Cziráki Mónika: Megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre

2019. 04. 04., 10:15

A vállalkozásba fektetett idő és munka is befektetés, ami hosszútávon igen magas megtérülést hozhat – mondja az Üzletemnek Cziráki Mónika. A pénzügyi tanácsadó nem egy ötletbe vagy cégbe fekteti az energiáját, hanem mindig az emberbe.

Cziráki Mónika egy nagy biztosítónál kezdett, de nem bírta a korlátokat. Váltott. Mint mondja, a 2017-ben indított blogjával a semmiből jött, ám mára a legnépszerűbb pénzügyi blogok között tartják számon. Biztos benne, hogy bizalmi kapcsolatok nélkül nem érdemes dolgozni. Reméljük, sok tanácsot kap, aki elolvassa az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának legújabb interjúját.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Jelenleg a csúcs ez a pont, ahol most vagyok, de van még feljebb. Ugyanis 9 éve szakmát váltottam. 20 évnyi kereskedői lét után, gazdasági végzettségeimre alapozva léptem be a pénzügyi tanácsadók világába. Ahogy sokan közülünk, én is egy nagy biztosítónál kezdtem. De nem bírtam a korlátokat, a fentről jövő értelmetlen nyomást és azt, hogy csak látszólag vagyunk vállalkozók, gyakorlatilag megmondják, mit tegyünk. Nem értettem egyet az elvárásokkal és az ügyfelek kezelésével. A nyomulós ügynök szerepe helyett mást és többet akartam. Így lettem alkusz egy fantasztikus cégnél.  Az UFS teret ad önmagam megvalósításához, mégis támogató. A blogomat, az Etikuspénzügyek.hu-t, 2017. januárjában indítottam el. Gyakorlatilag a semmiből jöttem, és mára ott vagyok a legnépszerűbb pénzügyi blogok között. Megalakításával az volt a célom, hogy megmutassam az ügyfeleknek és a tanácsadóknak is, hogy van korrekt út, lehet etikusan és jól csinálni. Hiszen a pénzügyi tanácsadói szakma presztízse és bizalmi indexe jelenleg a nullához közelít alulról. Ezen akarok változtatni, mert egyre inkább szükség van ránk.

Azt vallom, hogy nekem pénzügyi tanácsadóként nem az a dolgom, hogy megtegyem, amit Ön, mint ügyfél mond, és nem is az, hogy megmondjam, mit tegyen. A lehetőségeit kell megmutatnom, és javaslatokat tennem a megoldásra. Meg kell adnom minden információt a döntéséhez, és megmutatnom a döntéseinek a várható következményeit. De dönteni mindig Önnek kell! Azt tapasztalom, hogy helyes az út, amin járok. Rengeteg olvasóm van, és ami fontos, nem csak a potenciális ügyfélkörből, hanem a tanácsadók köréből is. Gyakran kapok köszönő levelet vagy hívást azért, amit csinálok. Mert úgy érzik, hogy írásaim megmutatják, mi rejlik az apró betűkben, szempontokat és elemzéseket kapnak a pénzügyi döntéseikhez, és segítenek fejleszteni a pénzügyi tudatosságukat.

Milyen távra tervez?

– Természetesen hosszú távra. Ahogy a pénzügyeidet is csak akkor tudod jól menedzselni, ha kitűzted a céljaidat, és megcsináltad a pénzügyi tervezést, úgy az életünk többi területére is ez igaz. Alapvetően ösztönös ember vagyok, gyors helyzetfelismerő és problémamegoldó képességgel, így sosem okozott gondot egy-egy váratlan szituáció. De nekem is meg kellett értenem, hogy fele annyira sem leszek eredményes, ha nincs kijelölve az út, amin menni akarok. Még rengeteg célom van, amelyek megvalósításra várnak. Majdnem 50 évesen találtam meg azt a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Így van még tennivalóm bőven…

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Aki ismer, tudja rólam, hogy nálam nagyobb a jelentősége ennek, mint sokaknál. A halállal az ember átértékeli az életet is. Hiszem, hogy még fontos feladatom van. Nagyrészt a saját hibáimból tanultam. Ezért a szakmai bakancslistám még több olyan tennivalót tartalmaz, ami segít másoknak is.

Segít a tanácsadóknak, hogy olyan ismeretekkel rendelkezzenek, amelyek szakmailag megalapozottá teszik a tanácsaikat. Segít a szakmának, hogy az egyre inkább korrekt és felkészült tanácsadókon keresztül javuljon a megítélésünk, és ott legyünk a családok és vállalkozások mellett, mint a könyvelő vagy az ügyvéd. Segít az embereknek megérteni, hogy igenis időt kell szánniuk a saját pénzügyeikre. Segít elsajátítani azokat az ismereteket és azt a hozzáállást, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a jó pénzügyi döntések meghozatalához. Néha úgy érzem, elértem az egyéni korlátaimat, ezért kell egy csapat is. Most kezdem keresni azokat a tanácsadókat, akik azonosulni tudnak ezzel, és szívesen dolgoznának velem. Célom, hogy az Etikuspénzügyek.hu munkatársai az ország bármely pontján elérhetők legyenek.

A celebek világát éljük. Ezért, hogy mindezt meg tudjam valósítani, jó értelemben véve, szakmai celebbé kell válnom. Ez kezdődött el azzal, hogy egyre többször felkérnek interjúkra, meghívnak sajtóeseményekre, mint újságírót, vagy a médiába (például az ATV híradóba), mint szakértőt, sőt, idéznek az írásaimból tanulmányokban. De még nem vagyok a célnál…

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Ha azt kérdezi, ki segített eddig legtöbbet abban, hogy kihozzam magamból a legjobbat, akkor elsősorban a gyermekeim. Önálló gondolkodású, határozott, értékes emberekké neveltem őket, és ennek bizony megvan az ára is. Megmondják, amit gondolnak. Mivel külső szemszögből látnak, többnyire megfontolandó érvekkel terelnek a változás útjára. Rajtuk kívül még két embert emelnék ki. A biztosítónál, ahol kezdtem, volt egy coach mellettünk, vezetők mellett. A kapcsolat azóta sem szakadt meg köztünk, és sokat segít nekem krízis helyzetekben. A másik ilyen ember a jelenlegi mentorom az UFS-nél, Farkas János, aki népszerű motivációs tréner. Ismeri a gyengeségeimet, az erősségeimet, és a belső mozgató rugóimat, így a legjobbat hozza ki belőlem.

Ha azt kérdezi, miből tanultam a legtöbbet, akkor a válaszom az, hogy a hibáimból és a halálomból. Amikor az embert kiüti az élet, és kap egy újabb esélyt, akkor átértékeli a világot. Megváltoznak a prioritások. Többé nem halogat. Tudja, mi mennyit ér, ki fontos és ki nem. Ha pedig mások hibáztatása helyett megvizsgálom, nekem mit kéne másképp tennem, az mindig előre visz. Ha azt kérdezi, kiknek köszönhetem a legnagyobb fejlődést, akkor az igazság az, hogy azoknak, akik a leginkább bántottak. Mindig is önfejlesztő típus voltam. Az állandó tanulás a lételemem. Amikor úgy érzi, padlóra küldték, két dolgot tehet. Ott marad és szenved, ami egyenes út a sikertelen és boldogtalan élethez. A másik lehetősége, hogy feláll és még erősebb, még jobb, még sikeresebb és még boldogabb lesz, felhasználva mindazt, ami történt. Én ezt teszem, és utólag hálás vagyok nekik a leckékért.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Egyelőre nem tervezek külföldre. De persze az Élet nagy varázsló. Jelenleg is van már több külföldi ügyfelem. Kézről kézre adnak. Ezért nem ijedek meg, ha új lehetőség adódik e téren. Azonban sok még a munka itthon is a pénzügyi tudatosság terén. Mivel a hivatásomnak csak egy része a konkrét pénzügyi tanácsadás, a vezetői és értékesítési munka, a másik fele a pénzügyi kultúra fejlesztése, ezt elsősorban még Magyarországon tervezem megvalósítani. Olyasmit kezdtem el 2 éve, amit akkor még senki sem csinált. Erősödnek ezek a hangok az enyémmel együtt. De bőven van még tennivaló. Ez pedig magával hozza az ugrásszerű fejlődés lehetőségét is.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Teljesen új vállalkozáson nem gondolkodom, a jelenlegi továbbfejlesztésén igen. Több célom is van, amelyek mind-mind egy újabb kapcsolódó területei a meglevő vállalkozásom bővítésének. A befektetés szó értelme és gyakorlati használata a magyar nyelvben igen széleskörű. Klasszikus értelemben véve mindig pénzösszeg befektetéséről beszélünk, melyre hozamot várunk el. Azt gondolom azonban, hogy a vállalkozásba fektetett idő és munka is befektetés, ami hosszútávon igen magas megtérülést hozhat. Ennek alapeleme számomra a könyvek, képzések, konferenciák és tréningek ára. Hiszen saját magamba fektetem be, a saját fejlődésembe. Ez pedig közelebb visz a céljaimhoz, egyben a pénzügyi céljaimhoz is.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Az emberben hiszek és a bizalomra épülő kapcsolatokban. Ez az alapelvem az üzleti kapcsolataimban is. Számomra sosem volt elsődleges mérce, hogy ki mennyire gazdag. Sem az üzleti, sem a magán kapcsolataimban. Amikor egy új embert ismerek meg, olyan vagyok, mint egy jó befektető. Nem az ötletbe vagy a cégbe teszem az energiát, hanem az emberbe. Azt nézem, benne milyen lehetőségek vannak. Lefordítva, igaz ez az üzleti együttműködéseimre, a munkatársakra, az ügyfelekre, és a magánéleti kapcsolataimra is. Fontos elvem, hogy azzal dolgozom, aki velem akar dolgozni és akiben én is látom a lehetőséget. Tisztában vagyok a hibáimmal és az értékeimmel. Nem győzködök senkit arról, milyen jól jár velem. Ezért üzleti kapcsolataim stabilak. Ha megnézi az Etikuspénzügyek.hu oldalon található véleményeket, láthatja, hogy ragaszkodnak hozzám azok, akikkel együtt dolgozom, mert olyan többletértéket kapnak, ami nincs benne a munkaköri leírásomban. Ez az elsődleges szempont a kapcsolati hálóm fejlesztése során is. Hasonló értékrenddel és attitűddel rendelkező embereket keresek.

Mire sajnálja az idejét?        

– Arra, ha olyan embereknek próbálok segíteni, akik semmit sem tesznek azért, hogy változzanak, és jobbá váljanak ők maguk vagy a helyzetük. Sajnos a végletekig segítőkész vagyok, és ez néha hiba. Senkit nem tolhatok fel a létrán, aki nem akar maga is felmenni. Viszont tőlem gyakran kap mégis egy harmadik esélyt is. Többnyire végül kiderül, hogy felesleges volt, és csak az időmet pazaroltam. Ezt utólag mindig sajnálom. Ahogy a felesleges vitákkal töltött időt is. Régebben próbáltam győzködni ilyenkor az illetőt. Mára már sokat fejlődtem ebben. Megpróbálom másképp, de ha nem megy, elengedem. Akkor nem az én emberem, nem az én ügyfelem, nem az én együttműködő partnerem, nem az én munkatársam.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A tanulásra és a gyermekeim fejlődésére. A folyamatos tanulásban és fejlődésben hiszek. Azt gondolom, ez az egyetlen útja a sikernek és a boldog, kiegyensúlyozott életnek. Ezt tanítom a gyermekeimnek és az ügyfeleimnek is. Ez az, amire lehetőségeimhez képest mindig megteremtem a szükséges időt és pénzt. Valójában a pénz csak egy eszköz. Ezt fontos megérteni. Eszköz a céljaink eléréséhez, az álmaink megvalósításához. Ezért, ha ezekkel összhangban van a kiadás és közelebb visz, akkor sosem sajnálom.

Mivel lehet felbosszantani?

– Két ilyen van. Magam is gyakran önfejű vagyok, de az esztelen konokság és kompromisszum-képtelenség nagyon fel tud bosszantani. Például amikor valaki hisztizik, hibáztat és ellenséges ahelyett, hogy nyitott lenne a konfliktus megoldására vagy a változásra. A másik a hazugság, pontosabban amikor (ezt nem tudom másképp mondani) hülyének néznek. A kapcsolataim bizalmi kapcsolatok. Sem a magánéletben, sem a pénzügyekben, sem az üzletben nem tudok másképp jól működni. Ennek pedig alapvető feltétele az őszinteség is.  Hogyan adjak javaslatot a pénzügyi problémája megoldására, ha hazudozik, és nem ismerem a tényeket, meg a tényleges helyzetét? Hogyan működjünk együtt egy közös célért, ha elhallgat fontos dolgokat, vagy megmásítja az eseményeket és az adatokat?

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Most is több önkéntes vállalásom van. Már maga a blog is ilyen. Hiszen az elemző, összehasonlító és valós információt adó cikkek megírása igen időigényes hobbim, ami önmagában nem hoz mérhető bevételt még, viszont sokat segít a megértésben ügyfélnek is, tanácsadónak is. Nagyon sok pénzügyekkel kapcsolatos kérdés érkezik e-mailben, Messengeren és telefonon, amelyeket igyekszem legjobb tudásom szerint megválaszolni, hogy segítséget és információt adjak egy-egy döntéshez.

Ezenkívül ötletgazdája és megalkotója vagyok az első televíziós pénzügyi vetélkedőnek, a PénzÜgyeseknek, amit 2017 és 2018 őszén Ön is láthatott az RTL Klubon 8 héten át. Középiskolásoknak hirdetjük meg, de tervezzük az általános iskolák bevonását is. Ez utóbbi egyelőre csak pénzkérdés. Mivel viszonylag új a műsor, nehezen találunk szponzorokat, márpedig a műsor kizárólag szponzori támogatással jön létre. Remélem, e cikk is segít nekünk ebben. Segít olyan cégeket találni, amelyek szívesen invesztálnak a lassan munkaerőpiacra lépő fiatal generáció vásárló erejét megalapozó pénzügyi tudásba. Emellett a pénzügyi tudatossággal kapcsolatban osztályfőnöki órák keretében tartok előadásokat középiskolákban. Legutóbb például az ELTE Apáczai Gimnáziumban és a Veres Péter Gimnáziumban is. Mindig nagy öröm számomra, amikor egy pedagógus felkér erre.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A lányom, a természet és a zene, valamint a kreatív tevékenységek. A fiam már önálló, de a lányom még csak idén lesz 18 éves. Fantasztikus beszélgetések és igazi csajos napok, közös programok gazdagítják az életünket. Ilyenkor kikapcsolja az agyam a munkát. Amikor nagyon szükségem van a feltöltődésre, keresek (akár a napi munka közben is egy fél órára) valami vízpartot vagy hegyoldalt, és kiülök. A telefont ilyenkor repülőmódba állítom. Zenét hallgatok és élvezem a gyönyörű látvány nyugalmát, fotózok, sétálok. Ez az „én időm”. Azután mehet tovább a napi őrület és pörgés…

Gyakorlatias és kreatív vagyok. Korábban ez a bútoraink megtervezését és elkészítését, a lakás és az üzletek átalakítását jelentette. Mostanában azonban, mivel saját magam vagyok a marketingesem is, inkább az online oldalaim, a tudásanyagok, a képek és videók elkészítésében élem ki alkotói vágyaimat. Így válik a munkám egyben a hobbimmá.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS