Fehér Zsuzsa: Örömmel teszek a generációk közötti híd építéséért

Fehér Zsuzsa: Örömmel teszek a generációk közötti híd építéséért
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 18., 09:02

Közhelyesen hangzik, de az Élet folyamatosan hozza a legnagyobb tanításokat – mondta az Üzletemnek Fehér Zsuzsa Business coach PCC.

Fehér Zsuzsa megtanulta, hogy minden helyzetben elérhetjük céljainkat, ugyanakkor a legjobbnak vélt döntésünk is megbuktathat bennünket. Zsuzsa hiszi, ha ezt a bukást a tanulás lehetőségeként használjuk, akkor később, hasonló kockázatvállalás esetén, nyerni is képesek vagyunk. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 372. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Valójában azt hiszem, hogy sok csúcs volt/van, a karrierutam során, amit én annak tartok, de mindig a felvezető út, az igazán izgalmas számomra. Az első számú „csúcs” talán az első vállalkozásom felépítése és üzemeltetése volt. Most azt mondanám igazi eredménynek, amikor egy vezetőt támogathatok abban, hogy magát, a működését és csapatát egy új szintre tudja emelni.

Illetve, ha egy családi vállalkozást átsegíthetek a generációváltáson úgy, hogy az emberi, érzelmi oldala, az új vezető felkészültsége, tökéletes alapot képez a ráépülő egyéb operatív feladatoknak.

Milyen távra tervez?

– Vannak hosszú távú terveim, amelyek meghatározzák az irányt, amerre tartani szeretnék. De jellemzően rövid távra tervezek, meghagyom magamnak a változtatás lehetőségét, a jelenre és belső érzéseimre figyelve választom meg a kitűzött irány felé, a következő lépést.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A TED színpadára állni és elmondani az én sztorimat. Hiszem, hogy az ott elmondott történetek nagy hatással lehetnek életekre. Az elbeszélések hasonlóvá tehetik az embereket ahhoz, akiről szólnak és azt érezhetik, hogy nincsenek egyedül.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Közhelyesen hangzik, de az Élet folyamatosan hozza a legnagyobb tanításokat. Nem félek segítséget kérni, hogy megfejtsem, mit üzen nekem az adott helyzet. Azt mondják, a jó kertész mindig ott van a kertedben, csak vedd észre. Mindig megtalálom azt, aki a legjobban tud nekem segíteni. Így elmondhatom, hogy több tanítóm volt és azt hiszem lesz is, annak érdekében, hogy lehető legtöbbet hozzam ki magamból.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Önállóan dolgozom, most nincsenek kollégáim. Az ügyfeleimnél el tudom érni, hogy higgyenek magukban, segítem őket abban, hogy megtapasztalják saját erejüket. Az önmagukkal való találkozás, hatalmas motiváló erővel bír.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Több szakmában is kipróbáltam már magam, mindegyik élményt és rengeteg tapasztalatot adott. Mindig is érdekelt a pszichológia, nem biztos, hogy nem fogok még tanulni annak érdekében, hogy azt kipróbáljam. De az is lehet, hogy hajóskapitány leszek a Karib-tengeren.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Lehetőség szerint személyesen. Hiszem, hogy a személyes találkozások által, nagyobb eséllyel történnek valódi kapcsolódások.

Mire sajnálja az idejét?

– Várakozásra és a közúti forgalomban töltött időre. A sok alvásra is, mert annyi csoda és értékes tudás van a világban, amit magamba szeretnék szívni és integrálni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Összességében, türelmes ember vagyok (most már...). A kitartó ellenállás fel tud bosszantani, amivel az ember megakadályozza önmagát a haladásban, jól létének megélésében. Ez természetesen, magamra is vonatkozik. Illetve, ha nem megfelelő a kommunikáció és információáramlás.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hat nemzedék él most együtt Magyarországon és óriási a szakadék a generációk között. Örömmel teszek a generációk közötti híd építéséért: a Közösen a Gyermekekért Alapítvány egyik alapítója vagyok. Érdekelnek a Z generáció gondolatai is, akikkel csoportosan beszélgetek, és minden évben van felsőoktatásban tanuló pro-bono ügyfelem, akit segítek abban, hogy mielőbb saját útjára leljen. A Generációkról generációknak című interjúsorozattal lehetőséget teremtek a generációváltás folyamatát segítő tapasztalatok átadásában. (A sorozat megtekinthető a YouTube csatornámon.) Tudom, annak idején nekem is nagyon jó lett volna, ha valaki megosztja velem tapasztalatait, vagy megvilágítja azt az oldalamat, kompetenciáimat, amit nem vettem észre, mert a környezet, amiben éltem, nem engedte, vagy nem tudta láttatni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra, könyvekre, önfejlesztésre, tudásátadásra és utazásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sport, festés, vitorlázás – és a kozmetikusom.

(Fotók: Marczali Gábor)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.