Új programot indít a gyerekekért a Bridge Budapest

2019. 04. 15., 14:00

Általános iskolás gyerekeknek és szüleiknek szóló pályaorientációs platformot hoz létre a Bridge Budapest. Az Edisonplatform néven futó oldal és közösség 2020-ig legalább 20 ezer fiatal életére akar pozitív hatással lenni.

A Bridge Budapest évek óta azzal foglalkozik, hogy megtalálja az értékalapon és hosszú távon gondolkodó üzleti szereplőket, összekapcsolja és láthatóvá tegye őket – írja a Forbes.hu.

Az Edisonplatform hasonló elvek mentén a gyerekek készségfejlesztéséhez kapcsolódó, tudásalapú piaci szereplőket keresi majd, gyűjtőhelye lesz a piaci és civil szervezeteknek, jó gyakorlatoknak, és elismerésben részesíti a kimagasló munkát végzőket és együttműködésre ösztönzi őket – jelentette be Veres Rita és Barta Nikolett, az új program két új vezetője TEDxYouth Budapest konferencián.

Az Edisonplatform igyekszik majd összekapcsolni minden, a gyerekek jövőjével foglalkozó civil, piaci, tudományos, oktatási szereplőt, illetve a jó gyakorlatokat.

Az Edisonplatform egyik alappillére az Edison100 lista. Ezen olyan piaci és civil kezdeményezések szerepelnek, amelyek Magyarországon innovatív módon fejlesztik az általános iskolás korú gyerekeket, akár tanrenden kívül.

Kritérium, hogy a program vagy szervezet legalább egy évig működjön, és legalább 100 általános iskolás korú gyerekre legyen hatással. Az Edison100 nyolc kategóriában rendszerezi a kezdeményezéseket: Tudomány, Digitális világ, Üzlet, Kreatív, Egészség, Fenntarthatóság, Tudatos nevelés és Esély.

Az Egyesület május 20-ig várja az Edisonplatformhoz csatlakozni kívánó cégeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS