Babos Tímea: Brutális sport a tenisz

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 01. 28., 09:15

Melós, dolgos családból származom, az alázatot, a munkabírást és az akaratot innen hoztam magammal – mondta az Üzletemnek Babos Tímea. A női párosban háromszoros világbajnok teniszező, ha nem hinné, hogy lehet még jobb, azonnal „szögre akasztaná” a teniszütőt.

Babos Tímea ezekben a napokban Melbourne-ben az Australian Openen folytatja női párosban a menetelést a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán. Ma éppen 2-0-s győzelemmel bejutottak az elődöntőbe. Tímea azt mondja, úgy érzi, hogy jó néhány sikeres év áll még előtte, de vannak már tervei a jövőre nézve is. Például a lakberendezés és a vendéglátás is érdekli, ahogy a sportpályafutása után anyaként szintén a legjobbak között szeretne lenni. Amíg várunk Timiék szerdai mérkőzésére, olvassák el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 144. interjúját!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nehéz lenne egyetlen dolgot megnevezni, de a világbajnoki címeket és a Grand Slam győzelmeket mindenképp kiemelném. Tudom, hogy itthon nem szokás kimondani, hogy büszke vagyok az eredményeimre, én mégis állítom, hogy az vagyok! Kislányként csak álmodni mertem a sikerről, így ha belegondolok, hogy honnan jöttem és hova jutottam, beleborzongok. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy vannak a szívemhez közel álló, kisebb győzelmek is, ilyen például a monterrey-i tornagyőzelmem, vagy a pár évvel ezelőtti budapesti WTA sikerem, amit megkönnyeztem. Imádok itthon játszani és sajnálom, hogy kevés lehetőség adódik rá.

– Meddig tervezi az aktív sportkarriert, és utána a sport világában kíván-e dolgozni?

– 26 éves múltam, szerintem van bennem még jó pár év. Vannak még beteljesítetlen álmaim, vágyaim és hiszem, hogy tudok jobb lenni. Azzal a tudattal szeretnék majd egyszer visszavonulni, hogy a maximumot és még annál is többet adtam; hiányérzetem ne legyen. Próbálom tudatosan alakítani a jövőm, ezért tanulok, képzem magam a versenyzés mellett. Az, hogy mivel fogok foglalkozni, még nagyon a jövő zenéje, de sok minden érdekel, így a lakberendezés és a vendéglátás is többek között.

– Mi szerepel a sportszakmai bakancslistáján?

–  Újabb Slam győzelmek és a Top 25-ös egyéni helyezés.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nehéz kérdés, hiszen igyekszem minden esetben tanulni, legyen szó akár meccsekről vagy adott életszituációkról. Azt hiszem, hogy a legtöbbet otthonról kaptam; melós, dolgos családból származom, az alázatot, a munkabírást és az akaratot hoztam magammal.

– Önt mivel lehet leginkább motiválni?

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden reggel dalolva és tettre készen ébredek. A tenisz egy brutális sport, hetekig, hónapokig egyedül vagyok, a hotelszoba és a pálya között ingázom. A gondjaim nem oszthatom meg senkivel, az örömöt is egyedül élem át. Mindemellett hálás vagyok, hogy egy olyan csapat áll mellettem, akiket tisztelek, akikben bízom és akik mindig támogatnak. Nélkülük lehetetlen lenne, és ha éppen kell egy kis löket, tőlük mindig megkapom. Viszont, ahogy említettem, vannak még céljaim, így a motivációval nincs gondom. Ha nem hinném, hogy lehetek jobb, azonnal szegre akasztanám az ütőm.

– A sporton kívül az élet mely területén próbálná ki magát szívesen?

– A tenisz a munkám és a szenvedélyem, egyelőre másra nincs igazán időm. Ha valamibe fogok, szeretem a legjobbat nyújtani, így a sporton kívüli dolgok váratnak még magukra. Érdekel a lakberendezés, a vendéglátás, a nyelvtanulás, de a karrierem után Anyaként is kipróbálnám magam.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szeretem a hosszantartó, bizalmi alapon nyugvó kapcsolatokat, így a legtöbb támogatóm, mint például a MOL és a FILA, már évek óta mellettem áll. Az utóbbi időben sikerült pár új céggel is megállapodni, amelyek közül a Walter Autó Kft.-t és a Cardot emelném ki. Számomra fontos, hogy az adott céggel megtaláljuk a közös hangot, hogy ne csak egy dolgot reklámozzak, hanem használjam és szeressem a terméket; nekem így autentikus egy partneri kapcsolat.

– Mire sajnálja az idejét?

– A nem produktív dolgokra, így sokszor nehezemre esik a semmittevés. Pedig néha muszáj.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Az emberi ostobasággal, nemtörődömséggel, érzéketlenséggel.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Sajnos ilyenre egyelőre nincs időm, de igyekszem segíteni, ahol tudok. Vannak a szívemhez közel álló ügyek, amelyeknek rendszeres és elhivatott támogatója vagyok. Az, hogy nem feltétlenül verem nagydobra, nem jelenti azt, hogy ne adnék. Az adakozásban nem a nyilvánosság a legfontosabb, nem a médiahírek generálása miatt teszem.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sopronban nőttem fel, a soproni erdők mellett megbújó teniszpályákon nevelkedtem, így egy séta a friss levegőn a család kutyusaival mindig kikapcsol.

(Frissítés: Babos Tímeáék pénteken megnyerték a női páros döntőt az Australian Openen, sima 2-0-ás mérkőzésen győztek. Gratulálunk!))

(Fotó: PResston PR és Babos Tímea Facebook-oldala)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS