Gégöl Gazsó: Minden feladatnál először a miértet válaszolom meg

2020. 03. 17., 10:00

Nyitott, érdeklődő vagyok a szakmámtól és a pillanatnyi munkámtól teljesen eltérő területek felé is – mondta az Üzletemnek Gégöl Gazsó. A Danubius Hotels HR Operations Directora szerint ez a kapcsolatépítésben is kinyitja az ajtót.

Gégöl Gazsó azt mondja, hogy a másik személy látásmódja, problémája, emberi értékei is érdeklik, és ez nyilván nem csak a munkakapcsolatai esetében van így. Szívesen tenne önkéntesként a kerékpáros közlekedésbiztonságért, és fotóriporterként is kipróbálná magát. További terveiről is beszél az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 161. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy eddig minden helyzetből megpróbáltam kihozni a legtöbbet a személyes fejlődésem szempontjából. HR szakmai szempontból büszke vagyok arra, hogy a Vodafone-UPC integráció előkészítésében tevékenyen részt vehettem, illetve a jelenlegi munkámban támogathatom a Danubius szállodacsoport transzformációját.

– Milyen távra tervez?

– A következő 3-4 évet látom magam előtt konkrét célok terén.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy olyan felfutóban lévő startup teljeskörű HR támogatása, aminek a termékéért vagy szolgáltatásáért szívből tudok lelkesedni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egy tapasztalt, „öreg róka” HR vezetőtől, Nemes Pétertől, aki az első vezetőm volt. Sokat tanultam egy német menedzsertől, Patrik Böhmtől is, aki saját példáján keresztül gyakorolt rám hatást strukturált munkavégzésben, tervezésben, stakeholder-menedzsmentben.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Víziót fogalmazunk meg közösen. Ezenkívül minden feladat, projekt, együttműködés során először a miért-et válaszolom meg.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Fotóriporter.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyitott, érdeklődő vagyok a szakmámtól és a pillanatnyi munkámtól teljesen eltérő területek felé is, ami a kapcsolatépítésben is kinyitja az ajtót. Kevés „csak” üzleti kapcsolatom van. Az üzleti kapcsolatok építése során számomra ugyanolyan fontos az ember, mint a baráti köröm ápolásában. Érdekel a másik személy látásmódja, problémája és emberi értékei.

– Mire sajnálja az idejét?

– Olyan feladatokra sajnálom az időmet, amit automatizálni lehetne vagy másnak delegálhatnám. Sajnálom az időmet olyan tevékenységekre is, amelyeknek nem látom sem rövid, sem hosszú távon a hasznát.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Pazarlással; az emberi szűklátókörűséggel; ha valakit csak a saját haszonszerzés vágya hajt; ha valaki gátlástalan és erkölcstelen.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen tanítanék fiatalokat olyan körülmények között, ami pályaválasztásban és életcéljuk megfogalmazásában segíti őket. Ezenkívül örömmel vállanék olyan önkéntes munkát, ami a kerékpáros közlekedésbiztonságot fejleszti.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvre, kávéra, egészségre és azokra a találkozásokra, eseményekre, amelyek az emberi kapcsolataim minősége szempontjából meghatározóak.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Kerékpározás, foci, családi és baráti találkozók.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS