Bognár Adrienn: A fejlődéshez jó viták is kellenek!

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 02. 04., 09:15

A tapasztalatcsere minden munkáját szerető HR-esnek fontos. A tréningeken, továbbképzéseken gyakran kialakulhatnak hosszú távú együttműködések is – mondta az Üzletemnek Bognár Adrienn, az Eisberg Hungary Kft. HR közösségépítési vezetője.

Bognár Adrienn hobbi szinten meséket ír és illusztrál, így nem csodálkozhatunk, hogy éppen mesedoktornak jelentkezett önkéntes munkára. Szakmai téren jó néhány terve van, idén például egy mediátortanfolyamot is felírt magának. Ha arra is kíváncsi, hogy Adrienn mire nem sajnálja a pénzt, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 256. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Úgy érzem, hogy 2020-ban szintet léptem mind emberileg, mind szakmailag – és ma ennek gyümölcseit ízlelgetem. Az elmúlt évek alatt kapott szakmai támogatás, iránymutatás és a megszerzett tapasztalat mostanra érett be. Hasonlóan a fához, melyet, ha megfelelően gondoznak és ápolnak, hűsítő árnyékot, tápláló termést hoz mindenki számára.

Milyen távra tervez?

– Szeretem azt, amit csinálok, mert mindennap más, izgalmas kihívás elé állít az élet. Nincs két egyforma probléma, mivel két egyforma ember sincs, ez a HR szakma szépsége.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A 2020-as év megmutatta a csapatok összefogásának erejét, rávilágított az emberi kapcsolatok fontosságára. A kiélezett helyzet nagyobb fókuszt igényelt tőlem is mind emberileg, mind szakmailag, melyet a csapat meg is hálált egy fantasztikus elkötelezettségi eredménnyel. Az idei évben szeretnék tovább fejlődni, elvégezni egy mediátori képzést annak érdekében, hogy még jobban támogathassam a szervezetünket.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Gazsi Zoltántól, aki nem csak az Eisberg ügyvezetője. Ő egy mentor, tanító és nagyszívű ember. Dolgoztam már korábban nagy multi cégnél, és volt tapasztalatom hasonló kisebb létszámú termelő cégnél is. Azonban az ügyvezető igazgatót egyik esetben sem ismertem, az irodájáról még tudtam, hol helyezkedik el, de az a bizonyos ajtó mindig csukva volt.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Azt gondolom, hogy a figyelem az, amivel a legfőképpen tudom motiválni a kollégákat. Az emberek szívesen fordulnak hozzám, szeretik velem megosztani az élményeiket, problémáikat, kéréseiket. A legtöbbet kevés egyeztetéssel, saját hatáskörben meg is tudom oldani, a komplexebbeket a management elé tárom a megelőzés vagy épp a lehetséges megoldás érdekében.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Azt gondolom, valamiféle kreativitást igénylő szakmában, pusztán a kíváncsiság kedvéért. Hobbi szinten meséket írok, illetve illusztrálom azokat. A magam szórakoztatására csinálom, és nagyon élvezem!

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A tréningek, a továbbképzések, konferenciák, üzemlátogatások alkalmával lehet szerintem a legjobb kapcsolatokat kialakítani. Ahogy látom, a tapasztalatcsere minden munkáját szerető HR-esnek fontos, gyakran kialakulhatnak akár hosszú távú együttműködések is. Ez több szempontból is hasznos, emberileg és szakmailag is van hozzáadott értéke.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem tudok kiemelni egy konkrét dolgot sem.

Mivel lehet felbosszantani?

– Sokáig gondolkoztam ezen a kérdésen. Általában nem jellemző rám, hogy bosszankodok, de ha valamit mégis ki kellene emelnem, az az, hogyha valami olyat akarnak rám erőltetni, amivel nem értek egyet. Zoli szokta mondani, hogy eltérő nézőpontok vannak, de nem kell mindenben egyetértenünk. Sőt, a fejlődéshez jó viták kellenek! És attól még szerethetjük egymást, hogy másképpen gondolkodunk bizonyos kérdésekben.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Még a tavalyi évben jelentkeztem mesedoktornak, vagyis meseolvasó önkéntesnek. Sajnos a vírushelyzet és a látogatási tilalom egyelőre nem tette lehetővé ennek a megvalósulását, de ha változik a helyzet, akkor szeretnék újra jelentkezni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A képzésekre és a fejlesztésre, legyen az szakmai továbbképzés vagy önismereti tréning.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A párommal töltött idő, a természet, az olvasás, az írás vagy épp a festészet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS