Gégöl Gazsó: Minden feladatnál először a miértet válaszolom meg

2020. 03. 17., 10:00

Nyitott, érdeklődő vagyok a szakmámtól és a pillanatnyi munkámtól teljesen eltérő területek felé is – mondta az Üzletemnek Gégöl Gazsó. A Danubius Hotels HR Operations Directora szerint ez a kapcsolatépítésben is kinyitja az ajtót.

Gégöl Gazsó azt mondja, hogy a másik személy látásmódja, problémája, emberi értékei is érdeklik, és ez nyilván nem csak a munkakapcsolatai esetében van így. Szívesen tenne önkéntesként a kerékpáros közlekedésbiztonságért, és fotóriporterként is kipróbálná magát. További terveiről is beszél az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 161. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy eddig minden helyzetből megpróbáltam kihozni a legtöbbet a személyes fejlődésem szempontjából. HR szakmai szempontból büszke vagyok arra, hogy a Vodafone-UPC integráció előkészítésében tevékenyen részt vehettem, illetve a jelenlegi munkámban támogathatom a Danubius szállodacsoport transzformációját.

– Milyen távra tervez?

– A következő 3-4 évet látom magam előtt konkrét célok terén.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy olyan felfutóban lévő startup teljeskörű HR támogatása, aminek a termékéért vagy szolgáltatásáért szívből tudok lelkesedni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egy tapasztalt, „öreg róka” HR vezetőtől, Nemes Pétertől, aki az első vezetőm volt. Sokat tanultam egy német menedzsertől, Patrik Böhmtől is, aki saját példáján keresztül gyakorolt rám hatást strukturált munkavégzésben, tervezésben, stakeholder-menedzsmentben.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Víziót fogalmazunk meg közösen. Ezenkívül minden feladat, projekt, együttműködés során először a miért-et válaszolom meg.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Fotóriporter.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyitott, érdeklődő vagyok a szakmámtól és a pillanatnyi munkámtól teljesen eltérő területek felé is, ami a kapcsolatépítésben is kinyitja az ajtót. Kevés „csak” üzleti kapcsolatom van. Az üzleti kapcsolatok építése során számomra ugyanolyan fontos az ember, mint a baráti köröm ápolásában. Érdekel a másik személy látásmódja, problémája és emberi értékei.

– Mire sajnálja az idejét?

– Olyan feladatokra sajnálom az időmet, amit automatizálni lehetne vagy másnak delegálhatnám. Sajnálom az időmet olyan tevékenységekre is, amelyeknek nem látom sem rövid, sem hosszú távon a hasznát.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Pazarlással; az emberi szűklátókörűséggel; ha valakit csak a saját haszonszerzés vágya hajt; ha valaki gátlástalan és erkölcstelen.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen tanítanék fiatalokat olyan körülmények között, ami pályaválasztásban és életcéljuk megfogalmazásában segíti őket. Ezenkívül örömmel vállanék olyan önkéntes munkát, ami a kerékpáros közlekedésbiztonságot fejleszti.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvre, kávéra, egészségre és azokra a találkozásokra, eseményekre, amelyek az emberi kapcsolataim minősége szempontjából meghatározóak.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Kerékpározás, foci, családi és baráti találkozók.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-28 10:13:40
A küszöbön álló uniós intézkedéscsomag újabb lendületet ad az e-számlázás és a számviteli digitalizáció elterjedésének. Amellett ugyanis, hogy kötelezővé válik az e-számla alkalmazása, az EU-s szabályozás kijelöli a számviteli-, adózási- és ezzel összefüggésben az adatszolgáltatási gyakorlatok hosszú távú fejlesztési irányát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS