Babos Tímea: Brutális sport a tenisz

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 01. 28., 09:15

Melós, dolgos családból származom, az alázatot, a munkabírást és az akaratot innen hoztam magammal – mondta az Üzletemnek Babos Tímea. A női párosban háromszoros világbajnok teniszező, ha nem hinné, hogy lehet még jobb, azonnal „szögre akasztaná” a teniszütőt.

Babos Tímea ezekben a napokban Melbourne-ben az Australian Openen folytatja női párosban a menetelést a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán. Ma éppen 2-0-s győzelemmel bejutottak az elődöntőbe. Tímea azt mondja, úgy érzi, hogy jó néhány sikeres év áll még előtte, de vannak már tervei a jövőre nézve is. Például a lakberendezés és a vendéglátás is érdekli, ahogy a sportpályafutása után anyaként szintén a legjobbak között szeretne lenni. Amíg várunk Timiék szerdai mérkőzésére, olvassák el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 144. interjúját!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nehéz lenne egyetlen dolgot megnevezni, de a világbajnoki címeket és a Grand Slam győzelmeket mindenképp kiemelném. Tudom, hogy itthon nem szokás kimondani, hogy büszke vagyok az eredményeimre, én mégis állítom, hogy az vagyok! Kislányként csak álmodni mertem a sikerről, így ha belegondolok, hogy honnan jöttem és hova jutottam, beleborzongok. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy vannak a szívemhez közel álló, kisebb győzelmek is, ilyen például a monterrey-i tornagyőzelmem, vagy a pár évvel ezelőtti budapesti WTA sikerem, amit megkönnyeztem. Imádok itthon játszani és sajnálom, hogy kevés lehetőség adódik rá.

– Meddig tervezi az aktív sportkarriert, és utána a sport világában kíván-e dolgozni?

– 26 éves múltam, szerintem van bennem még jó pár év. Vannak még beteljesítetlen álmaim, vágyaim és hiszem, hogy tudok jobb lenni. Azzal a tudattal szeretnék majd egyszer visszavonulni, hogy a maximumot és még annál is többet adtam; hiányérzetem ne legyen. Próbálom tudatosan alakítani a jövőm, ezért tanulok, képzem magam a versenyzés mellett. Az, hogy mivel fogok foglalkozni, még nagyon a jövő zenéje, de sok minden érdekel, így a lakberendezés és a vendéglátás is többek között.

– Mi szerepel a sportszakmai bakancslistáján?

–  Újabb Slam győzelmek és a Top 25-ös egyéni helyezés.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nehéz kérdés, hiszen igyekszem minden esetben tanulni, legyen szó akár meccsekről vagy adott életszituációkról. Azt hiszem, hogy a legtöbbet otthonról kaptam; melós, dolgos családból származom, az alázatot, a munkabírást és az akaratot hoztam magammal.

– Önt mivel lehet leginkább motiválni?

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden reggel dalolva és tettre készen ébredek. A tenisz egy brutális sport, hetekig, hónapokig egyedül vagyok, a hotelszoba és a pálya között ingázom. A gondjaim nem oszthatom meg senkivel, az örömöt is egyedül élem át. Mindemellett hálás vagyok, hogy egy olyan csapat áll mellettem, akiket tisztelek, akikben bízom és akik mindig támogatnak. Nélkülük lehetetlen lenne, és ha éppen kell egy kis löket, tőlük mindig megkapom. Viszont, ahogy említettem, vannak még céljaim, így a motivációval nincs gondom. Ha nem hinném, hogy lehetek jobb, azonnal szegre akasztanám az ütőm.

– A sporton kívül az élet mely területén próbálná ki magát szívesen?

– A tenisz a munkám és a szenvedélyem, egyelőre másra nincs igazán időm. Ha valamibe fogok, szeretem a legjobbat nyújtani, így a sporton kívüli dolgok váratnak még magukra. Érdekel a lakberendezés, a vendéglátás, a nyelvtanulás, de a karrierem után Anyaként is kipróbálnám magam.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szeretem a hosszantartó, bizalmi alapon nyugvó kapcsolatokat, így a legtöbb támogatóm, mint például a MOL és a FILA, már évek óta mellettem áll. Az utóbbi időben sikerült pár új céggel is megállapodni, amelyek közül a Walter Autó Kft.-t és a Cardot emelném ki. Számomra fontos, hogy az adott céggel megtaláljuk a közös hangot, hogy ne csak egy dolgot reklámozzak, hanem használjam és szeressem a terméket; nekem így autentikus egy partneri kapcsolat.

– Mire sajnálja az idejét?

– A nem produktív dolgokra, így sokszor nehezemre esik a semmittevés. Pedig néha muszáj.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Az emberi ostobasággal, nemtörődömséggel, érzéketlenséggel.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Sajnos ilyenre egyelőre nincs időm, de igyekszem segíteni, ahol tudok. Vannak a szívemhez közel álló ügyek, amelyeknek rendszeres és elhivatott támogatója vagyok. Az, hogy nem feltétlenül verem nagydobra, nem jelenti azt, hogy ne adnék. Az adakozásban nem a nyilvánosság a legfontosabb, nem a médiahírek generálása miatt teszem.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sopronban nőttem fel, a soproni erdők mellett megbújó teniszpályákon nevelkedtem, így egy séta a friss levegőn a család kutyusaival mindig kikapcsol.

(Frissítés: Babos Tímeáék pénteken megnyerték a női páros döntőt az Australian Openen, sima 2-0-ás mérkőzésen győztek. Gratulálunk!))

(Fotó: PResston PR és Babos Tímea Facebook-oldala)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS