Fulai Viktória: Semmi sincs kőbe vésve, folyamatosan fejlesztünk

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 22., 10:15

A magyar piacnak megvannak a korlátai, mi a kezdetektől nemzetközi szinten gondolkozunk – mondja az Üzletemnek Fulai Viktória. A Blue Colibri HR Tech startup alapító ügyvezetője nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy a startup cégből a világon ismert brand legyen.

Március 6-án adták át a BVK 8. és 9. Be Smart versenyének Női startupper különdíjait, a Blue Colibri HR Tech startup is átvette az elismerést Budapesten a Bálna Rendezvényközpontban. Fulai Viktória rövid prezentációban mutatta be, hogy mit tud a vállalkozásuk. A Blue Colibri egy modern belső kommunikációs és elköteleződést segítő mobil platform, amely elősegíti a vállalatoknak, hogy elkötelezettebbé tegyék a munkavállalóikat. Viktória korábban is HR területen tevékenykedett, HR tanácsadóként dolgozott, legfőképp employer branding projektek vezetésével foglalkozott. Olyan stratégiák kialakításában segítette az ügyfeleket,  amelyek célja, hogy bevonzzák, megtartsák és motiválják munkavállalóikat. Most ennél többet is megtudhatunk Viktóriáról az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Egyértelműen a Blue Colibri megalapítását. Tavaly év elején még csak ötletként, pár post-it formájában létezett a platform, egy év alatt viszont sikerült életre keltenünk. Az elmúlt években tanácsadóként szinte minden ügyfelemnél előjött a belső kommunikáció problémaként. Akkor még csak félmegoldásokat tudtam javasolni, de most már úgy érzem, hogy tényleg tudok segíteni a vállalatoknak, hogy hatékonyan elérjék és elkötelezzék a munkavállalóikat. 

Milyen távra tervez?

Annyira dinamikusan változik a világ, hogy nehéz hosszú távra tervezni. Egy évvel ezelőtt még teljesen más terveim voltak. Néha egyetlen beszélgetés, találkozó el tud indítani egy gondolatot, amiből aztán vállalkozások születnek. Egyelőre mi is új lehetőségek után kutatunk, folyamatosan fejlesztünk, nincs semmi sem kőbe vésve.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Szeretném, ha a Blue Colibri startupból világcéggé válna. Még hosszú az út addig, de ott van a bakancslistán.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Több személy is inspirált az életem során, nem tudnék egy valakit kiemelni. Olyan emberekkel szeretem körülvenni magam, akik mindennap úgy kelnek fel, hogy szeretnék a legtöbbet kihozni magukból és teljes erőbedobással próbálják elérni a céljaikat, akik nem csak ötletelnek, hanem meg is valósítják azokat.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

Fejlődési lehetőséget mindenképp külföldön. A magyar piacnak megvannak a korlátai, mi a kezdetektől nemzetközi szinten gondolkozunk.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

Egyelőre a Blue Colibrivel is még csak az elején tartunk, nem gondolkozom új vállalkozáson, de természetesen, ha jön egy új lehetőség, kész vagyok élni vele.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

Nagyon sok konferencián, versenyen, networking eseményen veszek részt. Néha úgy is érzem, hogy túl sok ilyen rendezvény van, de hiszek a személyes kapcsolatok, a networking erejében, nem lehet tudni, hogy mikor jön egy vissza nem térő lehetőség.

Mire sajnálja az idejét?

Felesleges várakozásra. Sokkal jobban szeretem a digitális megoldásokat, nem szeretek feleslegesen órákat várni olyan dolgokra, amiket egy perc alatt el tudnék intézni, csak egyedül nem tudom megtenni (például: önkormányzat, posta stb.)

Mire nem sajnálja a pénzt?

Nem szeretek otthon ülni, vagy lemaradni lehetőségekről, inkább megbánok dolgokat, minthogy sajnáljam a pénzt rájuk. Szenvedélyem az utazás, szeretnék minél több élményt gyűjteni, ezekre szívesen költök.

Mivel lehet felbosszantani?

A lassúsággal. Szeretek pörögni és előre menni. Ha valaki túl sokat gondolkozik, túlzottan körülményes, azzal az őrületbe tud kergetni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

Jelenleg is egy hallgatói közösségeket összefogó ernyőszervezetben tevékenykedem (Youth Business Group), ahol képzéseket és karrierfelkészítést biztosítunk diákoknak. Fontos számomra a jövő tehetségeinek képzése, hogy segíthessek abban, hogy a fiatal egyetemisták megtalálják a saját útjukat, karriertudatosak legyenek, és olyan munkát végezhessenek, amit szeretnek.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

Utazás, társasjáték minden mennyiségben – és találkozás a barátokkal.

(Fotók: Blue Colibri)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 19:18:00
Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS