Csuhaj Katalin: Hiszek a cégünkben és a jövőképében

Csuhaj Katalin: Hiszek a cégünkben és a jövőképében
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 15., 14:17

Családias méretű cégünk lehetővé teszi, hogy folyamatos kommunikáció legyen a kollégák és a vezetők között, megismerjük az igényeiket, felmérjük a hangulatot – mondta az Üzletemnek Csuhaj Katalin, a Corning Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Csuhaj Katalin tíz évvel ezelőtt csatlakozott a Corning Hungary Kft.-hez, négy éve pedig már ügyvezető igazgatóként dolgozik. Mint mondja: női vezetőként ezt nagy elismerésnek tartja. A közeljövőben szeretne elmélyülni a digitális technológiák megismerésében, s a nem távoli jövőben egy üzem operációs vezetőjeként is el tudná képzelni magát. A sok munka után igyekszik elszakadni a laptop mellől, és jó nagyokat túrázni. Ha érdekli, hogy Katalin kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 366. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2017-ben neveztek ki a Corning Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának. Ez 10 évvel azután történt, hogy csatlakoztam a céghez. Fiatal női vezetőként ez számomra nagyon nagy elismerés.

Milyen távra tervez?

– Ha a jelenlegi munkáltatómmal kapcsolatban kérdez, mindenképpen hosszú távra. A Corning közel 170 éves cég, ami folyamatosan képes volt megújulni, mivel nagy hangsúlyt fektet az innovációra. Hiszek a cégben és a jövőképében, illetve a lehetőségekben, amit ez számomra és kollégáim számára jelent. Az üzleti tervezést tekintve van egy 2025-ös víziónk, hogy mit szeretnénk addig a Corning Hungary-val elérni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ez nagyon jó kérdés! Hiszek a folyamatos tanulásban, mindenképpen szeretnék elmélyedni a digitális technológiákban, hogyan lehet a legjobban alkalmazni azokat. Nemrég indítottunk egy belső képzési programot, minden munkavállalónknak lehetősége van a digitális transzformációról tanulni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert sok segítséget kaptam a kollégáimtól, több mentorom volt. Jelenlegi főnököm  is dolgozott abban a pozícióban, amiben most én, így tőle nagyon sokat tudtam tanulni, sok tapasztalatát megosztotta.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Erre nem tudok egyszerű választ adni, minden kollégát ismerni kell, hiszen mindenkinek más fontos, más motiválja az életben. A családias méretű cégünk lehetővé teszi, hogy folyamatos kommunikáció legyen a kollégák és a vezetők között, megismerjük az igényeiket, felmérjük a hangulatot. Egy családos munkatársat nem biztos, hogy a kollégákkal közös élmények motiválnak, hanem inkább a biztos munkahely, otthoni munkavégzési lehetőség – mi sok programot és rugalmasságot is biztosítunk.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Én nagyon szeretem a napi operáció pörgését. Talán kicsit közelebb kerülnék a termékfejlesztéshez és gyártáshoz, mondjuk, egy üzem operációs vezetője szívesen lennék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban szakmai konferenciákon, együttműködéseken keresztül. Mivel cégcsoporton belül nyújtunk szolgáltatást, nem foglalkozunk értékesítéssel. 

Mire sajnálja az idejét?

– Aggodalmaskodásra. Hiszek abban, hogy a problémák megértését követnie kell cselekedetnek. Venni kell a fáradtságot, hogy leássunk a probléma mélyére és megoldásokat találjunk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Feledékenységgel. Ha valaki nem emlékszik olyasmire, amit korábban megbeszéltünk.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A cégünkben több szuper csapatunk van, akik jótékonysági, környezetvédelmi és egészségmegőrző programokat szerveznek. Kifejezetten élveztem például szemetet szedni, de a következő menhelyi kutyasétáltatáshoz is csatlakozni fogok.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvekre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A kertészkedés vagy a kirándulás. Olyan programok, amelyek visszavisznek a laptop mellől a természetbe.

(Fotó: Corning Hungary)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS