Csuhaj Katalin: Hiszek a cégünkben és a jövőképében

Csuhaj Katalin: Hiszek a cégünkben és a jövőképében
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 15., 14:17

Családias méretű cégünk lehetővé teszi, hogy folyamatos kommunikáció legyen a kollégák és a vezetők között, megismerjük az igényeiket, felmérjük a hangulatot – mondta az Üzletemnek Csuhaj Katalin, a Corning Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Csuhaj Katalin tíz évvel ezelőtt csatlakozott a Corning Hungary Kft.-hez, négy éve pedig már ügyvezető igazgatóként dolgozik. Mint mondja: női vezetőként ezt nagy elismerésnek tartja. A közeljövőben szeretne elmélyülni a digitális technológiák megismerésében, s a nem távoli jövőben egy üzem operációs vezetőjeként is el tudná képzelni magát. A sok munka után igyekszik elszakadni a laptop mellől, és jó nagyokat túrázni. Ha érdekli, hogy Katalin kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 366. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2017-ben neveztek ki a Corning Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának. Ez 10 évvel azután történt, hogy csatlakoztam a céghez. Fiatal női vezetőként ez számomra nagyon nagy elismerés.

Milyen távra tervez?

– Ha a jelenlegi munkáltatómmal kapcsolatban kérdez, mindenképpen hosszú távra. A Corning közel 170 éves cég, ami folyamatosan képes volt megújulni, mivel nagy hangsúlyt fektet az innovációra. Hiszek a cégben és a jövőképében, illetve a lehetőségekben, amit ez számomra és kollégáim számára jelent. Az üzleti tervezést tekintve van egy 2025-ös víziónk, hogy mit szeretnénk addig a Corning Hungary-val elérni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ez nagyon jó kérdés! Hiszek a folyamatos tanulásban, mindenképpen szeretnék elmélyedni a digitális technológiákban, hogyan lehet a legjobban alkalmazni azokat. Nemrég indítottunk egy belső képzési programot, minden munkavállalónknak lehetősége van a digitális transzformációról tanulni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert sok segítséget kaptam a kollégáimtól, több mentorom volt. Jelenlegi főnököm  is dolgozott abban a pozícióban, amiben most én, így tőle nagyon sokat tudtam tanulni, sok tapasztalatát megosztotta.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Erre nem tudok egyszerű választ adni, minden kollégát ismerni kell, hiszen mindenkinek más fontos, más motiválja az életben. A családias méretű cégünk lehetővé teszi, hogy folyamatos kommunikáció legyen a kollégák és a vezetők között, megismerjük az igényeiket, felmérjük a hangulatot. Egy családos munkatársat nem biztos, hogy a kollégákkal közös élmények motiválnak, hanem inkább a biztos munkahely, otthoni munkavégzési lehetőség – mi sok programot és rugalmasságot is biztosítunk.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Én nagyon szeretem a napi operáció pörgését. Talán kicsit közelebb kerülnék a termékfejlesztéshez és gyártáshoz, mondjuk, egy üzem operációs vezetője szívesen lennék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban szakmai konferenciákon, együttműködéseken keresztül. Mivel cégcsoporton belül nyújtunk szolgáltatást, nem foglalkozunk értékesítéssel. 

Mire sajnálja az idejét?

– Aggodalmaskodásra. Hiszek abban, hogy a problémák megértését követnie kell cselekedetnek. Venni kell a fáradtságot, hogy leássunk a probléma mélyére és megoldásokat találjunk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Feledékenységgel. Ha valaki nem emlékszik olyasmire, amit korábban megbeszéltünk.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A cégünkben több szuper csapatunk van, akik jótékonysági, környezetvédelmi és egészségmegőrző programokat szerveznek. Kifejezetten élveztem például szemetet szedni, de a következő menhelyi kutyasétáltatáshoz is csatlakozni fogok.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvekre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A kertészkedés vagy a kirándulás. Olyan programok, amelyek visszavisznek a laptop mellől a természetbe.

(Fotó: Corning Hungary)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS