Gönczi Péter: Az tud eladni, aki képes valami egyedit létrehozni

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 17., 09:30

Nagyapámtól tanultam a kritikus gondolkodást, módszerét a mai napig használom – mondja Gönczi Péter az Üzletemnek. Az Álomgyár kiadóvezetője és tulajdonosa a szerződéseken túlmutató korrektségre törekszik az üzleti partnerekkel.

Gönczi Péter igazán büszke lehet rá, hogy idén már száz könyvet jelentetnek meg a 2012-es öttel szemben. De nincs megállás, még többet akar: könyvből, eladott kötetből, boltból. Bár nincs szakmai bakancslistája, szeretné, ha valamikor a gyerekei is szerepet vállalnának a cégnél – vagyis igencsak hosszú távra tervez. Ezúttal azonban elégedjünk meg egy jóval rövidebb olvasnivalóval, az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 72. interjújával.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy a múlt évi teljesítményünk alapján bekerültünk a 25 legnagyobb magyar könyvkiadó közé. A szereplők nagy része legalább 15-20 éve alakult és bekerülni egy ilyen illusztris társaságba, mint a Móra, Libri, Líra kiadók, hatalmas előrelépés. Ehhez hozzátartozik az is, hogy nagyon kevés közöttük a független kiadó. Az már csak a hab a tortán hogy az AranyKönyv 2019 szavazáson a legsikeresebb 50 szórakoztató irodalmi könyvből 26 álomgyári.

Milyen távra tervez?

– Nagyon hosszú távra. Szeretném, ha akár a gyermekeim is aktív szerepet vállalnának majd a cégnél. Persze csak ha ők is szeretnének.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs szakmai bakancslistám. Mindenből egy kicsit több: több eladás, több könyv, több bolt. Jelenleg három könyvesboltot üzemeltetünk, Budapesten, Debrecenben és Szegeden már nyitottunk, de szeretnénk bővíteni a számukat további nagyvárosokban is. Sokat áldozunk a fejlesztésre, a webshopunk folyamatos megújítására, a megjelenő könyveink számát is növeljük. 2012-ben még csak 5 könyvünk jelent meg, idén legalább 100 új cím. A terveink között szerepel az is, hogy szélesítsük a repertoárunkat. Egyre több mesekönyvünk és thrillerünk jelenik meg a romantikus regényeink mellett.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Több embert is mondhatnék, de két meghatározó személy volt eddig az életemben: Az egyik Sas István tanár úr, aki azt tanította meg nekem a főiskolán, hogy aki képes valami mást, egyedit létrehozni, az tud eladni. A nagyapámtól pedig a kritikus gondolkodást tanultam. Akárhány üzleti ötlettel mentem oda hozzá, soha nem mondta azt, hogy a terv rossz, hanem elkezdett kérdezgetni. Néhány kérdés után mindig kiderült, hogy mégsem annyira jó az ötlet. Ezt a módszert azóta is használom, saját magam felé is. Ha támad egy új ötletem, felteszem magamnak azokat a kérdéseket, amelyeket ő tenne fel nekem.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Azt gondolom, hogy Magyarországon még bőven van lehetőségünk, egyelőre nem célunk a nemzetközi terjeszkedés. Inkább több új olvasót akarunk elérni, igyekszünk bővíteni az olvasás iránt érdeklődők számát.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Nem, a könyvkiadáson belül még bőven van fejlődési lehetőség.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Az emberi oldalát próbálom megfogni a kapcsolatoknak. Szinte baráti viszony alakult ki a partnerekkel. A szerződéseken túlmutató korrektségre törekszem.

Mire sajnálja az idejét?

– Csak a túl hosszú megbeszélésekre, melyek fél óránál hosszabbra nyúlnak. Egyébként semmire, ami az üzlettel, a könyveinkkel kapcsolatos.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A marketingre és a dolgozókra. Úgy érzem, a jó marketing és az elégedett, szinte családdá összekovácsolódott munkatársi csapat segítik leginkább a fejlődést.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– A Peter Cerny Alapítványt, a koraszülött gyermekek segítésére és megmentésére létrehozott szervezetet tavaly is nagyobb összeggel támogattuk.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az, ha családommal lehetek. Van egy egyéves kisfiam és egy 3 és fél éves kislányom. Minél több időt próbálok velük tölteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS