Bolyki Bence: Hatékonyan tudunk hozzájárulni egy fontos és tradicionális ágazat megbecsültségéhez

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 12. 07., 10:00

A rossz minőségű termékek esetében kétszer veszünk meg valamit. A minőség felismeréséhez erőfeszítést kell tenni, ami viszont idő és energia – mondta az Üzletemnek Bolyki Bence, az Agroinform.hu ügyvezetője.

Bolyki Bence pályakezdő designerként saját terméket tervezett piacra dobni. Az innováció iránti vonzalma már akkor is az új ötletek felé hajtotta, a családi háttérből pedig adódott a mezőgazdasági ismeretterjesztés, mint elhivatottság. Tizenöt éve így indította el az Agroinform.hu mezőgazdasági portált. Most, 2020-ban az Agroinform portál az agrárium híreinek, szakmai anyagainak, forgalmas piacterének ad helyet, amelyen az elmúlt 12 hónapban a felhasználói visszajelzések alapján 25 milliárd forint értékű mezőgazdasági termék cserélt gazdát. Ha arra is kíváncsi, hogy mit gondol Bence a rafting túravezetésről, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 246. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Az Agroinform.hu portállal az elmúlt hónapban már több mint 700 ezer embert értünk el. Ezt több szempontból is fontos állomásnak tartom: egyrészt a mezőgazdaság, mint az élelmiszeripari alapanyag előállításhoz kapcsolódó tevékenység fontos ügy, ugyanúgy az alapellátáshoz kapcsolódik, mint például az egészségügy. Másrészt ekkora ismertséggel már nem csupán a mintegy 100 ezer termelői döntéshozó embert érjük el, hanem a mezőgazdaság iránt érdeklődőket, véleményformálókat is. Számomra jó érzés, hogy hatékonyan tudunk hozzájárulni egy fontos és tradicionális ágazat megbecsültségéhez.

Milyen távra tervez?

– Etikai kérdésekben a családunk nemzedékeiben gondolkodom, ezt figyelembe véve igyekszem a gyermekeimnek is példát mutatni. Üzleti téren 5-10 éves távlatot figyelembe véve hozunk döntéseket. A rövid távú érdekek mentén való működés nem az én világom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy agrármarketing könyv megírása. Egy nemzetközi agrármédia szakmai közösség fejlesztése. A belső megújulás után az Agroinform.hu portál külsejének átformálása.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szüleimtől: a vidéki élet iránti érdeklődés, a hagyományos értékrend, a nemzeti érzelmek fontosak számomra, és ezt tőlük kaptam. Édesanyám fotótörténészként dolgozott a Néprajzi Múzeumban, édesapám ma is mezőgazdasági könyvek kiadásával foglalkozik.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egyrészről magukat a közösen elért eredményeinket is motiválónak tartom, de tudatosan dolgozunk azon is, hogy a kollégák személyes céljaival összehangoljuk a vállalkozásunk céljait. Másrészt a munkakörnyezetet, az eszközparkot, a folyamatokat is állandóan megújítjuk. Törekszünk arra is, hogy ne csak munka kapcsán találkozzunk, hanem legyen egy-egy közösségi programunk is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Időnként számot vetek és szoktam ezen gondolkozni, de újra és újra oda térek vissza, hogy a legjobb helyen töltöm az időmet. Egy nyári szezont rafting túravezetőként azért megpróbálnék szívesen, Ausztriában a hegyek között.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Egyrészt nyitott vagyok az új megkeresésekre, minden ilyet komolyan veszek. De én is bátran felveszem a kapcsolatot valakivel online csatornán keresztül is. Idén új partnereinkkel is leginkább videóhívásokkal, online konferenciákkal építjük a kapcsolatainkat. Másrészt aktívan részt veszünk mezőgazdasági rendezvényeken, ahol van alkalom szakmabeliekkel személyesen is találkozni. Ezért hoztuk létre az agrárdigitalizációhoz kapcsolódó konferenciánkat, a PREGA-t, hiszen ez kiváló kapcsolatépítési eszköz.

Mire sajnálja az idejét?

– Az olyan megbeszélésekre, amelyekhez sokat kell utazni, miközben megfelelő technikai háttérrel online is megtarthatóak lennének.

Mivel lehet felbosszantani?

– Mindig a win-win helyzetekre törekszem, aminek része a kölcsönös tisztelet megadása is. Amikor ez nincs meg, az nem derít jó kedvre. Szerencsére ez ritka.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egy-egy óra erejéig szívesen átadom a tapasztalatokat a jövő nemzedékének, olyan érdeklődő diákoknak, akiket érdekel a szakmai média világa. Kommunikációszervezésben tudnék még segíteni szakmai szervezeteknek, ahol erre igény van.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A rossz minőségű termékek esetében kétszer veszünk meg valamit. A minőség felismeréséhez is erőfeszítést kell tenni, ami pedig idő, energia. A professzionális munkaeszközöket, jól megtervezett tárgyakat azért is kedvelem, mivel az iparműveszethez kapcsolódó oktatási intézményekben összesen 9 évet töltöttem el.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Társasjáték, kirándulás, beszélgetés a családunkkal, a barátainkkal. Egy óra futás, kerékpározás a Hármashatár-hegyen szintén tökéletes kikapcsolódás a számomra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS