Fehér Zsuzsa: Örömmel teszek a generációk közötti híd építéséért

Fehér Zsuzsa: Örömmel teszek a generációk közötti híd építéséért
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 18., 09:02

Közhelyesen hangzik, de az Élet folyamatosan hozza a legnagyobb tanításokat – mondta az Üzletemnek Fehér Zsuzsa Business coach PCC.

Fehér Zsuzsa megtanulta, hogy minden helyzetben elérhetjük céljainkat, ugyanakkor a legjobbnak vélt döntésünk is megbuktathat bennünket. Zsuzsa hiszi, ha ezt a bukást a tanulás lehetőségeként használjuk, akkor később, hasonló kockázatvállalás esetén, nyerni is képesek vagyunk. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 372. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Valójában azt hiszem, hogy sok csúcs volt/van, a karrierutam során, amit én annak tartok, de mindig a felvezető út, az igazán izgalmas számomra. Az első számú „csúcs” talán az első vállalkozásom felépítése és üzemeltetése volt. Most azt mondanám igazi eredménynek, amikor egy vezetőt támogathatok abban, hogy magát, a működését és csapatát egy új szintre tudja emelni.

Illetve, ha egy családi vállalkozást átsegíthetek a generációváltáson úgy, hogy az emberi, érzelmi oldala, az új vezető felkészültsége, tökéletes alapot képez a ráépülő egyéb operatív feladatoknak.

Milyen távra tervez?

– Vannak hosszú távú terveim, amelyek meghatározzák az irányt, amerre tartani szeretnék. De jellemzően rövid távra tervezek, meghagyom magamnak a változtatás lehetőségét, a jelenre és belső érzéseimre figyelve választom meg a kitűzött irány felé, a következő lépést.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A TED színpadára állni és elmondani az én sztorimat. Hiszem, hogy az ott elmondott történetek nagy hatással lehetnek életekre. Az elbeszélések hasonlóvá tehetik az embereket ahhoz, akiről szólnak és azt érezhetik, hogy nincsenek egyedül.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Közhelyesen hangzik, de az Élet folyamatosan hozza a legnagyobb tanításokat. Nem félek segítséget kérni, hogy megfejtsem, mit üzen nekem az adott helyzet. Azt mondják, a jó kertész mindig ott van a kertedben, csak vedd észre. Mindig megtalálom azt, aki a legjobban tud nekem segíteni. Így elmondhatom, hogy több tanítóm volt és azt hiszem lesz is, annak érdekében, hogy lehető legtöbbet hozzam ki magamból.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Önállóan dolgozom, most nincsenek kollégáim. Az ügyfeleimnél el tudom érni, hogy higgyenek magukban, segítem őket abban, hogy megtapasztalják saját erejüket. Az önmagukkal való találkozás, hatalmas motiváló erővel bír.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Több szakmában is kipróbáltam már magam, mindegyik élményt és rengeteg tapasztalatot adott. Mindig is érdekelt a pszichológia, nem biztos, hogy nem fogok még tanulni annak érdekében, hogy azt kipróbáljam. De az is lehet, hogy hajóskapitány leszek a Karib-tengeren.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Lehetőség szerint személyesen. Hiszem, hogy a személyes találkozások által, nagyobb eséllyel történnek valódi kapcsolódások.

Mire sajnálja az idejét?

– Várakozásra és a közúti forgalomban töltött időre. A sok alvásra is, mert annyi csoda és értékes tudás van a világban, amit magamba szeretnék szívni és integrálni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Összességében, türelmes ember vagyok (most már...). A kitartó ellenállás fel tud bosszantani, amivel az ember megakadályozza önmagát a haladásban, jól létének megélésében. Ez természetesen, magamra is vonatkozik. Illetve, ha nem megfelelő a kommunikáció és információáramlás.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hat nemzedék él most együtt Magyarországon és óriási a szakadék a generációk között. Örömmel teszek a generációk közötti híd építéséért: a Közösen a Gyermekekért Alapítvány egyik alapítója vagyok. Érdekelnek a Z generáció gondolatai is, akikkel csoportosan beszélgetek, és minden évben van felsőoktatásban tanuló pro-bono ügyfelem, akit segítek abban, hogy mielőbb saját útjára leljen. A Generációkról generációknak című interjúsorozattal lehetőséget teremtek a generációváltás folyamatát segítő tapasztalatok átadásában. (A sorozat megtekinthető a YouTube csatornámon.) Tudom, annak idején nekem is nagyon jó lett volna, ha valaki megosztja velem tapasztalatait, vagy megvilágítja azt az oldalamat, kompetenciáimat, amit nem vettem észre, mert a környezet, amiben éltem, nem engedte, vagy nem tudta láttatni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra, könyvekre, önfejlesztésre, tudásátadásra és utazásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sport, festés, vitorlázás – és a kozmetikusom.

(Fotók: Marczali Gábor)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-05-17 18:08:07
A Dining Guide ismét díjazta Magyarország legjobb éttermeit és séfjeit. Május 16-án este a Várkert Bazárban tudhattuk meg az idei TOP 10+2 étterem listáját. Íme.
2022-05-17 17:37:00
A civil állatvédő szervezetek támogatására 500 millió forint keretösszegű pályázat áll rendelkezésre működési költségre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra és férőhelybővítésre – tájékoztatott Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.

  Rovathírek: GUSTO

A Dining Guide ismét díjazta Magyarország legjobb éttermeit és séfjeit. Május 16-án este a Várkert Bazárban tudhattuk meg az idei TOP 10+2 étterem listáját. Íme.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS