Gégöl Gazsó: Minden feladatnál először a miértet válaszolom meg

2020. 03. 17., 10:00

Nyitott, érdeklődő vagyok a szakmámtól és a pillanatnyi munkámtól teljesen eltérő területek felé is – mondta az Üzletemnek Gégöl Gazsó. A Danubius Hotels HR Operations Directora szerint ez a kapcsolatépítésben is kinyitja az ajtót.

Gégöl Gazsó azt mondja, hogy a másik személy látásmódja, problémája, emberi értékei is érdeklik, és ez nyilván nem csak a munkakapcsolatai esetében van így. Szívesen tenne önkéntesként a kerékpáros közlekedésbiztonságért, és fotóriporterként is kipróbálná magát. További terveiről is beszél az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 161. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy eddig minden helyzetből megpróbáltam kihozni a legtöbbet a személyes fejlődésem szempontjából. HR szakmai szempontból büszke vagyok arra, hogy a Vodafone-UPC integráció előkészítésében tevékenyen részt vehettem, illetve a jelenlegi munkámban támogathatom a Danubius szállodacsoport transzformációját.

– Milyen távra tervez?

– A következő 3-4 évet látom magam előtt konkrét célok terén.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy olyan felfutóban lévő startup teljeskörű HR támogatása, aminek a termékéért vagy szolgáltatásáért szívből tudok lelkesedni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egy tapasztalt, „öreg róka” HR vezetőtől, Nemes Pétertől, aki az első vezetőm volt. Sokat tanultam egy német menedzsertől, Patrik Böhmtől is, aki saját példáján keresztül gyakorolt rám hatást strukturált munkavégzésben, tervezésben, stakeholder-menedzsmentben.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Víziót fogalmazunk meg közösen. Ezenkívül minden feladat, projekt, együttműködés során először a miért-et válaszolom meg.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Fotóriporter.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyitott, érdeklődő vagyok a szakmámtól és a pillanatnyi munkámtól teljesen eltérő területek felé is, ami a kapcsolatépítésben is kinyitja az ajtót. Kevés „csak” üzleti kapcsolatom van. Az üzleti kapcsolatok építése során számomra ugyanolyan fontos az ember, mint a baráti köröm ápolásában. Érdekel a másik személy látásmódja, problémája és emberi értékei.

– Mire sajnálja az idejét?

– Olyan feladatokra sajnálom az időmet, amit automatizálni lehetne vagy másnak delegálhatnám. Sajnálom az időmet olyan tevékenységekre is, amelyeknek nem látom sem rövid, sem hosszú távon a hasznát.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Pazarlással; az emberi szűklátókörűséggel; ha valakit csak a saját haszonszerzés vágya hajt; ha valaki gátlástalan és erkölcstelen.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen tanítanék fiatalokat olyan körülmények között, ami pályaválasztásban és életcéljuk megfogalmazásában segíti őket. Ezenkívül örömmel vállanék olyan önkéntes munkát, ami a kerékpáros közlekedésbiztonságot fejleszti.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvre, kávéra, egészségre és azokra a találkozásokra, eseményekre, amelyek az emberi kapcsolataim minősége szempontjából meghatározóak.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Kerékpározás, foci, családi és baráti találkozók.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS