Bíró Gyula: Szeretem tudni, mi az, ami a partnereinknek fontos

2020. 07. 30., 10:00

Fontos, hogy megnyerjem a kollégáimat a céloknak. Úgy szoktam fogalmazni: akkor vagyok nyugodt, ha ezzel kelnek fel, és ezzel fekszenek le – mondta az Üzletemnek Bíró Gyula, a Cellect Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Bíró Gyula szívesen kipróbálná magát egy top étterem séfjeként, mert szerinte ez a csapatmunka csúcsa. Természetesen a Cellect Hungarynél is fontos a csapat teljesítménye, és az, hogy mindenki érezze: fontos tagja a teamnek. Ezt a hitvallást Gyula még a Budapest Wolves amerikai futball csapat játékosaként táplálta magába. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 195. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 18 éve alapított cégünk mobiltelefon kiegészítők forgalmazására specializálódott. Ezalatt sokat változott a piac körülöttünk, amelyhez mindig sikeresen alkalmazkodtunk, így lettünk mára a piac meghatározó szereplői. Karrierem csúcsának értékelem, ami most szakmailag körülvesz. Büszke vagyok a kollégáimra, a partnereinkre, a termékeinkre. Szívesen megyek be dolgozni minden reggel.

– Milyen távra tervez?

– A tervezés fontos része az életemnek. Napi, heti, havi, éves, 5 éves tervekben, célokban gondolkozom. Nem sajnálom az időt az értékelésre sem, és újratervezek, ha nem sikerül valamit megvalósítanom.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Cégünk életében eddig is hangsúlyos volt a fenntartható működés, azonban kiemelt momentum, hogy idén bevezettük a 100 százalékban lebomló, környezetbarát Cellect GREEN mobiltokokat. Ezen kívül további termékfejlesztéseket tervezünk, és logisztikai rendszerünk automatizálása terén is szeretnénk előre lépni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Furcsa, de Lee Hlavka neve jut eszembe erre a kérdésre. Ő volt 2005. és 2010. között a Budapest Wolves amerikai futball csapat edzője, ahol játszottam. Számára nem létezett lehetetlen küldetés, megtanította, hogyan legyek a csapat hasznos tagja. Igyekszem ezt a hitvallást a kollégáknak is átadni.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Fontos, hogy megnyerjem kollégáimat a céloknak. Úgy szoktam fogalmazni: „Akkor vagyok nyugodt, ha ezzel kelnek fel, és ezzel fekszenek le”. Természetesen az anyagi motiváció is elengedhetetlen része a kiegyensúlyozott együttműködésnek.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egy top étterem séfjeként dolgoznék szívesen. Ezt tartom a csapatmunka csúcsának: óriási nyomás alatt, tökéletes összhangban kell dolgozni. És persze a kritika sem várat magára, ha valami nem sikerül.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Üzleti kapcsolataimat a megértésre alapozom. Szeretem tudni, mi az, ami a partnereinknek fontos. Elsősorban az Ő céljaik megvalósítását tartom szem előtt, amiben próbálom megtalálni a Cellect számításait. Ha az egyenletben valamelyik fél érdekei sérülnek, nem szívesen vállalom a megbízatást.

– Mire sajnálja az idejét?

– A pihenésre.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha így kezdődik egy mondat: „Az a baj...”

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyerekek oktatását szívesen vállalnám. Nagyon sok értékes fiatalt látok magam körül, akiket segítenék. Leginkább hátrányos helyzetű gyerekeknek mutatnám meg a sport szépségét. Szakmailag is szeretnék minél több tudást átadni, nem titkolt szándékunk egy gyakornoki program beindítása a cégen belül. 

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazás, kaland, oktatás, üzletfejlesztés, beruházások.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sport, sport, sport! Minden reggelem futással, bringával vagy az uszodában indul. A nyaralásokat pedig szívesen töltöm vízparton, ahol gyakorolhatom a kiteszörfözést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS