Bognár Adrienn: A fejlődéshez jó viták is kellenek!

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 02. 04., 09:15

A tapasztalatcsere minden munkáját szerető HR-esnek fontos. A tréningeken, továbbképzéseken gyakran kialakulhatnak hosszú távú együttműködések is – mondta az Üzletemnek Bognár Adrienn, az Eisberg Hungary Kft. HR közösségépítési vezetője.

Bognár Adrienn hobbi szinten meséket ír és illusztrál, így nem csodálkozhatunk, hogy éppen mesedoktornak jelentkezett önkéntes munkára. Szakmai téren jó néhány terve van, idén például egy mediátortanfolyamot is felírt magának. Ha arra is kíváncsi, hogy Adrienn mire nem sajnálja a pénzt, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 256. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Úgy érzem, hogy 2020-ban szintet léptem mind emberileg, mind szakmailag – és ma ennek gyümölcseit ízlelgetem. Az elmúlt évek alatt kapott szakmai támogatás, iránymutatás és a megszerzett tapasztalat mostanra érett be. Hasonlóan a fához, melyet, ha megfelelően gondoznak és ápolnak, hűsítő árnyékot, tápláló termést hoz mindenki számára.

Milyen távra tervez?

– Szeretem azt, amit csinálok, mert mindennap más, izgalmas kihívás elé állít az élet. Nincs két egyforma probléma, mivel két egyforma ember sincs, ez a HR szakma szépsége.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A 2020-as év megmutatta a csapatok összefogásának erejét, rávilágított az emberi kapcsolatok fontosságára. A kiélezett helyzet nagyobb fókuszt igényelt tőlem is mind emberileg, mind szakmailag, melyet a csapat meg is hálált egy fantasztikus elkötelezettségi eredménnyel. Az idei évben szeretnék tovább fejlődni, elvégezni egy mediátori képzést annak érdekében, hogy még jobban támogathassam a szervezetünket.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Gazsi Zoltántól, aki nem csak az Eisberg ügyvezetője. Ő egy mentor, tanító és nagyszívű ember. Dolgoztam már korábban nagy multi cégnél, és volt tapasztalatom hasonló kisebb létszámú termelő cégnél is. Azonban az ügyvezető igazgatót egyik esetben sem ismertem, az irodájáról még tudtam, hol helyezkedik el, de az a bizonyos ajtó mindig csukva volt.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Azt gondolom, hogy a figyelem az, amivel a legfőképpen tudom motiválni a kollégákat. Az emberek szívesen fordulnak hozzám, szeretik velem megosztani az élményeiket, problémáikat, kéréseiket. A legtöbbet kevés egyeztetéssel, saját hatáskörben meg is tudom oldani, a komplexebbeket a management elé tárom a megelőzés vagy épp a lehetséges megoldás érdekében.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Azt gondolom, valamiféle kreativitást igénylő szakmában, pusztán a kíváncsiság kedvéért. Hobbi szinten meséket írok, illetve illusztrálom azokat. A magam szórakoztatására csinálom, és nagyon élvezem!

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A tréningek, a továbbképzések, konferenciák, üzemlátogatások alkalmával lehet szerintem a legjobb kapcsolatokat kialakítani. Ahogy látom, a tapasztalatcsere minden munkáját szerető HR-esnek fontos, gyakran kialakulhatnak akár hosszú távú együttműködések is. Ez több szempontból is hasznos, emberileg és szakmailag is van hozzáadott értéke.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem tudok kiemelni egy konkrét dolgot sem.

Mivel lehet felbosszantani?

– Sokáig gondolkoztam ezen a kérdésen. Általában nem jellemző rám, hogy bosszankodok, de ha valamit mégis ki kellene emelnem, az az, hogyha valami olyat akarnak rám erőltetni, amivel nem értek egyet. Zoli szokta mondani, hogy eltérő nézőpontok vannak, de nem kell mindenben egyetértenünk. Sőt, a fejlődéshez jó viták kellenek! És attól még szerethetjük egymást, hogy másképpen gondolkodunk bizonyos kérdésekben.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Még a tavalyi évben jelentkeztem mesedoktornak, vagyis meseolvasó önkéntesnek. Sajnos a vírushelyzet és a látogatási tilalom egyelőre nem tette lehetővé ennek a megvalósulását, de ha változik a helyzet, akkor szeretnék újra jelentkezni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A képzésekre és a fejlesztésre, legyen az szakmai továbbképzés vagy önismereti tréning.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A párommal töltött idő, a természet, az olvasás, az írás vagy épp a festészet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-15 13:10:00
2024 márciusában tovább emelkedtek a lakbérek, országosan 0,8, Budapesten 1,8 százalékkal nőttek egy hónap alatt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex friss adataiból.
2024-04-15 10:10:10
A K&H kkv bizalmi index tavaly év végén látott javulása az idei első negyedévben ismét megtorpant: 4 pontos csökkenéssel mínusz10 ponton áll a mutató, ami így már közel két éve a negatív tartományban van.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Az élesztőről kevesen tudják, hogy nem valami furcsa vegyi anyag, hanem zseniális kis élőlény: a sarjadzógombák közé tartozik és gyakorlatilag mindenütt ott van a környezetünkben. Aki már készített cefrét, kelesztett tésztát vagy véletlenül megerjesztett egy gyümölcslét a konyhapulton, direkt vagy véletlenül már találkozott vele.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS