Benei Péter: Mindenki utálja az autokratákat

Benei Péter: Mindenki utálja az autokratákat
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 01. 12., 14:41

Az a vezető, aki nem bízik a csapatában, az nem vezető többé, csupán menedzser – mondta az Üzletemnek Benei Péter, az Anywhere Consulting alapító-tanácsadója.

Benei Péter olyan vezetőket képez, akik a világ bármely pontján képesek hatékonyan csapatot vezetni. Az Anywhere Consulting alapító-tanácsadójaként 10 éves online vezetői tapasztalatát adja át kurzusokon és mentorprogramokon keresztül. Legújabb könyve a Leadership Anywhere, amely főleg aszinkronikus vezetési technikákat ismertet. Kizárólag észak-amerikai és nyugat-európai fejlődő vállalkozások vezetőivel dolgozik. Pályáját reklámügynökségi alapítóként és londoni kreatív vezetőként kezdte. Médiaszociológusként tanult az ELTE-n, szabadidejében sokat utazik és képzőművészettel foglalkozik. Ha arra is kíváncsi, hogy Péter kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 454. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Mindig azt, ahol épp tartok. Elég szomorú lenne, ha már nem lennének álmaim csúcsokról, mert azt jelentené, hogy csak lefelé mehetek.

Milyen távra tervez?

– Csak hosszútávra, minimum 3-4 éves időintervallumra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– 10 ezer olyan vezetőt kiképezni, akik képesek boldog, kiegyensúlyozott és elkötelezett remote csapatokat vezetni a világ bármely pontján.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szabadság feltételek nélküli fontossága édesapám legfontosabb életszemlélete. Kreativitást és kitartást a feleségemtől tanultam. 

A szakmámban a londoni ügynökségi vezetők hiteles példák voltak a szememben.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szabadon és egyedül dolgozom. Amennyiben csapatot vezetek, a bizalom a legfőbb motiváció a sikerre. Az a vezető, aki nem bízik a csapatában, az nem vezető többé, csupán menedzser. És mindenki utálja az autokratákat.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mivel szabadon döntök arról, hogy mit és mikor csinálok, ezért általában megtalálom a saját utam abban a szakmában, amiben tevékenykedem. Festeni és utazni szeretek, öregkoromra a művészi alkotásba professzionális szinten is belemélyednék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Teljes mértékben online. Egyetlen trükköm van: mindig próbálok értéket adni mindenkinek, és mindezt ingyen teszem. Emellett hiszek abban, hogy nincsenek versenytársak, egy csónakban evezünk és ugyanarra tartunk, együtt erősebbek vagyunk. Az iparági kapcsolataimmal a podcastemen szoktam beszélgetni.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem foglalkozom olyan dolgokkal, amelyeket nem tudok közvetlenül befolyásolni vagy irányítani.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az egyhelyben toporgással, döntésképtelenséggel. Az igénytelenséggel, a nagyvonalúság hiányával. Azzal, ha valaki nem hajlandó invesztálni másokba, de az első perctől kezdve ki szeretne venni értéket kapcsolatokból. Emellett nekem egyszer lehet hazudni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Kutyamenhelyen szívesen dolgoznék pár napot. A kutyusom is menhelyes.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A minőségre és az élményekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A feleségem, a kutyám és az utazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS