívesen beszélgetek velük. Több alkalommal üzletet is sikerült kötni velük.

– Mire sajnálja az idejét?

– Nehéz kérdés. Általában kevés negatív impulzus ér, egyszerűen nem foglalkozom vele. Az orvosi váróban eltöltött időre viszont valóban sajnálom.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A hazugságot nem szeretem. Célra törő vagyok, a mellébeszélés és rosszindulat kifejezetten felbosszant.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Embereket szeretek motiválni, szívesen segítek konfliktusokat és megoldhatatlannak tűnő helyzeteket kezelni.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra és utazásra, jó ételekre, jó italokra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Zenehallgatás, utazás, barátokkal együtt lenni. Szeretem a jó ételeket és italokat, sokat vagyok nagy társaságban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 05., 10:05
Nagyon viszik a lakossági hiteleket az ügyfelek a bankoktól. A személyi kölcsönöknél az idei év mindenképpen rekordot hoz, de a lakáshiteleknél is nagy esély van erre. A babaváró támogatás iránti kereslet is megugrott hirtelen, hajrázhatnak azok, akiknek jövőre már nem jár ebből a nulla százalékos hitelből – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024-12-05 21:05:00
A Magyar Innovációs Szövetség 33. alkalommal hirdette meg kis-, közép- és nagyvállalatok számára a Magyar Innovációs Nagydíjat, amelyre a cégek a gyakorlatban is megvalósult, 2024. évben mérhető üzleti hasznot hozó innovációs projektekkel nevezhetnek.
2024-12-05 15:05:00
A 2025-re vonatkozó kilátásaikat tekintve a munkáltatók inkább optimisták, de egyelőre óvatosan nyilatkoznak a létszámbővítési terveikről. A legnagyobb kihívásuk jelenleg megtalálni azokat a szakmailag megfelelő jelölteket, akik beillenek a cégkultúrába, miközben meg kell birkózniuk a jelentkezők magas bérigényeivel is – derült ki a Profession.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Az Év Szaloncukra versenyt, amin az összes hazai szaloncukrokat gyártó cukrászda és gyártó szaloncukrai ringbe szállhattak.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS