Bodrogai Ferenc bakancslistáján ott a szibériai nyírfa kérge

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 06. 04., 09:30

19 évesen Európa legdrágább papír-gépét bízták rám – mondja az Üzletemnek Bodrogai Ferenc. A Magyar Piszke Kft. alapító-ügyvezetője azóta többször már maga ruházott be a csúcstechnológiába.

Bodrogai Ferenc tapasztalt motoros a szakmájában. A lábatlani vállalkozónak 52 éve van köze a papírhoz, annak idején, 14 évesen seprűvel a kezében kezdte a munkát. Azóta sok sikert elért, például az Év üzletembere is volt 2009-ben, bár ezt nem említi interjúnkban. A napokban jelentette be, hogy a Magyar Piszke újra piacra dobja a „nagyon zöld”, igazán környezetbarát Creptót és Szilviát, s van még terve bőven. Például a szibériai nyírfákkal is lenne tennivalója. S hogy még mi mindent gondol, az kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 80. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 19 évesen Európa talán legkorszerűbb és legdrágább papír-gépét bízták rám.

Milyen távra tervez?

– 2053-ban 100 éves leszek, ez mindjárt itt van.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A szibériai nyírfakéreg papíripari célú újra használatának lehetősége.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– „A természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséből.” (Hobo)

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Otthon a legjobb.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Pákászként élnék.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Régi barátságokkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Azt sajnálom, hogy fogy.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Gyerekekre, barátságra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ahhoz viszony kell, de ha van viszony, nem bosszankodni, hanem törődni kell.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Számítógép csatlakozók leszerelésében.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egyedül, kint.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 12., 17:10
Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal (European Enterprise Promotion Awards) ismerték el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vállalkozástámogató alkalmazását. A VOSZPortnak digitális átállás kategóriában ítélték oda a díjat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS