Bognár Adrienn: A fejlődéshez jó viták is kellenek!

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 02. 04., 09:15

A tapasztalatcsere minden munkáját szerető HR-esnek fontos. A tréningeken, továbbképzéseken gyakran kialakulhatnak hosszú távú együttműködések is – mondta az Üzletemnek Bognár Adrienn, az Eisberg Hungary Kft. HR közösségépítési vezetője.

Bognár Adrienn hobbi szinten meséket ír és illusztrál, így nem csodálkozhatunk, hogy éppen mesedoktornak jelentkezett önkéntes munkára. Szakmai téren jó néhány terve van, idén például egy mediátortanfolyamot is felírt magának. Ha arra is kíváncsi, hogy Adrienn mire nem sajnálja a pénzt, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 256. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Úgy érzem, hogy 2020-ban szintet léptem mind emberileg, mind szakmailag – és ma ennek gyümölcseit ízlelgetem. Az elmúlt évek alatt kapott szakmai támogatás, iránymutatás és a megszerzett tapasztalat mostanra érett be. Hasonlóan a fához, melyet, ha megfelelően gondoznak és ápolnak, hűsítő árnyékot, tápláló termést hoz mindenki számára.

Milyen távra tervez?

– Szeretem azt, amit csinálok, mert mindennap más, izgalmas kihívás elé állít az élet. Nincs két egyforma probléma, mivel két egyforma ember sincs, ez a HR szakma szépsége.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A 2020-as év megmutatta a csapatok összefogásának erejét, rávilágított az emberi kapcsolatok fontosságára. A kiélezett helyzet nagyobb fókuszt igényelt tőlem is mind emberileg, mind szakmailag, melyet a csapat meg is hálált egy fantasztikus elkötelezettségi eredménnyel. Az idei évben szeretnék tovább fejlődni, elvégezni egy mediátori képzést annak érdekében, hogy még jobban támogathassam a szervezetünket.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Gazsi Zoltántól, aki nem csak az Eisberg ügyvezetője. Ő egy mentor, tanító és nagyszívű ember. Dolgoztam már korábban nagy multi cégnél, és volt tapasztalatom hasonló kisebb létszámú termelő cégnél is. Azonban az ügyvezető igazgatót egyik esetben sem ismertem, az irodájáról még tudtam, hol helyezkedik el, de az a bizonyos ajtó mindig csukva volt.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Azt gondolom, hogy a figyelem az, amivel a legfőképpen tudom motiválni a kollégákat. Az emberek szívesen fordulnak hozzám, szeretik velem megosztani az élményeiket, problémáikat, kéréseiket. A legtöbbet kevés egyeztetéssel, saját hatáskörben meg is tudom oldani, a komplexebbeket a management elé tárom a megelőzés vagy épp a lehetséges megoldás érdekében.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Azt gondolom, valamiféle kreativitást igénylő szakmában, pusztán a kíváncsiság kedvéért. Hobbi szinten meséket írok, illetve illusztrálom azokat. A magam szórakoztatására csinálom, és nagyon élvezem!

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A tréningek, a továbbképzések, konferenciák, üzemlátogatások alkalmával lehet szerintem a legjobb kapcsolatokat kialakítani. Ahogy látom, a tapasztalatcsere minden munkáját szerető HR-esnek fontos, gyakran kialakulhatnak akár hosszú távú együttműködések is. Ez több szempontból is hasznos, emberileg és szakmailag is van hozzáadott értéke.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem tudok kiemelni egy konkrét dolgot sem.

Mivel lehet felbosszantani?

– Sokáig gondolkoztam ezen a kérdésen. Általában nem jellemző rám, hogy bosszankodok, de ha valamit mégis ki kellene emelnem, az az, hogyha valami olyat akarnak rám erőltetni, amivel nem értek egyet. Zoli szokta mondani, hogy eltérő nézőpontok vannak, de nem kell mindenben egyetértenünk. Sőt, a fejlődéshez jó viták kellenek! És attól még szerethetjük egymást, hogy másképpen gondolkodunk bizonyos kérdésekben.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Még a tavalyi évben jelentkeztem mesedoktornak, vagyis meseolvasó önkéntesnek. Sajnos a vírushelyzet és a látogatási tilalom egyelőre nem tette lehetővé ennek a megvalósulását, de ha változik a helyzet, akkor szeretnék újra jelentkezni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A képzésekre és a fejlesztésre, legyen az szakmai továbbképzés vagy önismereti tréning.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A párommal töltött idő, a természet, az olvasás, az írás vagy épp a festészet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak, főleg, ha olyan extrém hőhullám köszönt ránk, mint most.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS