Fulai Viktória: Semmi sincs kőbe vésve, folyamatosan fejlesztünk

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 22., 10:15

A magyar piacnak megvannak a korlátai, mi a kezdetektől nemzetközi szinten gondolkozunk – mondja az Üzletemnek Fulai Viktória. A Blue Colibri HR Tech startup alapító ügyvezetője nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy a startup cégből a világon ismert brand legyen.

Március 6-án adták át a BVK 8. és 9. Be Smart versenyének Női startupper különdíjait, a Blue Colibri HR Tech startup is átvette az elismerést Budapesten a Bálna Rendezvényközpontban. Fulai Viktória rövid prezentációban mutatta be, hogy mit tud a vállalkozásuk. A Blue Colibri egy modern belső kommunikációs és elköteleződést segítő mobil platform, amely elősegíti a vállalatoknak, hogy elkötelezettebbé tegyék a munkavállalóikat. Viktória korábban is HR területen tevékenykedett, HR tanácsadóként dolgozott, legfőképp employer branding projektek vezetésével foglalkozott. Olyan stratégiák kialakításában segítette az ügyfeleket,  amelyek célja, hogy bevonzzák, megtartsák és motiválják munkavállalóikat. Most ennél többet is megtudhatunk Viktóriáról az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Egyértelműen a Blue Colibri megalapítását. Tavaly év elején még csak ötletként, pár post-it formájában létezett a platform, egy év alatt viszont sikerült életre keltenünk. Az elmúlt években tanácsadóként szinte minden ügyfelemnél előjött a belső kommunikáció problémaként. Akkor még csak félmegoldásokat tudtam javasolni, de most már úgy érzem, hogy tényleg tudok segíteni a vállalatoknak, hogy hatékonyan elérjék és elkötelezzék a munkavállalóikat. 

Milyen távra tervez?

Annyira dinamikusan változik a világ, hogy nehéz hosszú távra tervezni. Egy évvel ezelőtt még teljesen más terveim voltak. Néha egyetlen beszélgetés, találkozó el tud indítani egy gondolatot, amiből aztán vállalkozások születnek. Egyelőre mi is új lehetőségek után kutatunk, folyamatosan fejlesztünk, nincs semmi sem kőbe vésve.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Szeretném, ha a Blue Colibri startupból világcéggé válna. Még hosszú az út addig, de ott van a bakancslistán.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Több személy is inspirált az életem során, nem tudnék egy valakit kiemelni. Olyan emberekkel szeretem körülvenni magam, akik mindennap úgy kelnek fel, hogy szeretnék a legtöbbet kihozni magukból és teljes erőbedobással próbálják elérni a céljaikat, akik nem csak ötletelnek, hanem meg is valósítják azokat.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

Fejlődési lehetőséget mindenképp külföldön. A magyar piacnak megvannak a korlátai, mi a kezdetektől nemzetközi szinten gondolkozunk.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

Egyelőre a Blue Colibrivel is még csak az elején tartunk, nem gondolkozom új vállalkozáson, de természetesen, ha jön egy új lehetőség, kész vagyok élni vele.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

Nagyon sok konferencián, versenyen, networking eseményen veszek részt. Néha úgy is érzem, hogy túl sok ilyen rendezvény van, de hiszek a személyes kapcsolatok, a networking erejében, nem lehet tudni, hogy mikor jön egy vissza nem térő lehetőség.

Mire sajnálja az idejét?

Felesleges várakozásra. Sokkal jobban szeretem a digitális megoldásokat, nem szeretek feleslegesen órákat várni olyan dolgokra, amiket egy perc alatt el tudnék intézni, csak egyedül nem tudom megtenni (például: önkormányzat, posta stb.)

Mire nem sajnálja a pénzt?

Nem szeretek otthon ülni, vagy lemaradni lehetőségekről, inkább megbánok dolgokat, minthogy sajnáljam a pénzt rájuk. Szenvedélyem az utazás, szeretnék minél több élményt gyűjteni, ezekre szívesen költök.

Mivel lehet felbosszantani?

A lassúsággal. Szeretek pörögni és előre menni. Ha valaki túl sokat gondolkozik, túlzottan körülményes, azzal az őrületbe tud kergetni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

Jelenleg is egy hallgatói közösségeket összefogó ernyőszervezetben tevékenykedem (Youth Business Group), ahol képzéseket és karrierfelkészítést biztosítunk diákoknak. Fontos számomra a jövő tehetségeinek képzése, hogy segíthessek abban, hogy a fiatal egyetemisták megtalálják a saját útjukat, karriertudatosak legyenek, és olyan munkát végezhessenek, amit szeretnek.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

Utazás, társasjáték minden mennyiségben – és találkozás a barátokkal.

(Fotók: Blue Colibri)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS