Új üzletág, új vezető a Woltnál

Új üzletág, új vezető a Woltnál
2023. 07. 20., 19:24

Új üzletág élére nevezett ki vezetőt a Wolt: Tausz Péter a dinamikusan fejlődő Wolt Drive magyarországi kiépítéséért és irányításáért felel. A jogász végzettségű szakember kutatói és vállalkozói háttérrel egyaránt rendelkezik.

Tausz Péter (a fotón) a Szegedi Tudományegyetemen szerzett jogász diplomát, majd az Amerikai Kereskedelmi Kamaránál helyezkedett el, ahol a felelős társaságirányítás, üzleti etika és transzparencia munkacsoportokat koordinálta. Pályáján a következő nagy mérföldkövet a Transparency International jelentette, ahol a magánszektor és közbeszerzés programok kiépítését vállalta el. Többéves sikeres kutatói munkája után meghívást kapott a szervezet berlini központjába, ahol a 120 országban működő jogsegélyszolgálat szakmai vezetésével foglalkozott.

Budapestre visszatérve egy családi vállalkozásban folytatta: a Fruccola éttermek vezetésébe szállt be. Egy automata étteremhálózatot is kifejlesztettek, amely egyedi mobilalkalmazással tette lehetővé az ételek kiadását számos irodaházban – ez a projekt azonban a covid-járvány alatt meghonosult home office-megoldások mellett nem tudott életben maradni. Az ételek és a technológia iránti rajongása töretlen maradt, ezért számára egyenes út vezetett a Wolthoz.

A Wolt Drive menedzsereként Péter feladata, hogy a Wolt és a Doordash szinte minden országában jelenlévő terméket minél gyorsabban, minél szélesebb közönséggel megismertesse Magyarországon is. A Wolt Drive egy órán belüli kiszállítást kínál webshopok, kereskedők számára. Az az online kereskedő, amelyik szállítási opcióként integrálja a Wolt Drive-ot, a lehető legrövidebb időn belül eljuttathatja a megrendelt termékeket a vásárlóinak a Wolt futár partnerei segítségével.

„Nagyon hiszek a Wolt Drive sikerében, leginkább azért, mert hihetetlenül profi csapatra tudunk építeni, az ország egyik legnagyobb flottájával, a világ leginnovatívabb és leginkább ügyfélbarát logisztikai rendszerével, egyik legjobb ügyfélszolgálatával dolgozhatunk együtt. A piaci igény a nemzetközi trendek hatására pedig folyamatosan növekszik, így óriási lehetőség van a kezünkben" – mondta el várakozásairól Tausz Péter, a Wolt Magyarország Kft. Wolt Drive üzletágért felelős menedzsere.

„Az immáron öt éve Magyarországon is jelenlévő Wolt minden irányban hatalmasat nőtt az indulás óta: nemcsak az aktív futár partnerek száma emelkedett néhány tucatról több mint 7000 főre, vagy bővült jelentősen szolgáltatási területünk, és Budapest mellett idén év végére csaknem 60 további településen jelen leszünk, hanem a szolgáltatásaink típusai is változtak. A Wolt már messze nemcsak ételek szállításában működik közre – a Wolt Drive magyarországi megjelenése ennek a fejlődésnek a szerves része” – mondta Tajta Ákos, a Wolt regionális ügyvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 15:10:00
A Taborfigyelo.hu adatai szerint átlagosan 10–15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai, így egy napközis tábor átlagára valamivel 50 ezer forint felett van, míg egy ottalvós táborért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetnie a családoknak; a táborok átlagárai között régiónként akár 10 százalékos eltérés is lehet.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei hegyes-erős paprikák vetőmagjait vizsgálták: a termékteszt megnyugtató eredménnyel zárult.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS