Csuhaj Katalin: Hiszek a cégünkben és a jövőképében

Csuhaj Katalin: Hiszek a cégünkben és a jövőképében
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 15., 14:17

Családias méretű cégünk lehetővé teszi, hogy folyamatos kommunikáció legyen a kollégák és a vezetők között, megismerjük az igényeiket, felmérjük a hangulatot – mondta az Üzletemnek Csuhaj Katalin, a Corning Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Csuhaj Katalin tíz évvel ezelőtt csatlakozott a Corning Hungary Kft.-hez, négy éve pedig már ügyvezető igazgatóként dolgozik. Mint mondja: női vezetőként ezt nagy elismerésnek tartja. A közeljövőben szeretne elmélyülni a digitális technológiák megismerésében, s a nem távoli jövőben egy üzem operációs vezetőjeként is el tudná képzelni magát. A sok munka után igyekszik elszakadni a laptop mellől, és jó nagyokat túrázni. Ha érdekli, hogy Katalin kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 366. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2017-ben neveztek ki a Corning Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának. Ez 10 évvel azután történt, hogy csatlakoztam a céghez. Fiatal női vezetőként ez számomra nagyon nagy elismerés.

Milyen távra tervez?

– Ha a jelenlegi munkáltatómmal kapcsolatban kérdez, mindenképpen hosszú távra. A Corning közel 170 éves cég, ami folyamatosan képes volt megújulni, mivel nagy hangsúlyt fektet az innovációra. Hiszek a cégben és a jövőképében, illetve a lehetőségekben, amit ez számomra és kollégáim számára jelent. Az üzleti tervezést tekintve van egy 2025-ös víziónk, hogy mit szeretnénk addig a Corning Hungary-val elérni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ez nagyon jó kérdés! Hiszek a folyamatos tanulásban, mindenképpen szeretnék elmélyedni a digitális technológiákban, hogyan lehet a legjobban alkalmazni azokat. Nemrég indítottunk egy belső képzési programot, minden munkavállalónknak lehetősége van a digitális transzformációról tanulni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert sok segítséget kaptam a kollégáimtól, több mentorom volt. Jelenlegi főnököm  is dolgozott abban a pozícióban, amiben most én, így tőle nagyon sokat tudtam tanulni, sok tapasztalatát megosztotta.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Erre nem tudok egyszerű választ adni, minden kollégát ismerni kell, hiszen mindenkinek más fontos, más motiválja az életben. A családias méretű cégünk lehetővé teszi, hogy folyamatos kommunikáció legyen a kollégák és a vezetők között, megismerjük az igényeiket, felmérjük a hangulatot. Egy családos munkatársat nem biztos, hogy a kollégákkal közös élmények motiválnak, hanem inkább a biztos munkahely, otthoni munkavégzési lehetőség – mi sok programot és rugalmasságot is biztosítunk.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Én nagyon szeretem a napi operáció pörgését. Talán kicsit közelebb kerülnék a termékfejlesztéshez és gyártáshoz, mondjuk, egy üzem operációs vezetője szívesen lennék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban szakmai konferenciákon, együttműködéseken keresztül. Mivel cégcsoporton belül nyújtunk szolgáltatást, nem foglalkozunk értékesítéssel. 

Mire sajnálja az idejét?

– Aggodalmaskodásra. Hiszek abban, hogy a problémák megértését követnie kell cselekedetnek. Venni kell a fáradtságot, hogy leássunk a probléma mélyére és megoldásokat találjunk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Feledékenységgel. Ha valaki nem emlékszik olyasmire, amit korábban megbeszéltünk.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A cégünkben több szuper csapatunk van, akik jótékonysági, környezetvédelmi és egészségmegőrző programokat szerveznek. Kifejezetten élveztem például szemetet szedni, de a következő menhelyi kutyasétáltatáshoz is csatlakozni fogok.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvekre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A kertészkedés vagy a kirándulás. Olyan programok, amelyek visszavisznek a laptop mellől a természetbe.

(Fotó: Corning Hungary)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS