Bodrogai Ferenc bakancslistáján ott a szibériai nyírfa kérge

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 06. 04., 09:30

19 évesen Európa legdrágább papír-gépét bízták rám – mondja az Üzletemnek Bodrogai Ferenc. A Magyar Piszke Kft. alapító-ügyvezetője azóta többször már maga ruházott be a csúcstechnológiába.

Bodrogai Ferenc tapasztalt motoros a szakmájában. A lábatlani vállalkozónak 52 éve van köze a papírhoz, annak idején, 14 évesen seprűvel a kezében kezdte a munkát. Azóta sok sikert elért, például az Év üzletembere is volt 2009-ben, bár ezt nem említi interjúnkban. A napokban jelentette be, hogy a Magyar Piszke újra piacra dobja a „nagyon zöld”, igazán környezetbarát Creptót és Szilviát, s van még terve bőven. Például a szibériai nyírfákkal is lenne tennivalója. S hogy még mi mindent gondol, az kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 80. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 19 évesen Európa talán legkorszerűbb és legdrágább papír-gépét bízták rám.

Milyen távra tervez?

– 2053-ban 100 éves leszek, ez mindjárt itt van.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A szibériai nyírfakéreg papíripari célú újra használatának lehetősége.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– „A természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséből.” (Hobo)

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Otthon a legjobb.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Pákászként élnék.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Régi barátságokkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Azt sajnálom, hogy fogy.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Gyerekekre, barátságra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ahhoz viszony kell, de ha van viszony, nem bosszankodni, hanem törődni kell.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Számítógép csatlakozók leszerelésében.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egyedül, kint.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS