Bíró Gyula: Szeretem tudni, mi az, ami a partnereinknek fontos

2020. 07. 30., 10:00

Fontos, hogy megnyerjem a kollégáimat a céloknak. Úgy szoktam fogalmazni: akkor vagyok nyugodt, ha ezzel kelnek fel, és ezzel fekszenek le – mondta az Üzletemnek Bíró Gyula, a Cellect Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Bíró Gyula szívesen kipróbálná magát egy top étterem séfjeként, mert szerinte ez a csapatmunka csúcsa. Természetesen a Cellect Hungarynél is fontos a csapat teljesítménye, és az, hogy mindenki érezze: fontos tagja a teamnek. Ezt a hitvallást Gyula még a Budapest Wolves amerikai futball csapat játékosaként táplálta magába. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 195. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 18 éve alapított cégünk mobiltelefon kiegészítők forgalmazására specializálódott. Ezalatt sokat változott a piac körülöttünk, amelyhez mindig sikeresen alkalmazkodtunk, így lettünk mára a piac meghatározó szereplői. Karrierem csúcsának értékelem, ami most szakmailag körülvesz. Büszke vagyok a kollégáimra, a partnereinkre, a termékeinkre. Szívesen megyek be dolgozni minden reggel.

– Milyen távra tervez?

– A tervezés fontos része az életemnek. Napi, heti, havi, éves, 5 éves tervekben, célokban gondolkozom. Nem sajnálom az időt az értékelésre sem, és újratervezek, ha nem sikerül valamit megvalósítanom.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Cégünk életében eddig is hangsúlyos volt a fenntartható működés, azonban kiemelt momentum, hogy idén bevezettük a 100 százalékban lebomló, környezetbarát Cellect GREEN mobiltokokat. Ezen kívül további termékfejlesztéseket tervezünk, és logisztikai rendszerünk automatizálása terén is szeretnénk előre lépni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Furcsa, de Lee Hlavka neve jut eszembe erre a kérdésre. Ő volt 2005. és 2010. között a Budapest Wolves amerikai futball csapat edzője, ahol játszottam. Számára nem létezett lehetetlen küldetés, megtanította, hogyan legyek a csapat hasznos tagja. Igyekszem ezt a hitvallást a kollégáknak is átadni.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Fontos, hogy megnyerjem kollégáimat a céloknak. Úgy szoktam fogalmazni: „Akkor vagyok nyugodt, ha ezzel kelnek fel, és ezzel fekszenek le”. Természetesen az anyagi motiváció is elengedhetetlen része a kiegyensúlyozott együttműködésnek.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egy top étterem séfjeként dolgoznék szívesen. Ezt tartom a csapatmunka csúcsának: óriási nyomás alatt, tökéletes összhangban kell dolgozni. És persze a kritika sem várat magára, ha valami nem sikerül.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Üzleti kapcsolataimat a megértésre alapozom. Szeretem tudni, mi az, ami a partnereinknek fontos. Elsősorban az Ő céljaik megvalósítását tartom szem előtt, amiben próbálom megtalálni a Cellect számításait. Ha az egyenletben valamelyik fél érdekei sérülnek, nem szívesen vállalom a megbízatást.

– Mire sajnálja az idejét?

– A pihenésre.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha így kezdődik egy mondat: „Az a baj...”

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyerekek oktatását szívesen vállalnám. Nagyon sok értékes fiatalt látok magam körül, akiket segítenék. Leginkább hátrányos helyzetű gyerekeknek mutatnám meg a sport szépségét. Szakmailag is szeretnék minél több tudást átadni, nem titkolt szándékunk egy gyakornoki program beindítása a cégen belül. 

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazás, kaland, oktatás, üzletfejlesztés, beruházások.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sport, sport, sport! Minden reggelem futással, bringával vagy az uszodában indul. A nyaralásokat pedig szívesen töltöm vízparton, ahol gyakorolhatom a kiteszörfözést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-26 20:10:49
A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara megtartotta hagyományos Gazdasági Évnyitó rendezvényét, amelyen dr. Pogátsa Zoltán közgazdász és Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója tartott előadást, továbbá a VOSZ Veszprém Vármegyei Szervezete és a VKIK együttműködési megállapodását is aláírták.
2024-02-26 19:10:00
A 2023-as év minimális cégszámcsökkenéssel zárult az építőiparban. Az alapítások száma mélypontra, ötezer alá csökkent, míg a megszűnések száma ötezer fölé emelkedett. Az építőipari szektorban tevékenykedő egyéni vállalkozások többsége kivárt, minden hatodik vállalkozó ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS