Bodrogai Ferenc bakancslistáján ott a szibériai nyírfa kérge

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 06. 04., 09:30

19 évesen Európa legdrágább papír-gépét bízták rám – mondja az Üzletemnek Bodrogai Ferenc. A Magyar Piszke Kft. alapító-ügyvezetője azóta többször már maga ruházott be a csúcstechnológiába.

Bodrogai Ferenc tapasztalt motoros a szakmájában. A lábatlani vállalkozónak 52 éve van köze a papírhoz, annak idején, 14 évesen seprűvel a kezében kezdte a munkát. Azóta sok sikert elért, például az Év üzletembere is volt 2009-ben, bár ezt nem említi interjúnkban. A napokban jelentette be, hogy a Magyar Piszke újra piacra dobja a „nagyon zöld”, igazán környezetbarát Creptót és Szilviát, s van még terve bőven. Például a szibériai nyírfákkal is lenne tennivalója. S hogy még mi mindent gondol, az kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 80. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 19 évesen Európa talán legkorszerűbb és legdrágább papír-gépét bízták rám.

Milyen távra tervez?

– 2053-ban 100 éves leszek, ez mindjárt itt van.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A szibériai nyírfakéreg papíripari célú újra használatának lehetősége.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– „A természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséből.” (Hobo)

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Otthon a legjobb.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Pákászként élnék.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Régi barátságokkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Azt sajnálom, hogy fogy.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Gyerekekre, barátságra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ahhoz viszony kell, de ha van viszony, nem bosszankodni, hanem törődni kell.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Számítógép csatlakozók leszerelésében.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egyedül, kint.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-01 19:41:00
Megalakult a GINOP Plusz Monitoring Bizottság, ami a soron következő fontos lépés a 2021–2027 közötti uniós költségvetési időszak gazdaságfejlesztési operatív programjának végrehajtásában – tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.
2023-06-01 18:41:00
Az Atkins és a COVVI, egy leedsi székhelyű kézprotézis-fejlesztő olyan robotikai megoldást fejleszt, ami közel ugyanolyan kézügyességgel bír, mint az ember. A cél az, hogy erősen sugárzó környezetekben vegyék hasznát, távvezérlésű manipuláló eszközként.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS