Gönczi Péter: Az tud eladni, aki képes valami egyedit létrehozni

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 17., 09:30

Nagyapámtól tanultam a kritikus gondolkodást, módszerét a mai napig használom – mondja Gönczi Péter az Üzletemnek. Az Álomgyár kiadóvezetője és tulajdonosa a szerződéseken túlmutató korrektségre törekszik az üzleti partnerekkel.

Gönczi Péter igazán büszke lehet rá, hogy idén már száz könyvet jelentetnek meg a 2012-es öttel szemben. De nincs megállás, még többet akar: könyvből, eladott kötetből, boltból. Bár nincs szakmai bakancslistája, szeretné, ha valamikor a gyerekei is szerepet vállalnának a cégnél – vagyis igencsak hosszú távra tervez. Ezúttal azonban elégedjünk meg egy jóval rövidebb olvasnivalóval, az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 72. interjújával.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy a múlt évi teljesítményünk alapján bekerültünk a 25 legnagyobb magyar könyvkiadó közé. A szereplők nagy része legalább 15-20 éve alakult és bekerülni egy ilyen illusztris társaságba, mint a Móra, Libri, Líra kiadók, hatalmas előrelépés. Ehhez hozzátartozik az is, hogy nagyon kevés közöttük a független kiadó. Az már csak a hab a tortán hogy az AranyKönyv 2019 szavazáson a legsikeresebb 50 szórakoztató irodalmi könyvből 26 álomgyári.

Milyen távra tervez?

– Nagyon hosszú távra. Szeretném, ha akár a gyermekeim is aktív szerepet vállalnának majd a cégnél. Persze csak ha ők is szeretnének.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs szakmai bakancslistám. Mindenből egy kicsit több: több eladás, több könyv, több bolt. Jelenleg három könyvesboltot üzemeltetünk, Budapesten, Debrecenben és Szegeden már nyitottunk, de szeretnénk bővíteni a számukat további nagyvárosokban is. Sokat áldozunk a fejlesztésre, a webshopunk folyamatos megújítására, a megjelenő könyveink számát is növeljük. 2012-ben még csak 5 könyvünk jelent meg, idén legalább 100 új cím. A terveink között szerepel az is, hogy szélesítsük a repertoárunkat. Egyre több mesekönyvünk és thrillerünk jelenik meg a romantikus regényeink mellett.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Több embert is mondhatnék, de két meghatározó személy volt eddig az életemben: Az egyik Sas István tanár úr, aki azt tanította meg nekem a főiskolán, hogy aki képes valami mást, egyedit létrehozni, az tud eladni. A nagyapámtól pedig a kritikus gondolkodást tanultam. Akárhány üzleti ötlettel mentem oda hozzá, soha nem mondta azt, hogy a terv rossz, hanem elkezdett kérdezgetni. Néhány kérdés után mindig kiderült, hogy mégsem annyira jó az ötlet. Ezt a módszert azóta is használom, saját magam felé is. Ha támad egy új ötletem, felteszem magamnak azokat a kérdéseket, amelyeket ő tenne fel nekem.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Azt gondolom, hogy Magyarországon még bőven van lehetőségünk, egyelőre nem célunk a nemzetközi terjeszkedés. Inkább több új olvasót akarunk elérni, igyekszünk bővíteni az olvasás iránt érdeklődők számát.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Nem, a könyvkiadáson belül még bőven van fejlődési lehetőség.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Az emberi oldalát próbálom megfogni a kapcsolatoknak. Szinte baráti viszony alakult ki a partnerekkel. A szerződéseken túlmutató korrektségre törekszem.

Mire sajnálja az idejét?

– Csak a túl hosszú megbeszélésekre, melyek fél óránál hosszabbra nyúlnak. Egyébként semmire, ami az üzlettel, a könyveinkkel kapcsolatos.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A marketingre és a dolgozókra. Úgy érzem, a jó marketing és az elégedett, szinte családdá összekovácsolódott munkatársi csapat segítik leginkább a fejlődést.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– A Peter Cerny Alapítványt, a koraszülött gyermekek segítésére és megmentésére létrehozott szervezetet tavaly is nagyobb összeggel támogattuk.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az, ha családommal lehetek. Van egy egyéves kisfiam és egy 3 és fél éves kislányom. Minél több időt próbálok velük tölteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS