Bíró Gyula: Szeretem tudni, mi az, ami a partnereinknek fontos

2020. 07. 30., 10:00

Fontos, hogy megnyerjem a kollégáimat a céloknak. Úgy szoktam fogalmazni: akkor vagyok nyugodt, ha ezzel kelnek fel, és ezzel fekszenek le – mondta az Üzletemnek Bíró Gyula, a Cellect Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Bíró Gyula szívesen kipróbálná magát egy top étterem séfjeként, mert szerinte ez a csapatmunka csúcsa. Természetesen a Cellect Hungarynél is fontos a csapat teljesítménye, és az, hogy mindenki érezze: fontos tagja a teamnek. Ezt a hitvallást Gyula még a Budapest Wolves amerikai futball csapat játékosaként táplálta magába. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 195. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 18 éve alapított cégünk mobiltelefon kiegészítők forgalmazására specializálódott. Ezalatt sokat változott a piac körülöttünk, amelyhez mindig sikeresen alkalmazkodtunk, így lettünk mára a piac meghatározó szereplői. Karrierem csúcsának értékelem, ami most szakmailag körülvesz. Büszke vagyok a kollégáimra, a partnereinkre, a termékeinkre. Szívesen megyek be dolgozni minden reggel.

– Milyen távra tervez?

– A tervezés fontos része az életemnek. Napi, heti, havi, éves, 5 éves tervekben, célokban gondolkozom. Nem sajnálom az időt az értékelésre sem, és újratervezek, ha nem sikerül valamit megvalósítanom.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Cégünk életében eddig is hangsúlyos volt a fenntartható működés, azonban kiemelt momentum, hogy idén bevezettük a 100 százalékban lebomló, környezetbarát Cellect GREEN mobiltokokat. Ezen kívül további termékfejlesztéseket tervezünk, és logisztikai rendszerünk automatizálása terén is szeretnénk előre lépni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Furcsa, de Lee Hlavka neve jut eszembe erre a kérdésre. Ő volt 2005. és 2010. között a Budapest Wolves amerikai futball csapat edzője, ahol játszottam. Számára nem létezett lehetetlen küldetés, megtanította, hogyan legyek a csapat hasznos tagja. Igyekszem ezt a hitvallást a kollégáknak is átadni.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Fontos, hogy megnyerjem kollégáimat a céloknak. Úgy szoktam fogalmazni: „Akkor vagyok nyugodt, ha ezzel kelnek fel, és ezzel fekszenek le”. Természetesen az anyagi motiváció is elengedhetetlen része a kiegyensúlyozott együttműködésnek.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egy top étterem séfjeként dolgoznék szívesen. Ezt tartom a csapatmunka csúcsának: óriási nyomás alatt, tökéletes összhangban kell dolgozni. És persze a kritika sem várat magára, ha valami nem sikerül.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Üzleti kapcsolataimat a megértésre alapozom. Szeretem tudni, mi az, ami a partnereinknek fontos. Elsősorban az Ő céljaik megvalósítását tartom szem előtt, amiben próbálom megtalálni a Cellect számításait. Ha az egyenletben valamelyik fél érdekei sérülnek, nem szívesen vállalom a megbízatást.

– Mire sajnálja az idejét?

– A pihenésre.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha így kezdődik egy mondat: „Az a baj...”

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyerekek oktatását szívesen vállalnám. Nagyon sok értékes fiatalt látok magam körül, akiket segítenék. Leginkább hátrányos helyzetű gyerekeknek mutatnám meg a sport szépségét. Szakmailag is szeretnék minél több tudást átadni, nem titkolt szándékunk egy gyakornoki program beindítása a cégen belül. 

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazás, kaland, oktatás, üzletfejlesztés, beruházások.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sport, sport, sport! Minden reggelem futással, bringával vagy az uszodában indul. A nyaralásokat pedig szívesen töltöm vízparton, ahol gyakorolhatom a kiteszörfözést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS