Fulai Viktória: Semmi sincs kőbe vésve, folyamatosan fejlesztünk

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 22., 10:15

A magyar piacnak megvannak a korlátai, mi a kezdetektől nemzetközi szinten gondolkozunk – mondja az Üzletemnek Fulai Viktória. A Blue Colibri HR Tech startup alapító ügyvezetője nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy a startup cégből a világon ismert brand legyen.

Március 6-án adták át a BVK 8. és 9. Be Smart versenyének Női startupper különdíjait, a Blue Colibri HR Tech startup is átvette az elismerést Budapesten a Bálna Rendezvényközpontban. Fulai Viktória rövid prezentációban mutatta be, hogy mit tud a vállalkozásuk. A Blue Colibri egy modern belső kommunikációs és elköteleződést segítő mobil platform, amely elősegíti a vállalatoknak, hogy elkötelezettebbé tegyék a munkavállalóikat. Viktória korábban is HR területen tevékenykedett, HR tanácsadóként dolgozott, legfőképp employer branding projektek vezetésével foglalkozott. Olyan stratégiák kialakításában segítette az ügyfeleket,  amelyek célja, hogy bevonzzák, megtartsák és motiválják munkavállalóikat. Most ennél többet is megtudhatunk Viktóriáról az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Egyértelműen a Blue Colibri megalapítását. Tavaly év elején még csak ötletként, pár post-it formájában létezett a platform, egy év alatt viszont sikerült életre keltenünk. Az elmúlt években tanácsadóként szinte minden ügyfelemnél előjött a belső kommunikáció problémaként. Akkor még csak félmegoldásokat tudtam javasolni, de most már úgy érzem, hogy tényleg tudok segíteni a vállalatoknak, hogy hatékonyan elérjék és elkötelezzék a munkavállalóikat. 

Milyen távra tervez?

Annyira dinamikusan változik a világ, hogy nehéz hosszú távra tervezni. Egy évvel ezelőtt még teljesen más terveim voltak. Néha egyetlen beszélgetés, találkozó el tud indítani egy gondolatot, amiből aztán vállalkozások születnek. Egyelőre mi is új lehetőségek után kutatunk, folyamatosan fejlesztünk, nincs semmi sem kőbe vésve.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Szeretném, ha a Blue Colibri startupból világcéggé válna. Még hosszú az út addig, de ott van a bakancslistán.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Több személy is inspirált az életem során, nem tudnék egy valakit kiemelni. Olyan emberekkel szeretem körülvenni magam, akik mindennap úgy kelnek fel, hogy szeretnék a legtöbbet kihozni magukból és teljes erőbedobással próbálják elérni a céljaikat, akik nem csak ötletelnek, hanem meg is valósítják azokat.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

Fejlődési lehetőséget mindenképp külföldön. A magyar piacnak megvannak a korlátai, mi a kezdetektől nemzetközi szinten gondolkozunk.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

Egyelőre a Blue Colibrivel is még csak az elején tartunk, nem gondolkozom új vállalkozáson, de természetesen, ha jön egy új lehetőség, kész vagyok élni vele.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

Nagyon sok konferencián, versenyen, networking eseményen veszek részt. Néha úgy is érzem, hogy túl sok ilyen rendezvény van, de hiszek a személyes kapcsolatok, a networking erejében, nem lehet tudni, hogy mikor jön egy vissza nem térő lehetőség.

Mire sajnálja az idejét?

Felesleges várakozásra. Sokkal jobban szeretem a digitális megoldásokat, nem szeretek feleslegesen órákat várni olyan dolgokra, amiket egy perc alatt el tudnék intézni, csak egyedül nem tudom megtenni (például: önkormányzat, posta stb.)

Mire nem sajnálja a pénzt?

Nem szeretek otthon ülni, vagy lemaradni lehetőségekről, inkább megbánok dolgokat, minthogy sajnáljam a pénzt rájuk. Szenvedélyem az utazás, szeretnék minél több élményt gyűjteni, ezekre szívesen költök.

Mivel lehet felbosszantani?

A lassúsággal. Szeretek pörögni és előre menni. Ha valaki túl sokat gondolkozik, túlzottan körülményes, azzal az őrületbe tud kergetni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

Jelenleg is egy hallgatói közösségeket összefogó ernyőszervezetben tevékenykedem (Youth Business Group), ahol képzéseket és karrierfelkészítést biztosítunk diákoknak. Fontos számomra a jövő tehetségeinek képzése, hogy segíthessek abban, hogy a fiatal egyetemisták megtalálják a saját útjukat, karriertudatosak legyenek, és olyan munkát végezhessenek, amit szeretnek.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

Utazás, társasjáték minden mennyiségben – és találkozás a barátokkal.

(Fotók: Blue Colibri)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS