Bíró Gyula: Szeretem tudni, mi az, ami a partnereinknek fontos

2020. 07. 30., 10:00

Fontos, hogy megnyerjem a kollégáimat a céloknak. Úgy szoktam fogalmazni: akkor vagyok nyugodt, ha ezzel kelnek fel, és ezzel fekszenek le – mondta az Üzletemnek Bíró Gyula, a Cellect Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Bíró Gyula szívesen kipróbálná magát egy top étterem séfjeként, mert szerinte ez a csapatmunka csúcsa. Természetesen a Cellect Hungarynél is fontos a csapat teljesítménye, és az, hogy mindenki érezze: fontos tagja a teamnek. Ezt a hitvallást Gyula még a Budapest Wolves amerikai futball csapat játékosaként táplálta magába. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 195. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 18 éve alapított cégünk mobiltelefon kiegészítők forgalmazására specializálódott. Ezalatt sokat változott a piac körülöttünk, amelyhez mindig sikeresen alkalmazkodtunk, így lettünk mára a piac meghatározó szereplői. Karrierem csúcsának értékelem, ami most szakmailag körülvesz. Büszke vagyok a kollégáimra, a partnereinkre, a termékeinkre. Szívesen megyek be dolgozni minden reggel.

– Milyen távra tervez?

– A tervezés fontos része az életemnek. Napi, heti, havi, éves, 5 éves tervekben, célokban gondolkozom. Nem sajnálom az időt az értékelésre sem, és újratervezek, ha nem sikerül valamit megvalósítanom.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Cégünk életében eddig is hangsúlyos volt a fenntartható működés, azonban kiemelt momentum, hogy idén bevezettük a 100 százalékban lebomló, környezetbarát Cellect GREEN mobiltokokat. Ezen kívül további termékfejlesztéseket tervezünk, és logisztikai rendszerünk automatizálása terén is szeretnénk előre lépni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Furcsa, de Lee Hlavka neve jut eszembe erre a kérdésre. Ő volt 2005. és 2010. között a Budapest Wolves amerikai futball csapat edzője, ahol játszottam. Számára nem létezett lehetetlen küldetés, megtanította, hogyan legyek a csapat hasznos tagja. Igyekszem ezt a hitvallást a kollégáknak is átadni.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Fontos, hogy megnyerjem kollégáimat a céloknak. Úgy szoktam fogalmazni: „Akkor vagyok nyugodt, ha ezzel kelnek fel, és ezzel fekszenek le”. Természetesen az anyagi motiváció is elengedhetetlen része a kiegyensúlyozott együttműködésnek.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egy top étterem séfjeként dolgoznék szívesen. Ezt tartom a csapatmunka csúcsának: óriási nyomás alatt, tökéletes összhangban kell dolgozni. És persze a kritika sem várat magára, ha valami nem sikerül.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Üzleti kapcsolataimat a megértésre alapozom. Szeretem tudni, mi az, ami a partnereinknek fontos. Elsősorban az Ő céljaik megvalósítását tartom szem előtt, amiben próbálom megtalálni a Cellect számításait. Ha az egyenletben valamelyik fél érdekei sérülnek, nem szívesen vállalom a megbízatást.

– Mire sajnálja az idejét?

– A pihenésre.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha így kezdődik egy mondat: „Az a baj...”

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyerekek oktatását szívesen vállalnám. Nagyon sok értékes fiatalt látok magam körül, akiket segítenék. Leginkább hátrányos helyzetű gyerekeknek mutatnám meg a sport szépségét. Szakmailag is szeretnék minél több tudást átadni, nem titkolt szándékunk egy gyakornoki program beindítása a cégen belül. 

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazás, kaland, oktatás, üzletfejlesztés, beruházások.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sport, sport, sport! Minden reggelem futással, bringával vagy az uszodában indul. A nyaralásokat pedig szívesen töltöm vízparton, ahol gyakorolhatom a kiteszörfözést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS