AlGharawi Attila: Már egymillióan tanulnak a Xeropannal

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 11. 10., 09:15

A Google szerint a Xeropan a 9 legnagyobb potenciállal rendelkező feltörekvő startup egyike ma Európában és Izraelben – mondta az Üzletemnek AlGharawi Attila, a Xeropan társalapító-ügyvezetője.

AlGharawi Attila, a Xeropan International Kft ügyvezetője és társalapítója, 1 millió ember nyelvtanára. Az Androidon, IOS-en és számítógépeken is elérhető Xeropan app a legmodernebb pedagógiai eszközöket használva 15 nyelven tanít angolul. Különlegessége, hogy egy izgalmas történet keretein belül valósítja meg a tanítást, teletűzdelve érdekes videókkal és részletes nyelvtan magyarázatokkal. Mesterséges intelligenciával rendelkező chatbotjaival eközben a tanulók magabiztosan gyakorolhatják a beszélgetést. Ha arra is kíváncsi, hogy Attila mit gondol tíz év kőkemény munkájáról, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 237. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– 1 millió ember tanul jelenleg Xeropanon keresztül. Ezt a tanulói tömeget kiszolgálni óriási feladat a 30 fős Xeropan szervezet számára. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy létrehoztunk egy szervezetet, amely képes ekkora felhasználóibázist kiszolgálni, mind termék, pedagógia, ügyfélszolgálati és marketing oldalról úgy, hogy képes a rendszer skálázhatóan növelni a fontos mutatószámait.

Milyen távra tervez?

– A Xeropan két alapítója között nagyon jól megoszlik az üzleti tervezés egyensúlya. Mile Ferenc alapítótársam tipikusan arra koncentrál, hogy mi fog történni a távolabbi jövőben, 2-4 év múlva milyen trendek látszódnak most, és az hogyan korrelál a Xeropan víziójával. Ami engem illet, a legnagyobb hangsúlyt tipikusan a 12-24 hónapos előre tervezésnek fektetek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az egyik listaelem éppen most pipálódott ki. Ez egy friss hír, a Google szerint, a Xeropan a 9 legnagyobb potenciállal rendelkező feltörekvő startup ma Európában és Izraelben. A program célja a startupok növekedését tovább gyorsítani világszerte, ezzel erősítve a Google és a Xeropan közötti együttműködést is.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Anyukámtól. Ő a legkitartóbb ember, akit ismerek. Ezt a mintát láttam egész életemben, és ez az a kitartás, ami nagyon kell egy olyan vállalkozás felépítéséhez, mely az egész világ számára nyújt megoldást. Nincs overnight success. Hirtelen (sic!) 10 év beletett kőkemény munkát igényel egy ekkora volumenű fejlesztés, amely telis-tele van kihívásokkal, akadályokkal, amelyekben már majdnem készülünk elfáradni.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Azt gondoltam, az a leghitelesebb, hogy erről megkérdezek véletlenszerűen két kollégát. Ezt a választ adták: A vízió eladásával és a vásárlói visszajelzések megosztásával. A cégen belül mindenki tisztában van azzal, hogy nagyon jó terméken dolgozik, és hogy képesek vagyunk olyan terméket létrehozni, ami a világ minden táján segít embereknek a nyelvtanulásban. Szerencsére a különböző alkalmazás-áruházakban rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, és azzal, hogy ezeket rendszeresen megosztjuk mindenkivel az irodán belül, sikerül közelebb hozni a felhasználókat, és így mindenkiben tudatosul, hogy igazi embereknek segítünk a világ minden táján, és tesszük jobbá a napjukat. Illetve a jó munkahelyi légkör, de az kicsit már elcsépelt.

Miben próbálná ki magát szívesen?

– Rally.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Célzottan. 3 irányban igyekszem építeni a kapcsolatrendszeremet.
a) Leendő és potenciális jövőbeli befektetőkkel való ismeretség bővítése és folyamatos kapcsolattartás. Van egy mondás: egy startup alapító mindig fundraisingel. A létező összes edtech, oktatással kapcsolatos díjra, versenyre, pitch-re, meetup lehetőségre jelentkezünk, annak érdekében, hogy a nemzetközi vérvonalban ott legyünk és egyre inkább releváns szereplővé váljunk.

b) Nyelviskolák és nagyvállalatok képviselőivel. Most jelent meg egy új termékünk, amely a technológia bevonásával sokkal hatékonyabbá és ezáltal gyorsabbá teszi a nyelvoktatást és céges dolgozók képzését mind a klasszikus nyelvi képzések. Kész a termék, ezáltal egyre nagyobb hangsúlyt tudok fektetni arra, hogy ezt személyesen elvigyem és bemutassam azok számára, akik ezt a megoldást keresik.

c) Más nemzetközi piacra célzó vezetőkkel és szakértőkkel rendszeresen keresem és építem a kapcsolatot, annak érdekében, hogy kézzelfogható gyakorlati tapasztalatokat osszunk meg egymással.

Mire sajnálja az idejét?

– Autópályán utazásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Már nem akarom megváltoztatni az embereket. Kevésbé vagyok toleráns egyébként mások összevisszaságával.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szemétgyűjtés.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A természetben való túrázás a menyasszonyommal és a kutyánkkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 17:38:56
4 millió eurós képzési projektet indított Magyarország piacvezető higiéniai papírgyártója, a Vajda-Papír több mint 500 munkavállalójának, köztük annak a 60 új foglalkoztatottnak, akik Európa legmodernebb higiéniai papírgyára, a dunaföldvári gyár tavalyi, 64,2 millió eurós fejlesztésének köszönhetően csatlakoztak a céghez.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS