Bolyki Bence: Hatékonyan tudunk hozzájárulni egy fontos és tradicionális ágazat megbecsültségéhez

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 12. 07., 10:00

A rossz minőségű termékek esetében kétszer veszünk meg valamit. A minőség felismeréséhez erőfeszítést kell tenni, ami viszont idő és energia – mondta az Üzletemnek Bolyki Bence, az Agroinform.hu ügyvezetője.

Bolyki Bence pályakezdő designerként saját terméket tervezett piacra dobni. Az innováció iránti vonzalma már akkor is az új ötletek felé hajtotta, a családi háttérből pedig adódott a mezőgazdasági ismeretterjesztés, mint elhivatottság. Tizenöt éve így indította el az Agroinform.hu mezőgazdasági portált. Most, 2020-ban az Agroinform portál az agrárium híreinek, szakmai anyagainak, forgalmas piacterének ad helyet, amelyen az elmúlt 12 hónapban a felhasználói visszajelzések alapján 25 milliárd forint értékű mezőgazdasági termék cserélt gazdát. Ha arra is kíváncsi, hogy mit gondol Bence a rafting túravezetésről, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 246. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Az Agroinform.hu portállal az elmúlt hónapban már több mint 700 ezer embert értünk el. Ezt több szempontból is fontos állomásnak tartom: egyrészt a mezőgazdaság, mint az élelmiszeripari alapanyag előállításhoz kapcsolódó tevékenység fontos ügy, ugyanúgy az alapellátáshoz kapcsolódik, mint például az egészségügy. Másrészt ekkora ismertséggel már nem csupán a mintegy 100 ezer termelői döntéshozó embert érjük el, hanem a mezőgazdaság iránt érdeklődőket, véleményformálókat is. Számomra jó érzés, hogy hatékonyan tudunk hozzájárulni egy fontos és tradicionális ágazat megbecsültségéhez.

Milyen távra tervez?

– Etikai kérdésekben a családunk nemzedékeiben gondolkodom, ezt figyelembe véve igyekszem a gyermekeimnek is példát mutatni. Üzleti téren 5-10 éves távlatot figyelembe véve hozunk döntéseket. A rövid távú érdekek mentén való működés nem az én világom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy agrármarketing könyv megírása. Egy nemzetközi agrármédia szakmai közösség fejlesztése. A belső megújulás után az Agroinform.hu portál külsejének átformálása.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szüleimtől: a vidéki élet iránti érdeklődés, a hagyományos értékrend, a nemzeti érzelmek fontosak számomra, és ezt tőlük kaptam. Édesanyám fotótörténészként dolgozott a Néprajzi Múzeumban, édesapám ma is mezőgazdasági könyvek kiadásával foglalkozik.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egyrészről magukat a közösen elért eredményeinket is motiválónak tartom, de tudatosan dolgozunk azon is, hogy a kollégák személyes céljaival összehangoljuk a vállalkozásunk céljait. Másrészt a munkakörnyezetet, az eszközparkot, a folyamatokat is állandóan megújítjuk. Törekszünk arra is, hogy ne csak munka kapcsán találkozzunk, hanem legyen egy-egy közösségi programunk is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Időnként számot vetek és szoktam ezen gondolkozni, de újra és újra oda térek vissza, hogy a legjobb helyen töltöm az időmet. Egy nyári szezont rafting túravezetőként azért megpróbálnék szívesen, Ausztriában a hegyek között.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Egyrészt nyitott vagyok az új megkeresésekre, minden ilyet komolyan veszek. De én is bátran felveszem a kapcsolatot valakivel online csatornán keresztül is. Idén új partnereinkkel is leginkább videóhívásokkal, online konferenciákkal építjük a kapcsolatainkat. Másrészt aktívan részt veszünk mezőgazdasági rendezvényeken, ahol van alkalom szakmabeliekkel személyesen is találkozni. Ezért hoztuk létre az agrárdigitalizációhoz kapcsolódó konferenciánkat, a PREGA-t, hiszen ez kiváló kapcsolatépítési eszköz.

Mire sajnálja az idejét?

– Az olyan megbeszélésekre, amelyekhez sokat kell utazni, miközben megfelelő technikai háttérrel online is megtarthatóak lennének.

Mivel lehet felbosszantani?

– Mindig a win-win helyzetekre törekszem, aminek része a kölcsönös tisztelet megadása is. Amikor ez nincs meg, az nem derít jó kedvre. Szerencsére ez ritka.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egy-egy óra erejéig szívesen átadom a tapasztalatokat a jövő nemzedékének, olyan érdeklődő diákoknak, akiket érdekel a szakmai média világa. Kommunikációszervezésben tudnék még segíteni szakmai szervezeteknek, ahol erre igény van.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A rossz minőségű termékek esetében kétszer veszünk meg valamit. A minőség felismeréséhez is erőfeszítést kell tenni, ami pedig idő, energia. A professzionális munkaeszközöket, jól megtervezett tárgyakat azért is kedvelem, mivel az iparműveszethez kapcsolódó oktatási intézményekben összesen 9 évet töltöttem el.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Társasjáték, kirándulás, beszélgetés a családunkkal, a barátainkkal. Egy óra futás, kerékpározás a Hármashatár-hegyen szintén tökéletes kikapcsolódás a számomra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-22 09:09:00
Minden eddiginél pontosabb műtéti eljárásokra adhat lehetőséget az először anyagvizsgálatra használt technológia, amit tovább gondolva alkalmassá tettek rá, hogy valós idejű képeket készítsen az emberi test belsejéről. Ez szó szerint létfontosságú, például rákos szövetek eltávolításánál.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS