Új üzletág, új vezető a Woltnál

Új üzletág, új vezető a Woltnál
2023. 07. 20., 19:24

Új üzletág élére nevezett ki vezetőt a Wolt: Tausz Péter a dinamikusan fejlődő Wolt Drive magyarországi kiépítéséért és irányításáért felel. A jogász végzettségű szakember kutatói és vállalkozói háttérrel egyaránt rendelkezik.

Tausz Péter (a fotón) a Szegedi Tudományegyetemen szerzett jogász diplomát, majd az Amerikai Kereskedelmi Kamaránál helyezkedett el, ahol a felelős társaságirányítás, üzleti etika és transzparencia munkacsoportokat koordinálta. Pályáján a következő nagy mérföldkövet a Transparency International jelentette, ahol a magánszektor és közbeszerzés programok kiépítését vállalta el. Többéves sikeres kutatói munkája után meghívást kapott a szervezet berlini központjába, ahol a 120 országban működő jogsegélyszolgálat szakmai vezetésével foglalkozott.

Budapestre visszatérve egy családi vállalkozásban folytatta: a Fruccola éttermek vezetésébe szállt be. Egy automata étteremhálózatot is kifejlesztettek, amely egyedi mobilalkalmazással tette lehetővé az ételek kiadását számos irodaházban – ez a projekt azonban a covid-járvány alatt meghonosult home office-megoldások mellett nem tudott életben maradni. Az ételek és a technológia iránti rajongása töretlen maradt, ezért számára egyenes út vezetett a Wolthoz.

A Wolt Drive menedzsereként Péter feladata, hogy a Wolt és a Doordash szinte minden országában jelenlévő terméket minél gyorsabban, minél szélesebb közönséggel megismertesse Magyarországon is. A Wolt Drive egy órán belüli kiszállítást kínál webshopok, kereskedők számára. Az az online kereskedő, amelyik szállítási opcióként integrálja a Wolt Drive-ot, a lehető legrövidebb időn belül eljuttathatja a megrendelt termékeket a vásárlóinak a Wolt futár partnerei segítségével.

„Nagyon hiszek a Wolt Drive sikerében, leginkább azért, mert hihetetlenül profi csapatra tudunk építeni, az ország egyik legnagyobb flottájával, a világ leginnovatívabb és leginkább ügyfélbarát logisztikai rendszerével, egyik legjobb ügyfélszolgálatával dolgozhatunk együtt. A piaci igény a nemzetközi trendek hatására pedig folyamatosan növekszik, így óriási lehetőség van a kezünkben" – mondta el várakozásairól Tausz Péter, a Wolt Magyarország Kft. Wolt Drive üzletágért felelős menedzsere.

„Az immáron öt éve Magyarországon is jelenlévő Wolt minden irányban hatalmasat nőtt az indulás óta: nemcsak az aktív futár partnerek száma emelkedett néhány tucatról több mint 7000 főre, vagy bővült jelentősen szolgáltatási területünk, és Budapest mellett idén év végére csaknem 60 további településen jelen leszünk, hanem a szolgáltatásaink típusai is változtak. A Wolt már messze nemcsak ételek szállításában működik közre – a Wolt Drive magyarországi megjelenése ennek a fejlődésnek a szerves része” – mondta Tajta Ákos, a Wolt regionális ügyvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS