Csereklei Zoltán: Az a legfontosabb, hogy a sikereket együtt érjük el

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 03. 04., 09:15

Az e-kereskedelem területén nagyon sokat köszönhetek a mastermind csoportomnak, amelyben fantasztikus kereskedő társaktól tanulhatok – mondta az Üzletemnek Csereklei Zoltán, a Pelenka.hu ügyvezető igazgatója.

Csereklei Zoltán büszke rá, hogy 2020-ban a Pelenka.hu lett Magyarországon a legkedveltebb baba-mama bolt. Mint mondja: a díj most még többet jelent, hiszen nemcsak a folyamatos kemény munkájukat és az átgondolt stratégiát díjazták, hanem a pandémiás válság alatti helytállásunkat is elismerték. Zoltán több területen ért el sikereket, egy magánegészségügyi intézmény felépítése és franchise rendszerű hálózat kialakítása azonban egyelőre csak a tervek között szerepel. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 266. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Értem már el nagy sikereket, olyanokat, amikre nagyon büszke vagyok, de egyiket sem éltem meg valamiféle csúcsnak. Ha az utóbbi 10 évemet nézem, akkor a Femcafe.hu internetes portál alapítását, felépítését, sikeres exitet és a Pelenka.hu felépítését, kiemelkedő sikereinek elérését tudnám kiemelni. „Az év internetes kereskedője 2020” és „Az év legnépszerűbb baba-mama áruháza díj 2020” megnyerése is a büszkeségek közé tartozik.

Milyen távra tervez?

– Általában a középtávú tervezés áll a legközelebb hozzám.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Megtalálni azt a területet, ahol a hozzáadott értékemet, habitusomat, szakértelmemet, világlátásomat még hatékonyabb módon tudom kamatoztatni és ezáltal nagyobb értéket tudok teremteni. Ilyen lehet például egy magánegészségügyi intézmény felépítése és franchise rendszerű hálózat kialakítása.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A kihívásokból és a saját tapasztaltakból, a saját megélt helyzetekből tanultam a legtöbbet. Több különböző területen értem már el sikereket. Ezeknek a szakmáknak igyekeztem a szakértőjévé válni, és mindig a lehető legtöbbet megtudni az adott szakterületről, amit a saját friss szemléletemmel, innovatív megközelítéssel sikerre tudtam vinni. Az e-kereskedelem területén nagyon sokat köszönhetek a mastermind csoportomnak, amiben fantasztikus kereskedő társaktól tanulhatok.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Meglátásom szerint a legfontosabb, hogy a sikereket együtt érjük el. Itt nem az én teljesítményem számít, hanem az, amit együtt tudunk létrehozni, elérni. Mindenkitől azt várom, hogy saját magához képest a maximumot nyújtsa. Ha ezt a szintet tudja hozni valaki, akkor igyekszem maximálisan megbecsülni és elismerni a munkáját, amihez a sikereket jelző szakmai díjak vagy a dinamikus növekedés is egy jó motivációs tényező.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nem szakmákban és szakterületekben, hanem vízókban és lehetőségekben gondolkodom.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Rengeteg helyen, sok rendezvényen, konferencián megfordulok. Ha számomra új területre lépek, igyekszem ott minden tudást megszerezni és szakmai kapcsolatokat kialakítani.

Mire sajnálja az idejét?

– Értelmetlen és rutinszerű dolgokra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az emberi butasággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Olyat, ahol a hozzáadott értékem jól tud hasznosulni. Tehát például inkább a marketingtudásom és a kapcsolatrendszerem lehet értékes egy társadalmi célú munkánál, mint a fizikai segítségem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Azt gondolom, hogy egyedül az értelmetlen vagy észszerűtlenül túlárazott dolgokra sajnálom.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Könyvolvasás, hangoskönyv hallgatás, elmélyedés a természetben, biciklizés, suppozás, vitorlázás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 17:38:56
4 millió eurós képzési projektet indított Magyarország piacvezető higiéniai papírgyártója, a Vajda-Papír több mint 500 munkavállalójának, köztük annak a 60 új foglalkoztatottnak, akik Európa legmodernebb higiéniai papírgyára, a dunaföldvári gyár tavalyi, 64,2 millió eurós fejlesztésének köszönhetően csatlakoztak a céghez.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS