Fábián Miklós: Egyre inkább foglalkoztatnak a stratégiai tervezés kérdései

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 03. 10., 10:00

Nem csak a jó emberektől lehet tanulni, a negatív példa legalább olyan hasznos tapasztalat, mint a pozitív. És ebből is láttam eleget a pályám során – mondta az Üzletemnek Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi vezetője.

Fábián Miklós kezdő anyagmozgató mérnökként (a mára hangzatosabb logisztika előfutára) még a nyolcvanas évek végén csöppent bele az informatikai kereskedelembe, ahol meg is ragadt a mai napig. Ez idő alatt csak nemzetközi vállalatoknál dolgozott, ami nagyban meghatározta munkakultúráját és üzleti szemléletét. Miklós azt mondja: a mai pályakezdők már más szemmel látják ezt a kérdést, de 1990-ben egy amerikai vállalkozásnál dolgozni science fiction-nek tűnt. Ha arra is kíváncsi, hogy Miklós miként építi üzleti kapcsolatait, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 267. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Közel húsz év alatt hárman hagyták el önszántukból a csapatunkat, és a létszám fele jóval több mint tíz éve csapattag. Szerintem ez az összetartás a sikereink egyik fő forrása.

Milyen távra tervez?

– A hozzánk hasonló multinacionális vállalatoknál a tervezés jóval magasabb szinten történik. A mi feladatunk a rövidtávú megvalósítás, sokszor csak hónapokra látunk előre. Persze vannak önálló céljaim mind a munkában, mind a magánéletben, de manapság ezek a forgatókönyvek is gyakran újraíródnak. Fontos az alkalmazkodó képesség, hogy időben reagáljunk, és tudjunk változtatni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs különösebb hiányérzetem ezen a téren. Van néhány olyan szakmai célkitűzés, amiben még váratnak az eredmények, de ez része a folyamatos, hétköznapi munkának.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Több mint 30 év munkatapasztalat rengeteg lehetőséget ad a tanulásra, nem tudnám megmondani ki gyakorolta a legnagyobb hatást a fejlődésemre. De nem csak a jó emberektől lehet tanulni, a negatív példa legalább olyan hasznos tapasztalat, mint a pozitív. És ebből is láttam eleget a pályám során.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Törekszem arra, hogy érezzék a felelősségüket és az önálló munka, valamint a döntések súlyát. Ez a fajta tisztelet és megbecsülés az egyik alapköve, hogy az egyének a közösség hasznos tagjának érezzék magukat.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nem feltétlenül a szakma, inkább a munkakör megválasztása lehet érdekes. Talán a korom miatt is egyre inkább a folyamatok megértése és a stratégiai tervezés kérdései foglalkoztatnak. A frontvonalat meghagynám a fiataloknak.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ma már leginkább a kialakult kapcsolatokat ápolom, mint említettem: a vadászat a fiatalabb generáció feladata. Persze bármikor beszállok egy új lehetőség kibontakoztatásába.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem tudom, nem igazán csinálok olyan dolgokat, amiket utólag megbánok. A rengeteg hasznos teendő sem fér bele 24 órába, a haszontalanokat könnyű elhagyni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki azért hibázik, mert nem figyel oda, vagy nem tanul a korábbi tapasztalatokból. Vagy az olyan emberekkel, akik nem látnak maguk körül, csak a saját elképzeléseik világában élnek.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Néhány éve a lányom szociálisan hátrányos gyerekekkel foglalkozott. Nagyon nyomasztó volt azt látni, hogy egy gyerek már akkor esélytelen a boldogulásra, amikor még ezt nem is tudja. Rajtuk szívesen segítenék, ha egyszer úgy hozza a sors.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A minőségre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szerencsésnek tartom magam, hogy sok olyan hobbim lehet, ami kimozdít a hétköznapok rutinjából. Gyerekkori szerelem a tenisz, a mai napig véresen komolyan veszek minden partit, ez heti rendszeres kezelésnek számít. Amikor pedig nekivágok egy több napos motoros túrának valahol a hegyek között, az felér egy alapos agymosással.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS