Görög Rudolf: Elsősorban vezető és nem főnök vagyok

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 03. 12., 10:00

Fontos, hogy jól érezzem magam a mindennapokban, mert csak így tudok létrehozni valami különlegeset – mondta az Üzletemnek Görög Rudolf, a Prónay-kastély kastélyigazgatója.

Görög Rudolf azt mondja, hogy a Prónay-kastély az eddigi legkülönlegesebb munkahelye. Alsópetény és a kastély valóban nagyon gyönyörű és egyedi, ezt újságíróként és vendégként is igazolhatom. Így aztán teljesen maszek véleményként elárulhatom: nem kicsit irigylem is Görög urat, hogy itt tervezhet és dolgozhat. De irigykedés helyett inkább átnyújtom Önöknek az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 159. interjúját.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az összes szállodát, amelyben eddig dolgoztam. Mindenhol sokat tanultam és különleges emberekkel ismerkedhettem meg. A legcsaládiasabb a Barack Resort volt, a legprofesszionálisabb a Castellum Hotel Hollókő, a legkülönlegesebb pedig a Prónay kastély. Egyébként a Castellumban sikerült a Magyarország legjobb szállodája címet megszerezni a Tripadvisor vendégértékelések alapján 2019-ben.

– Milyen távra tervez?

– Dolgoztam már 14 évet egy munkahelyen és voltak rövidebb megbízásaim is. Mindig hosszútávra tervezek, az egyik legfontosabb elvárásom, hogy lehetőségem legyen a megújulásra és a kreativitásra.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs szakmai bakancslistám, mindenhol értéket keresek. A jelenlegi munkahelyem az eddigi legkülönlegesebb. Fontos, hogy jól érezzem magam a mindennapokban, mert csak így tudok létrehozni valami különlegeset.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A feleségemtől a kitartást, gyermekeimtől a megújulást, a szüleimtől a hitet, a hitelességet és a szakmaiságot. Kalmár György, a szállodás concierge (szállodaportás) szakma doyenje volt a mesterem, tőle a vendég iránti tiszteletet és kommunikáció, valamint a networking fontosságát.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Elsősorban vezető és nem főnök vagyok. A kollégáimat minden esetben egyenrangúként kezelem és megadom nekik a maximális tiszteletet. Kiállok mellettük, ha hibáznak, de maximális lojalitást és munkabírást várok el tőlük. Minden munkában töltött óra olyan, mint egy színházi előadás. A vendéget nem érdekli, hogy a szállodában dolgozónak milyen egyéni problémái vannak, maximális elvárásai vannak a szolgáltatással kapcsolatban.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– DJ voltam néhány alkalommal fiatal koromban, azt még a mai napig szeretem.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Több hazai és nemzetközi szakmai szervezetnek is a tagja vagyok  (voltam), a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének voltam a választmányi tagja, jelenleg az Északi-régió vezető helyettese vagyok. Sok, a szakmámmal összefüggő rendezvényen veszek részt és Üzleti Klubnak is voltam a tagja. A vendégek között is sokat vagyok, szívesen beszélgetek velük. Több alkalommal üzletet is sikerült kötni velük.

– Mire sajnálja az idejét?

– Nehéz kérdés. Általában kevés negatív impulzus ér, egyszerűen nem foglalkozom vele. Az orvosi váróban eltöltött időre viszont valóban sajnálom.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A hazugságot nem szeretem. Célra törő vagyok, a mellébeszélés és rosszindulat kifejezetten felbosszant.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Embereket szeretek motiválni, szívesen segítek konfliktusokat és megoldhatatlannak tűnő helyzeteket kezelni.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra és utazásra, jó ételekre, jó italokra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Zenehallgatás, utazás, barátokkal együtt lenni. Szeretem a jó ételeket és italokat, sokat vagyok nagy társaságban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 21:09:00
2023-ban a kötelező béremelésen kívül a cégek 60 százaléka nem emelte munkavállalóinak bérét, minden negyedik cégnél viszont legalább 10 százalékos béremelés történt a januári emelésen felül – derül ki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és az Egyensúly Intézet közös felméréséből.
2023-10-04 20:09:00
A szelektív hulladékgyűjtés támogatása érdekében a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. néhány éven belül több mint 60-nal, 362-re növeli a hulladékudvarok számát; minden 10 ezer lakosúnál nagyobb településen lesz hulladékudvar, a korábbihoz képest hosszabb nyitvatartással – tájékoztatott a Mol.
2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.