Bodrogai Ferenc bakancslistáján ott a szibériai nyírfa kérge

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 06. 04., 09:30

19 évesen Európa legdrágább papír-gépét bízták rám – mondja az Üzletemnek Bodrogai Ferenc. A Magyar Piszke Kft. alapító-ügyvezetője azóta többször már maga ruházott be a csúcstechnológiába.

Bodrogai Ferenc tapasztalt motoros a szakmájában. A lábatlani vállalkozónak 52 éve van köze a papírhoz, annak idején, 14 évesen seprűvel a kezében kezdte a munkát. Azóta sok sikert elért, például az Év üzletembere is volt 2009-ben, bár ezt nem említi interjúnkban. A napokban jelentette be, hogy a Magyar Piszke újra piacra dobja a „nagyon zöld”, igazán környezetbarát Creptót és Szilviát, s van még terve bőven. Például a szibériai nyírfákkal is lenne tennivalója. S hogy még mi mindent gondol, az kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 80. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 19 évesen Európa talán legkorszerűbb és legdrágább papír-gépét bízták rám.

Milyen távra tervez?

– 2053-ban 100 éves leszek, ez mindjárt itt van.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A szibériai nyírfakéreg papíripari célú újra használatának lehetősége.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– „A természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséből.” (Hobo)

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Otthon a legjobb.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Pákászként élnék.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Régi barátságokkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Azt sajnálom, hogy fogy.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Gyerekekre, barátságra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ahhoz viszony kell, de ha van viszony, nem bosszankodni, hanem törődni kell.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Számítógép csatlakozók leszerelésében.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egyedül, kint.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS