Dr. Ludvig László: Minden sikert csúcspontnak éltem meg

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 01. 28., 10:00

Soha nem a pozíciót, hanem a kihívásokat kerestem – mondta az Üzletemnek dr. Ludvig László, a Siemens Mobility Kft. ügyvezető igazgatója.

Dr. Ludvig László mindig az iparban kívánt dolgozni, így aztán tökéletesen elégedett a jelenlegi munkájával is. Azt vallja, hogy nem szégyen kérdezni, mert mindig nyitottnak kell maradni. Ha arra is kíváncsi, hogy László mivel motiválja a kollégáit, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 254. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Sosem törekedtem „karrierre” – minden pozícióban igyekeztem magamból és csapatomból a maximumot kihozni. Minden egyes sikert csúcspontnak éltem meg, legyen az egy jelentős szerződés elnyerése, egy komplex projekt átadása vagy akár egy sikeres marketingrendezvény lebonyolítása.

Milyen távra tervez?

– Szerintem egy vezető feladata a hosszútávú célok kijelölése és ennek megfelelően a vállalat operatív, rövidtávú feladatainak kitűzése, levezénylése. Ahogy Werner von Siemens mondta: „A pillanatnyi eredményért nem áldozom fel a jövőt”.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Úgy gondolom, jó helyen vagyok, mindig is az ipar területén akartam dolgozni. Egyébiránt pedig soha nem a pozíciót, hanem a kihívásokat kerestem.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsés vagyok, szinte minden vezetőmtől tanultam valamit. Azt vallom, kérdezni nem szégyen, az embernek egész életében nyitottnak kell maradnia.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A megfelelő motivációs eszközök alkalmazása egy vezető számára talán a legfontosabb kérdés. A motiváció legyen személyre szabott, hiszen sokszor egy dicséret, máskor egy kihívást jelentő feladat vagy a megfelelő anyagi elismerés az optimális.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szakmai karrierem során már több területen kipróbálhattam magam, így a közlekedés mellett foglalkozhattam a gyártóiparral, építőiparral és az energetikával is. A munka mellett sok minden más is érdekel, ezekre szabadidőmben igyekszem sort keríteni, legyen az a művészet, a történelem vagy akár a sport.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Azt gondolom, a sikeres üzlet hozza a barátságot és nem fordítva. Ezért a legfontosabbnak a korrekt magatartást, a szerződések eredményes végrehajtását tartom. Sajnos a jelenlegi pandémiás időszakban a személyes kapcsolatépítésre kevesebb lehetőség nyílik, de nosztalgiával emlékezem pár évvel ezelőtti nagyszabású vevőrendezvényeinkre.

Mire sajnálja az idejét?

– Az öncélú tevékenységekre, a felesleges adminisztratív lépésekre, melyek csökkentik a munkánk hatékonyságát.

Mivel lehet felbosszantani?

– Minden helyzetben igyekszem higgadtan reagálni és döntéseimet racionálisan, a tényekre alapozva, az érintettek személyes motivációit megértve meghozni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen és rendszeresen áldozok hátrányos helyzetű gyerekek támogatására, tehetséggondozásra. Közel áll hozzám a felsőfokú oktatási intézményekkel való együttműködés is, az elmúlt években különösképpen a BME-hez kötődően vállaltam feladatokat. Számos szakmai szervezetben is aktívan részt veszek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A munkám során a dolgozók képzésére, továbbfejlesztésére. A magánéletemben elsőként gyermekeim nevelését, oktatását említeném.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utóbbi időben főleg családom körében, természetet járva kapcsolódtam ki. Kedvelem a változatosságot, bízom benne, hogy hamarosan ismét részt vehetünk nyilvános rendezvényeken, utazhatunk külföldre és elhárulnak az akadályok a barátokkal, ismerősökkel szervezett közös programok elől is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-23 14:45:29
Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.
2024-05-23 14:10:00
A Siemens Energy budapesti telephelyén átadtak egy új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot, nyitásra kész a duális képzési központ és a HIPA által kezelt Gyármentő Program keretében megvalósított 1,5 MW teljesítményű napelempark is üzembe lép.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS