Bolyki Bence: Hatékonyan tudunk hozzájárulni egy fontos és tradicionális ágazat megbecsültségéhez

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 12. 07., 10:00

A rossz minőségű termékek esetében kétszer veszünk meg valamit. A minőség felismeréséhez erőfeszítést kell tenni, ami viszont idő és energia – mondta az Üzletemnek Bolyki Bence, az Agroinform.hu ügyvezetője.

Bolyki Bence pályakezdő designerként saját terméket tervezett piacra dobni. Az innováció iránti vonzalma már akkor is az új ötletek felé hajtotta, a családi háttérből pedig adódott a mezőgazdasági ismeretterjesztés, mint elhivatottság. Tizenöt éve így indította el az Agroinform.hu mezőgazdasági portált. Most, 2020-ban az Agroinform portál az agrárium híreinek, szakmai anyagainak, forgalmas piacterének ad helyet, amelyen az elmúlt 12 hónapban a felhasználói visszajelzések alapján 25 milliárd forint értékű mezőgazdasági termék cserélt gazdát. Ha arra is kíváncsi, hogy mit gondol Bence a rafting túravezetésről, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 246. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Az Agroinform.hu portállal az elmúlt hónapban már több mint 700 ezer embert értünk el. Ezt több szempontból is fontos állomásnak tartom: egyrészt a mezőgazdaság, mint az élelmiszeripari alapanyag előállításhoz kapcsolódó tevékenység fontos ügy, ugyanúgy az alapellátáshoz kapcsolódik, mint például az egészségügy. Másrészt ekkora ismertséggel már nem csupán a mintegy 100 ezer termelői döntéshozó embert érjük el, hanem a mezőgazdaság iránt érdeklődőket, véleményformálókat is. Számomra jó érzés, hogy hatékonyan tudunk hozzájárulni egy fontos és tradicionális ágazat megbecsültségéhez.

Milyen távra tervez?

– Etikai kérdésekben a családunk nemzedékeiben gondolkodom, ezt figyelembe véve igyekszem a gyermekeimnek is példát mutatni. Üzleti téren 5-10 éves távlatot figyelembe véve hozunk döntéseket. A rövid távú érdekek mentén való működés nem az én világom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy agrármarketing könyv megírása. Egy nemzetközi agrármédia szakmai közösség fejlesztése. A belső megújulás után az Agroinform.hu portál külsejének átformálása.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szüleimtől: a vidéki élet iránti érdeklődés, a hagyományos értékrend, a nemzeti érzelmek fontosak számomra, és ezt tőlük kaptam. Édesanyám fotótörténészként dolgozott a Néprajzi Múzeumban, édesapám ma is mezőgazdasági könyvek kiadásával foglalkozik.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egyrészről magukat a közösen elért eredményeinket is motiválónak tartom, de tudatosan dolgozunk azon is, hogy a kollégák személyes céljaival összehangoljuk a vállalkozásunk céljait. Másrészt a munkakörnyezetet, az eszközparkot, a folyamatokat is állandóan megújítjuk. Törekszünk arra is, hogy ne csak munka kapcsán találkozzunk, hanem legyen egy-egy közösségi programunk is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Időnként számot vetek és szoktam ezen gondolkozni, de újra és újra oda térek vissza, hogy a legjobb helyen töltöm az időmet. Egy nyári szezont rafting túravezetőként azért megpróbálnék szívesen, Ausztriában a hegyek között.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Egyrészt nyitott vagyok az új megkeresésekre, minden ilyet komolyan veszek. De én is bátran felveszem a kapcsolatot valakivel online csatornán keresztül is. Idén új partnereinkkel is leginkább videóhívásokkal, online konferenciákkal építjük a kapcsolatainkat. Másrészt aktívan részt veszünk mezőgazdasági rendezvényeken, ahol van alkalom szakmabeliekkel személyesen is találkozni. Ezért hoztuk létre az agrárdigitalizációhoz kapcsolódó konferenciánkat, a PREGA-t, hiszen ez kiváló kapcsolatépítési eszköz.

Mire sajnálja az idejét?

– Az olyan megbeszélésekre, amelyekhez sokat kell utazni, miközben megfelelő technikai háttérrel online is megtarthatóak lennének.

Mivel lehet felbosszantani?

– Mindig a win-win helyzetekre törekszem, aminek része a kölcsönös tisztelet megadása is. Amikor ez nincs meg, az nem derít jó kedvre. Szerencsére ez ritka.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egy-egy óra erejéig szívesen átadom a tapasztalatokat a jövő nemzedékének, olyan érdeklődő diákoknak, akiket érdekel a szakmai média világa. Kommunikációszervezésben tudnék még segíteni szakmai szervezeteknek, ahol erre igény van.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A rossz minőségű termékek esetében kétszer veszünk meg valamit. A minőség felismeréséhez is erőfeszítést kell tenni, ami pedig idő, energia. A professzionális munkaeszközöket, jól megtervezett tárgyakat azért is kedvelem, mivel az iparműveszethez kapcsolódó oktatási intézményekben összesen 9 évet töltöttem el.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Társasjáték, kirándulás, beszélgetés a családunkkal, a barátainkkal. Egy óra futás, kerékpározás a Hármashatár-hegyen szintén tökéletes kikapcsolódás a számomra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS