Bodrogai Ferenc bakancslistáján ott a szibériai nyírfa kérge

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 06. 04., 09:30

19 évesen Európa legdrágább papír-gépét bízták rám – mondja az Üzletemnek Bodrogai Ferenc. A Magyar Piszke Kft. alapító-ügyvezetője azóta többször már maga ruházott be a csúcstechnológiába.

Bodrogai Ferenc tapasztalt motoros a szakmájában. A lábatlani vállalkozónak 52 éve van köze a papírhoz, annak idején, 14 évesen seprűvel a kezében kezdte a munkát. Azóta sok sikert elért, például az Év üzletembere is volt 2009-ben, bár ezt nem említi interjúnkban. A napokban jelentette be, hogy a Magyar Piszke újra piacra dobja a „nagyon zöld”, igazán környezetbarát Creptót és Szilviát, s van még terve bőven. Például a szibériai nyírfákkal is lenne tennivalója. S hogy még mi mindent gondol, az kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 80. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 19 évesen Európa talán legkorszerűbb és legdrágább papír-gépét bízták rám.

Milyen távra tervez?

– 2053-ban 100 éves leszek, ez mindjárt itt van.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A szibériai nyírfakéreg papíripari célú újra használatának lehetősége.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– „A természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséből.” (Hobo)

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Otthon a legjobb.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Pákászként élnék.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Régi barátságokkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Azt sajnálom, hogy fogy.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Gyerekekre, barátságra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ahhoz viszony kell, de ha van viszony, nem bosszankodni, hanem törődni kell.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Számítógép csatlakozók leszerelésében.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egyedül, kint.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS